لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 29 مهر )
درگذشت “جواد قوام پور” ادیب و شاعر (1369 ش)
جواد قوام پور مشهور به هاتفی اصفهانی ازشاعران خوش قریحه ایران در77سالگی درگذشت. قوام پور درسمنان بدنیا آمد و بعد ازاتمام تحصیلات عالی، به مطالعه علوم و معارف اسلامی مشغول شد. دوره شاعری شادروان هاتفی اصفهانی را به دو بخش قبل و بعد از انقلاب اسلامی می توان تقسیم کرد. ازهاتفی اصفهانی …
روز صادرات
صادرات امروزه به عنوان بخش مهمی ازاقتصاد جوامع ، روند روبه رشدی را درکشورهای توسعه یافته ازآن خود کرده است . میزان تولید ناخالص ملی امروزه دیگروابستگی مستقیمی به میزان صادرات آن کشور دارد لذا هرچه میزان صادرات یک کشوربیشتروهمچنین نحوه ارتباط آن با کشورهای دیگرروبه گسترش وتعامل …
رحلت فقیه اصولی و متکلم و محدث بزرگوار “سید اسماعیل نوری طبرسی” (1282 ش)
آیتاللَّه سیداسماعیل بن احمد نوری طبرسی مازندرانی، عالم دینی، فقیه، اصولی، محدث، متکلم، مدرس و زاهد در اوایل قرن سیزدهم هجری شمسی (اواسط قرن سیزدهم هجری) در یکی از توابع شهرستان نور در استان مازندران به دنیا آمد. وی پس از فراغت از دروس مقدمات و سطوح حوزوی، برای ادامه تحصیلات راهی …
تصویب قرارداد منعقده بین ایران و کنسرسیوم نفت در مجلس شورای ملی (1333 ش)
چند ماه پس از کودتای 28 مرداد 1332، سپهبد زاهدی، نخست وزیر وقت برای جلب کمکهای غرب، از آنان برای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران دعوت نمود. پس از چند دور مذاکره در نهایت قراداد ایران و کنسرسیوم در 28 شهریور 1333 ش بین نمایندگان دو طرف امضا شد و در 29 مهر همان سال در مجلس شورای ملی …
اعتراض روحانیون قم به رژیم پهلوی در پی وقوع فاجعه مسجد کرمان (1357 ش)
اعتصاب کارگران و کارکنان صنعت نفت ایران (1357 ش)
در ادامه مبارزات اسلامی مردم مسلمان ایران بر ضد رژیم استبدادی شاه، کارگران و کارکنان صنعت نفت ایران، اعتصابات سراسری خود را آغاز کردند. بر اثر این اعتصاب، صدور نفت ایران به خارج قطع شد و این به معنای محروم شدن رژیم شاه از مهمترین منبع درآمدش بود که موجب شد فشاری شدید بر رژیم خودکامه …
شهادت شهید رحیم رحیمی چاپانی (1362ش)
شهید رحیم رحیمی چاپانی در سال ۱۳۳۵ش در یکی از محلات تبریز در خانوادهای مذهبی پا به عرصه هستی نهاد. کودکی را در کنار همسالان خود سپری کرد و آموختن علم را از سن هفت سالگی آغاز نمود. رحیم بعد از اخذ مدرک سیکل در سال ۱۳۵۹ش بهعنوان نگهبان به استخدام سازمان صدا و سیما درآمد. زمانیکه …
وزیر بازرگانی شوروی در رأس هیئتی وارد تهران شد(1352ش)
ترور احمد آرامش وزیر پیشین کار و تبلیغات و وزیر اسبق مشاور و مدیرعامل سازمان برنامه (1352ش)
احمد آرامش وزیر پیشین کار و تبلیغات و وزیر اسبق مشاور و مدیرعامل سازمان برنامه در پارک فرح هدف گلوله مأمورین انتظامی قرار گرفته کشته شد و دولت این شخص را بنام یک خرابکار معرفی کرد.
