لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 3 آذر 1403 )
آغاز انتشار روزنامه “مجلس” در تهران (1285 ش)
پس از صدور فرمان مشروطیت و تشکیل مجلس شورای ملی و ازدیاد قدرت روحانیت، از طرف مظفرالدین شاه قاجار، فرمانی مبنی بر تاسیس و انتشار روزنامهای به نام مجلس صادر شد. در این میان صریحاً امر داده شده بود که دولت حق سانسور مندرجات روزنامه را ندارد. این روزنامه یکی از روزنامههای معتبر و پرمطلب …
تعطیلی مسجد جاوید تهران به دلیل انجام فعالیتهای ضد رژیم پهلوی در آن (1353ش)
در زمانی که سالیانی از تبعید امام خمینی(ره) به نجف اشرف میگذشت و اختناق حاکم بر کشور اجازه فعالیتی علیه رژیم پهلوی را به کسی نمیداد، آیتاللَّه دکتر محمد مفتح از روحانیان شاخص و مبارز پیرو امام، علاوه بر فعالیتهای پراکنده در مجامع مذهبی و علمی، امامت مسجد جاوید تهران را برعهده …
افتتاح شبکه تهرانِ سیما در محل استودیو صبا (1374ش)
شبکه تهران سیما درراستای پاسخگویی به نیازهای شهری اجتماعی ، فرهنگی ، دینی ، سیاسی استان تهران و انعکاس ، تبیین و مسایل وموضوعات مربوط به آن در آذرماه 1374 تاسیس شد این شبکه تلویزیونی در قالب های مختلف وموضوعات مختلف و متنوع نسبت به تهیه، تولید و پخش برنامه مبادرت می نماید . …
رحلت عالم مجاهد آیتاللَّه “سیدمهدی روحانی” عضو مؤسس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (1379 ش)
آیتاللَّه سید مهدی روحانی در سال 1303ش (1343ق) در بیت علم و تقوا و فضیلت در شهر مقدس قم به دنیا آمد. ایشان پس از دوران کودکی و نوجوانی، در اوج استبداد رضا شاهی که کیان حوزههای علمیه در خطر بود و کمتر کسی به علوم دینی رغبت میکرد، به فراگیری دانش دینی روی آورد و در محضر پدر دانشمندش، …
شهادت شهید علیاصغر اسدی (1360ش)
شهید علیاصغر اسدی، ششم بهمن سال ۱۳۳۶ش چشم به جهان هستی گشود. علىاصغر، کودکى فعال و آرام بود. از همان کودکى، اصول و فروع دین و نام دوازده امام را یاد گرفت و آنها را به زبان مىآورد. در کارهاى خانه و کشاورزى به مادر و پدرش کمک مىکرد. در اوقات فراغت، به مسجد می رفت. به قرآن و …
درگذشت احمد آقالو؛ بازیگر توانمند (1387ش)
احمد آقالو در سال ۱۳۲۸ش در قزوین بهدنیا آمد. وی دانشآموخته تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. آقالو، فعالیت حرفهای خود در تئاتر را از دهه ۱۳۵۰ش آغاز کرد و بهسرعت به یکی از چهرههای تأثیرگذار بازیگری در عرصه تئاتر تبدیل گردید. بازی باورپذیر و بیان گیرایش باعث شد …
حسین پژمان بختیاری شاعر نامدار معاصر در سن 76 سالگی در اثر ابتلاء به بیماری سرطان درگذشت(1353ش)
سناتور علیقلی هدایت فرزند مرتضی قلی صنیع الدوله اولین رئیس مجلس شورای ملی در سن 76 سالگی درگذشت(1353ش)
روزنامه مجلس در هشت صفحه با چاپ سربی منتشر شد.(1285ش)
در این روزنامه علاوه بر درج اخبار خارجی و داخلی کلیه مذاکرات مجلس شورای ملی منعکس می گردد. فعلاً در هفته چهار شماره منتشر خواهد گردید
نخست وزیر گزارش مسافرت به امریکا و شرکت در جلسات شورای امنیت را به مجلس داد(1330 ش)
و افزود انگلیس ها نیتشان این است که از اداره نفت ایران به دست ایرانی جلوگیری کنند. پس از گزارش مصدق، جمال امامی اتهاماتی به مصدق و دولت وی وارد کرد. سرانجام رأی اعتماد گرفته شد و از 107 نفر عده حاضر 90 نفر رأی به اقدامات مصدق دادند
درگذشت آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی ( 1395 ش)
مرحوم آیتالله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع تقلید جهان تشیع و از پیشگامان انقلاب اسلامی ایران و یکی از نزدیکترین یاران امام خمینی(ره) و بنیانگذار دانشگاه «مفید» به شمار میآید. او سحرگاه سیزدهم رجب ۱۳۴۴ هجری قمری، مقارن با سالروز میلاد امیرالمومنین علی …
دنیس رایت کاردار موقت سفارت انگلیس در تهران با چهارده نفر کارمند سفارت وارد تهران شد. (1332 ش)
آموزشگاه عالی شهربانی به دانشکده پلیس تغییر نام داد(1335 ش)
و دوره آن از دو سال به سه سال افزایش پیدا کرد. دانشگاه از این تاریخ فارغ التحصیلان دانشکده پلیس را لیسانسه میشناسد.
