لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 5 آبان 1403 )
افتتاح تصفیه خانه آب تهران (1344 ش)
رحلت عالم بزرگوار و فقیه جلیل آیتاللَّه “سید احمد زنجانی” (1352 ش)
آیتاللَّه سیداحمد زنجانی در حدود سال 1269ش (1308ق) در شهرستان زنجان به دنیا آمد و دوره مقدماتی و سطوح را در زادگاه خود به پایان برد. سپس برای ادامه تحصیل و تکمیل مبانی علمی خویش راهی حوزه علمیه قم شد و نزدیک به ده سال از محضر پر فیض آیتاللَّه شیخعبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه …
درگذشت محقق و دانشمند فرزانه استاد “سیدجلال الدین محدث ارموی” (1358 ش)
استاد سیدجلالالدین محدث محدّث ارموی، مدرس، محقق، مصحّح و ادیب معاصر، در آذرماه 1283 ش در شهر ارومیه به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در زادگاه خود و فراگیری ادبیات فارسی، به مشهد رفت و فقه، اصول، ادب، تاریخ و حدیث و رجال را در محضر علمای مشهد فرا گرفت. این استاد گرانقدر …
رحلت آیت اللَّه “سید روح اللَّه خاتمی” نماینده امام و امام جمعه یزد(1367 ش)
آیتاللَّه سیدروحاللَّه خاتمی در سال 1285 ش (1324 ق) در اردکان یزد به دنیا آمد. پس از آن که مقدمات علوم را در زادگاهش فراگرفت، راهی اصفهان شد و در آنجا از محضر استادانی همچون میرزا علیآقا شیرازی، سیدمحمد و سیدعلی نجفآبادی و حاجآقا رحیم ارباب استفاده برد. آیتاللَّه خاتمی همچنین …
ارتشبد غلامعلی اویسی فرمانده ژاندارمری کل کشور فرمانده نیروی زمینی شد و ارتشبد مین باشیان فرمانده سابق بازنشسته شد(1351ش)
در دادگستری تغییرات وسیعی صورت گرفت. تمام مقامات دیوان کیفر تغییر یافتند(1352ش)
خانم باندرانایکه نخست وزیر سریلانکا در رأس یک هیئت عالی رتبه وارد تهران شد(1353ش)
ذوالفقار علی بوتو وارد تهران شده و با شاه ملاقات کرد(1353ش)
مایکل بلومنتال وزیر خزانه داری آمریکا به دعوت هوشنگ انصاری وارد تهران شد. (1356ش)
وی با مقامات اقتصادی و سیاسی ایران مذاکرات مهمی انجام خواهد داد
بنا به پیشنهاد میرزا حسن خان مشیرالدوله وزیر امور خارجه از طرف محمدعلی شاه فرمان ریاست مدرسه علوم سیاسی و لقب ذکاء الملک برای محمدعلی خان فرزند ارشد ذکاء الملک مرحوم صادر شد(1286ش)
صمصام السلطنه دستور توقیف روزنامه ها و مدیران آنها را صادر کرد و شهربانی به اجرای دستور پرداخت. (1291ش)
مستوفی الممالک در کادر ولات و حکام تغییرات دامنه داری داد. (1292ش)
در این تغییرات غالباً مشاغل به جوانان تحصیلکرده واگذار شد
سردار سپه رئیس الوزراء وزیران خود را به این شرح معرفی نمود: ( 1302ش)
سردار سپه رئیس الوزراء و وزیر جنگ – ذکاء الملک وزیر خارجه – سلیمان میرزا وزیرمعارف- مدیر الملک وزیر مالیه – معاضد السلطنه وزیر عدلیه – امیرلشکر خدایارخان وزیر پست و تلگراف- حاج عزالممالک وزیر فوائد عامه – میرزا قاسم خان کفیل وزارت داخله – میرزا حسین خان عدل الملک معاون رئیس الوزراء
دکتر احمد متین دفتری نخست وزیر اعضاء هیئت دولت را به این شرح معرفی کرد: (1318 ش)
علی منصور وزیر پیشه و هنر – علی اصغر حکمت وزیر کشور – مظفر اعم وزیر امور خارجه – اسمعیل مرآت وزیر فرهنگ – دکتر محمد سجادی وزیر راه – ابراهیم علم وزیر پست و تلگراف – سرتیپ امیر خسروی وزیر دارائی – سرتیپ احمد نخجوان کفیل وزارت جنگ – صادق وثیقی کفیل وزارت بازرگانی – محمد سروری کفیل …
حزب توده ایران راه پیمایی عظیمی علیه ساعد در تهران برگزار نمود. (1323 ش)
عده زیادی از سالدات های شوروی داخل راه پیمایان بودند این راه پیمایی برای اعطاء نفت شمال به شوروی بود.
ساختمان جدید بانک سپه گشایش یافت. (1332 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 22 ربیع الثانی 1446 )
• رحلت حکیم عارف و محدث مفسر ملامحمد محسن فیض کاشانی(1091 ق)
محمد بن شاه مرتضی، ملقب به محسن معروف به ملامحسن فیض کاشانی، در چهاردهم صفر سال 1007 هجری قمری در کاشان به دنیا آمد. وی مقدمات را در زادگاه خود فرا گرفت و در جوانی راهی اصفهان گردید. ملامحسن در محضر علمای نامور زمان از قبیل علامه محمدتقی مجلسی، شیخ بهایى، میرداماد، میرفندرسکی و ملاصدرای …
• تولد عالم شیعه “محمدتقی رازی” معروف به “آقانجفی” از مبارزان جنبش تنباکو(1262 ق)
شیخ محمدتقی بن شیخ محمد باقر تهرانی رازی معروف به آقانجفی از علمای بزرگ شیعه در قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم هجری میباشد. وی مرجع خاص و عام و جامع معقول و منقول و حاوی فروع و اصول و تالیفات فراوان بوده است. آداب الصلوه، آداب العارفین، اسرارالاحکام و انیس الزائرین از جمله آنها میباشد. …
• درگذشت فقیه جلیل آیت اللَّه حائری قمی(1358 ق)
حاج شیخ محمد علی حائری قمی، یکی از مدرسین و علمای بزرگ قم در قرن اخیر است، فقیهی محقق و مجتهدی اصولی، دانشمندی زاهد و متقی با معاصر با مرحوم حاج شیخ بود. مرحوم حائری قمی در سال 1299 در شهرستان قم متولد شد و پس از پیمودن مقدمات علوم وارد تهران شد و مدتها از محضر آیت الله آشتیانی بزرگ …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 26 اکتبر 2024 )
• تولد “اورایست گالوا” ریاضیدانِ نابغه فرانسوی (1811 م)
اواریست گالوا، ریاضیدان شهیر فرانسوی در 26 اکتبر 1811م در شهری در نزدیکی پاریس به دنیا آمد. وی تا دوازده سالگی معلمی جز مادرش نداشت. با این حال نبوغ ریاضی وی چنان بود که در نوجوانی آثار سنگین هندسی را همچون رمان شیرین و پرماجرا میخواند.گویند وقتی که گالوا در سن 7 سالگی در امتحان …
• مرگ “توماس مازاریک” سیاستمدار و رئیس جمهور پیشین چکسلواکی (1937م)
توماس مازاریک، بانی استقلال چکسلواکی در سال 1850م به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود به مقام استادی فلسفه نائل گردید و به تدریس مشغول شد. وی در سالهای پایانی قرن نوزدهم میلادی به عنوان نماینده پارلمان وین، سخنگوی مردم به حساب میآمد. ایده وی وحدت تمامی گروههای اسلاو در غرب و جنوب …
• مرگ “ویلیام تِمْپل” سوسیالیست مسیحی انگلیسی (1944م)
ویلیام تِمْپِل، سوسیالیست مسیحی در پانزدهم اکتبر 1881م در انگلستان به دنیا آمد. وی از جوانی وارد کلیسا شد و طی سالهای طولانی حضور در کلیسا به درجه اسقفی نیز دست یافت. تمپل از لحاظ اعتقادی، یکی از شگفت انگیزترین پیشوایان کلیسا به شمار میرفت. چرا که از یک سو به عنوان پیرو از جان گذشته …
• الحاق منطقه “جامو و کشمیر” به هندوستان و آغاز اختلافات هند و پاکستان (1947م)
پس از استقلال پاکستان از هند، قرار بود ایالت جامو و کشمیر نیز که بیشتر ساکنان آن مسلمان هستند به پاکستان ملحق شود، اما حاکم این منطقه به تحریک هند و انگلستان و بر خلاف خواستِ اکثریت مردم، پیوستن به هند را ترجیح داد و این امر را در 26 اکتبر 1947م عملی نمود. پس از اعلام این موضوع، ارتش …
• درگذشت خانم “گرتی ترزا کوری” برنده جایزه نوبل پزشکی (1957م)
انم گرتی تِرَززا رادنیتْزْ کوری از پزشکان برجسته قرن بیستم در نیمه اوت 1896م در پراگ پایتخت چک متولد گردید و در پایان تحصیلات دبیرستانی وارد دانشکده پزشکی پراگ شد. وی در 24 سالگی دکترای پزشکی خود را دریافت نمود و در همان سال با یکی از پژوهشگران کشور خود به نام کارل کوری ازدواج نمود …
• امضای پیمان صلح میان اُردن و رژیم صهیونیستی (1994م)
به دنبال توافقات به دست آمده در مذاکرات سازمان آزادیبخش فلسطین موسوم به ساف و رژیم صهیونیستی که در سپتامبر 1993م یکدیگر را به رسمیت شناختند، در واقعْ دیگر شاه حسین پادشاه وقت اردن مانعی برای انجام مذاکره و امضای صلح با رژیم غاصب اسرائیل در پیشرو نداشت. بنابراین در 26 اکتبر 1994م …
• شهادت دکتر “فتحی شقاقی” دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین (1995م)
دکتر فتحی شقاقی، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در سال 1951م، در اردوگاه آوارگان فلسطینی در شهر غَزّه به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه به معلمی روی آورد و با اتمام دروس دانشگاهی خود در رشته پزشکی، به طبابت در یکی از بیمارستانهای بیت المقدس پرداخت. دکتر فتحی شقاقی در سال 1968م، …
• روز ملی “اتریش”
جمهوری اتریش با 83/858 کیلومتر مربع وسعت در مرکز اروپا و در همسایگی سوئیس، ایتالیا، مجارستان و… واقع شده است. جمعیت اتریش بیش از 8 میلیون نفر است که عمدتاً کاتولیک میباشند. با توجه به رشد بسیار کُند جمعیتِ این کشور پیشبینی شده است تا سال 2025م اتریش افزایش جمعیت نداشته باشد. پایتخت …
• آخرین جنگ مهم بین اعراب (مصر، عراق و سوریه) و اسرائیل (1973م)
جنگ اعراب و اسرائیل ۱۹۷۳ جنگی بود که از ششم تا بیستوپنجم اکتبر ۱۹۷۳ میان سوریه و مصر (با حمایت چند کشور عربی دیگر) و اسرائیل اتفاق افتاد. این جنگ با حمله غافلگیرانه مصر و سوریه علیه مواضع نیروهای اسرائیلی در شرق کانال سوئز و ارتفاعات جولان آغاز شد، مناطقی که شش سال قبل در جنگ ششروزه …
• زادروز فرانسوا میتران، نخستین رئیسجمهور سوسیالیست فرانسه (1916)
فرانسوا موریس آدرین ماری میتِران (۲۶ اکتبر ۱۹۱۶ – ۸ ژانویه ۱۹۹۶)، سیاستمدار اهل فرانسه بود. میتران بیست و یکمین رئیسجمهور فرانسه بود. او به مدت ۱۴ سال از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۵ میلادی این مقام را در اختیار داشت. او نخستین کسی بود که به نمایندگی از حزب سوسیالیست فرانسه به مقام ریاستجمهوری …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.