دانشگاه تهران تظاهرات اصولی و آرام برگزار کرد و حرفهای نگفتنی را گفتند و نتیجه گیری شد که رژیم باید تغییر کند(1357ش)
میرزا محمدحسین خان ذکاء الملک مدیر مدرسه علوم سیاسی و مؤسس و صاحب روزنامه تربیت درگذشت.(1286ش)
وی یکی از دانشمندان طراز اول ایران بود و صاحب تألیفات زیادی می باشد. در سرودن شعر مرتبه استادی داشت و فروغی تخلّص می نمود. حین الفوت از وی دو پسر و سه دختر باقی ماند. محمدعلی فروغی و ابوالحسن فروغی فرزندان ذکور او بودند.
درگذشت آیتالله محمدرضا مهدوی کنی ، رییس مجلس خبرگان رهبری ( 1393 ش)
آیت الله محمدرضا مهدوی کنی در 14 مرداد 1310 در روستای کن – که در حال حاضر بخشی از شهر تهران است- به دنیا آمد. وی پس از طی دوره دبستان در کن، وارد مدرسه علمیه لرزاده در تهران شد و از محضر مرحوم آیت الله برهان بهره برد. او در سال 1327 درسن 17 سالگی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت نمود …
وزیر امور خارجه تصمیم متفقین را مبنی بر تخلیه ایران در دوّم مارس طبق پیمان سه گانه به اطلاع مجلس رسانید.(1324 ش)
عصر امروز سید محسن صدر استعفای خود و وزیران کابینه را به شاه داد. (1324 ش)
احمد قوام نخست وزیر در جلسه مجلس شورای ملی گزارش مفصل خود را در باب مسافرت به مسکو و تنظیم مقاوله نفت قرائت نمود(1326 ش)
و طرح پیشنهادی جمعی از نمایندگان در ردّ مقاوله نامه نفت به اکثریت 102 نفر از 104 نفر عده حاضر در مجلس تصویب شد. ضمناً در همین طرح دولت موظف گردید درباره استیفای حقوق ملت ایران از نفت جنوب باب گفتگو را باز کند
انتونی ایدن وزیر امور خارجه انگلستان طی نطقی که در مجلس ایراد نمود (1332 ش)
وی گفت انگلستان بار دیگر دست دوستی به سوی ایران دراز میکند و برای تجدید مناسبات سیاسی همه نوع آمادگی دارد
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 16 ربیع الثانی 1446 )
• رحلت فقیه جلیل ابوالقاسم عبدالکریم بن هوازن قشیری(465 ق)
عبدالکریم بن هوازن بن عبدالملک از قبیلهی قُشیری و ملقب به زین الاسلام یا شیخ الاسلام، مُکنّی به ابوالقاسم، از بزرگان علمای قرن پنجم هجری میباشد. وی فقیه، محدث، مفسر، عارف، ادیب، اصولی، کاتب، شاعر و در علوم عقلی و نقلی متبحّر بود. التَّیسیر فی التَّفسیر، الرِّسالَه القُشَیریّه و …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 20 اکتبر 2024 )
• تولد “کریستوفر رِن” معمار معروف انگلیسی (1632م)
کریستوفر رِن معمار انگلیسی در 20 اکتبر 1632م در خاندانی که از روحانیون بزرگ کلیسا بودند به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در آکسفورد آغاز کرد و سپس به تدریس نجوم پرداخت. رِن از آن پس به معماری روی آورد و کوشید تا چند نقشه برای کمبریج و آکسفورد تهیه کند. وی از این پس به شهرت رسید و برخی …
• تولد “گوترید آخن وال” ریاضیدان آلمانی و واضع علم آمار (1719م)
پروفسور گوترید آخن وال ریاضیدان معروف آلمانی در 20 اکتبر 1719م، در آلمان متولد شد و پس از طی مدارج تحصیلی خود، به عنوان یک استاد برجسته ریاضی مطرح گردید. وی با مطالعه و تحقیق در علم ریاضیات، علم آمار را که در فراهم کردن اطلاعات کمی و تحلیل این اطلاعات به کار میرود، بنیان گذارد. …
