شهر ساری | شهر بهار نارنج،کوه و جنگل و دریا

دیدنی‌های ساری و غذاهای خوشمزه آن، این مقصد را به یکی از پرگردشگرترین شهرهای شمالی کشور تبدیل کرده‌اند. این قطب گردشگری بیش از ۵۰۰۰ سال قدمت دارد و در زمان حکومت آقا محمدخان قاجار پایتخت ایران بوده است.

طبیعت سرسبز و زبانزد شهر ساری هیچ‌گاه برای گردشگران تکراری نمی‌شود و هر بار سفر به این خطه خوش آب وهوا همراه با خاطره‌ای مثال‌زدنی است. آگاهی از موقعیت جغرافیایی، جاذبه‌های دیدنی، راه‌های دسترسی، آب‌وهوا، سوغات و صنایع دستی، مراکز خرید و اقامتگاه‌های ساری پیش از سفر به آن برای هر گردشگری ضروری است.

شهرستان ساری مرکز استان مازندران با مساحت حدود ۵۴ کیلومترمربع یکی از زیباترین شهرهای شمالی کشور است. این شهر در ارتفاع ۴۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و آب‌وهوای معتدل و ملایم دارد. ساری برخلاف بسیاری از شهرهای شمالی، جمعیت زیادی برخودار است. بارزترین اخلاق مردم ساری مانند دیگر مازندرانی‌ها، مهمان‌نوازی و خونگرمی آنها است که لذت سفر را برای گردشگران دو چندان می‌کند.

مساحت شهر ساری، واقع در دامنه کوه‌های البرز از دو بخش دشت و کوهستان تشکیل شده و به همین خاطر طبیعت آن در تمام فصول زیبا و دیدنی است. این شهرستان از سمت شمال با دریای مازندران، از سمت جنوب با استان سمنان، از سمت شرق با دو شهرستان نکا و میاندرود و از سمت غرب با شهرستان جویبار، قائمشهر و سوادکوه همسایگی دارد.

مردم جمعیت ساری بیشتر به زبان طبری (مازندرانی) سخن می‌گویند، البته زبان فارسی هم در بین آنها رواج دارد. مردم این خطه سرسبز و همیشه خرم از طریق مشاغل مختلفی مانند صنایع چوب و کاغذ، پرورش ماهی، کاشت محصولات زراعی، گردشگری و تولید صنایع دستی کسب درآمد می‌کنند. جالب است بدانید که زنان این ناحیه از کشور، پای‌به‌پای مردان کار می‌کنند تا جایی که تلاش و پشتکار زنان شمالی زبانزد خاص و عام است.

آب‌وهوای ساری

با توجه به موقعیت جغرافیایی و ارتفاع ساری از سطح دریا، این بخش از شمال کشور دارای آب‌وهوای معتدل و ملایم است. در فصل بهار هوای آن خنک و مطبوع بوده و به همین خاطر در دو ماه فروردین و اردیبهشت پر از مسافر است. فصل تابستان در ساری هوا گرم و شرجی می‌شود، البته در مقایسه با بسیاری از شهرهای شمالی آب‌وهوای بهتری دارد. در فصل پاییز به خاطر بارندگی وضعیت آب‌وهوای ساری خنک و معتدل می‌شود. آب هوای فوق‌العاده و طبیعت متفاوت ساری در این فصل گردشگران زیادی را از جای‌جای ایران به سوی استان مازندران فرا می‌خواند. زمستان در ساری سرد و خشک است. هر چند که به خاطر بارش برف و سردی هوا کمتر کسی در این فصل به ساری سفر می‌کند، اما طبیعت آن همچنان دلربا و تماشایی است.

بهترین فصل سفر به ساری

یکی از معیارهای مهم برای گردشگران در هنگام سفر، توجه به وضعیت آب‌وهوای مقصد است. سفر به ساری در زمان مناسب، لذت گشت‌وگذار در طبیعت بکر و بازدید از جاذبه‌های تماشایی آن را چند برابر می‌کند. با توجه به اطلاعات داده شده بهار و پاییز، بهترین فصل سفر به ساری هستند.

در فصل بهار، آب‌وهوای عالی در کنار بوی مرکبات و طبیعت سرزنده و با طراوت؛ تمام آن چیزی است که علاقه‌مندان به طبیعت در سفر به شمال انتظار آن را می‌کشند. در فصل پاییز ساری مانند تکه‌ای از بهشت است که هوای لطیف و طبیعت هزار رنگ آن، دل کندن از این دیار خوش‌منظره را برای مسافران بسیار سخت می‌کند.

دیدنی‌های ساری

اگر می‌خواهید بدانید بهترین دیدنی‌های ساری کجاست؟ این بخش راهنمای شما پیش از سفر به مرکز استان مازندران خواهد بود. قرار گرفتن ساری در دامنه کوه‌های البرز، فاصله نزدیک آن با دریای خزر و بارش باران‌های مداوم همگی سبب شده‌اند که هر گوشه و کنار طبیعت این شهر همیشه سرسبز و خرم برای تفریح و خوش‌گذرانی از هر نظر عالی باشد. مکان‌های تفریحی ساری شامل جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیاری است که هر بار دیدن آن برای هر بیننده‌ای تازگی و لذت خاصی دارد. مشهورترین دیدنی‌های ساری شامل موارد زیر هستند.

 

میدان ساعت

این جاذبه دیدنی به عنوان نماد شهر ساری شناخته می‌شود. قدمت این اثر به دوران پهلوی بر می‌گردد و به صورت یک برج ساعتی بزرگ با ارتفاع ۲۵ متر ساخته شده است. عقربه بزرگ میدان ساعت در هنگام تغییر ساعت، به صدا در می‌آید. در واقع به تعداد عدد ساعت، از زنگ ناقوس آن صدا شنیده می‌شود. برای تماشای این مکان دیدنی می‌توانید به مرکز شهر ساری بروید.

عمارت فاضلی

خانه فاضلی اثر تاریخی با معماری خاص و زیبا است. این جاذبه، هنر معماری پهلوی و قاجار را به رخ می‌کشد. این بنا که گویا متعلق به خاندان فاضلی‌ها بوده، در سه طبقه احداث شده است. علاوه‌بر این عمارت فاضلی سه محوطه متفاوت دارد. در عمارت فاضلی در کنار تماشای معماری بنا و تزئینات زیبای آن می‌توانید از حوض چند ضلعی، طاق‌های آجری دیوارهای محوطه، آشپزخانه، اتاق‌های مسکونی و حمام مجموعه دیدن کنید.

پارک ملل

یکی از جاذبه‌های دیدنی ساری که محبوبیت خاصی بین مردم ساری و گردشگران این شهر دارد، پارک ملل ساری است. پارک ملل در حاشیه غربی رود تجن قرار دارد. این مجموعه تفریحی در زمینی به مساحت ۳۵ هکتار ایجاد شده است. پارک ملل دارای محیطی پاکیزه و با امکانات عالی همچون جزیره مصنوعی، وسایل ورزشی، قایق موتوری، خانه سنتی، پل کابلی معلق، پیست دوچرخه‌سواری و پارکینگ است. خیلی از مردم محلی فضای سرسبز و آرام پارک ملل را برای پیاده‌روی و پیک‌نیک خانوادگی انتخاب می‌کنند.

چشمه‌های باداب سورت

اگر می‌خواهید بدانید یکی از بهترین جاهای دیدنی ساری کجاست؟ باید به باداب سورت اشاره کنیم. این جاذبه طبیعی که برخی از افراد آن را با نام چشمه‌های رنگی نیز می‌شناسند، دومین اثر طبیعی ملی ایران محسوب می‌شود. یکی از شگفتی‌های باداب سورت؛ طعم، بو، مزه و رنگ متفاوت آب چشمه‌های آن است. حالت پله‌کانی این اثر طبیعی دیدنی که در بخش چهاردانگه ساری قرار دارد، منظره‌ای تحسین برانگیز ایجاد کرده است.

 

پارک جنگلی شهید زارع

این پارک جنگلی سرسبز با وسعت حدود ۷۰ هکتار مکان مناسبی برای تفریح خانوادگی است. پارک جنگلی زارع در جاده ساری به بهشهر واقع شده و به دلیل همجواری نزدیک با دامنه‌های کوه البرز، از طبیعت چشم‌نواز و دیدنی بهره می‌برد. این مکان تفریحی از امکانات مطلوب مانند کافه، آلاچیق،زمین ورزشی، شهربازی کودکان، نمازخانه و سرویس بهداشتی جهت رفاه حال گردشگران برخوردار است.

سد شهید رجایی

قرار گرفتن روی سدی بزرگ در دل طبیعت و تماشای منظره سرسبز و پر از آرامش در حالی که با شنیدن صدای دلنشین آب همراه است، برای هر کسی خوشایند خواهد بود. سد شهید رجایی یا همان سد سلیمان تنگه همان جایی است که می‌توانید نهایت تفریح و لذت را تجربه کنید. این جاذبه دیدنی در فصل بهار و پاییز طبیعت زیبا و آب‌وهوای عالی دارد. با اقامت در سد شهید رجایی فرصت مناسبی برای تفریح‌های آبی، غواصی، ماهیگیری و جنگل‌نوردی خواهید داشت. از این سد می‌توانید در ۴۵ کیلومتری جنوب‌غربی ساری و در بخش دودانگه دیدن کنید.

غذاهای محلی ساری

ساری کجاست؟ خطه‌ای سرسبز و دیدنی در شمال کشور که خیلی از گردشگران به خاطر غذاهای محلی و خوشمزه، این مقصد را برای خوشگذرانی و شکم‌گردی انتخاب می‌کنند. مردم ساری علاقه زیادی به غذاهای رنگی و خوش‌عطر دارند که نظیر آن در استان‌های دیگر یافت نمی شود و به همین خاطر برای مسافران بسیار جذاب است.

غذاها و خوراکی‌های سنتی ساری متنوع هستند تا جایی که همه افراد با هر ذائقه‌ای می‌توانند حسابی از خود پذیرایی کنند. معروف‌ترین غذاهای محلی ساری در بین گردشگران عبارتنداز: شیشه ناز، اسپناساک، خورشت ترش سماق، خورشت آلو، کدو مسما، ته‌چین گوشت، کدوبره، مالابیج، آش بشته واش، کئی انار و نازخاتون.

ممکن است اسم اکثر این غذاها برایتان ناآشنا باشد و پیش خود فکر کنید که از مواد اولیه عجیب و غریب تهیه شده‌اند و شاید مزه آنها با مزاجتان جور درنیاید. لازم است بدانید که در تهیه تمام این خوراکی‌های خوشمزه از مواد اولیه مرسوم مانند سبزیجات، گوشت، ماهی، حبوبات و ادویه‌های تازه استفاده می‌شود. و هر کدام از آنها سرشار از خواص مفیدی برای سلامتی هستند. پس در سفر به ساری حتماً غذاهای سنتی آن را امتحان کنید. به شما این اطمینان را می‌دهیم که طعم خاص و لذیذ آنها برای همیشه در ذهنتان باقی بماند.

دریاچه الندان

دریاچه الندان ساری کجاست؟ دریاچه‌ای رویایی و آرامش‌بخش در نزدیکی روستای ازنی که در چهار فصل سال باشکوه و دیدنی است. آب این دریاچه از بارش آسمان تامین می‌شود. در روزهای کم آب حدود ۱۷ هکتار و در فصل پر بارش مساحت آن به ۳۰ هکتار می‌رسد. دورتادور این الماس درخشان با درختان متنوع از جمله بلوط، ازگیل، تلکا، ولیک و نمدار احاطه شده است که تصویر خیره‌کننده‌ای به آن بخشیده‌اند. از دیگر شگفتی‌های این پدیده طبیعی، خاک غنی و بخشنده آن است که باعث رویش انواع گیاهان معطر و شفابخش است.

برج یا قلعه رسکت

برج رسکت با ارتفاع ۱۸ متر برای علاقه‌مندان به جاذبه‌های تاریخی، بسیار زیبا و جذاب خواهد بود. این برج آجری با نمای مدور در قرن پنجم هجری قمری بنا شده است. از شگفتی‌های این قلعه تاریخی اعجاز هندسی و معماری منحصربه‌فرد آن است که شبیه آن در جایی دیده نمی‌شود. علاوه‌بر این دو کتیبه‌ با خط کوفی و پهلوی ارزش ویژه‌ای نیز به این اثر تاریخی افزوده‌اند.

در این بخش تنها به برخی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی ساری اشاره کردیم. از دیگر دیدنی‌های آن می‌توان به برج سلطان زین العابدین، مسجد جامع عباسی، امام‌زاده یحیی ساری، خانه کلبادی، بنای تاریخی فرح‌آباد، شاطر گنبد، خانه رمدانی، تالاب حمیدآباد، دشت ناز و پناهگاه حیات‌وحش میانکاله اشاره کرد.

راه‌های دسترسی به ساری

برای رفتن به ساری و خوش‌گذرانی در وسعت بی‌بدیل آن از طریق هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی می‌توان اقدام کرد. بنابراین براساس شرایط و سلیقه خود می‌توانید از طریق هوایی، ریلی یا زمینی به این شهرستان سفر کنید.

سفر هوایی به ساری

مقاصد مختلفی همچون تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، کیش و تبریز در طول هفته به فرودگاه دشت‌ناز ساری پرواز دارند. اگر زمان اندکی برای سفر دارید و پرداخت هزینه بلیط هواپیما برایتان مقدور است، سفر هوایی به ساری گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.

سفر ریلی به ساری

سفر با قطار به ساری با هیجان و لذت وصف‌ناشدنی به همراه است. در مسیر ریلی ساری، تماشای منظره‌های دیدنی، بخشی از لذت سفر محسوب می‌شوند. به عنوان مثال در مسیر ریلی تهران تا ساری صحنه‌های جذابی در انتظار مسافران است. بی‌شک تونل گدوک با طول ۲۸۸۷ متر یکی از قشنگی‌های این مسیر است که خاطره خوش آن را به هیچ‌وجه فراموش نخواهید کرد.

سفر جاده‌ای به ساری

سفر با اتوبوس یا ماشین شخصی، پرطرفدارترین نحوه سفر به شهر ساری است. دیدن جاده‌های سرسبز و منظره‌های بکر که شبیه به آن را تا به حال در رویا‌های ذهنی خود تجسم کرده‌اید، از طریق سفر زمینی به این شهر تجربه خواهید کرد. با تماشای این صحنه‌های دل‌انگیز، خستگی سفر دیگر معنایی نخواهد داشت. تا جایی که آرزو می‌کنید، ای کاش این مسیر باشکوه و زیبا هرگز به انتهای خود نرسد.

برای پیمودن فاصله تهران تا ساری از طریق ماشین شخصی می‌توانید یکی از مسیرهای جاده فیروزکوه، جاده هراز یا جاده چالوس را انتخاب کنید. در مسیر هر یک از این جاده‌های زیبا شاهد تماشای برخی از شهرهای سرسبز و روستاهای بکر شمال خواهید بود که توقف و استراحت و تفریح در هر نقطه از آن، لحظات تکرارنشدنی را برای گردشگران به ارمغان می‌آورد.

سوغات و صنایع دستی ساری

در سفر به ساری حواستان باشد که جیب‌‌تان پر پول باشد، زیرا محال است با دیدن خوراکی‌ها و صنایع دستی ساری برای خرید سوغات وسوسه نشوید. این شهر قدیمی دارای فرهنگ غنی و مردمانی متمدن است. در هر گوشه و کنار آن، صنایع دستی رنگارنگ و زیبا توجه مسافران را به خود جلب می‌کند که ریشه در فرهنگ اصیل مردمان هنرمند خطه شمال دارد. از معروف‌ترین صنایع دستی ساری، می‌توان به سفالگری، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، قالی‌بافی، موج‌بافی، حصیر‌بافی، نمد‌مالی‌، جوراب‌بافی، طراحی سنتی، سرامیک سازی و عروسک‌سازی اشاره کرد.

 

بخشی از سوغات ساری خوراکی‌های این شهر هستند. خوراکی‌های خوشمزه و هوس برانگیزی که خاطره سفر به ساری را برای گردشگران به یادماندنی‌تر می‌کنند. خوشمزه‌ترین سوغات ساری که در بین مسافران بسیار پرطرفدار هستند؛ شامل مرکبات، انواع ترشی، رب انار ترش، برنج، چای،زیتون، تمشک، مربا، ازگیل، کلوچه، زردکیجای، عسل، عرقیجات و لواشک ساری می‌شود.

ض

مراکز خرید ساری

مراکز خرید ساری کجاست؟ بی‌شک بخشی از لذت سفر در گشت‌وگذار در مراکز و بازارهای خرید مقصد خلاصه می‌شود. به همین خاطر هر گردشگری قبل از سفر به ساری به دنبال پاسخ این سوال است. ساری با داشتن طبیعت سرسبز و جاذبه‌های دیدنی متنوع هر ساله میزبان سیل عظیمی از مسافران است، بنابراین دور از انتظار نیست که مراکز خرید متعددی داشته باشد.

بازار ترکمن‌های ساری، بازار ماهی فروشان، بازار روز راه‌آهن و کشاورز، بازار نرگسیه، مرکز خرید خوان خان، مجتمع تجاری مهر، مجتمع تجاری انقلاب و بازار بزرگ امام رضا برخی از معروف‌ترین مراکز خرید ساری هستند. از مهم‌ترین پاساژهای آن هم می‌توان پاساژ چهل‌ستون، پاساژ سعدی، پاساژ الهیه، پاساژ پرشیا، مجتمع تجاری پردیس، مجتمع تجاری انقلاب، پاساژ گل و پاساژ تقوی را نام برد.

لازم است بدانید که پرسه‌زنی در مراکز خرید و بازارهای سنتی ساری فرصت مناسبی برای آشنایی با آداب‌ورسوم و فرهنگ مردم خونگرم و شاد ساری است. پس اگر قصد خرید سوغات را هم ندارید، باز هم برای رفتن به بازارهای خرید معروف آن برنامه‌ریزی کنید. مطمئن باشید با گشت‌وگذار در آنها لحظات خوشی در انتظارتان خواهد بود.

اقامت در ساری

حال برای زندگی در کنار جاذبه‌های طبیعی و تاریخی ساری و استشمام هوای لطیف و بی‌نظیر آن پیش از هر چیزی باید به فکر محل اقامت خود باشید. در اینجا یکی از املاکی به ما سپرده شده را حضورتان معرفی میکنیم «اینجا»

ر

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید