لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 30 شهریور 1403 )
تهاجم چرخ بال های آمریکایی به کشتی خدماتی “ایران اجر” در خلیج فارس (1366ش)
با ورود نیروهای نظامی آمریکا به خلیج فارس، آنان قصد داشتند که ضمن معرفی کردن ایران به عنوان کشور جنگ طلب، قطعنامه شدیداللحنی را به تصویب برسانند که شامل مجازات علیه کشور متخاصمی بشود که از اجرای مفاد قطعنامه 598 شورای امنیت خودداری کند. در مقابل، ایران نیز، ضمن اقدامات تلافیجویانه …
اعلام ممنوعیت حجاب اسلامی در مدارس فرانسه (1373 ش)
در سال 1994 م (1373 ش) کشور فرانسه، علیرغم ادعای داشتن آزادیهای فردی و اجتماعی و نیز دموکراسی، قانونی وضع کرد که دانشآموزان مسلمان در فرانسه، جهت ادامه تحصیل نباید از حجاب اسلامی استفاده کنند. این قانون بعدها گستردهتر شد و دانشگاهها و مراکز دیگر این کشور را در بر گرفت. ممنوعیت …
زادروز فریدون مشیری،شاعر مشهور معاصر (1305ش)
فریدون مشیری در سی ام شهریور ۱۳۰۵ش در تهران بهدنیا آمد. فریدون مشیری سالهای اول و دوم تحصیلات ابتدایی را در تهران سپری کرد و سپس بهعلت مأموریت اداری پدرش به مشهد رفت و بعد از چند سال دوباره به تهران بازگشت و سه سال اول دبیرستان را در دارالفنون گذراند و آنگاه به دبیرستان ادیب رفت. به …
هنگام طرح برنامه دولت در مجلس بین نمایندگان حزب مردم و ایران نوین مشاجره شدیدی درگرفت و مجلس به شدت متشنج شد(1350ش)
ارتشبد فریدون جم به سمت سفیر ایران در اسپانیا تعیین شد(1350ش)
امیرعباس هویدا استعفا داد و مجدداً از طرف شاه به نخست وزیری منصوب شد(1354ش)
وزارت معارف سی نفر محصل از طریقه مسابقه انتخاب و به اروپا اعزام نمود. (1290ش)
قبل از حرکت این عده از تهران در مدرسه دارالفنون مراسم باشکوهی برپا گردید. در این مراسم میرزا ابراهیم خان حکیم الملک وزیر معارف، رضاقلی خان نیرالملک رئیس دارالفنون و معاون وزارت معارف و جمعی از اولیای محصلین حضور داشتند. پس از مراسم تودیع هر شش محصل در یک دلیجان قرار گرفته عازم بندر …
رضاخان و خانواده وی از اصفهان به سوی یزد و کرمان و بندرعباس عزیمت نمودند(1320 ش)
دو وزارت خانه جدید بنام «وزارت بهداری» و «وزارت کشاورزی» تشکیل شد و لایحه آن تسلیم مجلس گردید.(1320 ش)
محمدعلی فروغی نخست وزیر کابینه خود را به این شرح تعیین و به مجلس معرفی کرد: (1320 ش)
علی اصغر حکمت وزیر پیشه و هنر – علی سهیلی وزیر امور خارجه – مجید آهی وزیر دادگستری – اسمعیل مرآت وزیر بهداری – دکتر محمد سجادی وزیر راه – سرلشگر احمد نخجوان وزیر جنگ – امان الله جهانبانی وزیر کشور – علی اکبر حکیمی وزیر کشاورزی – دکتر مشرف نفیسی وزیر دارائی – عباسقلی گلشائیان وزیر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 16 ربیع الاول 1446 )
• رحلت آیت اللَّه “میرزا احمد مدرس یزدی” مدرس برجسته ی حوزه ی علمیّه ی مشهد (1319 ق)
آیت الله حاج میرزا احمد مدرس یزدی از علمای اعلام و مدرسین بلند پایه و پارسای حوزه علمیه مشهد بود. در سال 1306 ه.ق در یزد متولد شد و پس از پشت سرگذاشتن آموزش مقدمات و سطح عازم مشهد شد و درس خارج آیات سید عباس شاهرودی، میرزا محمدآقازاده و حاج آقا حسین قمی شرکت نمود و از معارف بلند …
• اقامه ی نخستین نماز جمعه ی تاریخ اسلام توسط پیامبر اکرم(ص) (1 ق)
بنابر برخی روایات، نخستین نماز جمعه، توسط پیامبر گرامی اسلام(ص)، پس از هجرت ایشان از مکه اقامه گردید. حضرت محمد(ص) هنگام ظهر جمعه وقتی که به نزدیکی مدینه رسید، در محل قبیلهی بنیسالم بن عوف که قُبا نام داشت، خطبه خواند و نماز جمعه را برپا کرد. به نقل راویان تاریخ، این نخستین نماز …
• درگذشت “ابن مرزبان” ادیب، مورخ، متکلم و محدّث مسلمان (309 ق)
ابوالعباس محمد بن مرزباندمیری، معروف به ابن مرزبان، ادیب، مورّخ، لغت شناس، و استاد بلاغت بود. او از جملهی مشاهیر مترجمین میباشد که بیشتر از پنجاه کتاب فارسی را به عربی ترجمه کرده است. الحاوی فی العلومِ القُرآنی و الحَماسَه، از مُصَنِّفات ابن مرزبان میباشند.
• درگذشت “ملاعبداللَّه بن محمد تونی بشروی” معروف به “فاضل تونی” (1071 ق)
ملاعبداللَّه بن محمدبن تونی بُشرَوی معروف به فاضل تونی، فقیهی اصولی و عابد و زاهد و پیروِ مقدس اردبیلی بوده است. وی در ابتدا در اصفهان و مشهد ساکن بود و سپس راهی عتبات عالیات شد و در این مسیر در سال 1071 ق در کرمانشاه جان به جان آفرین تسلیم کرد. آثار وی عبارتند از: حاشیهی مدارک، …
• تشکیل دولت رضاخان میرپنج (1342 ق)
مشیرالدوله صدراعظم احمدشاه در روز 14 ربیع الاول سال 1342 ق استعفای خود را به احمد شاه قاجار تقدیم کرد و مجلس پنجم با اکثریتی که هواخواه زمامداری سردار سپه بود تشکیل گردید. احمد شاه قاجار که تحت تاثیر القائات اطرافیان و تزویر رضا میرپنج بود، سرانجام به صدارت او رضایت داد و او را مامور …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 20 سپتامبر 2024 )
• آغاز سفر تاریخی “فرناندو ماژلان” دریانورد و مکتشف بزرگ پرتغالی (1519م)
پس از کشفیات کریستف کلمب در اواخر قرن پانزدهم میلادی، جستجو و تلاش برای یافتن راه تجارتی تازهای به شرق، ادامه یافت. در این میان فرناندو ماژلان، از جنگجویان بازنشسته پرتغال، داوطلب یافتن راه دریایى تجارتی جدیدی برای دولت اسپانیا شد. وی در 20 سپتامبر 1519م با پنج کشتی پوسیده راه خود …
• اختراع اتوبوس بخار توسط “گوردون برانز” مبتکر انگلیسی (1831م)
در بیستم سپتامبر 1831م، اولین اتوبوس بخاری توسط یک مبتکر انگلیسی به نام گوردون برانز ساخته شد. ساخت و اختراع این اتوبوس که از نیروی بخار برای حرکت آن استفاده میشد، درست دو سال پس از اختراع اتوبوس اسبی صورت گرفت. برانز پس از مشاهده اتوبوس اسبی به فکر اختراع اتوبوس بخاری افتاد و آنرا …
• ادغام مجارستان با خاک اتریش (1867م)
مجارستان در قرن شانزدهم میلادی مورد حمله نیروهای امپراتوری عثمانی قرار گرفت و در سال 1526م، بخش اعظم آن به تصرف عثمانیها درآمد. عثمانی پس از چندین جنگ با امپراتوران خاندان هابسبورگ از متصرفات خود در اتریش و مجارستان رانده شدند و مجارستان از آن پس، بخشی از امپراتوری جدید هابْسْبورگ …
• تصرف فیلیپین توسط ارتش امریکا در پی شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم (1945م)
با آغاز جنگ جهانی دوم، ژاپنیها در سال 1941م به جزایر فیلیپین حملهور شدند و پس از مدت کوتاهی، آنجا را به تصرف خود درآوردند. از آن جا که جزایر فیلیپین برای ژاپن اهمیت حیاتی داشت، بنابراین آنها سعی میکردند تا سر حد امکان از این منطقه حمایت کنند چرا که فیلیپین، خط مقدم امپراتوری …
• کودتا در افریقای مرکزی و سرنگونی “ژان بدِل بوکاسا” امپراتور این کشور (1979م)
ژان بدِل بوکاسا دیکتاتور خونآشام افریقای مرکزی در 22 فوریه 1921م در این کشور به دنیا آمد و در کودکی در مدارس فرانسوی تحصیل کرد. او در دوران تحصیل با شخصیت ناپلئون بُناپارت آشنا شد و شیفته او گردید. همچنین وی ژنرال دوگل، رهبر فرانسه را همانند پدر خود میدانست و مرگ او را به منزله …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.