امروز چهارشنبه ( ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ )


لینک ویدیوهای یوتیوب در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 31 مرداد 1403 )

وقوع جنگ چالدران بین ایران و عثمانی (893 ش)
در اوایل سلطنت شاه اسماعیل اول و تشکیل سلسله صفوی، او توانست کردستان و شهرهای مقدس عراق را فتح کند و با تکیه بر تشیع اثنی عشری، به زودی جمع کثیری از مردم شیعه ساکن در سرزمین‏های عثمانی را به سوی خود جلب کند. این اقدام جسورانه شاه اسماعیل، اگرچه خطرات فراوانی را در پی داشت اما سبب …

تأسیس دانشگاه تربیت معلم (1342 ش)
دارالمعلمین عالی نام مدرسه‏ای عالی بود که در سال 1307 ش برای تربیت معلم مدارس متوسطه تاسیس شد و در سال 1312 ش به دانشسرای عالی تغییر نام یافت. این دانشسرا دارای دو قسمت علمی شامل رشته‏های ریاضیات، طبیعیات، فیزیک و شیمی و قسمت ادبی با رشته‏های ادبیات، فلسفه، تاریخ و جغرافی بود. دانشسرای …

پیام “امام خمینی(ره)” در پی جنایت عوامل رژیم در فاجعه آتش‏ سوزی سینما رکس آبادان (1357ش)
پس از وقوع جنایت هولناک آتش‏سوزی سینما رکس آبادان، حضرت امام خمینی(ره) در پیامی از نجف اشرف خطاب به اهالی آبادان، ضمن اعلام خطر به اینکه ممکن است رژیم پهلوی، اعمال وحشیانه مشابهی در شهرهای ایران انجام دهد، از گویندگان خواستند وظیفه آگاهی بخشی به مردم را دنبال کنند. در بخشی از پیام …

رحلت حجت الاسلام “میرزا حسن غفاری تبریزی” مدرس حوزه علمیه قم (1379ش)
حجت ‏الاسلام و المسلمین حاج میرزا حسن غفاری تبریزی در سال 1305ش (1345ق) در تبریز به دنیا آمد و پس از تحصیلات جدید به فراگیری علوم دینی روی آورد. وی پس از پشت سر نهادن مقدمات و سطوح، در بیست سالگی راهی حوزه علمیه قم شد و در درس خارج حضرات آیات سید حسین بروجردی، سید شهاب‏الدین مرعشی …

درگذشت حسین عرب از پیشکسوتان ورزش کشتی آزاد (1391ش)
‘حسین عرب’ که جزو نخستین کشتی گیران ملی پوش کشتی آزاد ایران به حساب می آید، روز سه شنبه 31 مرداد 91در کشور کانادا درگذشت. حسین عرب در دهه 40 میلادی عضو تیم ملی کشتی آزاد کشورمان بود و از جمله بنیانگذاران کشتی مدرن در ایران به شمار می رود که در کنار بزرگانی چون ‘حسن سعدیان’، مرحوم …

قتل سپهبد تیمور بختیار (1349ش)
سپهبد تیمور بختیار که از چندی پیش در عراق می زیست و فعالیت بزرگی را علیه رژیم شاه اجرا می کرد در شکارگاه اطراف بغداد توسط یک عضو امنیتی ایران که خود را از نزدیکان او قرار داده بود به ضرب پنج گلوله به قتل رسید. قاتل چهل و هشت ساعت بعد در مرز ایران و عراق در میان باتلاق دستگیر شد و …

ارتباط تلفنی بین ایران و پکن آغاز شد(1350ش)

ضریح مطهر امامزاده داود(ع) طی مراسم با شکوهی نصب شد(1350ش)

اعضای یک هیئت مذهبی پیاده از تهران به مشهد حرکت کردند(1350ش)

محدوده قانونی شهر تهران برای پنج سال دیگر تمدید شد(1351ش)

سناتور دکتر احمد سید امامی استاد دانشگاه و مدیر مجله تندرست در سن 71 سالگی درگذشت. (1352ش)
وی چندین دوره نماینده مجلس شورای ملی و سناتور انتصابی بود و مدتها نیز معاونت وزارت بهداری را برعهده داشت

سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد در پایان تیرماه 1353 جمعیت کل کشور به 32/300/810 نفر رسید.(1353ش)
جمعیت تهران نیز 3/587/212 نفر اعلام شد

صبح امروز اعلامیه ای با عناوین «وقایع سینما رکس آبادان» و «از پنجه های خونین رژیم خون می بارد» در سلف سرویس دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز مشاهده شد.(1357ش)

در ساعت 15/30، مراسمی در یزد با سخنرانی آیت الله صدوقی درباره فاجعه سینما رکس آبادان در مسجد حظیره برگزار شد.(1357ش)

