لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 3 مهر 1403 )
رحلت فقیه بزرگ آیت اللَّه “میرزا ابوالقاسم کبیر قمی” (1313 ش)
آیتاللَّه شیخ ابوالقاسم کبیر قمی در سال 1262 ش (1280 ق) متولد گردید و پس از طی مقدمات و سطوح در قم، از وجود آیات عظام: میرزا خلیل تهرانی نجفی، آخوند ملامحمد کاظم خراسانی و سیدمحمد کاظم یزدی در نجف و میرزا محمد حسن آشتیانی در تهران بهرههای وافر یافت. آیتاللَّه قمی پس از آن، از …
درگذشت “غمام همدانی” شاعر معاصر ایرانی (1321 ش)
محمد یوسفزاده معروف به غَمام همدانی در سال 1253 ش در نجف اشرف به دنیا آمد و تحصیلات مقدماتی را تا سیزده سالگی در آن شهر گذرانید. وی سپس به ایران آمد و در همدان، ادبیات فارسی و عربی و فقه را از استادان آن دیار فراگرفت. غمام همدانی در منطق، فلسفه اسلامی و ادبیات به ویژه شعر فارسی و …
اعتصاب کارکنان مخابرات تهران و کشت و صنعت شوشتر در اعتراض به رژیم پهلوی (1357 ش)
انتخاب شهید مهندس “محمدجواد تندگویان” به وزارت نفت دولت شهید رجایی (1359 ش)
با انتخاب شهید رجایی به نخست وزیری و معرفی کابینه به مجلس در مرداد 1359، برخی از وزارتخانهها از جمله وزارت نفت بدون وزیر باقی ماند. در دوم مهر آن سال از سوی شهید رجایی، مهندس محمد جواد تندگویان برای وزارت نفت معرفی شد. نخست وزیر در معرفی ایشان به مجلس، از فعالیتهای تخصصی وی در …
سفر هیئت ایرانی به نیویورک برای انجام مذاکرات سه جانبه پس از پایان جنگ (1367 ش)
به درخواست دبیر کل سازمان ملل متحد و به منظور ادامه مذاکرات در نیویورک، هیئت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی وزیر وقت امور خارجه، در تاریخ سوم مهر 1367 عازم مقر سازمان ملل شد. این هیئت به مدت دو هفته، علاوه بر شرکت در مذاکرات سه جانبه وزاری خارجه ایران، عراق و دبیر کل، از …
شهادت شهید احمد رجب خیشگر (1359ش)
شهید احمد رجب خیشگر در یکی ار روزهای زیبای سال ۱۳۳۹ش، در جمع مهربان و صمیمی خانوادهای متدین در شهر دزفول، چشم به جهان هستی گشود. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت به پایان رساند. در سالهای اوجگیری مبارزات ملت ایران برای به پیروزی رساندن انقلاب اسلامی، به صف قیام مردمی پیوست …
روش آموزش پزشکی دانشگاه تهران تغییر کرد و دانشکده پزشکی به یک مرکز علوم پایه و سه مرکز تحقیقات پزشکی تقسیم شد(1352ش)
سیل در هشتپر و طوالش و آستارا جاده ها را در هم کوفت، ارتفاع آب در جاده ها به سه متر رسید(1352ش)
اصغر پیروی دبیر کل کمیته المپیک(کلیک کنید!) ایران شد(1353ش)
اولین سخنرانی حجت الاسلام روحانی ، رییس جمهوری ایران در شصت و هشتمین مجمع سازمان ملل (1392ش)
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در سخنان مهمی در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ضمن تبیین دقیق شرایط و اوضاع کنونی منطقه و نظام بین الملل، پیشنهادات و راهکارهایی از سوی جمهوری اسلامی ایران در راستای برون رفت از اوضاع پیش روی جامعه جهانی ارائه …
سید محمد صادق طباطبائی به سمت سفیر کبیر ایران در ترکیه تعیین شد ( 1303 ش)
میرزا محمدعلی معروف به حاجی سیاح(کلیک کنید!) که در عمر طولانی خود به نیمی از جهان سفر کرده بود درگذشت (1304ش)
از حاجی سیاح دو کتاب باقی ماند که بعدها توسط حمید سیاح یکی از فرزندانش چاپ شد. آن دو کتاب عبارتند از خاطرات حاج سیاح و سفرنامه حاجی سیاح.
فروغی رئیس الوزراء به دعوت حکمت وزیر معارف دانشکده فنی را افتتاح کرد (1313 ش)
پس از نطق حکمت، دکتر محمود حسابی کفیل دانشکده گزارش جامعی قرائت نمود بعد منصور وزیر طرق ضرورت دانشکده را تأیید کرد. منصور افزود تا کنون وزارت طرق 160 محصل به اروپا اعزام داشته است ولی این عده کافی نیست و باید کادر فنی در ایران تربیت شوند
بازار قزوین به کلی سوخت و تبدیل به تلی خاکستر گردید. (1324 ش)
در این حریق 600 باب مغازه از بین رفت و میلیونها ریال کالا سوخت.
بازار قزوین به کلی سوخت و تبدیل به تلی خاکستر گردید.(1324 ش)
در این حریق 600 باب مغازه از بین رفت و میلیونها ریال کالا سوخت.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 20 ربیع الاول 1446 )
• درگذشت “ابوسهل هروی” دانشمند و ادیب (433 ق)
محمد بن علی هروی نحوی ولغوی شهیر، معروف به مؤذن، از ادبای قرن پنجم هجری قمری بوده است. وی دارای آثار قلمی از جمله اَسماءُ الاَسَد، اَسماءُ السَّیف و التَّلویحُ فی شرحِ الفَصیح میباشد. وفات وی در قاهره روی داد.
• رحلت “ابوطیب طبری” فقیه وادیب مسلمان (450 ق)
ابوطیب طبری، فقیه و ادیب مسلمان در سال 348 ق در آمل متولد شد و برای کسب دانش به نقاط مختلف سفر کرد. ابوطیب بالاخره در بغداد سکنی گزید و به درس و بحث پرداخت و در زمرهی علمای بزرگ زمان خود درآمد. وی تا پایان عمر طولانی خود، مسند قضا و افتاء را در بغداد برعهده داشت. ابوطیب طبری با ادبیات …
• وفات “محمد بن ابیوردی” شاعر و ادیب(507 ق)
از محمد بن احمد بن عثمان مشهور به ابیوردی، شاعر و ادیب مشهور، به عنوان شاعری خوش قریحه و لغتشناسی ادیب یاد شده است که درعلم لغت، حدیث، تاریخ و برخی از علوم دیگر استاد بود. وی در فن کتابت، مهارتی بسزا داشت و کُتُبش هنوز هم از جمله منابع مهم لغت به شمار میرود. اشعار ابیوردی از زیبایی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 24 سپتامبر 2024 )
• اتحاد سیاسی اسکاتلند و انگلستان ;(کلیک کنید!) و الحاق اسکاتلند به انگلیس (1643م)
اسکاتلند در قسمت شمالی کشور جزیرهای انگلستان قرار دارد و منطقهای است کوهستانی و پوشیده از جنگلهای انبوه و چمنزارهای وسیع که به وسیله چند رودخانه و نیز خلیج سالوی از خاک اصلی انگلستان جدا شده است. این منطقه از قدیم الایام مسکونی بود و بعدها محل سکونت اقوامی از انگلستان شد. در طی …
• بمباران ورشو توسط هواپیماهای آلمانی در جریان جنگ جهانی دوم(کلیک کنید!) (1939م)
با آغاز جنگ جهانی دوم، لهستان مورد هجوم نیروهای نازی قرار گرفت و در 16 سپتامبر 1949 ورشو به محاصره آلمان درآمد. در این میان مقاومت مردم ورشو باعث گردید تا تصرف شهر به تأخیر افتد در نتیجه از 24 سپتامبر همین سال به مدت 3 روز حملات هوایى وسیع و گستردهای علیه ورشو انجام شد. از سوی دیگر …
• روز ملی و اعلام استقلال “گینه بیسائو” از استعمار پرتغال (1973م)
جمهوری گینه بیسائو با 36/125 کیلومتر مربع مساحت در غرب افریقا و در همسایگی کشورهای گینه و سِنِگال واقع شده است. جمعیت گینه بیسائو در حدود 1/5 میلیون نفر است که از نژاد سیاه و از پیروان اسلام و مسیحیت و آیینهای بومی میباشند. پیشبینی شده است جمعیت این کشور تا سال 2025 تا حدود 1/9 …
• هفته جهانی دریانوردی (آخرین هفته سپتامبر)
سازمان جهانی دریانوردی همه ساله روز جهانی دریانوردی را گرامی می دارد. تاریخ دقیقی که به این مناسبت اختصاص یافته است در بین کشورها و دولتهای جهان متغیر است، اما معمولاً هفته آخر سپتامبر (مصادف با اوایل مهر ماه) در اکثر نقاط جهان به این مهم پرداخته می شود. در خلال گرامیداشت این روز، …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.