لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 5 شهریور 1403 )
روز بزرگداشت و تولد “محمد بن زکریای رازی” دانشمند نامدار جهان اسلام (244ش)
محمد بن زکریای رازی در سال 251 هجری قمری در شهر ری متولد شد. در اوان جوانی به فراگیری علم کیمیا و شیمی پرداخت و در اثر بخار و دود ناشی از زرگری، چشمهایش وَرَم کرد و برای معالجه، نزد طبیبی رفت. آن طبیب پانصد اشرفی طلا به عنوان حق معالجه از او گرفت و به رازی گفت: کیمیا همین است نه …
استعفای دولت “جمشید آموزگار” و تشکیل دولت عوام فریب “جعفر شریف امامی” (1357 ش)
پس از ناکامی دولت جمشید آموزگار در کنترل ناآرامیهای مردمی علیه رژیم پهلوی، محمدرضا شاه، جعفر شریف امامی، عامل سرسپرده خود را برای تشکیل دولت، مأمور کرد. وی قصد داشت تا با عوام فریبی، اعتراضات گستردهای را که در سراسر کشور رو به فزونی میرفت، کنترل کند بنابراین درصدد برآمد تا با دادن …
تعویض تاریخ شاهنشاهی به سال هجری شمسی (1357 ش)
محمدرضا پهلوی که میدانست اتکای اصلی مخالفانِ رژیم، اسلام است، درصدد برآمده بود تا ریشههای این مکتب را خشک کند. به همین جهت در شهریور سال 1354 ش در مراسم افتتاح مجلس دوره بیست و چهارم، در سخنانی عنوان کرد که قصد دارد فرهنگ ایرانی را از عوامل بیگانهای که در این فرهنگ راه یافتهاند، …
اعلام ملی شدن کلیه معادن کشور (1359 ش)
تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، برخی از معادن کشور توسط بخش خصوصی اداره میشد یا امتیاز آن در انحصار بیگانگان قرار داشت. با پیروزی انقلاب و تدوین قانون اساسی، کلیه معادن کشور ملی اعلام شده و مطرح گردید که تحت هیچ عنوان به مالکیت بخش خصوصی تعلق نمیگیرند. به موجب این قانون، حق اجازه …
روز داروسازی
به پاسداشت مقام علم و دانش و گرامیداشت فرزانگان ایران زمین، پنجم شهریور سالروز ولادت ابوبکر محمد بن زکریای رازی از مشاهیر بزرگ جهان اسلام و علم طب و داروسازی، در جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز داروسازی نامگذاری شده است.
درگذشت استاد علی اکبر کاوه؛ خوشنویس برجسته معاصر (1369ش)
استاد علیاکبر کاوه فرزند مرحوم علیمحمدخان شیرازی، در سال ۱۳۱۲ق در شیراز چشم به جهان گشود. چون از کودکی عشق و علاقه وافری به هنر خوشنویسی داست، هر قطعه از خطوط استادان که به دستش میافتاد، از روی آن مشق و تمرین میکرد. پدرش بهمحض آگاهی از عشق او به خوشنویسی، وی را نزد استادان زمان …
شهادت شهید نصرالله غلامی (1360ش)
شهید نصرالله غلامی در سال ۱۳۳۷ش در خانوادهای متدین و مذهبی در محلات ییلاق فارس دیده به جهان هستی گشود. دوران کودکی را با شور و شعفی زائدالوصف در فضای ساده و صمیمی عشایر دلاور و غیور سپری نمود و در هفتمین بهار زندگی خود، جهت آموختن علم و دانش راهی مدرسه گردید. نصرالله هنوز ۸ سال …
وزارت آب و برق یک قرارداد 380 میلیون ریالی با دولت چک اسلواکی برای خرید و نصب 47 دستگاه دیزل ژنراتور برق منعقد نمود(1349ش)
وزارت آب و برق یک قرارداد 380 میلیون ریالی با دولت چک اسلواکی برای خرید و نصب 47 دستگاه دیزل ژنراتور برق منعقد نمود(1349ش)
عباس علی خلعتبری وزیر امور خارجه در رأس یک هیئت عازم کابل شد(1353ش)
رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای جمهوری عربی یمن وارد تهران شد(1354ش)
مجلس سنا طی دو جلسه برنامه دولت جدید را مورد بررسی قرار دادند(1356ش)
و مجموعاً 8 سناتور سخن گفتند و سرانجام مجلس سنا به دولت آموزگار و برنامه اش رأی اعتماد داد.
شهر قم در تظاهرات خود قریب ده شهید و مجروح داد(1357ش)
دولت دکتر جمشید آموزگار دبیر کل حزب واحد رستاخیز سقوط کرد و شاه استعفای او و وزیرانش را قبول کرد(1357ش)
شریف امامی از شاه اختیارات کامل گرفت و قرار شد شاه در امور کشور مداخله نکند(1357ش)
به دستور نخست وزیر تاریخ مجدداً به هجری شمسی تبدیل شد و تاریخ شاهنشاهی ملغی گردید(1357ش)
شریف امامی نام دولت خود را (آشتی ملی) نهاد(1357ش)
جلسه فوق العاده هیئت دولت با حضور رضاخان تشکیل شد. (1320 ش)
علی منصور نخست وزیر گزارشی از اقدامات دو روزه خود به دولت داد. و استعفای خود را از نخست وزیری تقدیم نمود. در همان جلسه رضاشاه مجید آهی وزیر دادگستری را به ریاست دولت برگزید ولی آهی از قبول مسئولیت شانه خالی کرد و متذکر شد در این موقع بحرانی مرد با تجربه ای لازم است تا امور را در …
محمدعلی فروغی (ذکاء الملک) که قریب شش سال مغضوب و دور از کارهای سیاسی به سر می برد به کاخ سعدآباد احضار و مقام ریاست دولت به او پیشنهاد شد.(1320 ش)
فروغی بدون هیچ قید و شرطی نخست وزیری را پذیرفت و اولین جلسه هیئت وزیران کابینه قبلی با حضور رضاخان تشکیل شد و پس از مشورت با شورای عالی نظام چنین اتخاذ تصمیم شد که از هر گونه عملیات مقاومتی خودداری شود و دولت ایران ترک مخاصمه را به اطلاع شوروی و انگلستان برساند
درگذشت داوود رشیدی ، هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما (1395 ش)
داوود رشیدی زاده 25 تیر 1312 در تهران و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است. از جمله نمایش هایی که اجرا کرده می توان به «در انتظار گودو»، «ریچارد سوم»، «پیروزی در شیکاگو»، «منهای دو»، «آقای اشمیت کیه؟ » و … اشاره کرد. از جمله فیلم …
به تصمیم دولت کلیه کارمندانی که به سن شصت سال رسیدهاند و یا سی سال تمام سابقه خدمت دارند بازنشسته شدند. )1337 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 20 صفر 1446 )
• اربعین حسینی “روز زیارتی مخصوص حضرت سیدالشهدا”
اربـعین در لغت، به معنای چهل، چهار دهه (لغت نامه دهخدا، 5/164) و در اصطلاح، سپری شدن چهل روز از مرگ کسی و بر پای داشتن مراسمی برای بزرگداشت اوست. این واژه در اصطلاح شیعه، به طـور خـاص بـر روز بـیـسـتـم مـاه صـفـر یـعـنـی چـهـل روز پـس از واقـعـه عـاشـورا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش …
• ورود اهلبیت سیدالشهداء به کربلای حسینی (61 ق)
بنا بر روایتی مقارن چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) کاروان اهل بیت پیامبر(ص)، پس از افشای ماهیت ضد اسلامی یزید و حقانیت امام حسین(ع)، به سرزمین کربلا بازگشتند. بنابر همین روایت، خاندان امام حسین(ع) در آنجا با صحابی بزرگ پیامبر، جابر بن عبداللَّه انصاری و عدهای دیگر از یاران امام(ع) …
• ورود “جابربن عبداللَّه انصاری” به سرزمین کربلا و زیارت قبر مبارک امام حسین(ع) (61 ق)
• درگذشت شیخ “جعفر شوشتری” محقق و عالم بزرگ مسلمان (1303 ق)
شیخ جعفر بن حسین بن علی شوشتری ازمحققین و علمای بزرگ اسلام و فقیهان عالی مقام و مجتهدین امامیه بود. اوقات او در امور دینی و ارشاد مردم و موعظه سپری گردید. وی از شاگردان محمدحسن نجفی، صاحب جواهر، شیخ مرتضی انصاری و شریف العلمای مازندرانی و دیگر بزرگان بود. وی اولین کسی است که درمسجد …
• تولد آیت اللَّه العظمی “مرعشی نجفی” (1315 ق)
