لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 16 دی 1403 )
سقوط دولت نظامی “غلامرضا ازهاری” و آغاز به کار دولت “شاپور بختیار” (1357 ش)
پس از آن که شاپور بختیار به عنوان نخست وزیر رژیم پهلوی معرفی شد، وی در شانزدهم دی ماه 1357، با معرفی اعضای کابینه خود، قدرت را به طور رسمی در دست گرفت. کابینه بختیار در حالی روی کار آمد که نهضت اسلامی، سراسر کشور را فراگرفته بود و هیچ قدرتی در رژیم، توان رویارویی، مقابله و سرکوب نهضت …
پیام امام خمینی به مناسبت روی کار آمدن دولت بختیار (1357 ش)
حضرت امام خمینی(ره) پس از روی کار آمدن دولت بختیار طی پیامی به ملت ایران فرمودند: “من به عموم ملت دلیر ایران اعلام میکنم که رژیم سلطنتی، غیرقانونی و مجلسین، غیرملی و غیرقانونی و حکومت غاصب، غیرقانونی و یاغی است. اینک چند مطلب را لازم میدانم تذکر دهم: کارمندان وزارتخانهها، وُزرای …
حماسه خونین شهدای هویزه و شهادت دلاورمردان اسلام و فرمانده آنان شهید “عَلَمالهُدی” (1359ش)
در آذر 1359 ش پس از شکست بیش از دو گردان از نیروهای عراقی در جنوب سوسنگرد به وسیله سربازان اسلام، یک گروهان از برادران سپاه اهواز جهت محافظت از هویزه به آن شهر اعزام شدند. در آن حال بنیصدر، دستور تخلیه هویزه از نیروهای سپاهی را صادر و محافظت از آن شهر را به ارتش محوّل کرد که با مخالفت …
صدور بیانیه دبیر کل سازمان ملل متحد در محکومیت کاربرد سلاح های شیمیایی توسط عراق (1365 ش)
در طول 8 سال جنگ تحمیلی شورای امنیت و سازمان ملل در بیانیه های خود جنگ ایران وعراق را تجاوز تلقی نکردند بلکه از آن تحت عنوان « برخورد» و « منازعه» که به درگیریهای پایین تر از تجاوز اطلاق میشود، نام بردند. تکرار این رویه در قطعنامه و بیانیههای بعدی شورای امنیت، باعث جری شدن صدام …
روز شهدای دانشجو (یادواره حماسه دانشجویانِ شهیدِ هویزه)
در آذر 1359 ش پس از شکست بیش از دو گردان از نیروهای عراقی در جنوب سوسنگرد به وسیله سربازان اسلام، یک گروهان از برادران سپاه اهواز جهت محافظت از هویزه به آن شهر اعزام شدند. در آن حال بنیصدر، دستور تخلیه هویزه از نیروهای سپاهی را صادر و محافظت از آن شهر را به ارتش محوّل کرد که با مخالفت …
نمایشگاه قرآن ایران در کراچی افتتاح شد.(1349ش)
دولت ورود میوه را آغاز کرد و سود بازرگانی آن را به نصف تقلیل داد(1351ش)
شرکت هواپیمای ملی ایران بهای پروازهای داخلی را 40 درصد افزایش داد(1352ش)
سیل، طوفان در خوزستان، گیلان و آذربایجان شرقی بیداد کرد و خسارات سنگینی به بارآورد(1354ش)
به دنبال برکناری فرمانده نیروی دریایی دریابان موقت کمال الدین حبیب اللهی به فرماندهی ناوگان خلیج فارس و دریای عمان منصوب شد(1354ش)
به دنبال حمله دانشجویان ایرانی به سفارت ایران در کپنهاک وزیر خارجه دانمارک برای عذرخواهی به تهران آمد(1356ش)
اعلامیه ای تحت عنوان «آقای نخست وزیر» با مضمون افشاگری علیه رژیم، در کیوسک تلفن واقع در خیابان حکیم نظامی شرکت لوان تور اصفهان نصب گردید(1356ش)
بنابر گزارش ساواک، در پایان امروز اعلامیه هایی از سوی افراد ناشناس تحت عنوان «زنده باد خمینی ـ مرگ بر دودمان پهلوی» در خیابان ششم بهمن ودبستان سنائی فرویدونکنار ـ از توابع بابلسر ـ توزیع شد. این اعلامیه ها توسط سرایدار مدرسه جمع آوری گردید.(1356ش)
رادیو صدای ملی ایران در برنامه امشب خود ضمن اشاره به پایان دیدار شاه و کارتر اظهار داشت،…(1356ش)
شاه در مصاحبه با خبرنگاران امریکایی در پاسخ به این سؤال که آیا از دیدار کارتر راضی بوده است؟ گفت : «بله، واقعا راضی هستم. همان طور هنگامی که از ایالات متحده بازدید کردم راضی بودم. من فکر می کنم روابط مستحکمی بین دو کشور برقرار شده است.»