• تولد “جانز آدامز” دومین رئیس جمهور امریکا (1735م)
جان آدامْزْ دومین رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، در بیستم اکتبر 1735م در ایالت ماساچوست امریکا به دنیا آمد. وی در دوران تحصیلات دانشگاهی و پس از آن وارد فعالیتهای سیاسی شد و رفته رفته به ایده و خط مشی فدرالیستها متمایل گشت. جان آدامز یک حقوقدان بود که در دوران زمامداری جورج واشینگتن …
• وقوع جنگ دریایی “ناوارون” در دریای مدیترانه (1827م)
از سال 1821م که قیام مردم یونان برای استقلال از امپراتوری عثمانی آغاز شد، دولتهای اروپایى بارها به حمایت از یونانیها برخاستند که جنگ دریایى ناوارون یکی از نمونههای آن بود. در این جنگ که در بیستم اکتبر 1827م در خلیج کوچک ناوارون واقع در آبهای شمالی دریای مدیترانه روی طر داد، کشتیهای …
• تولد “جان دیویی” روانشناس، مربی و فیلسوف شهیرامریکایی (1859م)
جان دیویى، فیلسوف بزرگ معاصر امریکایى در بیستم اکتبر 1859م در ورمونت امریکا به دنیا آمد. وی بیست سال آغازین زندگی را در روستایى در ورمونت گذراند و این حضور، تاثیر عمیقی در دیویى نهاد که تا پایان عمر در او باقی ماند. دیویى پس از پایان تحصیلات خود، به تدریس در دانشگاه کلمبیا مشغول گردید …
• تصویب طرح و رنگ پرچم سازمان ملل متحد (1947م)
پس از تأسیس سازمان ملل متحد، بحث درباره انتخاب پرچم این سازمان مطرح شد. در نهایت در 20 اکتبر 1947م، بیرق رسمی سازمان ملل متحد که در حقیقت، یک پرچم بینالمللی است به تصویب رسید. این پرچم دارای زمینه آبی آسمانی بوده و آرم سازمان ملل متحد با رنگ سفید در وسط آن قرار گرفته است.
• مرگ “هِربِرْت هووِر” سی و یکمین رئیس جمهور امریکا (1964م)
هِربِرتْ هووِر، سی و یکمین رئیس جمهور امریکا، در دهم اوت 1874م در این کشور به دنیا آمد. وی از جوانی وارد فعالیتهای سیاسی شد و مدارج حزبی را پشت سر نهاد. هوور، مدتی وزیر بازرگانی بود و زمانی به معاونت رئیس جمهور نیز دست یافت تا اینکه در سال 1929م در 55 سالگی، در یکی از فلاکت بارترین …
فدراسیون جهانی کنترلرهای ترافیک هوایی(ایفاتکا) 28مهرماه(20 اکتبر) را به پاسداشت زحمات کنترلرهای ترافیک هوایی، به نام ایشان نامگذاری نموده تا بدینوسیله سازمانها و نهادهای مرتبط قدردان زحمات مردان و زنان بیادعای صنعت هوانوردی باشند.
• کشته شدن مُعَمَّر قَذّافی،دیکتاتور سابق لیبی( 2011م)
سرهنگ مُعَمَّر محمد قَذّافی (زادهٔ ۷ ژوئن ۱۹۴۲-درگذشته ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱)، سیاستمدارِ انقلابی و رهبر لیبی از سال ۱۹۶۹ تا ۲۰۱۱ بود. وی در اول سپتامبر سال ۱۹۶۹ میلادی با کودتایی آرام حکومت محمّد ادریس سنوسی، پادشاه وقت لیبی را سرنگون ساخت. وی پس از کودتا، سیستم حکومتی لیبی را بر اساس ترکیبی …
• در گذشت پدر پیوند مغز استخوان(2012 م)
دکتر ادوارد دونل توماس در استفاده از پیوند مغز استخوان در بیماران سرطان خون پیشگام بوده و بعدها در سال 1990 توانست جایزه نوبل پزشکی را برای این دستاورد از آن خود کند. کار توماس از بزرگترین دستاوردهای موفقیتآمیز در درمان سرطان محسوب میشود. پیوند مغز استخوان و همچنین پیوند سلولهای …