کارخانه ریسندگی و بافندگی فخر ایران در هشتگرد کرج شروع به کار نمود.(1340 ش)
این کارخانه متعلق به حاج محمد نمازی میباشد و تمام ماشینآلات آن از ژاپن خریداری شده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 21 جمادی الاول 1446 )
• تولد “ابوجعفر احمدبن ابراهیم قیروانی” معروف به “ابنجزّار” جغرافیدان، طبیب و فیلسوف مسلمان مغرب زمین(320 ق)
احمد بن ابراهیم بن ابی خالد، معروف به ابن جزار از مشاهیر اطبای اسلامی قرن چهارم هجری میباشد. وی برای رعایت شرافت مقام علم، به خانهی کسی از ملوک و حکام نمیرفت و بیماران را تنها در خانهی خود معاینه مینمود. ابن جَزّار بیش از هشتاد سال به قناعت و گوشهگیری زندگی کرد و بر خلاف دیگر …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 23 نوامبر 2024 )
• مرگ “ژوزف هام مِر” خاورشناس معروف اتریشی (1856م)
ژوزف وُون هاممِر، خاورشناس اتریشی در نهم ژوئن 1774م در اتریش به دنیا آمد. وی پس از تکمیل تحصیلات خود در مدرسه زبانهای شرقی و فراگیری زبانهای عربی، فارسی و ترکی، از طرف دولت اتریش به عنوان مترجم به دربار عثمانی راه یافت. او در این مدت با کشورهای سوریه، لبنان، مصر و نیز ایران آشنا …
• قرار گرفتن پرچم ایران برای نخستین بار بر فراز قطب شمال (1951م)
• تصویب تشکیل کشور فلسطین از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد (1974م)
مسئله فلسطین در واقع از نخستین مسایلی است که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح گردید. با این حالْ بسیاری از قطعنامههای سازمان ملل با در نظر گرفتن مطامع قدرتهای بزرگ و صهیونیستها صادر میگردید. دولت نژادپرست اسرائیل به استناد یکی از همین قطعنامهها در 14 ماه مه 1948م اعلام موجودیت …
• مرگ “آندره مالْرو” نویسنده سیاسی و معروف فرانسوی (1976م)
آنْدْرِه مالْرو، نویسنده معروف فرانسوی، در سوم نوامبر 1901م در پاریس به دنیا آمد. وی در ابتدا به علت علاقه به باستانشناسی و هنرهای قدیمی به تحصیل در این رشته پرداخت و آن گاه زبان سانسکریت را فرا گرفت. مالرو در جوانی پس از مطالعه کاملی که در زبان مردم هندوچین کرد به آن سرزمین که تحت …
• تولد بوریس کارلوف بازیگر انگلیسی (1969-1887 ) م
بوریس کارلوف در کنار بلا لاگوسی، نام خود را به عنوان سلطان وحشت دهه ی سی به ثبت رساند. ولی باید توجه داشت که کارلوف از اواخر دهه ی 1910 بازی در فیلم ها را آغاز کرده بود و بی شک مهم ترین عامل به اوج رسیدن او در ابتدای دهه ی 30، بحران اقتصادی بود. کارلوف به همراه جیمز کاگنی، لاگوسی …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.