سیدمحمود مرعشى و همسرش در نجف در خانهاى ساده اما در کمال صفا و محبت روزگار مىگذرانیدند. آنان در بینالطلوعین روز پنجشنبه 20 صفر 1315ه. ق (1276ه. ش)، در موجى از شادى و شعف قرار گرفتند زیرا چشمشان به روى نوزادى خجسته روشن شد. درخت امیدشان در باغ آرزو به بار نشست؛ بهار زندگى آن زوج …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 26 آگوست 2024 )
• استفاده از ” سلاح توپ” برای اولین بار در جنگ بین انگلستان و فرانسه (1346م)
در 26 اوت 1346م برای اولین بار در تاریخ، نیروهای ارتش انگلیس، جنگافزار توپخانه را در جنگ کرسی که با ارتش فرانسه روی داد به میدان آوردند. در این جنگ به دلیل به کارگیری این اسلحه سنگین توسط ارتش انگلیس، فیلیپ ششم پادشاه فرانسه با وجود برتری کمّی نیروهایش نسبت به انگلیسیها، در حالی …
• درگذشت ” آنتوان فان لیونهوک ” دانشمند هلندی و مخترع میکروسکوپ (1723م)
آنتوان فان لیونْهوک، دانشمند و محقق هلندی، در 24 اکتبر 1632م در خانوادهای تهیدست در هلند به دنیا آمد. وی از زمان کودکی، علاقه زیادی به کارهای فنی داشت و بیشتر اوقات، عدسی و آینه میساخت، تا اینکه با این ذرهبینهای ساخته و پرداخته دست خود، میکروسکوپ سادهای ساخت و به وسیله آن، اشیاء …
• تولد ” آنْتوان لاوازیه ” شیمیدان معروف فرانسوی (1723م)
آنتوان لاوازیه کاشف و دانشمند شهیر فرانسوی و از بنیانگذاران علم شیمی نوین، در 26 اوت سال 1743م در پاریس به دنیا آمد. وی در ابتدا رشته حقوق را به پایان رساند ولی به دلیل علاقه زیاد به علوم پایه، وارد این عرصه گردید. از این رو از جوانی زیر نظر استادانی ماهر، نجوم، گیاهشناسی و شیمی …
• تصویب اعلامیه حقوق بشر و شهروند در جریان انقلاب کبیر فرانسه (1789م)
نخستین اعلامیه حقوق بشر و شهروند در گرماگرم انقلاب کبیر فرانسه، در 26 اوت1789م در مجلس مؤسسان این کشور تدوین شد و فردای آن روز نیز به تصویب مجلس ملی فرانسه رسید. این اعلامیه که چند سال بعد به عنوان دیباچه قانون اساسی فرانسه پذیرفته شد، یک سند تاریخی است که به عنوان اولین سند مهم درباره …
• تولد “ژول رومَن” ادیب و نویسنده معروف فرانسوی (1885م)
لویى فاریگول معروف به ژول رومَن، شاعر، نمایشنامه نویس و داستان نویس برجسته فرانسوی در 26 اوت 1885م در یکی از روستاهای فرانسه به دنیا آمد. وی در کودکی به همراه خانواده خود در پاریس استقرار یافت و پس از طی دروس دبیرستان، در 24 سالگی در رشته فلسفه فارغ التحصیل شد. رومن چندی به تدریس …
• قتلعام خونین ارامنه در امپراتوری عثمانی به فرمان امپراتور آن کشور (1896م)
دولت عثمانی از دیرباز مخالف حضور و رشد ارامنه در حیطه حکومتی خود بود و هر از چند گاهی آنان را به طرق مختلف سرکوب مینمود. از این رو، برانداختن ارامنه، یکی از سیاستهای دولت عثمانی به شمار میرفت چرا که همواره از شورش و انقلاب آنها در هراس بود. گرچه توافقات قبلی عثمانی با انگلستان …
• مرگ “ویلیام جِیمز” فیلسوف و روانشناس برجسته امریکایی (1910م)
ویلیام جِیمز، فیلسوف و روانشناس شهیر امریکایى در یازدهم ژانویه 1842م در نیویورک به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایى و متوسطه خود را در فرانسه گذراند و از ابتدای زندگی با زبانهای متعددی آشنا شد. ویلیام در همین زمان به نقاشی روی آورد و با علاقه زیاد در گالریهای هنری اروپا به مطالعه پرداخت؛ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.