لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
28 بهمن 1403 خورشیدی برابر با 17 شعبان 1446 هجری و 16 فوریه 2025 میلادی
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 28 بهمن 1403 )
رحلت فقیه، متکلم و واعظ بزرگوار، آیتاللَّه “میرزا علی اکبر نوقانی” (1329ش)
آیتاللَّه میرزا علی اکبر فرزند موسی نوقانی در سال 1261ش (1300ق) در محله نوقان مشهد به دنیا آمد. وی پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی، ادبیات را در محضر استاد میرزا عبدالجواد ادیب نیشابوری معروف به ادیب نیشابوری اول و فقه و اصول را نزد شیخ حسنعلی تهرانی و آیتاللَّه سید عباس شاهرودی …
آغاز مذاکرات سه جانبه صلح ایران و عراق در نیویورک (1367 ش)
در شرایطی که مذاکراتِ پس از جنگ در شهریور و آبان 1367، نتیجه ملموسی به دست نداده بود و حتی امکان شکست مذاکرات نیز وجود داشت، جمهوری اسلامی ایران حُسن نیت خود را به جامعه جهانی و سازمان ملل متحد و به ویژه شخص دبیر کل ثابت کرده و از اعتمادی که به دبیر کل ابراز داشته بود، نتیجه مثبت …
درگذشت استاد “محمد دیهیم تبریزی” ادیب و مورخ آذربایجانی (1378 ش)
استاد محمد دیهیم تبریزی، در سال 1286ش (1325ق) در تبریز به دنیا آمد. وی بر اثر راهنماییهای پدر، به تحصیل روی آورد و رشتههای ادبی و ریاضی را به خوبی فرا گرفت. استاد دیهیم پس از آن ضمن فعالیتهای فرهنگی به روزنامهنگاری اشتغال پیدا کرد و از سال 1311ش، خدمات مطبوعاتی خود را آغاز نمود. …
شهادت شهید عجم ملکی (1362ش)
شهید عجم ملکی، سال ۱۳۴۰ش در منطقه چملوان از توابع مهران چشم به جهان هستی گشود. او تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساند و برای ادامه تحصیل به شهر مهران آمد که در همان ایام در راهپیماییها و تظاهرات انقلابی شرکت کرد و در عرصه مبارزات مردمی، فعالانه حضور یافت. شهید ملکی پس از پیروزی …
شهادت شهید عظیم ثابت قدم (1364ش)
شهید عظیم ثابتقدم، هفدهم بهمنماه ۱۳۳۲ش در شهر زنجان چشم به جهان هستی گشود. کودکی او در جمع خانوادهای متدین سپری گشت و در سن هفت سالگی همانند دیگر کودکان زادگاهش به مدرسه رفت تا توشهای از علم روز بردارد و توانست تا پایان سال پنجم دبستان تحصیل کند. او بعد از اتمام خدمت نظام وظیفه …
آیت الله بهاء الدین محلاتی در شیراز با انتشار اعلامیه ای، روز 56/11/29 را عزای عمومی اعلام کرد.(1356ش)
پس از خاتمه نماز مغرب و عشاء در مسجد الرضای شهر شیراز، آقای سید علی اصغر دستغیب به مناسبت فرا رسیدن اربعین شهدای 19 دی و طبق فتوای آقای محلاتی، روز 56/11/29 را عزا و تعطیلی عمومی اعلام کرد.(1356ش)
نظام السلطنه رئیس الوزراء، تا تعیین وزیر جدید به جای آصف الدوله، امور وزارت داخله را عهده دار شد. (1286ش)
سپهدار پس از 26 روز مطالعه وزیران خود را به این شرح به احمدشاه معرفی کرد: (1299ش)
سپهدار رئیس الوزراء و وزیر داخله – محتشم السلطنه وزیر خارجه – نصرالملک وزیر فوائد عامه و تجارت – امین الملک وزیر معارف – سالار لشگر وزیر عدلیه – امیرنظام وزیر جنگ- سردار معتمد وزیر پست و تلگراف – میرزا عیسی خان کفیل وزارت مالیه – ادیب السلطنه معاون رئیس الوزراء
دکتر محمدمصدق السلطنه از طرف مشیرالدوله والی آذربایجان شد (1300ش)
به دنبال جلوس نادرشاه به تخت سلطنت دولتین ایران و افغانستان روابط خود را گسترده تر نمودند و سفارتخانه های دو کشور تبدیل به سفارت کبری گردید. (1308ش)
از طرف دولت ایران نصرالله خلعتبری (اعتلاء الملک) اولین سفیر کبیر ایران در کابل گردید
علی سهیلی نخست وزیر، وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: (1321 ش)
علی سهیلی نخست وزیر و وزیر کشور- سید محمد تدین وزیر مشاور – حسینی سمیعی وزیر مشاور – سپهبد احمدی وزیر جنگ – محمود بدر وزیر بازرگانی و پیشه و هنر – الهیار صالح وزیر دارائی – علی اصغر حکمت وزیر دادگستری – دکتر سیاسی وزیر فرهنگ – محمد ساعد مراغه وزیر امور خارجه – عبدالحسین هژیر وزیر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 17 شعبان 1446 )
• مرگ “تیمور گورکانی” سرسلسله ی تیموریان(807 ق)
تیمور گورکانی در سال 736 ق در نزدیک سمرقند به دنیا آمد. در ابتدا، به خدمت یکی از امرای ماوراءالنهر درآمد و درجات ترقی را پیمود. او پس از چندین بار لشکرکشی به خوارزم، آن شهر را تصرف کرد و به تعدی به سرزمینهای مجاور پرداخت. تیمور در دوران حکومت چهل سالهی خود بارها به شهرها و مناطق …
• رحلت فقیه بزرگوار آیت اللَّه “شیخ حسنعلی اصفهانی” معروف به “نخودکی” (1361ق)
آیتاللَّه شیخ حسنعلی اصفهانی معروف به نخودکی فرزند ملاعلی اکبر در نیمهی ذیقعده سال 1279 قمری در اصفهان دیده به جهان گشود و از کودکی تلاش و جدّیت وافر در تزکیه نفس، تهجّد و عبادت داشت. وی با مراقبت حاج محمدصادق فولادی تحصیلات مقدماتی را در اصفهان فرا گرفت. آن گاه ازمحضر آخوند ملامحمد …
• درگذشت عالم و فقیه جلیل و مرجع بزرگ آیت اللَّه “ملاعلی آخوند همدانی” (1398ق)
آخوند ملاعلی همدانی، در سال 1313 ق در یکی از روستاهای همدان به دنیا آمد. مقداری از دروس خود را در همدان خواند و سپس چند سالی در تهران ادامهی تحصیل داد. وی در سال 1340 ق به قم رفت و از درس میرزا جواد ملکی تبریزی و آیت اللَّه حائری استفاده برد. آخوند ملاعلی همدانی در سال 1350 ق حسب …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 16 فوریه 2025 )
• آغاز استفاده از “حق وتو” در سازمان ملل متحد(1946م)
یک سال پس از تأسیس سازمان ملل متحد، با مخالفت نماینده شوروی در سازمان ملل با یکی از پیشنهادهای شورای امنیت، برای اولین بار، در شانزدهم فوریه 1946م حق وتو، مورد استفاده قرار گرفت. این حق تنها منحصر به پنج عضو دائمی این شورا یعنی امریکا، روسیه، انگلستان، فرانسه و چین است. طرح اصلی حق …
• شهادت “سید عباس موسوی” دبیر کل حزباللَّه لبنان (1992م)
عالم مجاهد حجتالاسلام و المسلمین سید عباس موسوی بنیانگذار جنبش حزب اللَّه لبنان، در سال 1952م در شهرک نبیشیت از توابع بعلبک لبنان به دنیا آمد. وی در 15 سالگی برای ادامه تحصیلات به حوزه علمیه نجف رفت و از محضر آیتاللَّه سید ابوالقاسم خویی و شهید سیدمحمدباقر صدر استفاده نمود. شهید …
• تأسیس کتابخانه بزرگ “هاروارد” بزرگترین کتابخانه دانشگاهی جهان (1638م)
کتابخانه بزرگ هاروارد از کتابخانههای بزرگ جهان در 16 فوریه 1638م توسط جان هاروارد تأسیس شد و او هنگام مرگ نیز املاک و دارایی خود را برای کتابخانه و مدرسه خویش اختصاص داد. امروزه این مدرسه به عنوان دانشگاه هاروارد، یکی از بزرگترین دانشگاههای جهان به حساب میآید و کتابخانه آن نیز …
• روز ملی و سالروز تأسیس کشور “لیتوانی” (1918م)
لیتوانی کشور کوچکی در شمال اروپای شمالی و از جمله کشورهای حوزه بالتیک به شمار میآید که در پی تضعیف روسیه به خاطر شرکت در جنگ جهانی اول و وقوع انقلاب در این کشور، در 16 فوریه 1918م اعلام استقلال کرد در آغاز جنگ جهانی دوم، لیتوانی و دیگر کشورهای حوزه بالتیک، طبق توافق محرمانه آلمان …
• مرگ “مارک سایْکْس” دیپلمات مشهور انگلیسی (1919م)
سِر مارک سایکْسْ از سیاستمداران مشهور انگلستان بود. انگلستان در اواسط قرن نوزدهم میلادی در این کشور به دنیا آمد. وی از جوانی به فعالیتهای سیاسی پرداخت و پس از چندی به پارلمان انگلیس راه یافت. سایکس با آغاز جنگ جهانی اول به عنوان دیپلمات انگلیس عازم منطقه بالکان شد و سپس به ترکیه …
• مرگ “جِیمز رابینسون” مورخ و فیلسوف امریکایی (1936م)
جِیمز هاروی رابینسون، فیلسوف و مورخ امریکایى در 29 ژوئن 1863م به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دوران تحصیل، از 29 سالگی به عنوان استاد تاریخ دانشگاه کلمبیا مشغول به تدریس شد و 27 سال در این شغل خدمت کرد. رابینسون، تاریخ را وسیلهای برای درک و فهم مجموع زندگی میدانست و تاریخ یک ملت را …
• شهادت “شیخ راغب حرب”، روحانی مبارز ضد صهیونیستی (1984م)
شیخ راغبحرب امام جمعه شهرک جبشیت در جنوب لبنان و از پایه گذاران جنبش مقاومت اسلامی در این منطقه بود. او همواره یکی از مخالفان جدی رژیم صهیونیستی بود که علیه اشغال جنوب لبنان توسط آن رژیم سخن میگفت و مردم جنوب لبنان را به قیام علیه صهیونیستهای اشغالگر دعوت میکرد تا این که توسط …
• مرگ “جوزوئه کاردوتچی” شاعر و منتقد ادبی ایتالیایی (1907م)
جوزوئه کاردوتْچی، شاعر و منتقد ادبی ایتالیایى در 27 جولای 1835م به دنیا آمد و پس از طی تحصیلات خود، در بیست سالگی اولین اثر خود را با عنوان چنگ توده مردم انتشار داد و از همان آغاز کار، عقیده ضدمذهبی و ضد رمانتیک و تمایل به شعر و ادب یونان و روم باستان را آشکار ساخت. کاردوتچی یگانه …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند