لینک ویدیوهای یوتیوب در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 2 شهریور 1403 )
درگذشت محقق و مترجم معاصر استاد “محمد پروین گنابادی” (1357 ش)
استاد محمد پروین گنابادی در سال 1282 ش به دنیا آمد و از کودکی فراگیری علم را آغاز کرد. وی پس از استفاده از محضر ادیب نیشابوری در مشهد، به معلمی روی آورد و مدتی نیز به فعالیتهای سیاسی پرداخت. استاد گنابادی از سال 1328 از طرف وزارت فرهنگ، مأمور بررسی کتابهای درسی شد و همزمان، پس از …
آغاز هفته دولت
به مناسبت انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور سال 1360 و شهادت دو یار دیرین امام و انقلاب و دو اسوه علم و تقوا، شهید محمدعلی رجایی، رییس جمهور و محمدجواد باهنر، نخست وزیر که نمونهای از دولتمردان مردمی بودند و نیز به منظور آشنایی مردم با فعالیتها و بیان اهداف و برنامههای آینده …
شهادت مبارز انقلابی سید علی اندرزگو (1357ش)
سیدعلی اندرزگو از فعالان مبارزه مسلحانه علیه حکومت پهلوی، در 1318 ش. ـ ماه مبارک رمضان ـ متولد شد. در 12 سالگی در بازار تهران و در یک نجاری مشغول به کار شد. او روزها کار میکرد و شبها به تحصیل میپرداخت. اندرزگو در سنین نوجوانی به عضویت جمعیت مؤتلفه اسلامی درآمد و در 1341 ـ در 23 …
تولداحمد رائض هنرمند گرانقدر میناکاری، مینیاتور و تذهیب (1298ش)
استاد حاج احمد رائض هنرمند گرانقدر میناکاری، مینیاتور و تذهیب در شهر هنرپروراصفهان به دنیا آمد. احمد رائض عاشق هنربود و در12سالگی به شوق آموختن نقاشی به شاگردی استادانی چون حاج منصورُ المُلک درآمد. بدین ترتیب ایشان رموزنقاشی و تذهیب کاری را فراگرفت. استاد احمد رائض موضوع کارهای مینیاتور …
شهادت شهید قاسم علی یاری (1361ش)
شهید قاسمعلی یاری در سال ۱۳۴۲ش در منطقه رهنان اصفهان متولد شد. سالهای پرنشاط کودکی را در دامان پرمهر مادری مؤمن و زیر سایه لطف پدری مهربان گذراند. تحصیلات خود را از سن هفت سالگی آغاز کرد و ضمن آموختن علم، پدر را در کار کشاورزی یاری نمود اما تحصیل را تا دوم دبستان بیشتر ادامه نداد …
شهادت شهید سیدکاظم کاظمی(1364ش)
در سال ۱۳۳۶ در بخش آرادان شهرستان گرمسار کودکی از سلاله پاک نبیاکرم (ص) پا به عرصه هستی نهاد: شهید سیدکاظم کاظمی. پدرش مردی کشاورز و زحمتکش بود که شش سال بعد مجبور شد به شهر گرگان مهاجرت نماید. سیدکاظم از همان دوران کودکی همدوش پدر به کار و فعالیت پرداخت. در اوج جوانی، کتابخانه …
شرکت واحد اتوبوسرانی خطوط سریع السیر و (شب رو) تأسیس و به کار انداخت.(1349ش)
سازمان غله اعلام کرد تا پایان مرداد ماه 1356 مجموعاً 520 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است(1356ش)
خاموشی های برق تهران و شهرستانها افزایش یافت و روزانه به طور متوسط سه ساعت برق ها خاموش خواهد شد(1356ش)
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تظاهراتی با شرکت حدود صد نفر از دانشجویان ایرانی در خیابان های پاریس برپا شد. تظاهرکنندگان پس از یک ساعت رژه در خیابان، متفرق شدند.(1357ش)
تعداد پنج نسخه اعلامیه تحت عنوان «ایران کوره آتش سوزی…» بر روی دیوار مسجد قبا در تهران نصب شد(1357ش)
(ساواک، این اعلامیه را با امضای امام خمینی گزارش داد).
در ساعت 23، عده ای از جوانان رشت در مسجد بادی الله این شهر اجتماع کردند(1357ش)
اجتماع کنندگان ضمن خروج از مسجد شعارهایی علیه رژیم سردادند که در نهایت با دخالت مأموران متفرق و عده ای دستگیر شدند.
در ساعت 23/20، در پی اجتماع حدود 500 نفر در مسجد امام قم، اعلامیه های امام خمینی(ره) درباره وقایع شهرهای شیراز و اصفهان از سوی افراد ناشناسی توزیع شد.(1357ش)
حاج مخبرالسلطنه والی جدید آذربایجان از اروپا وارد تبریز شد. از طرف ستارخان و باقرخان و سایر مجاهدین و مشروطه خواهان استقبال باشکوهی از وی به عمل آمد.(1288ش)
روزنامه طوفان به مدیریت محمد فرخی یزدی با کلیشه سرخ و سبک طرفداری از طبقه رنجبر و دهقان منتشر شد.(1300 ش)
سردبیری روزنامه را موسوی زاده یزدی عهده دار است
قوام السلطنه رئیس الوزراء به امیرشوکت الملک علم امیر قائنات و سردار معزز بجنوردی مأموریت داد با همکاری قوای قزاق غائله کلنل را خاتمه دهند (1300ش)
قوام السلطنه رئیس الوزراء به امیرشوکت الملک علم امیر قائنات و سردار معزز بجنوردی مأموریت داد با همکاری قوای قزاق غائله کلنل را خاتمه دهند (1300ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 17 صفر 1446 )
• تولد “ابوالسعود” فقیه و مفسر مسلمان (896 ق)
محمد مصطفی عمادی مشهور به ابوالسعود، فقیه و مفسّر مسلمان در روستای مدرس واقع در نزدیکی استامبول در ترکیه متولد شد. ابوالسعود پس از پایان تحصیلات به تدریس مشغول گردید. همزمان با تدریس، منصب قضاوت در استامبول را نیز به عهده گرفت و تا پایان عمر در این مقام باقی ماند. او به مسایل اجتماعی …
• تولد “سلطان القُرّاء تبریزی” قاری شهیر قرآن و دانشمند علم قرائت (1255 ق)
شیخ عبدالرحیم بن ابوالقاسم تبریزی معروف به سلطان القُرّا یا شاه قرآن خوانان در 1255 ق در تبریز به دنیا آمد. وی در علم تجوید در عصر خود استاد بود و شاگردان فاضلی در این زمینه تربیت نمود. از تالیفات وی رسالهای است در علم تجوید به نام “دُرُّ المنثور” و رسایل دیگر. سلطان القرّاء پس از …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 23 آگوست 2024 )
• تولد “آندره شِنْیه” مبارز انقلابی و شاعر برجسته فرانسوی (1762م)
آندره شِنْیه، شاعر فرانسوی در 23 اوت 1763م در قُسطنطنیه (استانبول فعلی در ترکیه)، به هنگامی که پدرش کنسول فرانسه در این شهر بود، زاده شد. وی با کمک مادر یونانی الاصلش، در ادبیات یونان باستان معلومات فراوانی کسب کرد و پس از بازگشت به فرانسه و مدتی خدمت در نظام، با ادب دوستان به رفت …
• امضای معاهده تاریخی “پراگ” میان دو کشور پروس و اتریش (1866م)
قسمت اعظم سرزمینی که امروزه آلمان نامیده میشود در اواسط قرن نوزدهم از کشورهای کوچکی تشکیل میشد که در هر کدام یک پادشاه یا شاهزاده حکومت میکرد. با به قدرت رسیدن بیسمارک و در اختیار گرفتن مقام صدراعظمی پروس وی که در آرزوی وحدت ایالات و امیرنشینهای آلمان در زیر یک پرچم و تشکیل یک …
• تولد “دِنْگْ شیائو پینْگْ” رهبر پیشین چین کمونیست (1904م) (ر.ک: 19 فوریه)
دنگ شیائو پینگ سیاستمدار برجسته و رهبر پیشین چین در روز بیست و سوم اوت سال ۱۹۰۴ میلادی در این کشور بهدنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات مقدماتی، در سن ۱۶ سالگی برای ادامه تحصیل راهی فرانسه شد و با گرایش به افکار کمونیستی، به حزب کمونیست فرانسه پیوست. پینگ پس از پنج سال به مسکو رفت و …
• اعلان جنگ ژاپن به آلمان در جریان جنگ جهانی اول (1914م)
با فروزان شدن آتش ویرانگر و خانمانسوز جنگ جهانی اول، جنگ اولیه اتریش و صربستان به یک جنگ عمومی در اروپا مبدل شد و کشورهای مختلف هر یک به بهانهای وارد این معرکه میشدند. در طول ماه اوت 1914م، این جنگ ابعاد وسیعتری به خود گرفت چرا که در روزهای دوازدهم و سیزدهم این ماه، انگلستان و …
• انعقاد قرارداد “عدم تجاوز” میان دولتهای آلمان نای و شوروی (1939م)
پس از تصرف چکسلواکی و الحاق آن به آلمان، هیتلر درصدد انضمام لهستان به خاک کشورش بود. اما هیتلر میدانست که در مسئله لهستان نه فقط انگلیس و فرانسه، بلکه شوروی هم در مقابل او خواهد ایستاد و ممکن است حمله حساب نشده او به لهستان، به اتحاد سه جانبهای در برابر آلمان منجر شود. به همین جهت …
• آزادی پاریس از اشغال آلمان توسط قوای متفقین (1944م) (ر.ک: 14 ژوئن)
پانزده ماه پس از فروزان شدن آتش جنگ جهانی دوم و در ادامه توسعهطلبیهای هیتلر، نیروهای آلمان نازی به قصد تصرف فرانسه، خود را برای هجوم به این کشور آماده میکردند. در روز پنجم ژوئن ۱۹۴۰م، هیتلر فرمان انهدام کامل نیروهای فرانسه را صادر کرد و سه روز بعد، نیروهای زرهی آلمان، خطوط دفاعی …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.