لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 16 آبان 1403 )
آغاز دستگیری شخصیت های سیاسی پیشین کشور از سوی دولت نظامی ازهاری(1357 ش)
دولت نظامی ازهاری ظاهراً برای تسکین افکار عمومی و راضی کردن مردم انقلابی و در واقع برای عوام فریبی، تعدادی از شخصیتهای سیاسی پیشین کشور را دستگیر و زندانی نمود.بازداشت این بلندپایگان به هیچ وجه ارتباطی باتصمیم رییس دولت نداشت و این فکر مربوط به شخص شاه بود که بعضی از مشاورینش به …
صدور پیام امام خمینی(ره) در محکومیت کشتار دانش آموزان در 13 آبان توسط رژیم(1357 ش)
حضرت امام خمینی(ره)به مناسبت کشتار دانشآموزان و دانشجویان مسلمان در سیزدهم آبان ماه 1357 طی پیامی فرمودند: “من از جنایاتی که اخیراً در دانشگاهها با فرزندان اسلام نمودهاند در سوگم. من از دانشجویان عزیز که در راه اسلام و کشور، فدایی دادهاند و در مقابل شاه با مشتی گره کرده ایستاده …
گسترش اعتراضات مردمی نسبت به نخست وزیری ارتشبد “ازهاری” (1357 ش)
در اعتراض به روی کار آمدن دولت نظامی ارتشبد ازهاری، راهپیماییهای گستردهای در تهران و شهرستانها صورت گرفت و بازار تهران، قم، مشهد، شیراز، اصفهان، سنندج، ساری و قزوین به حالت تعطیل درآمد. همچنین به دنبال اعتصاب آموزگاران و دبیران، کلیه شاگردان مدارس تهران نیز به اعتصاب کنندگان پیوستند …
درگذشت استاد “علی اکبر مالک” سخنور و مدیحه سرای معاصر (1377ش)
استاد علیاکبر مالک در سال 1290ش (1329ق) در تهران پا به عرصه وجود نهاد. وی پس از طی دوران دبستان، وارد دارالفنون شد و از محضر اساتیدی همچون جلالالدین همایی، عباس اقبال آشتیانی، نصراللَّه فلسفی و علامه محمدحسین فاضل تونی بهره برد. ایشان سپس به دانشسرای عالی رفت و به تحقیق در متون …
شهادت شهید حمید رجبی مقدم (1361ش)
شهید حمید رجبی مقدم در اول مهرماه سال ۱۳۳۷ش در شهرستان ساحلی بندرانزلی دیده به جهان هستی گشود. حمید، تحصیلاتش را در بندرانزلی به پایان رساند و از آنجا که متنعم از روزی حلال پدر زحمتکش خود بود، از فیض حضور در محافل قرآنی مسجد قائمیه بندرانزلی بهرهمند گردید و بهتدریج با معارف اسلام …
مذاکرات نفتی ایران و کنسرسیوم آغاز شد(1349ش)
زلزله شدیدی جنوب خراسان را در هم کوبید.(1355ش)
ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد که این زلزله می توانست تهران را با خاک یکسان کند. در اثر این زلزله در دو روستای قائن 16 نفر مقتول و متجاوز از صد نفر مجروح شدند
در جلسه امروز مجلس شورای ملی آقای حسین دادگر به ریاست دائمی مجلس انتخاب شد. شریعت زاده و رضا افشار نایب رئیس مجلس شدند.(1307ش)
گوستاو آدولف ولیعهد سوئد به اتفاق همسر و دو فرزند خویش وارد ایران شدند. (1311 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 4 جمادی الاول 1446 )
• درگذشت “ابن جَزار” طبیب و فیلسوف شهیر(395 ق)
ابوجعفر احمد بن ابراهیم بن ابی خالد، معروف به ابن جَزار، از مشاهیر اطبای اسلامی قرن چهارم هجری میباشد. وی پس از آن که هر دو نوع عِلمی و عَمَلی طبّ را آموخت به تدریس و معالجه پرداخت. ابن جَزار در تشخیص بیماری و مداوای بیماران دارای ید بیضا و نَفَس مسیح گونه بود. اِبدال الادویه، نصایحُ …
• رحلت فقیه و محدث بزرگوار آیت اللَّه شیخ حیدرقلی سردار کابلی (1372 ق)
علامه حیدر قلی فرزند سردار نورمحمدخان در 18 محرم 1293 ق در کابل به دنیا آمد. در آغاز کودکی که استعمار انگلستان بر افغانستان چیره شده بود، به همراه پدر که از سرداران ارتش بود به لاهور تبعید شد. حیدرقلی در آن سامان به تحصیل روی آورد و در اندک زمانی پیشرفت کرد. آزار حُکّام لاهور، نورمحمد …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 6 نوامبر 2024 )
• پایان پیروزمندانه نبرد “سیمون بولیوار” برای آزادی ونزوئلا (1813م)
سیمون بولیوار، قهرمان استقلال کشورهای امریکای لاتین از همان دوران جوانی تصمیم گرفت جهت آزادی منطقه امریکای جنوبی از استعمار اسپانیا به مبارزه بپردازد. وی ابتدا به کمک استقلالطلبان ونزوئلا شتافت که در نتیجهْ موفق شدند در 5 ژوئیه 1811م استقلال این کشور را اعلام نمایند. اما کمتر از …
• حمله موشکی ارتش امریکا به تأسیسات ساحلی ویتنام شمالی (1966م)
مداخله نظامی ایالات متحده و سایر قدرتهای سرمایهداری در جنگهای داخلی ویتنام سبب شد که از سال 1961م به بعد، دیپلماسی امریکا سدی به منظور جلوگیری از گسترش کمونیسم در آسیای جنوب شرقی ایجاد کند، اما در آغاز سال 1964م، به نظر میرسید که این سد در حال تخریب است. این مقدماتْ حمله نظامی …
• هلاکت “خاخام کاهانه” متعصب سرسخت صهیونیستی (1990م)
خاخام کاهانه متعصب سرسخت صهیونیست، در سال 1932م در نیویورک به دنیا آمد. وی سالهای زیادی از عمرش را به جرم سرقت مسلحانه، تجاوز و آدمکشی، در زندانهای امریکا به سر برد. کاهانه پس از مطالعه مکتب صهیونیسم و آیینی که یهودیان اسرائیل از آن تبعیت میکردند، شیفته این مسلک گردید و خود پرچمدار …
• درگذشت چارلز والتون ، پدر فناوری رادیویی بی سیم (2011م)
چارلز والتون، دانشمندی که در ظهور فناوری RFID نقش کلیدی به عهده داشته است، در سن 89 سالگی از دنیا رفت. به گزارش خبرگزاری مهر، این کارآفرین و فارغ التحصیل دانشگاه کورنل طی دوران فعالیت خود بیش از 50 ابداع را به نام خود به ثبت رسانده است، اما تنها یکی از آنها برایش شهرت …
• آبراهام لینکلن به ریاست جمهوری ایالات متحده انتخاب شد(1860م)
آبراهام لینکلن برای یک دوره چهارساله به ریاست جمهوری ایالات متحده انتخاب شد، دوران ریاست جمهوری او، شاهد تجزیه ایالات جنوبی، آغاز جنگ داخلی و لغو بردهداری بود. لینکلن از آغازین ماههای زمامداریاش نشان داد که به رغم نظر جیمز بوکانان، معتقد است که دولت ملی قدرت مواجهه با شورشیان …
• دولت عثمانی مجبور به تخلیه جزیره استراتژیک «کرت»(1898م)
دولت عثمانی مجبور به تخلیه جزیره استراتژیک «کرت» در مدیترانه شد. کرت مرکز کهنترین تمدن در اروپا-تمدن مینوسی- بودهاست. گاه این جزیره را گهواره تمدن اروپا نیز میخوانند. با این همه دانستههای ما از خاستگاه این تمدن به دلیل کم بودن آگاهیها و ناخوانا ماندن دبیره آنان ناچیز است. …
• مرحله دوم انقلاب سال ۱۹۱۷ روسیه آغاز شد(1917م)
با به دست گرفتن قدرت در روسیه توسط بُلشِویکها، مرحله دوم انقلاب سال ۱۹۱۷ این کشور، آغاز شد. انقلاب ۱۹۱۷ روسیه، جنبشی اعتراضی ضد امپراتوری روسیه بود که در سال ۱۹۱۷ رخ داد و به سرنگونی حکومت تزارها و برپایی اتحاد جماهیر شوروی انجامید. مبانی انقلاب بر پایه صلح-نان-زمین استوار بود. …
• زادروز سلیمان یکم دهمین سلطان امپراتوری عثمانی(1493م)
سلیمان یکم (به ترکی عثمانی: سلطان سلیمان اول یا قانونی سلطان سلیمان؛ ۶ نوامبر ۱۴۹۴ – ۷/۶/۵ سپتامبر ۱۵۶۶) دهمین سلطان امپراتوری عثمانی است که از سال ۱۵۲۰ تا لحظهٔ مرگش در سال ۱۵۶۶ بر امپراتوری عثمانی حکم راند و از این لحاظ طولانیترین دورهٔ سلطنت را در میان خاندان عثمانی داراست. او …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.