از طرف ناصرالملک نایب السلطنه میرزا محمدعلی خان علاء السلطنه به رئیس الوزرائی انتخاب شد. (1291ش)
سپاهیان انگلیس جنوب ایران را تصرف نمودند و نیروهای آلمان به خارج از ایران عقب نشینی کردند (1295ش)
راه آهن خوزستان افتتاح و بهره برداری از آن آغاز شد. (1308ش)
عبدالحسین نیکپور به ریاست اتاق بازرگانی تهران انتخاب شد. (1332 ش)
اولین قطار مسافربری بین تهران و مشهد وارد مشهد شد طول این راه 926 کیلومتر است. (1335 ش)
برخورد نفتکش ایرانی سانچی با کشتی فلهبر چینی (1396 ش)
روز شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶ (۶ ژانویهٔ ۲۰۱۸) اموی سانچی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران که از عسلویه حرکت کرده بود و قرار بود جهت تحویل میعانات گازی عازم داسان کره جنوبی شود، در راه با یک کشتی فلهبر چینی با ۶۴ هزار تن بار غله به نام «کریستال»در سواحل چین برخورد کرد، محمولهٔ نفتکش سانچی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 5 رجب 1446 )
• شهادت “ابنسِکّیت” عالم لغوی و ادیب مسلمان به دستور متوکل عباسی(244 ق)
ابویوسف یعقوب بن اسحاق خوزی معروف به ابنسکّیت اهوازی، عالم، شاعر، لغوی، راوی و ادیب مشهور ایرانی و شیعی مذهب، در سال 186 ق در قریهای در خوزستان به دنیا آمد. وی هیچگاه از دانشاندوزی باز نایستاد و در رشتههای مختلف علوم تدریس میکرد. ابنسکّیت از خواص اصحاب امام جواد و حضرت امام …
• درگذشت “ابن بَنّاء” دانشمند علوم قرآنی(470 ق)
ابوعلی عبداللَّه بن بَنّاء، دانشمند علوم قرآنی، محدث و فقیه مسلمان، از محققان در زمینههای تاریخ، اخلاق، حدیث، کلام و لغت بود و تالیفات متعددی از خود به جای گذارد. تعداد تالیفات ابن بنّاء را تا 150 جلد ذکر کردهاند که البته تنها سه اثر او به صورت نسخهی خطی در کتابخانههای بزرگ دمشق …
• رحلت عالم بزرگوار آیت اللَّه “سید علی یثربی کاشانی” (1379 ق)
آیتاللَّه سیدعلی یثربی کاشانی در سال 1311 ق در عتبات عالیات متولد شد. ابتدا نزد پدر بزرگوارش آیتاللَّه سید محمدرضا پُشت مشهدی و دیگر اساتید، مقدمات و سطوح را به پایان رساند. سپس در سال 1331 به حوزهی درس آیات عظام علامه محمدکاظم یزدی(صاحب عُروَهُالوُثقی)، شریعت اصفهانی، آقا ضیاءالدین …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 5 ژانویه 2025 )
• آغاز جنگ های 24 ساله بین امپراتوری ایران و روم (603م)
در زمان سلطنت خسرو پرویز پادشاه ساسانی بر امپراتوری ایران، موریکیوس نیز بر امپراتوری روم حکومت میکرد و بین دو امپراتوری، روابط دوستانهای برقرار بود. در این میان، یکی از سرداران امپراتور روم به نام فوکاس علیه پادشاه روم شورش کرد و پس از کشتن او، خود را امپراتور روم خواند. خسروپرویز …
• کشف سرزمین اروگوئه در امریکای لاتین (1516م)
سرزمین اروگوئه یکی از کوچکترین ممالک امریکای لاتین، نخستین بار در پنجم ژانویه 1516م در جریان اکتشافات دریانوردان اسپانیایى کشف شد، ولی نخستین سکنه اروپایى آن که در اواخر قرن هفدهم در این سرزمین مستقر شدند پرتغالیهای بودند. در اوائل قرن هجدهم، مجدداً اسپانیایىها بر این سرزمین مسلط …
