لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 15 شهریور 1403 )
مرگ “علیرضا عضد المُلک” نایب السلطنه، سیاستمدار و بزرگِ خاندان قاجار (1289 ش)
علیرضا عضدالمُلک، برادرزاده مهد علیا مادر ناصرالدین شاه قاجار، در حدود سال 1200 ش در تهران به دنیا آمد. وی پس از فراگیری تحصیلات مقدماتی وارد دربار محمدشاه قاجار گردید و پس از چند سال در زمان ناصرالدین شاه که پسر عمه اش بود، به وزارت عدلیه منصوب شد. وی در وقایع تحریم تنباکو (کلیک کنید!) رابط بین … تنباکو (کلیک کنید!)
رحلت آیت اللَّه “سیدمحمود شاهرودی” زعیم بزرگوار حوزه علمیه نجف اشرف (1353 ش)
آیتاللَّه سیدمحمود شاهرودی در حدود سال 1362 ق (1301 ش) در روستایی از توابع شاهرود ولادت یافت. در ابتدا تحت تربیت پدرش سیدعلی بود تا آنکه به خراسان رفت و سپس در 27 سالگی به نجف اشرف عزیمت نمود. آیتاللَّه شاهرودی در نجف از درسهای خارج اصول آیات عظام آخوند خراسانی، آقا ضیاءالدین …
شهادت ده ها تن از مردم تهران بر اثر انفجار بمب در خیابان خیام (1361ش)
برگزاری کنگره بزرگداشت “محمدعلی حزین لاهیجی” شاعر و ادیب قرن دوازدهم (1375 ش)
محمدعلی بن ابوطالب متخلص به حَزین و معروف به شیخ علی حزین در سال ۱۱۰۳ قمری در اصفهان زاده شد. او از نوادگان شیخ زاهد گیلانی است. از استادان حزین میتوان به امیر سید حسین طالقانی اشاره کرد. او از آخرین شاعران بزرگ سبک هندی بود. از آثار او میتوان به تذکره شعرا، دیوان اشعار، صفیر …
شهادت شهید محمدحسین تابنده (1360ش)
شهید محمدحسین تابنده در یکی از روزهای زیبای سال ۱۳۳۸ش در جمع خانوادهای مهربان و صمیمی و متدین، اما مستضعف در شهر دزفول از شهرهای استان خوزستان چشم به جهان هستی گشود. پدر محمدحسین، کارگری مؤمن و زحمتکش بود و برای تأمین معاش خانواده زحمت زیادی میکشید. ده بهار بیشتر از عمر محمدحسین …
در انتخابات هیئت ریسه مجلس سنا، مهندس شریف امامی به ریاست و دکتر سجادی و مسعودی به نیابت ریاست تعیین شدند(1350ش)
سرلشکر غفور علیزاده به استانداری کرمان منصوب شد(1351ش)
دکتر حمید زاهدی معاون وزارت علوم به ریاست دانشگاه تبریز و کیوان نجم آبادی به سمت رئیس دانشکده صنعتی منصوب شدند(1351ش)
مسابقات کشتی قهرمانی جهان با شرکت 436 کشتی گیر در تهران آغاز شد(1352ش)
به مناسبت هفتمین روز شهادت عباس آقا تبریزی قاتل اتابک مراسم باشکوهی بر سر مزار او برگزار شد و عده زیادی از مردم تهران در آنجا اجتماع نمودند. (1286ش)
در آن روز ابتدا بهاء الواعظین و سپس ملک المتکلمین سخنرانی های پرحرارتی ایراد کردند و به عباس آقا لقب منجی ایران دادند.
علیرضا خان عضدالملک نایب السلطنه ایران در اثر کهولت پس از چند روز بیماری درگذشت(1289ش)
و در ایوان مقبره ناصرالدین شاه مدفون شد. به مناسبت مرگ نایب السلطنه یک روز تعطیل عمومی شد.
