آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

چهارشنبه ۱۴ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 14 آذر 1403 )
رحلت فقیه بزرگوار و مدرس کبیر آیت ‏اللَّه “سیدمحمدباقر درچه ‏ای اصفهانی” (1302ش)

آیت‏ اللَّه سیدمحمدباقر بن مرتضی درچه‏ ای در حدود سال 1226ش (1264ق) در اصفهان به دنیا آمد و مقدمات و سطوح را در زادگاه خود سپری کرد. وی از آن پس برای تکمیل تحصیلات خود راهی حوزه علمیه نجف شد و با شرکت در درس بزرگان نامداری همچون آیات عظام: میرزامحمد حسن شیرازی معروف به میرزای بزرگ …

درگذشت ریاضی‏دان، فیلسوف و حکیم عالیقدر “میرزا طاهر تنکابنی” (1320 ش)

میرزا طاهر تنکابنی فرزند میرزا فرج‏اللَّه در حدود سال 1242 ش (1280 ق) در کلاردشت مازندران به دنیاآمد. در شانزده سالگی برای تکمیل تحصیلات خود راهی تهران شد و در مدرسه سپهسالار به فراگیری علوم پرداخت. میرزا طاهر در درس میرزا محمد رضا صهبای قمشه ‏ای، میرزا ابوالحسن جلوه و آقا علی حکیم، …

بمباران نیروگاه برق نکا در مازندران در جریان جنگ تحمیلی توسط عراق (1365 ش)

درگذشت “غلامحسین یوسفی” محقق و ادیب (1369 ش)

استاد غلامحسین یوسفی در سال 1306 ش در مشهد به دنیا آمد. پس از اتمام دوران متوسطه، وارد دانشگاه شد و در 1330 دکترای ادبیات فارسی و نیز لیسانس حقوق قضایی و علوم سیاسی گرفت. دکتر یوسفی پس از دبیری دبیرستان‏های مشهد و استادی ادبیات فارسی دانشگاه مشهد به مطالعه و تحقیق در کشورهای فرانسه …

آغاز به کار رادیو پیام (1373ش)

رادیو پیام با هدف اطلاع رسانی در قالب اخبار ترافیکی و اخبار سراسری‌، هم زمان با شبکه تهران از سال ۱۳۷۳ ، شروع به کار کرد. و در سال ۱۳۷۵ ، به عنوان شبکه‌ای مستقل به کار خود ادامه داد. این شبکه با ۸۰ بخش خبری همراه پخش موسیقی فعالیت خود را انجام می‌دهد.
به تصویب رسیدن طرح تشکیل کمیسیون زن و خانواده در مجلس شورای اسلامی (1375ش)

کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده 42 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. بر اساس این طرح کمیسیون ویژه ای جهت رسیدگی به مسایل مربوط به زنان تحت عنوان کمیسیون امور زنان و خانواده در مجلس شورای اسلامی تشکیل می شود. این کمیسیون 13 نفر عضو خواهد داشت که با اکثریت نمایندگان …

شهادت شهید سیدمهدی اسلامی‌ خواه سبزواری (1360ش)

شهید سیدمهدی اسلامی‌خواه سبزواری در تاریخ ۱ شهریورماه ۱۳۳۶ش در خانواده‌ای متدین و مذهبی چشم به جهان هستی گشود. در اوایل عمر به امراض متعددی مبتلا شد؛ به‌طوری‌که چندین‌بار تا آستانه‌ مرگ پیش رفت. او را نذر سیدالشهدا (ع) کردند و بدین‌واسطه از مرگ نجات یافت. دو ساله بود که با خانواده …

اسناد خط مرزی ایران و شوروی امضاء شد(1349ش)

4 قاچاقچی مواد مخدّر در تهران-مشهد و رضائیه تیرباران شدند(1350ش)

وزیر نفت و معادن مصر وارد ایران شد(1353ش)

درگذشت پروفسور کاظم معتمدنژاد ، پدر علم ارتباطات ایران (1392ش)

پروفسور کاظم معتمدنژاد متولد اردیبهشت ۱۳۱۳ هجری شمسی در بیرجند، دارای مدرک کارشناسی رشته قضایی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران ، دکترای دولتی علوم سیاسی از دانشکده حقوق و علوم اقتصادی دانشگاه پاریس، دکتری تخصصی روزنامه‌نگاری از انستیتوی مطبوعات و علوم خبری در دانشگاه …

در انتخابات هیئت رئیسه مجلس میرزاحسین خان مؤتمن الملک به ریاست موقتی انتخاب گردید و محمدصادق خان سردار معتمد و صادق منتصر السلطان نایب رئیس شدند (1293ش)

دکتر محمود حسابی رئیس دانشکده علوم و سناتور به وزارت فرهنگ تعیین شد.(1330 ش)

اعلامیه مشترک ایران و انگلیس متضمن تصمیم دو دولت دائر به برقراری مجدد روابط سیاسی میان دو کشور انتشار یافت.(1332 ش)

در این اعلامیه خاطر نشان شده بود که به زودی هر یک از دو دولت سفیر کبیر خود را به کشور دیگر اعزام نموده و سپس در نزدیکترین موقعی که مورد موافقت طرفین باشد در باب حل اختلاف مربوط به نفت شروع به مذاکره خواهند کرد

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 2 جمادی الثانی 1446 )

 

• درگذشت “مؤیدالدین محمد ابن علقمی” وزیر مستعصم باللَّه(656 ق)

 

مؤیدالدین محمد بن احمد بن علقمی بغدادی، وزیر شیعی مذهب و روشن ضمیر مستعصم باللَّه، آخرین خلیفه‏ی عباسی، عالم و فاضل و آگاه در امور سیاسی و دارای کفایت و فطانت و حسن تدبیر بود. وی به اهل تقوی و علم ارج نهاد و احترام می‏کرد. ابن علقمی پس از حمله‏ی مغول و تسخیر بغداد وانقراض سلسله‏ی …

 

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 4 دسامبر 2024 )

 

• مرگ “استِفان جورج” شاعر معروف آلمانی (1933م)

 

• کشف جزیره “ماداگاسکار” در جنوب شرقی افریقا توسط مکتشفان پرتغالی (1500م)

کشور ماداگاسکار با 587/041 کیلومتر مربع مساحت، یکی از بزرگ‏ترین جزایر جهان است که در سواحل جنوب شرقی افریقا و در اقیانوس هند واقع شده است. این منطقه از دو هزار سال پیش مسکونی بود. ماداگاسکار در قرون اول بعد از میلاد، محل تردد برخی بازرگانان بود که شهرها و بنادری نیز در آنجا بنا نمودند. …

 

• مرگ “توماس هابْزْ” فیلسوف و نظرپرداز برجسته انگلیسی (1679م)

توماس هابْزْ، فیلسوف معروف انگلیسی در پنجم آوریل 1588م در این کشور به دنیا آمد. وی از نوجوانی به نگارش کتاب پرداخت و پس از آن برای ادامه تحصیلات خود وارد آکسفورد شد. هابز از آن پس با مطالعات فلسفی خود، از ماکیاولی، فیلسوف ایتالیایى تاثیر پذیرفت و به نشر افکار خود پرداخت. فلسفه هابز …

 

• مرگ “گوتْهولْدْ لِسینْگْ” نویسنده و مورخ معروف آلمانی (1781م)

گوتْهولْدْ اِفْرائیم لِسینْگْ، نویسنده، منتقد و مورخ آلمانی در 30 ژوئن 1729م در منطقه ساکْسْ آلمان به دنیا آمد. وی در هفده سالگی برای تحصیل در رشته الهیات، زبان‏شناسی و علوم طبیعی وارد دانشگاه لایْپْزیک شد اما پس از چندی آن را رها کرد و پس از گرایش به تئاتر، کوشید که مانند نویسنده‏ای …

 

حمله نیروهای انگلیسی به خارک و بوشهر در پی تصرف هرات توسط ایران (1856م)

هنگامی که انگلستان در سال 1856م درگیر جنگ کریمه در اروپا بود، ناصرالدین شاه قاجار، به تحریک و تشویق روس‏ها که در جنگ کریمه با انگلیسی‏ها درگیر شده بودند به هرات لشکرکشی کرد و با استفاده از گرفتاری انگلیس در جنگ کریمه، هرات را در اول نوامبر 1856م به تصرف خود در آورد. دولت انگلیس در …

 

• مرگ “والْتْ ویتْمَن” ادیب معروف امریکایی (1892م)

والْتْ ویتمن، ادیب معروف امریکایى در سیزدهم مه 1819م در نزدیکی نیویورک به دنیا آمد. وی مدت کوتاهی به تحصیل پرداخت و از آن پس به امرار معاش مشغول شد تا اینکه با اشتغال در چاپ‏خانه و سپس در یک روزنامه، به سردبیری آن دست یافت. در این دوره، ویتمن، مقاله‏های بسیار در موضوع‏های میهنی و …

 

• استفاده از واکسن حصبه برای اولین‏ بار (1899م)

در چهارم دسامبر 1899م، برای اولین بار واکسن حصبه به منظور پیشگیری از این بیماری در انسان، مورد استفاده قرار گرفت. واکسنِ حصبه، ابتدا توسط دو محقق فرانسوی کشف شد و سپس “هاوتن” پزشک انگلیسی آن را کامل نمود و سرانجام یک محقق دیگر استفاده از این واکسن را برای عموم مردم میسر ساخت.

 

• برگزاری کنفرانس سه جانبه “برمودا” با حضور امریکا، انگلیس و فرانسه (1952م)

در 4 دسامبر 1952م کنفرانس سه جانبه امریکا، انگلیس و فرانسه در جزیره برمودا که در شمال امریکای جنوبی در اقیانوس اطلس قرار دارد، آغاز به کار کرد. این سه کشور علاوه بر بررسی مناسبات سه جانبه خود، در مورد هماهنگی برای مقابله با سیاست شوروی در برلین، تصمیمات مهمی اتخاذ کردند. در آن زمان، …

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x