لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 9 شهریور 1403 )
رحلت فقیه جلیل، آیتاللَّه “محمدجعفر انصاری دزفولی” (1330ش)
آیت اللَّه محمدجعفر بن مرتضی انصاری دزفولی معروف به شیخ آقابزرگ در سال 1274ش (1312 ق) در خاندان علم و فضیلت و از نوادگان شیخ مرتضی انصاری در دزفول به دنیا آمد. وی در سن 9 سالگی پدر را از دست داد و در دامن جدّش، نشو و نما داشت. آیتاللَّه انصاری پس از طی مقدمات و سطوح، به درس خارج …
ناپدید شدن “امام موسی صدر” رهبر شیعیان لبنان (1357 ش)
امام موسی صدر در سال 1307 ش (1343 ق) در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود. پس از تکمیل دروس مقدماتی، از محضر علمی و معنوی آیات عظام سیدصدرالدین صدر (پدرش)، سید محمد محقق داماد، سید حسین بروجردی و امام خمینی(ره) کسب فیض نمود. سپس عازم نجف اشرف شده و از محضر عالمان و فقیهان آن دیار نیز …
درگذشت استاد “پیرنیا” پدر معماری سنتی ایران (1376 ش)
دکترمحمد کریم پیرنیا پدر معماری سنتی ایران واز اعضای هیئت علمی دانشکده هنرهای زیبا در گذشت . استاد پیر نیا سالهای متمادی بر حفظ و مرمت و بازسازی میراث معماری کهن و اصیل ایرانی تأکید کرد و مرمت صدها بنای تاریخی ، مسجد ، مدرسه و همچنین ساخت مدارس جدید و در تهران و اطراف آن از جمله خدمات …
ارتحال فقیه جلیل آیت اللَّه “اسماعیل صالحی مازندرانی” مدرس حوزه علمیه قم (1380 ش)
حضرت آیت اللَّه شیخ اسماعیل صالحی مازندرانی در سال 1312 ش (1352 ق) در یکی از روستاهای توابع قائمشهر در استان مازندران به دنیا آمد. وی مقدمات حوزوی را در بابل، تهران و قم آموخت و از سال 1333 ش دروس خارج را از محضر استادان مشهد مقدس فرا گرفت. آیتاللَّه صالحی از سال 1339 ش مقیم قم …
سناتور سپهبد جهانبانی به ریاست سنّی مجلس سنا و سرلشکر همایونی به ریاست سنّی مجل شورای ملی انتخاب شدند(1350ش)
چند تن از اعضاء سفارت ایران در سوئیس به علت عدم رعایت قوانین آن کشور از سوئیس اخراج شدند(1355ش)
رئیس سازمان گوشت اعلام کرد برای رفع مضیقه و کمبود گوشت 800 هزار گوسفند از دامداران خریداری می شود(1356ش)
ولیعهد کویت بیان نمود ناآرامی ایران امنیت خلیج فارس را مختل می کند(1357ش)
در حدود ساعت 14، جمعیتی حدود 4 هزار نفر ضمن اجتماع در مسجد جامع بازار تبریز، تظاهراتی بر پا کردند و شعارهایی در حمایت از امام سردادند.(1357ش)
تعدادی از تظاهرکنندگان شیشه های یکی از شعب بانک سپه بازار این شهر را شکستند و در پایان با دخالت مأموران متفرق شدند. روزنامه ها، علت این تظاهرات را فرا رسیدن چهلم در گذشت شیخ احمد کافی اعلام کردند.
از ساعت 22 الی 23، مراسمی در مسجد حاجی تقی خان اراک با حضور جمعیتی حدود 500 نفر از حاضران ضمن خروج از مسجد شعارهایی علیه رژیم سردادند و یک نفر به دست مأموران دستگیر شد.(1357ش)
مستوفی الممالک رئیس الوزراء محمدولی خان سپهدار را به سمت وزیر جنگ معرفی کرد. سپهدار قبلاً در دو نوبت مقام رئیس الوزرائی داشت. (1294ش)
مستوفی الممالک رئیس الوزراء محمدولی خان سپهدار را به سمت وزیر جنگ معرفی کرد. سپهدار قبلاً در دو نوبت مقام رئیس الوزرائی داشت. (1294ش)
قانون اجازه تأسیس بانک فلاحتی به تصویب رسید. (1309ش)
به موجب ماده اول این قانون وزارت مالیه مجاز گردید از سال جاری تا ده سال هر سال مبلغی که کمتر از پانصد هزار تومان نخواهد بود برای تشکیل سرمایه فلاحتی به بانک ملی تأدیه نماید. با سرمایه مذکور شعب مخصوصی در بانک ملی برای قرض دادن به ارباب فلاحت به اسم شعبه فلاحتی تأسیس خواهد شد
آقای آلبرت شیندلر، یکی از مدیران آلمانی بانک به کفالت بانک ملی منصوب شد (1311 ش)
دستور توسط آدولف هیتلر ( 1318 ش)
آدولف هیتلر در پارلمان آلمان نطقی ایراد نمود و به بهانه اینکه لهستان در مرزهای آلمان دست به تجاوز زده و در واقع به علت اینکه پیشنهادهای آلمان را درباره الحاق دالان دانزیک به آلمان پذیرفته دستور حمله به لهستان را صادر کرد.
سرلشکر محمد نخجوان (امیر موثق) از طرف رضاشاه سرپرست وزارت جنگ شد.(1320 ش)
شاه دستور داد مقدمات محاکمه افسران را هر چه زودتر فراهم نموده تا محاکمه تحت ریاست شاه انجام پذیرد.
رادیوهای لندن و دهلی حملات شدید خود را متوجه رضاشاه نمودند(1320 ش)
و از اعمال وی در دوران پادشاهی او سخن گفتند. از جمع آوری مال و ثروت او را سرزنش کردند
سرلشکر محمد نخجوان (امیر موثق) از طرف رضاشاه سرپرست وزارت جنگ شد.(1320 ش)
شاه دستور داد مقدمات محاکمه افسران را هر چه زودتر فراهم نموده تا محاکمه تحت ریاست شاه انجام پذیرد.
ساعد وزیران جدید را به این شرح معرفی نمود:(1323 ش)
محمد ساعد نخست وزیر و وزیر امور خارجه، باقر کاظمی وزیر فرهنگ، خلیل فهیمی وزیر مشاور، الهیار صالح وزیر دادگستری، سرلشگر محمد حسین فیروز وزیر جنگ، علی اصغر زرین کفش وزیر دارائی، دکتر محمد نخعی وزیر پیشه و هنر، محمد سروری وزیر کشور، یوسف مشار وزیر پست و تلگراف، محمود نریمان وزیر …
حسین پیرنیا (مؤتمن الملک) رئیس ادوار اولیه مجلس شورای ملی در سن 73 سالگی در تهران درگذشت.(1326 ش)
چاه شماره 24 گچساران که از بزرگترین چاههای نفت جهان است به بهرهبرداری سید. (1338 ش)
محصول این چاه روزانه 7300 بشکه میباشد.
کنگره بزرگ جهانی ایرانشناسان در تهران افتتاح شد. (1345 ش)
در این کنگره یکصد و بیست نفر از ایرانشناسان سراسر جهان وارد ایران شده در کنگره شرکت نمودند.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 24 صفر 1446 )
• درگذشت “ابن دُرُستویه” عالم نحو و حدیث (347 ق)
ابومحمد، عبداللَّه بن جعفر بن محمد ابندُرستویه، نحوی بزرگ، لغوی و ادیب، متولدِ سال 258 ق در بغداد میباشد. وی در علم حدیث نیز دست داشت و در نحو از علی بن عیسی رمانی و مُبرّد و ابن جِنّی پیروی میکرد. از آثار وی میتوان کتاب الارشاد، الکتّاب، اخبارالنحویین و معانی شعر را نام برد. …
• رحلت “اسماعیل بن عُبّاد” وزیر دانشمند آل بویه (385 ق)
ابوالقاسم اسماعیل بن عُبّاد فرزند عباس معروف به صاحب بن عُبّاد در سال 326 ق در اصفهان به دنیا آمد. پدر و اجداد صاحب از بزرگان و سرشناسان اصفهان بوده و مرتبهی وزارت داشتند. پس از فراگیری مقدمات در اصفهان، راهی ری گردید و در محضر ابن عمید، وزیر دانشمند و شَهیر آل بویه حاضر شد. وقتی …
• پایان دورهی حکومت پانصد ساله ی خلافت عباسی (656 ق)
پس از تسخیر بغداد، پایتختِ حکومت عباسیان توسط مغولان و کشتار مردم و تسلیم شدن خلیفه وبزرگان شهر و نیز غارت و ویران کردن آن، هلاکوخان مغول در 24 صفر 656 ق المستعصم باللَّه، خلیفهی وقت را به حضور طلبید و او را به همراه پسر بزرگش به قتل رسانید. به این ترتیب دولت پانصد و چند سالهی بنی …
• شهادت آیت اللَّه میرزا “علی غروی تبریزی” توسط مزدوران بعث (1419 ق/ 29 خرداد 1377 ش)
در چنین روزی در سال 1419 ه ق حاج میرزا علی غروی تبریزی از بزرگان شیعه در بازگشت از زیارت کربلا به نجف توسط دشمنان اسلام به در جه شهادت نایل آمد . ایشان یکی از بزرگترین علمای شیعه در عصر خویش بود .
