شنبه ۱۰ آذر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 10 آذر 1403 )

لغو قرارداد دارسی مربوط به نفت جنوب توسط ایران (1311 ش)

در سال 1280 ش (1901 م) ویلیام دارسی، سرمایه‏دار انگلیسی، موفق به کسب امتیاز بهره‏برداری و لوله‏کشی نفت و قیر در سراسر ایران، به غیر از شمال و شرق کشور، به مدت شصت سال گردید. صاحب امتیاز، در تمام مدت قرارداد، از پرداخت مالیات، عوارض و حقوق گمرکی برای کلیه اراضی، ماشین آلات و وسایل …

شهادت عالم نستوه و مجاهد آیت‏اللَّه “سید حسن مدرس” به دستور “رضاخان” (1316ش)

آیت‏اللَّه سیدحسن مدرس در حدود سال 1249 ش در قریه “سرابه کچو” از توابع زواره اردستان در استان اصفهان دیده به جهان گشود. سیدحسن در 14 سالگی به اصفهان عزیمت کرد و ده سال تمام در آنجا به بحث و تحقیق پرداخت. وی در سال 1272ش به نجف اشرف هجرت نمود و به مدت هفت سال از محضر حضرات آیات علامه …

اعلام لغو مصوبه انجمن‏های ایالتی و ولایتی در روزنامه‏ها به درخواست امام خمینی(ره) (1341ش)

با اعلام تصویب لایحه انجمن ایالتی و ولایتی، علما و مراجع که پی به ماهیت اصلی این طرح برده بودند، دست به افشای آن زدند. حضرت امام خمینی(ره) نیز با تعطیل درس‏های خود، خواستار لغو این مصوبه شدند. سرانجام علما تهدید کردند که اگر دولت، تصویب نامه جدید را لغو نکند، مردم اقدامات شدیدتری …

اعلامیه حوزه علمیه قم درباره چگونگی واکنش دولت در برابر اعتراضات مردمی (1356ش)

به مناسبت فرا رسیدن چهلمین روز شهادت آیت‏اللَّه سید مصطفی خمینی فرزند بزرگوار حضرت امام، تظاهراتی از طرف دانشجویان در داخل و خارج از کشور در اعتراض به رژیم برپا شد. در پی این وقایع، از سوی حوزه علمیه قم اعلامیه‏ای منتشر گردید که در آن ضمن تصریح حمایت حرکت‏های دانشجویی از نهضت اسلامی …

سرکوب تظاهرات شبانه مردم تهران و کشته و مجروح شدن بیش از هزار نفر (1357 ش)

رحلت فقیه بزرگوار آیت‏اللَّه “میرزاجواد سلطان القُرّائی تبریزی” (1376 ش)

آیت‏اللَّه میرزا جواد سلطان القُرّائی تبریزی در سال 1280 ش (1319 ق) در خاندانی با پیشینه چهار صد ساله در علم و فقاهت در تبریز به دنیا آمد. وی پس از فراگیری دروس مقدماتی و سطوح، در محضر درس خارج آیات عظام میرزا صادق آقا تبریزی و سید ابوالحسن انگجی حاضر شد و به دلیل هوش سرشار و حافظه …

روز مجلس شورای اسلامی

بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1372 ش، دهم آذرماه، سالروز شهادت مجاهد نستوه و اسوه بزرگ حق‏مداری و ظلم‏ستیزی، آیت‏اللَّه سید حسن مدرس، به عنوان روز مجلس نام‏گذاری شده است. انگیزه‏های اصلی این نامگذاری، حضور و مبارزات خستگی‏ناپذیر شهید مدرس در سنگر مجلس شورای ملی، علیه استبداد …

شهادت شهید رضا روح‏ الامین (1359ش)

شهید رضا روح‏الامین، سال ۱۳۴۱ش در یک خانواده متوسط و پای‏بند به اصول مذهبی دیده به جهان هستی گشود. وی پس از طی دوره کودکی وارد عرصه فراگیری علم و دانش شد. دوره دبیرستان رضا مصادف بود با اوج‏گیری خفقان و استبداد رژیم خائن پهلوی. او به‏علت تربیت دینی‏ای که داشت، از‌‌ همان اوایل نسبت …

درگذشت کامران شاهین‌ فر معمار برجسته ایرانی و دبیر اول جامعه معماران ایران (1391ش)

کامران شاهین‌فر متولد سال 1323 شمسی در تهران بود. وی که دانش‌آموخته‌ رشته‌ معماری از دانشکده‌ هنرهای زیبا دانشگاه تهران بود، فعالیت‌های بسیاری در زمینه‌ی معماری داشت. او از سال 1363 ریاست هیئت مدیره گروه مهندسین مشاور آبان را بر عهده داشت. شاهین‌فر علاوه بر آثار معماری در شهرهای …

عراق از ایران به مناسبت تصرف سه جزیره به سازمان ملل متحد شکایت کرد(1350ش)

