لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 7 مهر 1403 )
اعتصاب کارکنان راه آهن و سازمان آب تهران در اعتراض به رژیم پهلوی (1357 ش)
در پی اعلام حکومت نظامی در اکثر شهرهای بزرگ ایران، اعتصاب های بزرگ از سوی مردم صورت گرفت و در ابتدا کارکنان سازمان تعاون مصرف صنعت نفت ایران و پالایشگاه آبادان، اعتصاب نمودند. به دنبال آن کارکنان مخابرات تهران، صنایع نفت در خارک، کارکنان سازمان آب تهران و کارکنان راهآهن و کارخانه …
شهادت روحانی مبارز “سیدعبدالکریم هاشمی نژاد” توسط منافقین (1360ش)
شهید حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالکیم هاشمینژاد در سال 1311 شمسی (1351 ق) در خانوادهای متدین در “بهشهر” مازندران دیده به جهان گشود و از 14 سالگی در محضر آیتاللَّه کوهستانی و سپس در قم به مدت چهارده سال نزد آیات عظام: سید حسین بروجردی و امام خمینی(ره) به تحصیل علوم دینی پرداخت. …
رحلت آیتاللَّه “محمد حسن صافی اصفهانی” زعیم حوزه علمیه اصفهان (1374 ش)
آیتاللَّه محمد حسن صافی اصفهانی در سال 1298ش (1338ق) در اصفهان زاده شد وی پس از پشت سر گذاشتن تحصیلات جدید، به فراگیری دانشهای دینی روی آورد و پس از مدتی اقامت در اصفهان و قم، به نجف اشرف عزیمت نمود. آیتاللَّه صافی در نجف در محضر استادان نامداری همچون شیخ محمد علی کاظمینی، سید …
افتتاح شبکه اطلاعرسانی مرکز تحقیقات مطالعات و سنجش برنامهای در صدا و سیما(1376 ش)
کشف بزرگترین میدان نفتی ایران با ظرفیت 26 میلیارد بشکه در حوالی اهواز (1378 ش)
میدان نفتى آزادگان در 80 کیلومترى غرب اهواز قرار دارد. این میدان با ذخیره نفت درجاى حداقل 26 میلیارد بشکه و میزان قابل برداشت 6 میلیارد بشکه در سال 1378 کشف گردید.میدان نفتى آزادگان که میزان هیدروکربور درجاى آن بالغ بر 31 میلیارد بشکه است ظرفیت تولید حداقل 300 هزار بشکه در روز را …
هفتم مهرماه به نام «آتش نشانی و ایمنی» نامگذاری شده است. در واقع این روز بهانه ای است تا به گرامیداشت انسان هایی بپردازیم که از جان و آسایش خود در راه حفظ جان و آسایش ما می گذرند تا بتوانیم در امنیت زندگی کنم. امید است گرامیداشت روز آتش نشان بهانه ای باشد برای تجلیل از آنان که …
درگذشت بهروز مسروری ، بازیگر سینما، تلویزیون و رادیو (1391ش)
زندهیاد مسروری به دلیل ابتلا به بیماری سرطان ریه مدتی در بیمارستان بستری بود و آخرین ساعات زندگی را در منزل گذراند. او در سن 62 سالگی دار فانی را وداع گفت و بازی در سریال «پشت کوههای بلند» به کارگردانی امرالله احمدجو آخرین حضورش در تلویزیون بوده است. بهروز مسروری همچنین در …
در عراق عوامل ناظم کزار عامل کودتای نافرجام عراق دست به یک سلسله اقداماتی انتقامی زدند و در نتیجه عده زیادی در آن کشور بازداشت شدند(1352ش)
محمدعلی میرزا شاه مخلوع با یک کشتی روسی بندر انزلی را به قصد روسیه ترک کرد. همراهان وی روز قبل از بندر خارج شده بودند(1288ش)
روزنامه شرق به مدیریت آقا سید ضیاء الدین به دو زبان فارسی و فرانسه در تهران انتشار یافت و مقالات تند و کوبنده و اصلاح طلبانه آن توجه مردم را جلب نمود.(1288ش)
آقا سید ضیاء الدین فرزند میرزا علی آقا یزدی و در آستانه بیست سالگی است
آقای سید ضیاء الدین طباطبایی که مدت 22 سال خارج از ایران زندگی می کرد در میان استقبال و شور و هیجان مردم وارد تهران شد.(1322 ش)
سید ضیاء الدین در سالهای اخیر در فلسطین به امر کشاورزی اشتغال داشت ضمناً مدتی نایب رئیس کنگره مسلمین بود. وی در سوم اوت 1299 با قوای قزاق مقیم قزوین کودتا کرد و حکومت را در دست گرفت و رجال ایران را به حبس انداخت و دست به اصلاحاتی زد. مدت نخست وزیری او نود روز طول کشید سپس به خارج …
عدم صلاحیت محمد مسعود برای روزنامه نگاری در شورای عالی فرهنگ مطرح و درنتیجه امتیاز روزنامه مرد امروز به اتفاق آراء لغو گردید. (1324 ش)
بنا به تقاضای آیت الله کاشانی امروز برای پشتیبانی از دکتر مصدق و ابراز انزجار از رفتار نمایندگان مخالف تعطیل عمومی اعلام شد(1330 ش)
مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت ملی نفت ایران با شرکت اعضاء شورایعالی به ریاست دکتر علی امینی وزیر دارائی تشکیل شد.(1332 ش)
در این جلسه نمایندگان منتخب مجلس شورای ملی در شرکت نفت نیز حضور داشتند. در این جلسه ترازنامه شرکت نفت مربوط به سال 1330 تصویب شد
در اصفهان شرکت واحد اتوبوسرانی تشکیل شد. (1346 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 24 ربیع الاول )
• سرنگونی دولت سامانی و پایه گذاری حکومت “غزنویان” توسط “الب تکین” (350 ق)
سامانیان (۲۶۱ – ۳۹۵ ق / ۸۷۴ – ۱۰۰۴ م) یکی از دودمانهای ایرانی بودند که تقریبا بر تمامی سرزمینهای خراسان، هیرکان، مکران، سیستان، خوارزم و کرمان حکومت کردند و باعث رشد و شکوفائی زبان فارسی دری شدند. خاندان سامانی از مردم بلخ و از نوادگان بهرام چوبین ساسانی بوده و آیین زردشتی داشتند، …
• درگذشت “ابن بواب” فقیه، ادیب و خوشنویس(413 ق)
علی بن هلال کاتب بغدادی مکنی به ابوالحسن، ملقب به علاءالدین و معروف به ابن بوّاب، از ادبا، فضلا و مشاهیر قرّا و خطاطین و خوشنویسان اوایل قرن پنجم هجری میباشد. وی در حُسن خط و فن کتابتِ نسخ و ثلث بسیار شهره بود و کمتر کسی چون او در این هنر سرآمد است. وفات ابن بوّاب در سال 413 یا 423 …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 28 سپتامبر )
• وقوع کودتای نظامی در سوریه و خروج از جمهوری متحد عربی (1961م)
بعد از اعلام تشکیل جمهوری متحده عربی و شکلگیری آن در اوائل سال 1958م با شرکت مصر، سوریه و سپس یمن، ریاستِ جمهوری متحده عربی به جمال عبدالناصر رهبر مصر سپرده شد و در دولت ائتلافی بیشترین و مهمترین وزارتخانهها در اختیار مصریها قرار گرفت. حضور گسترده نظامیان مصر باعث بروز و شکلگیری …
• مرگ “لویی پاستور” پزشک فرانسوی و بنیانگذار میکروبشناسی (1895م)
لویى پاستور، پزشک معروف فرانسوی در 27 دسامبر سال 1822م در خانوادهای تنگدست در یکی از شهرهای فرانسه به دنیا آمد. در زندگی اولیه لویى، چیز غیرعادی که حاکی از نبوغ وی باشد مشاهده نشد و در شیمی نیز شاگرد متوسطی به شمار میرفت. پاستور در سال 1847م موفق به اخذ دکترا در رشته علوم طبیعی …
• وقوع نبرد خونین بین سپاهیان آلمان و بلژیک در جریان جنگ جهانی اول (1914م)
با آغاز جنگ جهانی اول دولت آلمان از بلژیک خواست تا به نیروهای آلمان اجازه دهد که برای حمله به روسیه، از خاک بلژیک عبور کنند. در مقابل، آلمان تعهد نمود که کلیه خسارات ناشی از این امر را پرداخت کرده و پس از جنگ نیز مرزهای بینالمللی را تضمین نماید. این درخواست آلمان که با سیاست بیطرفی …
• روز استقلال “عمان” از استعمار انگلستان (1920م)
کشور پادشاهی عمان در منطقه خاورمیانه در جنوب خلیج فارس و دریای عمان و در همسایگی کشورهای عربستان، امارات متحده عربی و یمن واقع شده است. کشور عمان از سال 1508م به تصرف نیروهای استعماری پرتغال درآمد و پس از یکصد و پنجاه سال، در سال 1659م، تحت سلطه امپراتوری عثمانی قرار گرفت. پس از …
• درگذشت “ادوین هابل” منجم و اخترشناس معروف امریکایی (1953م)
ادوین پاوِل هابِل، اخترشناس برجسته امریکایى در 20 بیستم نوامبر 1889م در ایالت میسوری به دنیا آمد. وی در ابتدا در رشته حقوق به تحصیل پرداخت اما با مطالعه درباره آسمان و ستارگان، به نجوم و ستارهشناسی گرایید و از سال 1914م به مدت سه سال در یک رصدخانه با تلسکوپ به تحقیقات نجومی مشغول …
• شکست طرح جمهوری متحد عربی (1961م)
پس از آن که جمال عبدالناصر رئیسجمهور مصر کانال سوئز را در 26 ژوئیه 1956م ملی اعلام کرد، فرانسه و انگلیس که از سهامداران اصلی این کانال بودند، مصر را برای تجدیدنظر در این تصمیم و برقراری مجدد نوعی کنترل توسط شرکتهای فرانسوی و انگلیسی بر کانال تحت فشار قرار دادند. اما چون جمال عبدالناصر …
• درگذشت “آندره بِرتون” شاعر فرانسوی و بانی مکتب “سورئالیسم” (1966م)
آندره برتون، شاعر، محقق و منتقد فرانسوی در 16 آوریل 1902م در شهر اورن فرانسه به دنیا آمد. وی در هفده سالگی تحصیلات پزشکی خود را آغاز کرد اما از این اقدام، چیزی جز کشف این مطلب که طب برایش دستاویزی بیش نخواهد بود، عایدش نشد. چرا که رسالت راستین خود را، شاعری میدانست. برتون همزمانْ …
• درگذشت “جمال عبدالناصر” سیاستمدار برجسته و رئیسجمهور پیشین مصر (1970م)
جمال عبدالناصر، سیاستمدار معروف و رئیسجمهور پیشین مصر، در 15 ژانویه 1918م در اسکندریه مصر به دنیا آمد. او در قاهره از آکادمی علوم نظامی فارغ التحصیل شد. وی از سال 1942م افسر ارتش مصر بود و قصد براندازی حکومت سلطنتی ملک فاروق را در سر میپروراند. هدف او از این تصمیم، اقدام برای اصلاحات …
• آغاز انتفاضه جدید مردم مسلمان فلسطین بر ضد رژیم صهیونیستی (2000م)
به دنبال ورود آریل شارون رهبر حزب تندروی لیکود و عامل کشتار بیرحمانه فلسطینیها در اردوگاههای صبرا و شتیلا به مسجدالاقصی و هتک حرمت این مکان مقدس، فلسطینیهای خشمگین در اعتراض به این اقدام، تظاهرات کردند و قیام اسلامی خود را در 28 سپتامبر سال 2000م آغاز نمودند. به همین مناسبت، این …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.