لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 23 شهریور 1403 )
افتتاح خانه عکاسان ایران (1373 ش)
درگذشت استاد “مرتضی راوندی” پژوهشگر و مورخ نامی معاصر (1378 ش)
استاد مرتضی راوندی در سال 1292 ش در تهران چشم به جهان گشود و پس از پایان تحصیلات، در رشته قضایی دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. وی پس از عهده دار شدن کارهای گوناگون به دلیل داشتن حسِّ میهن دوستی و دلبستگی به تاریخ این مرز و بوم و مشتاقیاش به سنتها و آداب زندگی مردمان این دیار، به …
درگذشت آیت اللَّه “شیخ عبدالکریم زنجانی” از علمای برجسته ایرانی مقیم نجف (1347 ش)
آیت اللَّه شیخ عبدالکریم زنجانی، در حدود سال 1264 ش (1303 ق) در یکی از روستاهای اطراف زنجان، به دنیا آمد. وی فقه، اصول، علوم ریاضی، فلسفه و الهیات را در زنجان آموخت و پس از آن در تهران به تکمیل تحصیلات فلسفی پرداخت. آیت اللَّه زنجانی در 23 سالگی راهی نجف اشرف شد و در آن جا به تحصیلات …
مجمع عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در انجمن شهر تشکیل شد. (1349ش)
در این مجمع دکتر باقر عاقلی مجدداً به مدیریت عامل شرکت واحد انتخاب شد و خسرو ارداقی، عبدالحمید معینی، حسین رفعتی و اکبر عمرانی اعضاء هیئت مدیره شدند
منوچهر آزمون به معاونت نخست وزیر و رئیس سازمان اوقاف منصوب شد(1350ش)
حسن زاهدی وزیر سابق کشور بجای باقر پیرنیا به استانداری خراسان و نیابت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد(1350ش)
درگذشت دکتر منوچهر امیری دوان پایه گذار کلینیک تخصصی جراحی گوش وحلق وبینی کشور(1392ش)
وی تحصیلات خود را در زمینه تخصص گوش وحلق وبینی دردانشگاه تهران گذراند و سال۶۲ استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد. دکتر منوچهر امیری دوان پایه گذار کلینیک تخصصی جراحی گوش وحلق وبینی و منشاتحولات بزرگی در جراحی نوین گوش و حلق وبینی وسروگردن درکشور بود. وی از اعضای انجمن جراحان …
مخبرالسلطنه والی آذربایجان به پاس ختم قضایای آذربایجان و به شهادت رساندن شیخ محمد خیابانی بنا به پیشنهاد مشیرالدوله از احمدشاه نشان درجه اول اقدس با حمایل گرفت (1299ش)
اکثریت پارلمان با مساعی مؤتمن الملک با 66 رأی حسن مستوفی را به رئیس الوزرائی انتخاب کردند. (1305ش)
در جلسه علنی مجلس شورای ملی نخست وزیر عباسقلی گلشائیان را به سمت وزیر دارائی و سرلشکر محمد نخجوان را به سمت کفیل وزارت جنگ معرفی نمود(1320 ش)
باشگاه مرکزی حزب اداره ملی به رهبری سید ضیاء الدین طباطبائی افتتاح شد.(1330 ش)
کنفرانس کشورهای نفتخیز خاورمیانه در بغداد به مذاکرات خود خاتمه داد. (1339 ش)
به موجب تصمیم این کنفرانس سازمانی به نام سازمان کشورهای صادرکننده نفت با نام اختصاری (اوپک) تشکیل گردید، تا در سیاست نفتی کشورهای عضو این سازمان همآهنگی ایجاد نماید و از نوسانات قیمت خرید جلوگیری کند.
هایلاسلاسی امپراتور اتیوپی وارد تهران شد. (1343 ش)
• آغاز ساختمان مسجد “گوهرشاد” در مشهد به دستور گوهرشاد خاتون (841 ق)
مسجد گوهرشاد در صحن جنوبی مرقد مطهر حضرت امام رضا(ع) واقع شده است. بانی آن، گوهرشاد بیگُم، همسر سلطان شاهرخ میرزا و جانشین امیر تیمور گورکانی، یکی از زنان نیکوکار و نامدار بوده است. این مسجد یکی از بناهای بسیار عالی است که کاشیهای مُعَرَّق و غیرمُعرّق آن، با چینیهای بسیار ممتاز …
• واگذاری امتیاز احداث راه آهن جلفا – تبریز به روسیه (1331 ق)
روسیه برای جلوگیری از اتلاف وقت و نیز مقدمهای برای خطآهن سراسری، با بهره گرفتن از نیاز مالی ایران موفق به دریافت امتیاز راهآهن جلفا ـ تبریز از دولت ایران شده بود (صفر 1331ه ق/ فوریه 1913). به رغم عدم پیشرفت مذاکرات خط آهن سراسری، …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 13 سپتامبر 2024 )
• وقوع نبرد “منصوره” در جریان جنگ های صلیبی بین فرانسه و مصر (1250م)
هفتمین مرحله از جنگهای صلیبی در اوت سال 1248م آغاز گردید و در جریان آن، پادشاه فرانسه که سه سال در پی تدارک این جنگ بود به سوی قبرس به حرکت درآمد و پس از توقفی چند ماهه، به سوی مصر حرکت کرد. پادشاه فرانسه بر این باور بود که مصرْ کلیدِ بیتالمقدس میباشد. بنابراین با نیرویى که نزدیک …
• اختراع آسانسور در امریکا (1780م) (کلیک کنید!)