امام خمینی(ره) در پیامی به مردم آبادان، مصیبت سوختن 377 نفر از اهالی این شهر را در سینما رکس تسلیت گفتند.(1357ش)

در ساعت 21، تظاهراتی در آبادان از سوی گروه های 400 الی 500 نفری در تعدادی از خیابان ها، برپا شد. در این تظاهرات شیشه های چندین شعب بانک و مغازه شکسته شد.(1357ش)

در ساعت 16، جمعیتی متجاوز از 50 هزار نفر (روزنامه آیندگان تعداد مردم حاضر در گورستان را 30 هزار نفر اعلام کرد) به منظور برگزاری عزاداری به مناسبت فاجعه آتش سوزی سینما رکس آبادان در گورستان این شهر اجتماع کردند.(1357ش)

علاء السلطنه از رئیس الوزرائی کنار رفت و مجدداً وثوق الدوله فرمان گرفت (1295ش)

نیروی قزاق با یک حمله شدید شهر لنگرود را از احسان الله خان پس گرفت. (1300 ش)
در این زد و خورد شورشیان یکصد و پنجاه اسیر و دویست کشته و زخمی دادند

به دستور کلنل محمدتقی خان یکصد قبضه تفنگ از اسلحه خانه پلیس مشهد ضبط و تحویل ژاندارمری شد (1300 ش)

منصور مزینی به ریاست شهربانی منصوب شد. (1330 ش)

محمد رضا پهلوی در بغداد با ملک فیصل ملاقات و گفتگو کرد.(1332 ش)
از طرف پادشاه عراق یک قبضه شمشیر مرصع به وی داده شد.

دانشرای عالی منحل و به جای آن دانشگاه تربیت معلم تشکیل گردید. (1342 ش)

دو دانشکده جدید در دانشگاه تهران تأسیس شد که عبارتند از: دانشکده جنگلبانی و دانشکده بهداشت. (1345 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 15 صفر 1446 )

• درگذشت “ابوالفضل بلعمی” دانشمند ایرانی و وزیر فاضل دستگاه سامانی (329 ق)
ابوالفضل بلعمی، دانشمند مشهور ایرانی، اهل بخارا در ازبکستان اِمروزی بود و چون یکی از اجدادش در بلعم در آسیای صغیر می‏زیست به بلعمی مشهور شد. او وزیر خردمند، فاضل، کاردان و دانشمندِ امیر نصر سامانی بود که تالیفات ارزشمندی از خود به جای گذاشته است. بلعمی مورد ستایش شاعر بزرگ عصر، رودکی …

• آغاز خلافت “مروان حمار” آخرین خلیفه‏ی ستمکار اموی (127 ق)
مروان بن محمد بن مروان، عامل خلیفه در منطقه‏ی ارمنستان، پس از شنیدن خبر مرگ یزید و جانشینی برادرش ابراهیم بن ولید، با سپاهی منظم و توانمند از ارمنستان به سوی شام عازم گردید، تا قدرت را در دست گرفته و به خلافت امویان، استحکام بیشتری بخشد. وی که به دلیری و رزمندگی در میدان مبارزه، مشهور …

• مرگ “شاه طهماسب اول” و جلوس “شاه اسماعیل دوم” به سلطنت صفوی (984 ق)
شاه طهماسب صفوی از یازده سالگی به پادشاهی ایران رسیده بود. او پس از تحمل چند سال بیماری و بعد از 54 سال سلطنت در 65 سالگی وفات یافت. شاه طهماسب، اگر چه از جهت کفایت و مملکت داری و فتوحات، قابل قیاس با شاه اسماعیل و یا شاه عباس، نیست لیکن به هر حال در عصر او از خاک ایران چیزی کاسته …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 21 آگوست 2024 )

• تولد “وایْتْسْ برینْگْ” دریانورد و کاشف دانمارکی (1681م)
وایْتْسْ برینْگْ دریانورد معروف دانمارکی در 21 آگوست 1681م در شهر هوسن دانمارک به دنیا آمد. وی در سال 1704م وارد نیروی دریایى روسیه شد و در جنگ علیه سوئدی‏ها شهرتی به دست آورد. برینگ در پایان خدمتش در نیروی دریایى، به مسافرت‏های اکتشافی برای روسیه دست زد و در جستجوی حدود شرقی سواحل …

• تولد “کاردینال ریشلیوْ” سیاست‏مدار برجسته و صدر اعظم فرانسه (1585م)
آرمان ژان دوپلس معروف به کاردینال ریشلیوْ، سیاست‏مدار برجسته و صدراعظم معروف فرانسه، در 21 آگوست 1585م در پاریس به دنیا آمد. وی در جوانی به تحصیل فنون سربازی پرداخت، ولی در 21 سالگی به جرگه روحانیان کاتولیک پیوست و به مقام اسقفی دست یافت. ریشلیو در سال 1614م به عضویت مجلس عوام فرانسه …

• تولد “آگوستین کوشی” ریاضی‏دان معروف فرانسوی (1789م)
آگوستین لویى بارون کوشی، ریاضی‏دان فرانسوی در 21 اوت 1789م در شهر پاریس فرانسه به دنیا آمد. او زمانی به دنیا آمد که فرانسه درگیر انقلاب بود به همین دلیل خانواده کوشی به روستایى در توابع پاریس رفتند و آگوستین تحت تعلیم پدر، تحصیلات خود را فرا گرفت. وی از کودکی دارای استعدادی خارق‏العاده …

• مرگ “ژولیوس اُوپرْتْ” محقق و خاورشناس معروف آلمانی (1905م)
ژولْیوس اُوپِرْتْ، خاورشناس معروف آلمانی و بنیان‏گذار علم آسورشناسی، در نهم ژوئیه 1825م در هامبورگ آلمان به دنیا آمد. او تحصیلات مقدماتی و تکمیلی خود را در آلمان، سوئیس و فرانسه گذراند و در رشته زبان‏شناسی و باستان‏شناسی به تحقیق و مطالعه پرداخت. اوپرت هم‏چنین زبان‏های فارسی، عربی، …

• قتل “لئون تروتِسکی” یار و هم‏رزم لنین و سیاست‏مدار مشهور شوروی سابق (1940م)
لئون تروتِسْکی عامل اصلی پیروزی انقلاب بلشویکی روسیه، در نهم آوریل 1879م در اوکراین در جنوب غربی روسیه به دنیا آمد. وی در سال 1902م در لندن با لنین آشنا شد و پس از گرایش به مارکْسیسم، در سایر مراحل اقدامات لنین، یار و هم‏رزم او بود. تروتسکی پس از پیروزی انقلاب کمونیستی به مدارج بالایى …

• تشکیل کنفرانس “دِمْبارْتِنْ اوکْسْ”، زمینه‏ ساز تشکیل سازمان ملل متحد (1944م)
با آشکار شدن نشانه‏ های پیروزی متفقین و شکست متحدین در جریان جنگ جهانی دوم، کنفرانس‏های متعددی با حضور سران کشورهای پیروز برای بررسی اوضاع نظامی و آینده سیاسی جهان برگزار گردید که یکی از این نشست‏ها، کنفرانس دمْبارتن اوکْسْ بود که در 21 اوت 1944م با حضور سران امریکا، شوروی، چین و انگلستان …

• تظاهرات سیاهپوستان “آلاباما” برای اجرای قانون حق رأی (1965م)
جنبش حقوق مدنی بخشی از حرکت کلی تر اجتماعی تحت عنوان جدایی نژادی در ایالات متحده آمریکا است که از سال ۱۹۵۵ با هدف کسب برابری میان سیاهپوستان و سفید پوستان در ایالات متحده آمریکا آغاز شد و در سال ۱۹۶۸ با تصویب قانون مدنی به سرانجام رسید. در این دوره، مبارزات بدون خشونت و نافرمانی‌های …

• ترور “بنینیو اکینو” سیاست‏مدار معروف و رهبر مخالفان دولت فیلیپین (1983م)
بتینو اکینو سیاست‏مدار نامی فیلیپین و رهبر مبارزان سیاسی ضد دیکتاتوری این کشور، در سال 1934م در فیلیپین به دنیا آمد. پدر بتینو، سیاست‏مدار و سناتور مجلس بود و پدربزرگش نیز از انقلابیونی بود که با نیروهای استعماری اسپانیا و بعدها با قوای اشغال‏گر امریکایى در اواخرقرن نوزدهم جنگید. …

• روز استقلال کشور ” لتونی ” از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
لاتویا که به نام فرانسوی آن، در ایران، لتونی خوانده می‏شد، یکی از سه جمهوری ساحلی دریای بالتیک است که بین دو کشور لیتوانی و استونی و در مشرق اروپا قرار گرفته است. مساحت این کشور 64/610 کیلومتر مربع و جمعیت آن نزدیک به 2/5 میلیون نفر می‏باشد. پایتخت لتونی ریگا و از شهرهای مهم آن دائوگاوپیلس، …

• درگذشت چارلز گوردن فولرتون،خلبان سابق شاتل‌های فضایی (2013م)
«چارلز گوردن فولرتون» چهل و هفتمین ‏فضانورد ناسا و صد و ششمین فضانورد جهان که سابقه خلبانی و فرماندهی شاتل در دو پرواز فضایی را در کارنامه خود داشت، درگذشت. سیروس برزو، روزنامه نگار علمی و کارشناس تاریخ کیهان نوردی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فناوری ایسنا توضیحاتی در خصوص سوابق این …

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید