آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

چهارشنبه ۱۲ دی


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 12 دی 1403 )
رحلت عالم ربانی آیت‏ اللَّه “ملامحمد باقر فشارکی” (1275ش)

آیت ‏اللَّه ملامحمدباقر فشارکی در حدود سال 1207ش (1244ق) در اصفهان به دنیا آمد. وی پس از طی دروس حوزوی، به مدارج بالای علمی دست یافت و به وعظ و ارشاد و تدریس و تالیف همت گماشت. شهرت آیت‏اللَّه فشارکی به غیر ازمراتب علمی، از دو جنبه بوده است: اول به وسیله منبر و ارشاد مردم با بیانات …

تصرف شهرهای تبریز و ارومیه توسط قوای عثمانی در جریان جنگ جهانی اول (1293 ش)

با آغاز جنگ جهانی اول و حمله آلمان به روسیه و دولت عثمان از آلمان و یورش نیروهای انگلیس و ژاپن به نیروهای آلمانی، جنگ، جنبه جهانی پیدا کرد. در این حال، دولت ایران اعلام بی‏طرفی کرد، ولی این اقدام ایران از طرف متخاصمین رعایت نگردید. تا این که سپاه امپراتوری عثمانی با کمک کردها، تجاوز …

رحلت فقیه اصولی آیت ‏اللَّه “فیاض زنجانی” (1320 ش)

آیت‏اللَّه فیاض مدرس زنجانی در سال 1247ش (1285ق) در یکی از روستاهای اطراف زنجان به دنیا آمد. وی در ابتدا از محضر پدر مجتهدش آخوند ملامحمد استفاده برد. سپس در تهران در حلقه درس بزرگانی همچون میرزا ابوالحسن جلوه و میرزا محمدحسن آشتیانی، دروس حکمت، فقه، اصول، کلام، منطق و تفسیر را آموخت …

افتتاح اولین فرستنده رادیو مشهد با قدرت یک کیلووات (1327ش)

شهر مشهد تا سال 1327 فاقد رادیو محلی بوده و مردم اغلب صدای رادیو تهران یا ایران را که به سختی شنیده می‌شده است، می‌گرفته‌اند. در سال 1327 لشکر 12 خراسان با استفاده از فرستنده‌ای که در اختیار داشت، شبهای یکشنبه هر هفته یک ساعت برنامه رادیویی با نام « رادیو لشکر » پخش می‌کرد. اجرای …

آغاز عملیات متوسط محمد رسول ‏اللَّه (1360 ش)

عملیات متوسط محمدرسول‏اللَّه(ص) در تاریخ دوازدهم دی ماه 1360 با رمز مقدس “لااله‏الااللَّه، محمد رسول اللَّه (ص)” با هدف انهدام نیروهای دشمن و نشان دادن قدرت نفوذی و تهاجمی ایران در منطقه غرب نوسود در کردستان صورت گرفت و تا سیزدهم دی ماه به طول انجامید. در این عملیات، نیروهای سپاه، …

شهادت شهید ذوالفقار حیدری (1359ش)

شهید ذوالفقار حیدری، سال ۱۳۳۸ش در خانواده‌ای مذهبی و مستضعف در مافی‏آباد خشت چشم به جهان هستی گشود و دوران کودکی را در آغوش مادری مؤمن سپری کرد. ذوالفقار جهت تحصیل و کسب دانش به مدرسه سپاه دانش رفت و تا مدت سه سال به خشت می‌رفت و بعد از آن، راهی کنارتخته شد و مدرک ششم خود را گرفت. …

درگذشت آیت‌الله مجتبی تهرانی از مراجع عظام تقلید (1391ش)

آیت‌الله مجتبی تهرانی در سال ۱۳۱۶ ه.ش در خانواده‏ای از اهل علم، معرفت و شهادت در تهران به دنیا آمد. پدر ایشان مرحوم آیت‏الله میرزا عبدالعلی تهرانی،از شاگردان مرحوم حاج‌شیخ عبدالکریم حائری یزدی، فقیهی مجاهد و عارفی سترگ بود که در زمان تاریک حکومت پهلوی اوّل، با همراهی و رفاقت مرحوم …

امیرعباس هویدا، کابینه خود را ترمیم کرد(1349ش)

بموجب این ترمیم ارتشبد رضا عظیمی به سمت وزیرجنگ، سپهبد اسدالله صنیعی به سمت وزیر تولیدات کشاورزی و دکتر منوچهر گودرزی به سمت وزیر مشاور تعیین شدند
قطار اصفهان و یزد از خط خارج شد و در نتیجه 56 نفر کشته و 61 نفر مجروح شدند(1349ش)

مقامات امنیتی، اسامی عده زیادی از دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا، آلمان و اتریش را که علیه ایران در خارج تظاهرات می کردند انتشار داد. این عده از سالها قبل در کشورهای مختلف جهان علیه رژیم و سلطنت و پهلوی فعالیت های دامنه داری را شروع کرده بودند(1349ش)

ژنرال ضیاء الحق رئیس حکومت نظامی پاکستان وارد تهران شد(1356ش)

بنابر گزارش روزنامه الثوره چاپ بغداد از قول روزنامه اسرائیلی یدیور آهاروزت، شاه ایران از بگین، نخست وزیر اسرائیل،دعوت کرد تا به منظور ملاقات با ملک حسین و کارتر به ایران بیاید ؛ اما بگین به جای خود موشه دایان، وزیر خارجه اسرائیل را به تهران فرستاد. (1356ش)

از ساعت 18 الی 21، برنامه ای تحت عنوان «نور و صدا» در مورد وقایع کربلا با حضور جمعیتی حدود 4 هزار نفر در مسجد مهدیه واقع در سه راه تهران ویلا اجرا گردید. (1356ش)

کارگردان این برنامه آقای کمال بنان و با همکاری شیخ علی اصغر مروارید تدارک دیده شده بود.
ریاست نظمیه را از اعظم السلطنه که سردار منتظم است گرفته به معتضد دیوان دادند. وی متقبل شده است که ریشه شرارت در میدان توپخانه را کشف و مسبّبین آن را مجازات نماید. (1286ش)

دولت سپهسالار در مقابل دریافت هر ماه دویست هزار تومان از دولت انگلیس موافقت نمود کنترل مالیه و قشون ایران به آنها سپرده شد.(1295ش)

در این مورد کمیسیونی تشیکل یافت که اعضاء آن عبارتند از هنسس بلژیکی خزانه دار کل، سردار معظم خراسانی (تیمورتاش)، محسن خان امین الدوله، یک نفر انگلیسی و یک نفر روسی
سرتیپ محمد درگاهی به ریاست اداره کل سجل احوال و احصائیه منصوب شد. ( 1311ش)

درگذشت «محمدعلی اینانلو» مجری تلویزیون و فعال محیط زیست ( 1394 ش)

محمدعلی اینانلو که متولد 2 فروردین 1326 در قزوین است، در شهریور سال 94 براثر یک ضایعه مغزی در بیمارستان بستری شده بود. او مدتی تحت درمان بود. با بهبود حالش توانسته بود برنامههای تلویزیونی هم اجرا کند. زنده یاد اینانلو دارای سابقه 40 سال طبیعتگردی در ایران بود و آموخته های خود …

کارخانه پارچه‌بافی ممتاز با ظرفیت روزانه یکصد هزار متر پارچه‌های نخی در جاده شهر ری شروع بکار کرد.(1339 ش)

این کارخانه توسط حاج میرزا عبدالله مقدم با سرمایه سی میلیون تومان بنیان گرفته است.
چاه نفت شماره 2 اکتشافی در تنگ بیجار کرمانشاه فوران کرد. (1344 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 1 رجب 1446 )

• وفات “رشیدالدین صوری” گیاه شناس و طبیب برجسته‏ی مسلمان(639 ق)

رشید الدین ابومنصور بن علی صوری، گیاه‏شناس و طبیب مشهور، در سال 573ق، در صور واقع در لبنان کنونی و در خاندانی اصیل به دنیا آمد و در جوانی برای کسب علم به سرزمین‏های متعدد سفر کرد. آن‏چه در روش علمی ابن صوری جلب نظر می‏کند، توجه دقیق او به مطالعه‏ی گیاهان دارویى است و همین ویژگی، از …

 

• سوار شدن “حضرت نوح”(ع) بر کشتی

 

• میلاد “امام محمدباقر”(ع) بنا به روایتی(57 ق)

بنا به روایتی حضرت امام محمدباقر(ع) در اول رجب سال 57 ق در مدینه به دنیا آمد. آن حضرت را باقر لقب دادند که به معنای شکافنده‏ی علوم است، زیرا آن بزرگوار مشکلات و پیچیدگی‏های علمیِ عصرِ خود را با دقت و ظرافتِ خاصی تجزیه و تحلیل می‏کرد. در دوران امامت آن حضرت، از سال 96 ق که مقارن با …

 

• رحلت “نُعمان بن محمد” از علمای شیعه‏ی آفریقا(363 ق)

ابوحنیفه نُعمان بن محمد بن منصور از علما و فقهای مشهور آفریقاست که در شعر، لغت، تاریخ، فقه، تفسیر و علوم قرآنی، بسیار متبحر بود. وی در ابتدا مذهب مالکی داشت و سپس هدایت یافته، امامی مذهب گردید، به همین جهت به ابوحنیفه‏ی شیعه شهرت دارد. ابوحنیفه مدتی در دستگاه خلفای فاطمی مصر به قضاوت …

 

• رحلت عالم بزرگ و فقیه جلیل “محقق خوانساری” (1099 ق)

آقا حسین بن جمال‏الدین محمد خوانساری، معروف به محقق خوانساری عالمی عامل، فقیهی کامل، محدثی فاضل، اصولی، رجالی، حکیم و متکلم قرن یازده است. این شخصیت برجسته‏ی جهان اسلام جامع معقول و منقول بود و به علامه، فَریدُ الدَّهر، استادُ الحُکماءِ و المُتِکلِّمین و مربی الفُقها و المحدثین مشهور …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 1 ژانویه 2025 )

 

• آغاز سال میلادی

سال نو روزی است که آغاز یک سال گاه‌شماری جدید را رقم میزند، و در آن سال‌شمارِ یک تقویم مشخص افزایش داده میشود. در بسیاری از فرهنگ‌ها، این رویداد را به مناسبت پایان سال قدیم و شروع سال جدید جشن می‌گیرند.امروز در استفاده جهانی، سال جدید از گاه‌شماری میلادی در ۱ ژانویه اتفاق می‌افتد …

• اعلام منع برده ‏داری و دستور آزادی بردگان در امریکا (1863م)

امریکا در قرن نوزدهم، یکی از مراکز مهم خرید و فروش برده بود و با بردگان سیاه‏پوست، به صورتی غیرانسانی و وحشیانه رفتار می‏شد. مخالفت با این‏گونه اعمال باعث بروز جنگ‏های داخلی امریکا از سال 1861 تا 1865 گردید. در نهایت، هنگامی که آتش جنگ داخلی بین نیروهای شمال و جنوب ادامه داشت، آبراهام …

• تشکیل کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد (1951م)

سازمان ملل متحد متشکل از کمیته‏ه ها، کمیسیون‏ها، نهادها و اجزای گوناگونی است که بسیاری از آنها در پی قطعنامه‏های مجمع عمومی شکل گرفته‏اند. سازمان بین‏المللی پناهندگان نیز از جمله سازمان‏هایى است که بر اساس مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1946م به وجود آمد. اما در واقع نخستین بار …

 

پیروزی مردم کوبا به رهبری “کاسترو” و فرار “باتیست” دیکتاتور این کشور (1959م)

فولخنسیو باتیستا، دیکتاتور پیشین کوبا، پس از آن که چند سالی در عرصه قدرت این کشور حضور داشت، در سال 1952م دست به کودتا زد و قدرت را به طور مطلق به دست گرفت. وی در طول حکومت هفت ساله خود سعی می‏کرد با ایجاد ثبات، خللی در کار کشتزارهای بزرگ نیشکر و دیگر مؤسسات امریکایى پیش نیاید. در …

 

• تشکیل اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا ای. بی. یو (1964م)

اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا- اقیانوسیه (ABU) با 170 عضو از 53 کشور جهان یکی از بزرگترین و حرفه‌ای‌ترین اتحادیه‌های رسانه‌ای در سطح جهان است. این اتحادیه از سال 1964 شروع به کار کرده و با هدف همکاری، هماهنگی، فعالیتهای مشترک و رایزنی در حوزه های برنامه ای، فنی، آموزشی، ورزشی، حقوقی …

 

• روز ملی فلسطین (1965م)

سرزمین فلسطین از قدیمی‏ترین مناطق مسکونی جهان محسوب می‏شود که در ساحل شرقی دریای مدیترانه، و در همسایگی کشورهای اردن، مصر، سوریه و لبنان قرار دارد. فلسطین دارای 3/330/000 نفر جمعیت و مساحت 6/263 کیلومتر مربع است که بخش اعظم آن تحت اشغال رژیم صهیونیستی است. پایتخت فلسطین قدس شریف و …

• تشکیل سازمان کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی (1992م)

پس از جنگ خلیج فارس، مهم‏ترین رویداد اوایل دهه پایانی قرن بیستم، فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تقسیم آن به پانزده کشور مستقل است. اتحاد جماهیر شوروی که تا پایان سال 1991م یکی از دو ابرقدرت جهان به شمار می‏آمد، با فرا رسیدن ژانویه سال 1992م به تاریخ پیوست و جمهوری‏های مستقل جدید شوروی …

رسمیت یافتن “یورو” به عنوان پول واحد اروپا (2002م)

با پایان جنگ جهانی دوم و با توجه به گستردگی دامنه خسارات و تلفات آن، مسئله شکل‏گیری وضعیتی که به پدید آمدن جنگ‏های فراگیر و همگانی، مانند دو جنگ جهانی که هر دو از اروپا آغاز شد، پایان دهد، از ذهن و فکر به بیان و عمل تبدیل شد. در سال 1957م براساس “پیمان رم”، جامعه اقتصادی اروپا به …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x