چهارشنبه ۹ آبان


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 9 آبان 1403 )
واگذاری امتیاز کشتیرانی در کارون به انگلیسی ‏ها در زمان ناصرالدین شاه قاجار(1267ش)

یکی از امتیازاتی که در زمان ناصرالدین شاه قاجار به انگلیسی‏ها واگذار شد، آزادی کشتیرانی در رودخانه کارون در استان خوزستان بود. چرا که سیاستمداران این کشور از سال‏ها قبل به اهمیت رود کارون از جهات تجاری و اقتصادی و سیاسی پی برده بودند و امتیازی در این مورد می‏خواستند. این مجوّز که …

تصویب قانون سربازگیری در مجلس شورای ملی در جریان جنگ جهانی اول (1294 ش)

به دنبال تاخت و تاز نیروهای بیگانه در کشور در جریان جنگ جهانی اول و به خطر افتادن استقلال ایران، و همچنین ضعف قوای غیر منظم و محدود ژاندارمری موجب شده بود که در مقابل یکّه تازی بیگانگان، هیچ اقدامی از سوی دولت انجام نگیرد و فقط در برخی مناطق، افراد محلی از سر غیرت ملی در مقابل بیگانه …

تصویب انقراض حکومت قاجاریه توسط مجلس و آغاز حکومت “رضا خان پهلوی”(1304 ش)

تغییر حکومت قاجار و جایگزینی پهلوی، از سال‏های قبل مد نظر رضاخان میرپنج بود تا اینکه مسافرت طولانی احمدشاه به اروپا، بهترین فرصت را برای او مهیا نمود. در این هنگام با حمایت هواداران رضاخان در مجلس، احمدشاه از فرماندهی کل قوا عزل گردید و این مقام به رضاخان سردار سپه واگذار شد. پس از …

عملیات ذوالفقاریه در منطقه آبادان و عقب‏ راندن دشمن از جزیره آبادان (1359 ش)

صدور قطعنامه 540 شورای امنیت در پی حملات عراق به کشتی ‏های تجاری در خلیج فارس(1362 ش)

به دنبال حمله نیروی هوایی ارتش بعث عراق به کشتی‏های تجاری در خلیج فارس از سال 1360، و نیز مختل کردن امنیت این منطقه در ادامه آن، قطعنامه شماره 540 شورای امنیت سازمان ملل در آخر اکتبر 1983 م برابر با نهم آبان 1362 ش صادر شد و حق کشتی رانی و بازرگانی آزاد در آب‏های بین المللی رامورد …

شهادت شهید حسن طالبی ‏‌فر (1359ش)

شهید حسن طالبی‏‌فر، این طالب و عاشق و شهادت، این پاک‏‌باز شیفته قرآن و حسین (ع) در سحرگاه دوازدهم اردیبهشت سال ۱۳۳۹ش در هنگام دیدن سپیده بامدادی چشم به جهان گشود. او هم‏‌زمان با طلوع خورشید متولد شد، گویی دست تقدیر می‌‏خواست او نیز خورشیدی شود و بر فضای زندگی‏‌مان حرارت و روشنی و …

شهادت شهید احمدرضا ربانی (1359ش)

شهید احمدرضا ربانی در سال ۱۳۴۳ش در خانواده‌ای روحانی دیده به جهان هستی گشود. تحصیلات ابتدایی را در یکی از مدارس مذهبی اصفهان گذراند و به‏‌دنبال اوج‌گیری مبارزات انقلابی، احمدرضا با این‏‌که نوجوانی بیش نبود، با الهام از تعالیم اسلامی که از خانواده‌اش آموخته بود، شروع به فعالیت کرد. …

کارخانه ریسندگی و بافندگی سمنان طعمه حریق شد.(1349ش)

مبادلات بازرگانی ایران و چین آزاد شد(1350ش)

بین ایران و رومانی موافقتنامه ی علمی و فرهنگی امضاء و مبادله شد(1350ش)

اتاق اصناف تهران در مجلس شورای ملی مورد حمله قرار گرفت(1353ش)

محمد انورسادات رئیس جمهوری مصر در جریان سفر خود به کشورهای خارجی برای یک دیدار کوتاه مدت از ایران وارد تهران شد(1356ش)

و پس از دوازده ساعت توقف تهران را ترک نمود

به دنبال صدور فرمان احمدشاه مستوفی الممالک رئیس الوزراء بی طرفی ایران را در جنگ جهانی اعلام کرد.(1293ش)

از سحرگاه امروز کاخ گلستان مقر محمدحسن میرزا ولیعهد و سایر قصور سلطنتی از طرف نظامیان محاصره شد و رفت و آمد در آن ممنوع و سیم های تلفن قطع گردید (1304ش)

جلسه مجلس شورای ملی به ریاست سید محمدتدین نایب رئیس اول تشکیل شد و طرحی که به صورت ماده واحده از طرف نمایندگان تهیه و امضا شده بود به این شرح قرائت گردید: (1304ش)

«مجلس شورای ملی به نام سعادت ملت ایران، انقراض سلسله قاجاریه را اعلام نموده و حکومت موقتی را در حدود قانون اساسی و قوانین موضوعه مملکتی به شخص رضاخان پهلوی واگذار می نماید. تعیین حکومت قطعی موکول به نظر مجلس مؤسسان است که برای تغییر موادّ 36 و 37 و 38 و 40 متمم قانون اساسی تشکیل …

مصدق در نطق مشروح و مفصل خود با سلطنت رضاخان مخالفت کرد و استدلال کرد این کار به صلاح ملت ایران نیست (1304ش)

سرانجام ماده واحده به اکثریت 80 رأی از 85 نفر عده حاضر تصویب شد.(1304ش)

به این ترتیب سلسله قاجاریه پس از 153 سال سلطنت در ایران منقرض گردید
هیئت رئیسه مجلس شورای ملی تصمیم مجلس دائر بر خلع قاجاریه و تفویض حکومت موقت را به رضاخان پهلوی ابلاغ کردند و استدعا نمودند عفو عمومی و آزادی زندانیان را اعلام نمایند(1304ش)

میرزا محمدعلی خان ذکاء الملک وزیر مالیه از طرف رضاخان پهلوی به کفالت رئیس الوزرائی منصوب شد (1304ش)

سرهنگ کریم آقا رئیس بلدیه تمام کاخ های سلطنتی را مهر و موم کرد (1304ش)

ساعت 9 بعدازظهر محمدحسن میرزا ولیعهد سابق با چند نفر مستحفظ مسلح از تهران در نهایت خفت و خواری به سمت مرز حرکت داده شد. برای مخارج وی پنج هزار تومان پرداخت گردید (1304ش)

هیئت رئیسه مجلس انتخاب شد. (1318 ش)

حسن اسفندیاری به ریاست و خواجه نوری و دکتر طاهری نایب رئیس گردیدند.

راه شوسه شاهرود گرگان که جمعاً دویست کیلومتر می باشد افتتاح شد. (1318ش)

اداره کل آمار جمعیت ایران را 24 میلیون نفر اعلام کرد. (1334 ش)

بین ایران و ژاپن تلگراف بی سیم مستقیم برقرار شد. (1334 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 26 ربیع الثانی 1446 )

 

• تولد “عین الزمان قطان مروَزی” ریاضی‏دان، طبیب و فیلسوف مسلمان(465 م)

عین الزمان قطانِ مروَزی متولد شهر مَرو از شهرهای قدیم خراسان واقع در ترکمنستان فعلی است. او در ریاضیات، فلسفه، ادبیات، طب و علوم دینی مهارت داشت اما بیشتر به طب علاقمند بود. قطان مروزی که در مَرو به طبابت مشغول بود، کتب متعددی به رشته‏ی تحریر درآورد که از جمله‏ی آنها، کتاب “کیهان …

 

• مرگ “حَسَن صَبّاح” داعی فرقه‏ی اسماعیلیه در اَلَموت در نزدیکی قزوین(518 ق)

حَسن صبّاح پس از قبول مذهب اسماعیلی در سال 464 ق، مدتی در مصر بود و سپس به ایران بازگشت. او در ابتدا در خوزستان، اصفهان، یزد، کرمان و دامغان، سرگرم دعوت بود و در همان حال، داعیانی به اطراف فرستاد و بسیاری از مردم را به مذهب خود درآورد. حسن صبّاح توانست در ششم رجب سال 483 ق به قلعه‏ی …

 

• درگذشت نویسنده و عالم زاهد آقانجفی قوچانی(1363 ق)

سیدمحمد حسن معروف به آقا نجفی قوچانی در سال 1295 ق در روستای خُسرویّه در حوالی شهر قوچان به دنیا آمد. در کودکی به فراگیری قرآن نزد پدر پرداخت و سپس به تشویق والد خود برای تحصیل علوم دینی، راهی قوچان شد. از آن پس وارد مشهد گردید و تحصیلات خود را ادامه داد. سیدمحمدحسن در نوزده سالگی …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 30 اکتبر 2024 )

 

• تولد “اِزار لومیس پاوْنْد” شاعر و نویسنده معروف امریکایی (1885م)

اِزار لومیس پاوْنْدْ، شاعر و نویسنده معروف امریکایى در 30 اکتبر 1885م در ایالت اوهایو امریکا به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود و اخذ درجه دکتری، به اروپا سفر کرد و در انگلستان به فعالیت ادبی پرداخت. پاوند در انگلستان گروهی از شاعران جوان را گرد خود جمع آورد و نهضت ایماژیسم را بنیان …

 

• اعدام “ویدکوم کیس ‏لینگ” سیاست‏مدار نروژی (1945م)

کشور نروژ در جریان جنگ جهانی دوم در 9 آوریل 1940م مورد هجوم نیروهای نازی قرار گرفت و اعضای دولت این کشور به همراه خانواده سلطنتی، اسلو، پایتخت نروژ را ترک کردند. پس از ورود آلمان‏ها، حکومت موقتی به رهبری “ویدکوم کیسینگ” سیاست‏مدار نروژی زمام امور را به دست گرفت. کیسْلینگ تا سال 1944م …

 

• درگذشت “هانری دونان” مؤسس صلیب سرخ جهانی (1910م)

ژان هانری دونان مؤسس جمعیت صلیب سرخ جهانی در هشتم مه 1828م در شهر ژنو سوئیس متولد گردید. وقوع جنگ‏های متعدد در اروپا باعث شد تا وی در سال 1862م با انتشار کتابچه‏ای مردم را تشویق نماید که جمعیت‏هایى را داوطلبانه تشکیل دهند تا هنگام جنگ و دیگر مصائب بتوان بیماران، زخمی‏ها و مصدومین …

 

• جدایی مجارستان از اتریش (1918م)

مجارستان، بخشی از امپراتوری روم بود و در قرن چهارم میلادی به تصرف ژرمن‏ها درآمد. سپس اقوام گوناگونی بر آن تسلط یافتند. در اواخر قرن چهاردهم، عثمانی‏ها در این منطقه نفوذ کردند و این سرزمین را تا اوائل قرن هجدهمْ، در اختیار داشتند. اما در سال 1739م تسلط اتریش بر مجارستان مستحکم گردید …

• تأسیس نخستین “سینماتک” رسمی جهان در استکهلم سوئد (1933م)

 

• برپایی کنفرانس صلح خاورمیانه در مادرید در چهارشنبه سیاه (1991م)

در روز سی‏ام اکتبر 1991م همایش به اصطلاح صلح خاورمیانه میان رژیم اشغال‏گر قدس و مصر، اردن، سوریه، لبنان و سازمان آزادی‏بخش فلسطین و با حضور جورج بوش (پدر) رئیس جمهور پیشین امریکا و میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در شهر مادرید پایتخت اسپانیا برگزار شد. این همایش زمانی …

 

• نبش قبر استالین (1961م)

در سال 1961 میلادی کنگره حزب کمونیست شوروی به اتفاق آراء، ژوزف استالین را به نقض وصیتنامه لنین (رهبر انقلاب سال ۱۹۱۷ و بنیادگذار اتحاد شوروی) و بی اعتنایی نسبت به نظامات و نظرات او متهم ساخت و تصویب کرد که جسد وی از آرامگاه لنین در میدان سرخ مسکو به جایی دیگر منتقل شود. حکومت استالین …

 

• در تاجیکستان سامانی جایگزین روبل شد (2000م)

سامانی (به تاجیکی: Сомонӣ) نام یکای پول کشور تاجیکستان است که از ۳۰ اکتبر سال ۲۰۰۰ یکای پول رسمی آن کشور اعلام و جانشین روبل تاجیکستانی شد.دولت تاجیکستان برای بزرگداشت خاندان سامانیان، نام پول رایج خود را «سامانی» گذارده‌است.هر هزار روبل تاجیکستانی برابر با یک سامانی قرار داده شد. …

 

• زادروز دیگو مارادونا (1960م)

دیگو آرماندو مارادونا (به اسپانیایی: Diego Armando Maradona) (زاده ۳۰ اکتبر ۱۹۶۰) فوتبالیست بازنشستهٔ آرژانتینی و مربی کنونی فوتبال است، که بسیاری از بازیکنان، کارشناسان و فوتبال‌دوستان او را برترین بازیکن تاریخ این رشتهٔ ورزشی می‌دانند. او در چهار جام جهانی بازی کرد و تیم ملی آرژانتین …

 

• درگذشت عثمان سوم سلطان امپراتوری عثمانی(1757م)

عثمان سوم (به ترکی عثمانی: عثمان ثالث) (۲/۳ ژانویه ۱۶۹۹ – ۳۰ ژانویه/۳۰ اکتبر ۱۷۵۷ میلادی) از سال ۱۷۵۴ تا ۱۷۵۷ میلادی سلطان امپراتوری عثمانی بود. عثمان پسر سلطان مصطفی دوم و برادر کوچکتر سلطان محمود یکم بود و در کاخ شهر ادیرنه ترکیه به دنیا آمد. او بیشتر عمر خود را در کاخ زندانی …

 

• درگذشت صاحب اولین جایزه نوبل (1910م)

درگذشت هنری دونانت  تاجر و فعال اجتماعی سوئیسی، برندهٔ اولین جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۰۱ به همراه فردریک پاسی ژان آنری دونان یا ژان هانری دونان (به فرانسوی: Jean Henri Dunant) (زادهٔ ۸ مهٔ ۱۸۲۸ – درگذشتهٔ ۳۰ اکتبر ۱۹۱۰) یک تاجر و فعال اجتماعی سوئیسی بود. در طول یک سفر تجاری در …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید