آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

یکشنبه ۹ دی


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 9 دی 1403 )
ترور نافرجام “شیخ فضل ‏اللَّه نوری” به دست کریم دواتگر عامل کمیته مجازات(1287ش)

شیخ فضل‏ اللَّه نوری از جمله عالمان بزرگی بود که در رهبری مشروطه مشروعه نقش مهمی ایفا نمود و زمینه‏ های تحصن مردم علیه استبداد زمان را در حرم حضرت عبدالعظیم فراهم آورد. شیخِ شهید، از جمله رادمردانی بود که در برابر بیگانه سر تسلیم فرود نیاورد از این رو طرح ترور شیخ، در سفارت انگلیس تهیه …

عضویت ایران در جامعه ملل پس از جنگ جهانی اول (1300 ش)

در روز ۹ دی‌ ۱۳۰۰ شمسی مجلس شورای ملی، عضویت ایران در جامعه ملل را تصویب کرد. جامعه ملل، یک سازمان بین‌المللی میان دولتی بود که در نتیجه امضای عهدنامه ورسای، طی سال‌های ۱۲۹۸ تا ۱۲۹۹ خورشیدی تاسیس شد و تا زمان وقوع جنگ جهانی دوم مهم‌ترین نهاد بین‌المللی میان دولتی به شمار می‌آمد. …

ورود حضرت آیت‏ اللَّه “سید حسین طباطبایی بروجردی” به قم (1323 ش)

پس از ارتحال آیت‏ اللَّه حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم در سال 1315ش، مسؤولیت اداره حوزه بر عهده سه تن از مراجع بزرگ عصر به نام حضرات آیات: سید محمدتقی خوانساری، سید محمد حجت کوه کمره‏ای و سید صدرالدین صدر قرار گرفت و این مراجع سه گانه به مدت هشت سال، حوزه عظیم قم …
معرفی “شاپور بختیار” به عنوان نخست وزیر خاندان پهلوی (1357 ش)

شاه پس از تعیین ارتشبد غلامرضا ازهاری به ریاست دولت نظامی، با ایراد نطق معروف خود به اشتباهات خویش اعتراف نمود که این امر به تزلزل کابینه کمک زیادی کرد. در آن تاریخ برای شاه مسلَّم و یقین شده بود که دوران پادشاهی او پایان یافته است و خیلی زود باید خاک ایران را ترک کند. او همچنین اعتقادی …
روز بصیرت و میثاق امت با ولایت

روز نهم دی ماه روز بصیرت و میثاق امت با ولایت است و مردم آگاه و با شعور ایران با حضور هشیارانه خود در صحنه علاوه بر حفظ پایه های نظام اسلامی و دفاع از ارزش ها و اهداف عاشورایی، با دشمنان ولایت فقیه که از ارکان مهم این نظام است به مبارزه پرداختند و رهنمودها و روشنگری های مقام معظم …
شهادت شهید صادق مزدستان (1361ش)

شهید صادق مزدستان در سال ۱۳۳۵ش در شهرستان قائم‌شهر از استان مازندران چشم به جهان هستی گشود. او هفتمین فرزند خانواده مزدستان بود. آن‌ها در منزلی شخصی زندگی می‌کردند و از وضعیت مالی متوسطی برخوردار بودند. صادق، کودکی پرجنب و جوش و فعال بود. برادرش، علی که جانباز جنگ تحمیلی است درباره‌ …
بنا به ادعای دولت، سی هزار ایرانی از عراق اخراج شدند(1350ش)

عباس آرام وزیر اسبق امور خارجه سناتور انتصابی شد(1355ش)

 

حاج شیخ فضل الله نوری در جلوخان منزل عضدالملک توسط شخصی به نام کریم دواتگر مورد سوء قصد قرار گرفت.(1287ش)

شیخ و سه نفر از اطرافیان وی زخمی شدند. ضارب چون نتوانست فرار کند تیری در دهان خود خالی کرد و مجروح شد. پس از مدتی شیخ فضل الله ضارب خود را بخشید
میرزاعلی آقا ثقه الاسلام تبریزی مجتهد بزرگ و مبارز تبریز هنگام خروج از منزل خود توسط عده ای از اعضا کنسولگری روس دستگیر شد. (1290ش)

در همان روز عده ای قریب دویست نفر از طرف روس ها دستگیر و به زندان کشیده شدند
ادیب پیشاوی که اشعاری راجع به فتح رومانی و تصرف بخارست توسط دو سردار بزرگ آلمانی سروده بود برای ویلهلم دوم قیصر آلمان فرستاد (1295ش)

راسپوتین مرد مرموز و افسانه ای دربار تزار روس به دست پرنس یوسوپف و به همراهی گراندوک دیمتری عموزاده تزار به قتل رسید (1295ش)

مجلس شورای ملی در جلسه امروز خود عضویت ایران را در جامعه ملل تصویب نمود (1300ش)

علی اکبر داور وزیر دادگستری، حسین علاء وزیر مختار سابق ایران در پاریس، انوشیروان سپهبد وزیر مختار در برن و نصرالله انتظام عضو مقدم اداره عهود و جامعه ملل عازم اروپا شدند تا…(1311 ش)

در جلسات شورای جامعه ملل که برای رسیدگی به اختلاف ایران و انگلیس در مورد لغو امتیاز قرارداد دارسی منعقد می شد شرکت و دفاع نمایند
دکتر احمد متین دفتری در غیاب علی اکبر داور به کفالت وزارت دادگستری انتخاب شد. (1311 ش)

عمادالسلطنه فاطمی استاندار فارس شد. (1325 ش)

قسمت وسیعی از جنگل های شمال طعمه حریق شد.(1329 ش)

حریق مجموعاً 60 ساعت ادامه داشت
پنجاه دستگاه لکوموتیو دیزل از امریکا خریداری شد. (1336 ش)

شهر تهران از لحاظ شهرداری به ده منطقه تقسیم شد و هر منطقه یک شهردار خواهد داشت. (1341 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 27 جمادی الثانی 1446 )

 

• درگذشت “حسین بن احمد بن حجاج” شاعر معروف شیعه(391ق)

 

ابوعبداللَّه حسین بن احمد بن حجاج، معروف به ابن‏حجّاج ادیبی فاضل و ماهر بود که با سیدمرتضی و سیدرضی از دانشمندان قرن چهارم هجری در یک عصر زندگی می‏کرد. او از شعرای دوستدار اهل‏بیت رسالت و دشمن سرسخت دشمنان دین بود و در هر مورد اشعار فراوانی سروده است. مشهور است که در خوابِ سیدرضی، …

 

 

 

• رحلت فقیه جلیل، آیت اللَّه “میرزا ابوالحسن مشکینی” عالم مسلمان(1358 ق)

 

میرزا ابوالحسن مشکینی، عالم دینی، فقیه اصولی و مدرس برجسته‏ی حوزه‏ی علمیه‏ی نجف اشرف در سال 1305 ق در اطراف اردبیل به دنیا آمد. وی از نوجوانی در محضر درس علمای برجسته‏ی عصر خویش حضور یافت و در نهایت، عالمی توانا شد. میرزای مشکینی در 23 سالگی راهی نجف شد و از محضر درس حضرات آیات آخوند …

 

• پناهنده شدن “محمدعلی شاه قاجار” به سفارت روس(1327 ق)

با گسترده ‏تر شدن آتش انقلاب در نقاط مختلف کشور، نهضتی برای فتح تهران توسط مشروطه خواهان ایجاد گردید و پیروزی آنان را به دنبال آورد. در نبردی که بین قوای محمدعلی شاه قاجار و آزادی‏خواهان در نزدیکی تهران روی داد، قوای دولتی شکست خورده و طرف پیروز در 24 جمادی الثانی 1327 رو به تهران …

• شهادت حضرت اباالحسن علی ابن امام محمد باقر (ع) ( 116 ق)

حضرت اباالحسن علی ابن امام محمد باقر (ع) در سال 113 هجری قمری جهت امر تبلیغ دین مبین اسلام و پاسخگویی به احساسات مذهبی مومنان وارد کاشان شدند و به مدت 3 سال در میان عاشقان و دلباختگان اهل البیت به ارشاد مردم ولایتمدار پرداختند از ویژگیهای بارز این امامزاده لازم التعظیم می توان به …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 29 دسامبر 2024 )

 

• مرگ “رایْنِر ماریا ریلْکه” بزرگترین شاعر آلمانی قرن بیستم (1926م)

راینر ماریا ریلْکِه، ادیب شهیر آلمانی در چهارم دسامبر 1875م در پراگ پایتخت چک از پدر و مادری آلمانی به دنیا آمد. او در اوایل عمر به سفرهای متعدد رفت و از روسیه، بالکان و فرانسه دیدن کرد. ریلکه در 21 سالگی در دانشگاه مونیخ به تحصیل در رشته فلسفه و تاریخ هنر پرداخت و با شرکت در جریانهای …

 

• آزمایش اولین ماشین بخار توسط “ژوزف کونیو” مبتکر فرانسوی (1770م)

نخستین اتومبیل بیش از دو قرن پیش اختراع شد. سازندهٔ آن یک مهندس فرانسوی بود به‌نام ”ژوزف کونیو“ که در ارتش خدمت می‌کرد و تجربه زیادی در ساختن ابزارها و ماشین‌آلات داشت. اتومبیل اختراعی او که اکنون در موزه نگهداری می‌شود، به‌منظور حمل‌ونقل توپ و ساز و برگ جنگی ساخته شده بود که دارای …

 

• درگذشت “کِلِمِنْسْ مِتِرنیخْ” صدراعظم معروف و مقتدر اتریش (1859م)

کلمنس وِنتِسل لوتار مِتِرنیخ شاهزاده و سیاستمدار معروف اتریش در اولین روز اوت سال 1773م به دنیا آمد. وی از سنین جوانی وارد عرصه سیاست شد و از 36 سالگی به عنوان وزیرخارجه اتریش انتخاب گردید و از همین زمان مقام صدراعظمی این کشور را نیز بر عهده گرفت و تا حدود 40 سال بعد، به صورت …

امضای قرارداد استقلال “ایرلند” بین رهبران ایرلند و انگلستان (1937م)

در 29 دسامبر 1937م قرارداد استقلال ایرلند به امضای رهبران جمهوری خواه ایرلند و دولت انگلیس رسید، اما به دلیل آغاز جنگ جهانی دوم، دولت انگلیس از اجرای این قرارداد خودداری کرد. پس از جنگ جهانی دوم، جمهوری ایرلند جنوبی، در سال 1949م، رسماً استقلال خود را از انگلیس اعلام کرد. استقلال …

 

• تأسیس صندوق بین المللی توسعه کشاورزی وابسته به سازمان ملل متحد (1977م)

نخستین اقدام برای تأسیس صندوق بین‏المللی توسعه کشاورزی در جریان کنفرانس جهانی خواربار در رُم ایتالیا در سال 1974م انجام یافت. در 29 دسامبر 1977م، با تصویب مجمع عمومی و شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، بین‏المللی توسعه کشاوری صندوق موسوم به ایفاد، به عنوان یکی از کارگزاری‏های تخصصی …

• درگذشت لئوپولد کرونکر، ریاضی‌دان و منطق‌دان آلمانی (1891م)

لئوپولد کرونکر Leopold Kronecker) , دسامبر ۱۸۲۳-۲۹ دسامبر ۱۸۹۱) ریاضی‌دان و منطق‌دان آلمانی بود معتقد بود حساب و آنالیز باید بر پایه عددهای صحیح بنا شوند.

 

• درگذشت آندری تارکوفسکی، کارگردان و فیلمساز روسی (1986م)

در ۴ آوریل ۱۹۳۷ در روستایی در استان کوستروما به دنیا آمد و کودکی‌اش را در منطقه ایوانوونای شوروی گذارند. پدرش شاعر برجسته آرسنی تارکوفسکی و مادرش ماریا ایوانووا ویشنیاکووا بود. پیش از نام نویسی در مدرسه فیلم در دو رشته موسیقی و عربی تحصیل می‌کرد. وی با ساخت اولین فیلم بلند خود با …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x