• چاپ نخستین اسکناس اروپا در سوئد (1691م)
واژه اسکناس در اصل از زبان لاتین گرفته شده است. شکل اولیه آن، اسیگنو به معنای حواله امضا میباشد. مبدا پیدایش اسکناس را کشور چین میدانند. البته شکل اسکناس در روزگاران قدیم با آنچه امروز میشناسیم تفاوت اساسی بسیاری داشته است. شکل و طرح و اندازه آن بسیار ساده و ابتدایى بوده است. …
• درگذشت “ژان شاردن” خاورشناس، جهانگرد و فیلسوف فرانسوی (1713م)
شوالیه ژان شاردن، سیاح و خاورشناس فرانسوی، در 26 نوامبر 1643م به دنیا آمد و پس از طی تحصیلات مقدماتی، مدتی به جواهر فروشی پرداخت. وی در 21 سالگی عازم هندوستان شد. او زبان فارسی و ترکی را فرا گرفت و پس از چندی به عنوان بازرگان سلطنتی، مقرّب دربار صفویه شد. شاردن در مدت حضور در ایران …
• امضای عهدنامه “داردانل” بین امپراتوری عثمانی و دولت انگلستان (1809م)
به موجب عهدنامه داردانل که در پنجم ژانویه 1809م بین دولتهای عثمانی و انگلستان امضا شد، انگلیس متعهد گردید تمامی سرزمینهای دولت عثمانی از جمله مصر را تخلیه کند و به اشغال این سرزمینها خاتمه دهد. در مقابل، دولت عثمانی متعهد شد حقوق کنسولی انگلیس را در قلمرو عثمانی به رسمیّت بشناسد. …
• تولد “ذوالفقار علی بوتو” رئیس جمهور پیشین پاکستان (1928م) (ر.ک 4 آوریل)
ذوالفقار علی بوتو (۵ ژانویه ۱۹۲۸، لارکانه، هند بریتانیا – ۴ آوریل ۱۹۷۹، راولپندی، پاکستان) سیاستمدار پاکستانی و پدر بینظیر بوتو است. در پست نخستوزیری با کودتای ضیاءالحق برکنار و چندی بعد کشته شد. او بنیانگذار حزب مردم پاکستان است.
• مرگ “جان کالْوین کولیج” سی امین رئیس جمهور امریکا (1932م)
جان کالوین کولیج رئیس جمهور پیشین امریکا در چهارم ژوئیه 1872م در ایالت ورمونت امریکا به دنیا آمد. او تحصیلاتش را در رشتههای مختلف علوم اقتصادی ادامه داد و در این رشته فارغالتحصیل شد. کولیج از آن پس وارد فعالیتهای سیاسی گردید و در زمان ریاست جمهوری وارنْ هارْدینگ، معاونت او را برعهده …
• اعلام سیاست جدید امریکا در خاورمیانه معروف به “دکترین آیزنهاور” (1957م)
یکی از فرازهای مهم دوره ریاست جمهوری دوایت آیزنهاور، سی و چهارمین رئیس جمهور امریکا، اعلام دکترین او در پنجم ژانویه 1957م میباشد. طبق این دکترین که به تصویب کنگره امریکا رسید، رئیس جمهور امریکا اجازه مییافت به هر دولتی که به کمک نظامی یا حتی به مداخله نظامی امریکا احتیاج داشت، فوراً …
• درگذشت اوزه بیو، اسطوره فوتبال پرتغال (2014 م)
وی در تاریخ 25 ژانویه سال 1942 در لورنکو مارکز کشور موزامبیک به دنیا آمد و بعد در تیم ملی پرتغال عضویت یافت. وی در دوران جوانی جزو خطرناکترین مهاجمین زمان خود بود و یکی از بهترین گلزنان تاریخ فوتبال جهان محسوب می شود. این ستاره چه در دورانی که فعالیت ورزشی داشت و بعد که بازنشسته …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.