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 30 آگوست 2024 )
• رأی مثبت مردم “تیمور شرقی” برای استقلال از اندونزی (1999م)
جزیره تیمور شرقی به همراه سایر جزایر اندونزی در سال 1511م به اشغال پرتغال درآمد. اما پس از آن که در اواسط قرن نوزدهم، هُلند بر اندونزی مسلط شد، پرتغال به اشغال تیمور شرقی ادامه داد تا آن که در این سال، ارتش اندونزی، جایگزین نیروهای پرتغالی شد و این منطقه به حاکمیت اندونزی درآمد. …
• تهیه اولین مداد جهان توسط “نیکولا کِنْتِه” مخترع آلمانی (1790م)
در 30 اوت 1790م نیکولا کِنتِه برای سهولت در نوشتن از نوعی زغال نرم به نام گرافیت استفاده کرد و برای جلوگیری از آلودگی دست به هنگام نوشتن، گرافیت را میانِ دو قطعه چوب قرار داد. بدین ترتیب مداد اختراع شد. امروزه یکی از انواع مداد که در نقاشی مورد استفاده قرار میگیرد به نام این مخترع، …
• تولد “اِرْنِسْتْ رادِرْفورْدْ” فیزیکدان برجسته بریتانیایی (1871م)
ارنست راترفوردْ فیزیکدان انگلیسی و پدر انرژی هستهای در 30 اوت 1871م در شهر نلسون زلاندنو به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در زادگاهش راهی کمبریج در انگلستان شد و از سال 1919م به استادی فیزیک تجربی دانشگاه کمبریج دست یافت. رادرفورد در این هنگام، تحقیقات و مطالعات خود را …
• مرگ “ژیاکومو لئو پارْدی” شاعر و ادیب بزرگ ایتالیایی (1873م)
ژیاکومو لئوپاردی، ادیب برجسته ایتالیایى در 30 ژوئیه 1798م در شهر کاناتی در ایتالیا به دنیا آمد. وی از کودکی علیل بود و عمرش در ناکامی و تحمل شداید و سختیها گذشت. لئوپاردی در ابتدا برای تحصیل علوم الهی به یکی از اساتید کلیسا سپرده شد، اما در چهارده سالگی، به اذعان استادش، مطلب دیگری …
• مرگ “گوتفرید کِلِر” ادیب و نویسنده معروف سوئیسی (1890م)
گوتْفرید کِلِر، شاعر و داستاننویس برجسته سوئیسی در یازدهم فوریه 1819م در زوریخ سوئیس به دنیا آمد و در کودکی پدر را از دست داد. کلر در آغاز به هنر نقاشی شوق فراوان نشان داد و با کمک مالی مادر به مونیخ آلمان رفت تا کار هنری را آغاز کند. پس از دو سال، از نقاشی سرخوردگی یافت و استعداد …
• درگذشت “ناجی العلی” طراح و کاریکاتوریست معروف فلسطینی (1987م)
ناجی العُلی هنرمند فلسطینی در سال 1937م در فلسطین به دنیا آمد ولی بر اثر خشونت و اشغالگری صهیونیستها، در کودکی به همراه خانوادهاش مجبور به اقامت در اردوگاهی در جنوب لبنان گردید. وی که با درد و رنج فلسطینیها و جنایات صهیونیستها از نزدیک آشنا بود، بر اساس گرایش و ذوق هنری خود، …
• روز ملی و استقلال “آذربایجان” از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991 م) (ر.ک: 28 مه)
سرزمین آذربایجان در زمانهای گذشته در تصرف ایران بود تا اینکه پس از شکست ایران در نبردهای توسعهطلبانه روسیه در زمان فتحعلیشاه قاجار و بهموجب عهدنامه گلستان، به روسیه ضمیمه شد. در پی وقوع انقلاب روسیه، این کشور پس از مدتی که از اعلام استقلال آن گذشته بود، به یکی از جمهوریهای …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.