لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
4 اسفند 1403 خورشیدی برابر با 23 شعبان 1446 هجری و 22 فوریه 2025 میلادی
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 4 اسفند 1403 )
رحلت فقیه جلیل و مدرس بزرگ آیت اللَّه “سیدمهدی دُرچه ای” (1323ش)
آیتاللَّه سیدمهدی بن سید مرتضی درچهای، در حدود سال 1232ش (1270ق) در اصفهان به دنیا آمد. وی برادر کوچکتر سیدمحمد باقر درچهای، از علمای مشهور اصفهان بود. سید مهدی، تحصیلات خود را در اصفهان و سپس در نجف اشرف به سامان رساند و پس از طی مدارج بالای علمی، در اصفهان به تدریس پرداخت. …
درگذشت “ابوالحسن اقبال آذر” هنرمند تعزیه خوانی (1349 ش)
ابوالحسن اقبال آذر ملقب به اقبال السلطان در سال 1250ش در اطراف قزوین به دنیا آمد. وی در ابتدا به کسب دانش پرداخت اما به خاطر عشق و علاقه وافری که به موسیقی داشت، چون از صدای خوبی برخوردار بود، مدرسه را به کنار نهاد و به تحصیل موسیقی و آواز همت گماشت. اقبال آذر در جوانی به تبریز رفت …
انتخاب آیت اللَّه “بهشتی” به عنوان ریاست دیوان عالی کشور از سوی امام خمینی (1358ش)
به دنبال تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل مجلس شورای اسلامی، طی حکمی از جانب حضرت امام خمینی، آیتاللَّه دکتر سید محمد حسینی بهشتی به عنوان اولین رییس دیوان عالی کشور، بالاترین مقام قضایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی برگزیده شد تا برای این تشکیلات حیاتی که نقش مهم و تعیین …
راهاندازی شبکه جوان رادیو (1375ش)
شبکه جوان در چهارم اسفند سال 1375 با پخش 12 ساعت برنامه در روز فعالیت خود را آغاز کرد . این شبکه در ادامه فعالیتش توانست به شبکه ای 24 ساعته تبدیل شود و جایگاه ویژه ای در میان جوانان کسب کند و به شبکه ای پرمخاطب و موفق تبدیل شود ارائه و تبیین اندیشه های دینی و تعمیق معرفت ، …
رحلت روحانی مجاهد آیت اللَّه “محمدجواد عارفی بیرجندی” عالم مشهور خراسان (1380 ش)
آیتاللَّه شیخ محمدجواد عارفی بیرجندی، در حدود سال 1272 ش (1311 ق) در بیرجند در استان خراسان به دنیا آمد. وی مقدمات و سطوح را در بیرجند و مشهد به اتمام رساند. سپس در 25 سالگی به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و با شرکت در دروس خارج فقه و اصول آیات عظام: حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، شیخ …
شهادت شهید محمدرضا کارور (1362ش)
شهید محمدرضا کارور در اسفندماه ۱۳۳۶ش در روستای درده از توابع فیروزکوه چشم به جهان هستی گشود. در کودکی در کارگاه نجاری پدر به فراگرفتن این حرفه مشغول شد. از آنجا که روستای زادگاهش فاقد امکانات تحصیلی و آموزشی بود، بهاتفاق خانواده به شهر ورامین عزیمت کرد. او ایام خود را با کار و تحصیل …
شهادت شهید اسفندیار صالح پور (1364ش)
شهید اسفندیار صالحپور، شب یکم فروردینماه ۱۳۴۵ش در شهر مسجدسلیمان چشم به جهان هستی گشود. کمی که بزرگتر شد به مدرسه رفت و جزو دانشآموزان فعال و باایمان بود. کلاس چهارم ابتدایی را که تمام کرد، خانوادهاش از بوشهر به مسجدسلیمان نقل مکان کردند و او کلاس پنجم را در دبستان دکتر شریعتی …
زادروز دکتر حسابی (1281ش)
پروفسور محمود حسابی فیزیکدان برجسته و دانشمند کمنظیر معاصر ایران در تاریخ چهارم اسفندماه سال ۱۲۸۱ هجری شمسی زاده شد. پدرش (سیدعباس معزالسلطنه) و مادرش (گوهرشاد حسابی) هر دو اهل تفرش بودند. او چهار سال اول دوران کودکیاش را در تهران سپری نمود. سپس بههمراه والدین و برادرش عازم شامات …
بانک ملی ایران در پاریس شعبه دائر کرد.(1349ش)
هویدا لایحه بودجه 481 میلیاردی را به مجلس شورای ملی داد(1349ش)
ایران جمهوری بنگلادش را به رسمیت شناخت(1352ش)
رادیو لندن گزارش داد طبق گزارش رسیده ششصد و پنجاه تن در رابطه با شورش های روز شنبه تبریز دستگیر شده اند.(1356ش)
همزمان با این جریان کمیسیون بازپرسی دولتی، متشکل از شخصیت های طراز اول با رهبران مذهبی ملاقات کرد تا تشنج های موجود را کاهش دهد
چهل نفر از دانشجویان ایرانی در اعتراض به وقایع قم و تبریز در مقابل دفتر هواپیمایی ملی ایران تظاهرات کردند(1356ش)
پس از خاتمه نماز مغرب و عشاء، جمعیتی حدود 5 هزار نفر ضمن اجتماع در صحن حرم حضرت معمومه (س)،شعارهایی علیه رژیم و به حمایت از امام سر دادند که با اخطار مأموران متفرق شدند.(1356ش)
کلیه ادارات دولتی و روزنامه ها و دکاکین تعطیل شدند جز به قصاب و نانوا به احدی از اصناف اجازه کار داده نشد (1299 ش)
میر پنج رضاخان از طرف سلطان احمدشاه به منصب سرداری و به لقب سردار سپه رسید و فرماندهی دیویزیون قزاق به او سپرده شد.
احمدشاه از قصر فرح آباد دستخط زیر را به تمام ایالات و ولایات مخابره نمود: ( 1299 ش)
«حکام ایالات و ولایات: در نتیجه غفلت کاری و لاقیدی زمامداران دوره گذشته که بی تکلیفی عمومی و تزلزل امنیت و آسایش را در مملکت فراهم نموده ما و تمام اهالی را از فقدان هیئت دولت ثابتی متأثر ساخته بود. مصمم شدیم که با تعیین شخص دقیق خدمتگزاری که موجبات سعادت مملکت را فراهم نماید به …
کلیه صاحب منصبان قوای قزاق تحت فرماندهی میرپنج رضاخان یک درجه ترفیع یافتند ( 1299 ش)
آیت الله سید حسن مدرس با لایحه نظام اجباری در مجلس به مخالفت برخاست. (1303ش)
در جلسه مجلس شورای ملی طرح اقلیت مبنی بر دعوت احمدشاه برای بازگشت به ایران مورد تصویب واقع نشد (1303ش)
لایحه تأسیس راه آهن از محل وجوه عایدات قند و شکر به تصویب مجلس رسید. (1305ش)
جواهر لعل نهرو رهبر هندوستان خانه فرهنگ ایران را در دهلی نو افتتاح کرد. (1335 ش)
کارخانه تلفن سازی ایران در شیراز به کار افتاد. (1347 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 23 شعبان 1446 )
• درگذشت “سید ابومحمد اطرواش” معروف به “ناصر کبیر” (304ق)
حسن بن علی بن حسن از نوادگان امام سجاد(ع)، مَکَنّی به ابومحمد، ملقب به ناصرالحق، ناصرالدین و ناصر کبیر و موصوف به اطرواش ازفضلا و زُهّاد زمان خود بوده است. وی جد مادری سید مرتضی و سیدرضی است. گویندکه مدتی بر طبرستان حکومت داشت ولی در پایان عمر، از آن کنارهگیری کرد و به تدریس و تالیف …
• درگذشت “شرف الدین” محدث و ادیب بزرگ مسلمان(733 ق)
حسین بن عبداللَّه طیّبی ملقب به شرف الدین، در ادبیات عرب به ویژه در علوم معانی و بیان از بزرگان عصر خود به شمار میرفت. وی به تدریس تفسیر قرآن و روایت حدیث اهتمام داشت و تفسیر قرآن و شرح مشکات را در اینباره تألیف کرد. شرف الدین مردی فروتن و نیکوکار بود و با بدعتگزاران به شدت مخالفت …
• تولد ادیب و عارف نامی “نورالدین عبدالرحمن جامی” (817 ق)
نورالدین عبدالرحمن بن احمد جامی در خراسان به دنیا آمد. تحصیلات او در هرات و سمرقند در علوم ادبی و دینی و عرفانی، با سیر و سلوک در مراحل تصوف صورت گرفت تا به مرتبهی ارشاد رسید. بعدها در سلک رؤسای طریقهی نقشبندیه درآمد و بعد از وفات سعدالدین کاشغری، خلافت نقشبندیان به او تعلق گرفت. …