قوای سالارالدوله به دولت آباد ملایر رسید. (1290ش)
امیرافخم حاکم ملایر پس از مختصر دفاعی شکست خورد و دویست کشته بر جای گذارد و مخازن اسلحه وی به دست سالارالدوله افتاد
سالارالدوله سلطان آباد عراق را تصویب کرد و مبلغی از ثروتمندان و مشروطه خواهان جریمه گرفت(1290ش)
ناصرالملک نایب السلطنه سابق با وصول تمام مطالبات خود راه اروپا را پیش گرفت.(1293ش)
محمدرضا پهلوی به وسیله یک کشتی جنگی متعلق به دولت شوروی بندر انزلی را به قصد سویس ترک کرد. (1310ش)
عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار و مؤدب الدوله نفیسی ولیعهد را همراهی می نمودند
عبدالقدیر آزاد در جلسه امروز مجلس شورای ملی علیه احمد قوام به عنوان نقض قوانین اعلام جرم کرد. (1326 ش)
کمیسیون ارز وزارت دارائی منحل شد و کلیه وظایف آن برعهده بانک ملی ایران قرار گرفت. (1335 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 1 ربیع الاول 1446 )
• هجرت پیامبر اکرم(ص) از مکه به مدینه و لَیلَه المبیت (1 ق)
مسألهی هجرت پیامبر از مکه به مدینه، در جریان بیعت دوم عقبه تثبیت و تعیین شد. کفار قریش با آگاهی از این امر در صدد کشتن پیامبر برآمدند. برای این کار پیشنهاد ابوجهل مورد موافقت سران قریش قرار گرفت که براساس آن از هر تیرهی قریش، جوان دلیری برگزیده شود تا همه با هم شبانه به پیامبر حملهور …
• رحلت “زینب بنت خزیمه” همسر پیامبر(ص) در مدینهی منوره (4 ق)
زینب بنت خزیمه پس از آن که شوهر اولش در اُحد به شهادت رسید، به شرف ازدواج با حضرت محمد(ص) نایل شد و چند ماه پس از آن بدرود حیات گفت. این بانوی بزرگوار از کثرت رَحْم و اطعام و صدقه برمساکین و فقرا به “امُّ المساکین” شهرت دارد.
• قتل “مُسَوّر بن مَخزَمه ی زهری” از یاران امام علی(ع) (62 ق)
مُسَوَّر بن مَخْزَمَه بن نوفل زهری از اصحاب رسول اکرم(ص) و امام علی(ع) و از فقهای عصر و اهل علم و دیانت زمان خود بود. وی بعد از معاویه با یزید بیعت نکرد و در مکه اقامت گزید. مسور به هنگام خواندن نمازدر حجراسماعیل، در حملهی سپاه یزید به مکه بر اثر برخورد سنگ منجنیق کشته شد.
• آغاز قیام توابین در کوفه به رهبری “ابن صُرَد خزاعی” علیه حکومت ظُلم اُموی (65ق)
گروهی از مردم کوفه که از شهادت امام حسین(ع) سخت اندوهگین شده و از این که امام را یاری نکردند، پشیمان شدند، توبه نموده و خود را توّابین نامیدند. اینان پس از این که بر مزار سیدالشهداء به عزاداری پرداختند، به رهبری سلیمان بن صُرَد خزاعی از اصحاب رسول خدا و شانزده هزار نفر، راهی کوفه …
• وفات “ابن منیر” فقیه و مفسر و خطیب (683 ق)
احمد بن محمد بن منصور مشهور به ابن منیر از علما و ادبای قرن هفتم هجری بود. وی فقیه اصولی، مفسر، ادیب، نحوی، بیانی و از اساتید ابوحیان معروف میباشد. وی در مصر تدریس میکرد و قاضی آن دیار بود. تفسیر قرآن، مناسبات تراجم البخاری و الانتصاف من صاحب الکَشّاف از تالیفات او هستند. وی در …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 5 سپتامبر 2024 )
• آغاز طغیان رودخانه بزرگ “هوانْگْ هو” در چین (1887م)
سیل عظیمی که بر اثر طغیان رود بزرگ هوانْگْهو در پنجم سپتامبر 1887م در چین آغاز شد، بیش از یک ماه جاری بود. در اثر این سیل و پیامدهای آن، در حدود نهصد هزارنفر جان خود را از دست دادند. همچنین چندین شهر، صدها روستا و زمینهای زراعیِ بسیاری در اثر طغیان رود هوانگ هو از بین رفت. رودخانه …
• مرگ “پیر لاکْلو” ادیب و نویسنده برجسته فرانسوی (1803م)
پیِر شودرلو دو لاکْلو، ادیب و نویسنده معروف فرانسوی در 18 اکتبر 1741م در خانوادهای اشرافی در شهر آمین فرانسه به دنیا آمد و در هجده سالگی وارد ارتش سلطنتی فرانسه شد. وی همزمان به سرودن چندین منظومه پرداخت و به دنیای ادب پا نهاد. پس از مدتی، شوق لاکلو به ادبیات و فراغتی که یافته بود …
• امضای معاهده “پورْتْسْموت” و پایان جنگ بین روسیه و ژاپن (1905م)
طی قرن نوزدهم، روسیه همانند دیگر قدرتهای اروپایى، با دست اندازی به خاک چین، مرزهای شرقی خویش را توسعه میداد. در همان حال، چون ژاپن از طرفی چین را لقمه چرب و نرمی برای توسعه طلبیهای خود مییافت و از سوی دیگر در مورد مناطق شبه جزیره کره و سرزمین منچوری با روسیه اختلاف داشت، به دنبال …
• وقوع خونین ترین نبرد میان فرانسه و آلمان در جریان جنگ جهانی اول (1915م)
• حمله به ورزشکاران اسرائیلی در المپیک مونیخ از سوی کماندوهای فلسطینی (1972م)
در طی برگزاری بازیهای المپیک مونیخ 1972م، هشت فلسطینی در پنجم سپتامبر 1972م عازم خوابگاه ورزشکاران اسرائیلی در دهکده المپیک شده و دوازده نفر از آنان را به گروگان گرفتند. آنها سپس اخطار کردند اگر رژیم صهیونیستی 260 تن از همکاران فلسطینی آنان را از زندانهای خود آزاد نسازد، گروگانها …
• گشایش مسجد بزرگ دارالبیضاء در کشور افریقایی مراکش (1993م)
بنای مسجد بزرگ دارالبیضاء در مراکش، آمیزهای از تکنیک امروزی و منارههایى به سبک هنر اسلامی است. شبستان اصلی مسجد، 25 هزار نمازگزار و صحن اطرافِ آن، 750 هزار نمازگزار را در خود جای میدهد. گچبریهای زیبا با طرحهای هندسی، نمازخانه اصلی را زینت دادهاند. همچنین در مجاورت مسجد، یک …
• درگذشت ” مادر تِرزا (کلیک کنید!) ” بانوی خدمتگزار بشریت (1997م)
خانم آگنِس گوک بژازین معروف به مادر تِرزا که به خاطر اعمال انسانی خود در تمام دنیا آوازه دارد، در سال 1910م در یوگسلاوی به دنیا آمد. وی در کودکی به صومعه پیوست و در 18 سالگی به همراه یک گروه مذهبی به هند اعزام شد. ترزا پس از 19 سال تبلیغ مذهبی در نقاط مختلف هند، تصمیم به خدمت دائمی …
• درگذشت “آگوست کُنْتْ” نویسنده و فیلسوف بزرگ فرانسوی (1857م)
ایزودور آگوست ماری فرانسواکُنْتْ معروف به آگوست کُنت، فیلسوف و ریاضیدانِ معروف فرانسوی در 19 ژانویه 1798م در فرانسه به دنیا آمد. وی در هجده سالگی در ریاضیات به استادی رسید و به تدریس و تحقیق پرداخت. تحقیقات آگوست کنت در 28 سالگیِ وی، چنان عمیق و قابل توجه بود که عدهای از دانشمندانِ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.