لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( ۲۴ شهریور 1403 )
درگذشت استاد “حبیب اللَّه نجومی” ستارهشناس معاصر و ناشر سالنمای ایران (1366 ش)
حبیب اللَّه نجومی در سال 1287، در شیراز و در خانوادهای به دنیا آمد که از طرف پدر، بیشتر از مشاهیر علم هیئت و نجوم بودند که تقریباً طی سه نسل به استخراج و چاپ تقویم همت گماشتهاند. حبیب اللَّه نجومی، خود، از نه سالگی رموز نجوم را از پدر آموخت و در هجده سالگی به استخراج و محاسبه تقویم …
رحلت فیلسوف کبیر و عالم نامدار شیعه، حکیم “جهانگیرخان قشقایی” (1289 ش)
حکیم جهانگیر خان قشقایی در سال 1208 ش (1243 ق) در یکی از روستاهای اطراف شهرضا به دنیا آمد. وی در ابتدا مختصری درس خواند و علاوه بر در پیش گرفتن شاهنامهخوانی، در نواختن تار استادی داشت. جهانگیرخان که در چهل سالگی برای تکمیل هنر نوازندگی به اصفهان رفت، ناگهان شوق فراگیری دانش در او …
درگذشت دکتر “عبدالحسین زرین کوب” استاد بنام ادبیات پارسی (1378 ش)
دکتر عبدالحسین زرین کوب، پژوهشگر برجسته ادبیات و تاریخ، در سال 1301 ش در بروجرد به دنیا آمد. وی پس از پشت سرگذاشتن تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، به خدمت معارف و فرهنگ درآمد و در سال 1327 ش، با کسب عنوان رتبه اول موفق به دریافت لیسانس و سپس فوق لیسانس و دکترا گردید. وی در این دوران از …
درگذشت علی محمد حیدریان ،نقاش نامی معاصر (1369ش)
استاد علیمحمد حیدریان در سال ۱۲۷۵ش در شهر اصفهان بهدنیا آمد. او تحصیلات خود را در مدرسههاى خرد و آلیانس (فرانسویزبان) ادامه داد و در همان طفولیت پدر خود را از دست داد و تحت تکفل برادرش قرار گرفت. از ابتداى تشکیل هنرستان نقاشى کمالالملک، وی از نخستین هنرجویانى بود که نقاشى …
شهادت شهید رحمت الله زکی پور (1360ش)
شهید رحمتالله زکیپور در سال ۱۳۴۲ش در دهستان سرسبز و باصفای «شال» از توابع شهرستان خلخال دیده بر عالم هستی گشود. دوران کودکی و نوجوانی را بهواسطه وضع نامساعد مالی خانواده، به کار و کوشش در باغ و مزرعه سپری نمود و همزمان تحصیلات خود را نیز تا اخذ مدرک اول دبیرستان در منطقه دنبال …
احمد میرفندرسکی سفیر ایران در مسکو به قائم مقامی وزارت امور خارجه تعیین شد و به جای وی محمدرضا امیرتیمور به مسکو رفت(1350ش)
همایون سمیعی، علی فتوحی معاونین وزارت امور خارجه شدند(1350ش)
جعفر شریف امامی مجدداً به ریاست مجلس سنا انتخاب شد. دکتر سید محمد سجادی و دکتر عزت الله یزدان پناه نایب رئیس شدند(1354ش)
کمیسیون امنیت اجتماعی در یک نشست خود عده ای از تجار مرغ را تبعید نمود(1355ش)
و با این تصمیم وضع نابسامانی فروش مرغ را در تهران نابسامان تر نمود. در رأس تبعیدشدگان حاج رحیم درفشان بزرگترین تولیدکننده مرغ در ایران بود
آیت الله سید مهدی یثربی با صدور اطلاعیه ای، از تمامی کسبه کاشان که به منظور همدردی با بازماندگان شهدای 17 شهریور تهران محل کسب خود را تعطیل کرده بودند، تشکر کرد.(1357ش)
میرزا محمودخان احتشام السلطنه به سفارت کبرای ایران در اسلامبول برگزیده شد(1289ش)
کلنل محمدتقی خان دستور داد تلگرافهای کنسولگری و اتباع انگلیس باید به صورت غیر رمز و فقط توسط تلگرافچی های ایرانی مخابره شود(1300ش)
در دانشگاه مشهد، دانشکده ادبیات تأسیس شد. (1334 ش)
• وفات عبدالمطلب جدّ بزرگوار پیامبر گرامی اسلام (ص) (8 عامالفیل)
ابوحارث عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف، بزرگ قبیلهی قریش در زمان جاهلیت و از بزرگانِ عرب بود. وی مردی عظیمُ الشّان، رفیع منزِلَت، متَّصف به اوصاف پسندیده و مشهور به افعال حمیده بود. عبدالمطّلب جد پدری حضرت محمد(ص) و امام علی(ع) است. قوم قریش ریاست او را قبول داشته و به وجودش افتخار …
• ازدواج پیامبر اکرم با حضرت خدیجه(س) پانزده سال قبل از بعثت (25 عامالفیل)
پیامبر اکرم(ص) در 25 سالگی با مشورت و یاری عمویش ابوطالب(ع) با بانوی صاحب نام قریش، خدیجه بنت خُویْلَد ازدواج نمود. خدیجهی کبری(س) در تمام 25 سال زندگی مشترک با پیامبر اکرم(ص) یار و غمخوار آن حضرت بود. او نخستین کسی بود که به دین اسلام ایمان آورد و با ایمان خویش مایهی آرامش خاطری …
• درگذشت “ابن قُولَوِیْهْ” از بزرگان امامیه در حدیث و فقه (368 ق)
شیخ ابوالقاسم جعفر بن محمد بن جعفر بن موسی بن قُولَوِیْه قمی معروف به ابن قولویه، از مشاهیر فقهای امامیه و بزرگان حدیث قرن چهارم هجری است که در کلمات علمای رجال، از او به عظمت یاد شده است. تاریخُ الشهورِ و الحَوادِث، الشَّهادات، کامِلُ الزّیارات و… از تالیفات او هستند. وی در کاظمین …
• اشغال جزیره ی هرمز توسط نیروهای پرتغالی (913 ق)
در سال 912 ق یک ناوگان پرتغالی به فرماندهی دریاسالار آلفونس آلبوکرک به جزیرهی هرمز در خلیج فارس رسید. نمایندهی پادشاه پرتغال فوراً به اهمیت فوقالعاده راهبردی و تجاری محل که مسلط بر مدخل ورودی خلیج فارس بود پی برد. زیرا از آن محل، ارتباطات پرتغالیها با هند محافظت میشد. پرتغالیها …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 14 سپتامبر 2024 )
• تصرف صربستان توسط امپراتوری عثمانی (1389م)
صربستان از سدههای ششم و هفتم میلادی با ورود صربها از اسپانیا، شکل گرفت و پس از سالها جنگ داخلی، در سال 1217م کشور مستقل صربستان به وجود آمد. با این حال، با آغاز ضعف صربستان در یک قرن بعد، این کشور جولانگاهی برای حملات پراکنده نیروهای عثمانی گردید. در این میان، نبردهایى بین صربستان …
• استفاده از بالن برای نخستین بار در مطالعات هواشناسی در فرانسه (1804م)
بالن ها از ابتدایی ترین هواگردها هستند که بر اساس ایده ی پرواز سبکتراز هوا ساخته شده اند. بالن ها بر دو نوع بالن های گازی و بالن های هوای گرم هستند اما همه آنها بر اساس قانون شناوری کار میکنند.بالن های گازی که اغلب در هواشناسی و مطالعات علمی کاربرد دارند از گاز هلیوم یا هیدروِژن پر …
تصرف مسکو پایتخت روسیه توسط ناپلئون بناپارت (1812) )لطفاً کلیک کنید)حمله ناپلئون بُناپارت امپراتور فرانسه به روسیه در 24 ژوئن سال 1812م، آغازی بر پایان اقتدار ناپلئون به شمار میآید. سرعت پیشروی نیروهای فرانسوی در آغاز این حمله، حتی با وسایل و تجهیزات امروزی هم عجیب و باورنکردنی است. او فاصله مرزهای آن روز روسیه با لهستان را در کمتر از سه ماه پیمود …
• ترور “ویلیام مَکْ کینْلی(لطفاً کلیک کنید)” بیست و پنجمین رئیس جمهور امریکا (1901م)
ویلیام مَکْ کینْلی، بیست و پنجمین رئیس جمهور امریکا در 29 ژانویه 1843م در ایالت اوهایو امریکا به دنیا آمد.وی در ابتدا کارمند پستخانه بود ولی بعدها وکیل شد و سپس به فرمانداری ایالت اوهایو دست یافت. مک کینلی پس از چندی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1896م شرکت جست و با پیروزی در این …
• مرگ “جوسیا رویز” فیلسوف امریکایی (1916م)
جوسیا رویْسْ، فیلسوف امریکایى در بیستم نوامبر 1855م در کالیفرنیای امریکا به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود در فلسفه، به تدریس مشغول شد و ضمن مطالعات و تحقیقات خود، به بیان افکار خویش پرداخت. او به خدا به عنوان یک ناظر بیطرف و تماشاگر دنیای صلحآمیز یا سراسر جنگ و گناه، معتقد نبود …
• ورود نیروهای امریکایی به شبه جزیره کُره در جریان جنگ دو کره (1950م)
جنگ کره که از روز 25 ژوئن 1950م با حمله نیروهای کره شمالی به کره جنوبی آغاز شد، نخستین برخورد نظامی بین شرق و غرب بعد از جنگ جهانی دوم به شمار میرود. این امر واکنش سازمان ملل متحد را برانگیخت و نیروهای ملل متحد برای دفع تجاوز کره شمالی، متشکل از سربازان شانزده کشور، راهی شبه جزیره …
• امضای منشور سازمان کشورهای صادر کننده نفت موسوم به اوپک (1960م)
منشور سازمان کشورهای صادر کننده نفت موسوم به اوپک، در ابتدا در چهاردهم سپتامبر 1960م به امضای پنج کشور ایران، عربستان، عراق، کویت و ونزوئلا رسید. این سازمان به منظور مقابله با کمپانیهای بزرگ نفتی غرب به وجود آمد که انحصار اکتشاف، استخراج و فروش نفت را در سطح جهان در اختیار داشتند …
• قتل “بشیر جُمیِّل” رئیس جمهور فالانژیست لبنان (1982م)
بشیر جُمیِّل رئیسجمهور فالانژیست لبنان، در 10 نوامبر 1947م در خانوادهای اهل ورزش و سیاست به دنیا آمد و تحصیلات خود را تا دریافت دو درجه دانشگاهی در رشتههای حقوق و علوم سیاسی ادامه داد. وی پس از تکمیل تحصیلاتش در واشینگتن و تگزاس امریکا، به وکالت روی آورد و پس از بازگشت به لبنان …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.