• کودتای “اشرف افغان” علیه “محمود افغان” در اصفهان(1137 ق)
ضعف آخرین شاهان صفوی و اضمحلال امپراتوری آنان منجر به روی کار آمدن افغانها گردید. محمود افغان بسیاری از دودمان سلطنتی سلسلهی صفویه را به قتل رساند. اما پس از 2 سال، محمود نیز طی کودتایى به نفع پسر عمویش اشرف سرنگون شد و اشرف در 23 شعبان سال 1137 ق خود را شاه خواند. اشرف پسر عموی …
• وفات حجت الاسلام سید علی افتحی فیض الاسلام (1405ق)
وی صاحب شرح و ترجمه ی کتاب نهج البلاغه ، صحیفه ی کامله سجادیه و شرح حال زینب کبری (س) می باشد. ایشان در سال 1405ق در سن 81 سالگی رحلت نمودند.پیکر ایشان در بهشت زهرای تهران قطعه ی 18 ردیف 103 شماره ی 5 به خاک سپرده شد.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 22 فوریه 2025 )
• تولد “جورج واشینگتن” اولین رئیسجمهور و بانی استقلال امریکا (1732م) (ر.ک: 14 دسامبر)
جورج واشینگتن (به انگلیسی: George Washington) (۱۷۹۹-۱۷۳۲) از رهبران انقلاب آمریکا و نخستین رئیسجمهور آمریکا بود که این سمت را از سال ۱۷۸۹ تا سال ۱۷۹۷ در دست داشت. او از مهمترین چهرههای تاریخ ایالات متحده است. نقش او بهخصوص در کسب استقلال برای مستعمرات آمریکایی و سپس متحد کردن …
• تولد “آرتور شوپنهاور” فیلسوف معروف و بدبین آلمانی (1788م)
آرتور شوپِنْهاوِر فیلسوف معروف آلمانی در 22 فوریه 1788م در دانتزیک آلمان به دنیا آمد. او به خاطر مرگ زودهنگام پدر و بیتوجهی مادر، دارای طبیعتی ناآرام، متزلزل و پر از سوءظن و عصبانی بود. شوپنهاور در جوانی با عقاید بودا آشنایى یافت و پس از تحقیق و تفکر زیاد، به آیین بودایى اعتقاد کامل …
• تولد “ژان بِدِل بوکاسا” دیکتاتور خونآشام افریقای مرکزی (1921م) (ر.ک: 20 سپتامبر)
خیلی از ما دهه ۷۰ میلادی را به یاد نمی آوریم چرا که آن زمان یا هنوز به دنیا نیامده بودیم یا آنقدر کوچک بودیم که دنیایمان به اندازه همان توپ راه راه پلاستیکی مان بود. ولی آنهایی که سن بیشتری دارند لابد می دانند جهان در فاصله سال های ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۹ شاهد ظهور امپراتوری خونخوار در آفریقای …
• درگذشت “احمدآزاد” عالم و خطیب هندی (1958م)
ابوالکلام احمد آزاد عالم و خطیب هندی در سال 1888م به دنیا آمد. ابوالکلام آزاد، فعالیتهای سیاسی خود را برای بیداری مسلمانان هند و مبارزه علیه استعمار انگلیس، از هفده سالگی آغاز کرد و به خاطر چاپ نشریات و ایراد سخنرانیهای افشاگرانه بارها به زندان افتاد. وی دوشادوشِ مهاتما گاندی برای …
• امضای توافقنامه همکاری هستهای از سوی امریکا و رژیم صهیونیستی (2000م)
همکاری آمریکا با رژیم صهیونیستی اسرائیل که از گذشتۀ دور آغاز شده بود، در سال 2000 به شکل کاملاً علنی درآمد. در سفری که وزیر انرژی آمریکا به سرزمین های اشغالی داشت، موافقتنامه ای به امضاء رسید که براساس آن دسترسی دانشمندان هسته ای رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته ای آمریکا را فراهم می …
• مرگ “آدام اولئاریوس” خاورشناس معروف آلمانی (1671م)
آدام اولئاریوس، دانشمند و خاورشناس آلمانی در 11 اوت 1603م در این کشور به دنیا آمد. وی پس از تکمیل تحصیلات مقدماتی، وارد دانشگاه لایپزیگ شد و الهیات، فلسفه، ریاضیات و فیزیک را فراگرفت تا این که با درجه عالی فارغ التحصیل گردید. اولئاریوس پس از آن به عنوان کتابدار و حسابدار دربارِ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.