“آسانسور “اختراع شد و مبتکر اولین دستگاه بالارونده ،یک آمریکایی به نام” جان بیکبارت “بود .اولین آزمایش آسانسور در این روز در شهر شیکاگو در آمریکا انجام گرفت و عبارت از جعبهای چوبی در ارتفاع صد فوتی بود که زن و مرد در آن مینشستند و پایین و بالا میرفتند .اولین آسانسور برقی در سال 1889 ..
• حمله ارتش ایتالیا به کشور لیبی در جریان جنگ جهانی دوم (1940م)
بنیتو موسولینی (در ایتالیایی: Benito Amilcare Andrea Mussolini) رهبر ایتالیای فاشیست طی دوران جنگ جهانی دوم بود. وی در جریان جنگ به کشور لیبی حمله کرد. موسولینی در پایان جنگ جهانی دوم در حالی که به اتفاق همسرش در حال فرار از نیرو های متفقین بودند در مزرعه ای توسط پارتیزان های ایتالیایی …
• فرود اولین سفینه مه نورد شوروی به نام لونیک 2 در سطح کره ماه (1959م)
در سال 1959م(1338 ه ش) سفینه اتحاد شوروی به نام (لونیک 2) مشخص نمود که ماه عملا فاقد میدان مغناطیسی عمومی مانند زمین است . ولی مناطقی در سطح ماه وجود دارد که اثراتی از چنین میدان هایی در آن یافت می شود . مثلا فضانوردان آپلو 160 در آزمایشات و پژوهش های خود در منطقه ای بنام NORTHRAGCRANTER …
• پایان جنگهای 24 ساله بین امپراتوری ایران و روم (627م)
خسروپرویز پادشاه ساسانی در چند لشکرکشی متوالی، بینالنهرین، سوریه، فلسطین، مصر و آسیای صغیر را تسخیر کرد و فتوحات خود را تا استانبول فعلی گسترش داد. در سال 591 م، طی قراردادی بین خسرو پرویز و امپراتوری روم، صلح برقرار شد اما خلع و قتل امپراتور حامی خسرو، دست او را در یورش به قلمرو …
• مرگ “میشل مونتینی” شاعر و فیلسوف معروف فرانسوی (1592م)
میشل دو مونتینی، نویسنده و فیلسوف معروف دوره رُنسانس، در 28 فوریه 1533م در منطقهای در جنوبغربی فرانسه به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود، در جوانی خویشتن را وقف حقوق و سیاست نمود و به تفکرات فلسفی پرداخت. مونتینی، به عنوان یک اشراف زاده فرانسوی، سفرهای بسیار کرد و کتب زیادی نوشت …
• مرگ دانته الیگیری؛ ادیب و شاعر بلندآوازه ایتالیایی (1321م)
دانته آلیگیری ادیب شهیر و نامدار ایتالیایى در ۶ ژوئیه ۱۲۶۵م در شهر فلورانس ایتالیا بهدنیا آمد و تحصیلات خود را در دانشگاه زادگاه خود به پایان رساند. وی سپس وارد ارتش شد و پس از مدتی با فعالیت در مشاغل سیاسی به مدارج بالایى دست یافت اما با توطئهچینی دشمنانش، از کارها برکنار شد. …(627م)
• امضای توافقنامه سازش میان ساف – تل آویو (1993م)
بعد از جنگهای چهارگانه اعراب و اسرائیل و عدم موفقیت کشورهای عرب در حذف رژیم اسرائیل و نیز اوجگیری اختلافات در میان سران اسلامی، طرح صلح با اسرائیل مطرح گردید. دولت مصر به رهبری انور سادات در سال 1979م این طرح را عملی نمود. چند سال بعد از آن، یاسر عرفات نیز سلاح را زمین نهاد و به ..
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.