در مجلس کویت علیه ایران نطق های تندی ایراد گردید و از طرف نمایندگان پیشنهاد شد که کویت باید با ایران قطع رابطه کند(1350ش)

 

هویدا نخست وزیر بودجه کشور را به مبلغ 2445 میلیارد ریال تقدیم مجلس کرد(1353ش)

 

بین ایران و حکومت موقّت انقلابی ویتنام جنوبی در سطح سفارت روابط سیاسی برقرار شد(1354ش)

به دستور سردار سپه وزیر جنگ اعضاء کمیسیون نشان ذوالفقار به شرح زیر تعیین شدند: (1301ش)

سرتیپ امان میرزا جهانبانی، سرتیپ فضل الله زاهدی، سرهنگ حسن آقاخان، نایب سرهنگ محمودخان پولادین و نایب اول غلامعلی بایندر

امروز در جلسه علنی مجلس شورای ملی سید حسن تقی زاده وزیر مالیه لغو امتیاز دادرسی را اعلام کرد. (1311 ش)

حاج محتشم السلطنه اسفندیاری، فهیم الملک فهیمی و علی دشتی نمایندگان مجلس نطق هایی در تأیید اقدام دولت ایراد نمودند. گزارش وزیر مالیه در لغو امتیاز دارسی به اتفاق آراء مورد تصویب قرار گرفت

مراسم افتتاح راه چالوس برگزار شد. (1312ش)

راه مزبور از کرج تا چالوس 168 کیلومتر و اقصر طرق اتصال تهران به دریای خزر است. مسیر آن از ابتدا تا انتها کوهستانی است. ارتفاع راه در کرج 1400 متر و عرض معمولی این راه 8 متر است که در بعضی نقاط به 12 متر می رسد. پلها و لوله های این راه که جمعاً به طول 2443 متر می باشد با سنگ و آهک …

محمدعلی فروغی رئیس الوزراء از کار برکنار گردید. (1314 ش)

 

ساختمان سد روانسر پایان یافت و مراسم افتتاح آن انجام گردید.(1319 ش)

 

فرمان نخست وزیری برای محمدعلی فروغی صادر شد. (1320 ش)

احمد قوام نخست وزیر اعلامیه مفصلی به وسیله رادیو انتشار داد.(1326 ش)

این اعلامیه موجب عدم رضایت نمایندگان مجلس شد. فراکسیون حزب دموکرات پشتیبانی خود را از قوام پس گرفت

محمود جم به جای حکیم الملک وزیر دربار پهلوی شد. (1326 ش)

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 28 جمادی الاول 1446 )

 

• درگذشت “علی بن عباس بغدادی” معروف به “ابن رومی” شاعر عرب(283 ق)

علی بن عباس بن جُریَح بغدادی، مُکَنَّی به ابوالحسن و معروف به ابن رومی و ابن جُرَیح از مشاهیر شعرای اواخر قرن سوم هجری می‏باشد که با فصاحت و بلاغت شعر می‏سرود. ابن رومی در جوانی علوم متداول زمان خود را آموخت و در سرودن شعر نیز مهارتی بسیار یافت. از آن جا که ابن رومی با دیدی انتقادی …

• تولد “حاج ملاعلی میرزا خلیلی” فقیه و عالم بزرگ ایرانی(1226 ق)

حاج ملاعلی میرزا خلیلی پس از طی تحصیلات مقدماتی، دروس عالی خود را نزد عالمانی هم‏چون شریف العلماء، ملاکریم کرمانی و ملا اسماعیل بروجردی گذراند. وی در فقه، اصول فقه و ریاضی، مهارت کافی داشت و در مدت زمانی کوتاه، فقیهی دانا و ریاضی‏دانی برجسته شد. این عالم ربانی تا واپسین لحظات عمر، …

 

• رحلت عالم مجاهد “میرزا محمدحسن آشتیانی” از رهبران مبارز نهضت تنباکو و از شاگردان شیخ انصاری در تهران(1319 ق)

میرزا محمدحسن آشتیانی ازعلمای برجسته‏ی عالم تشیع و از شاگردان ویژه‏ی شیخ مرتضی انصاری بود. وی پس از درگذشت شیخ انصاری به تهران آمد و به نشر اندیشه‏های شیخ پرداخت. میرزای آشتیانی به همراه علمای معتبر دیگر به مخالفت با امتیاز انحصار خرید و فروش توتون و تنباکو به یک شرکت انگلیسی از سوی …

 

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 30 نوامبر 2024 )

 

• درگذشت ژوزف کونیو صنعت‏گر فرانسوی و پدر اتومبیل (1804م)

ژوزف کونیو، صنعت‏ گر فرانسوی در 3 سپتامبر 1725م در خانواده ‏ای فقیر متولد گردید و بنابراین همواره در تلاش برای معاش بود. وی که به کارهای صنعتی و فنی علاقه داشت بعد از 10 سال تلاش و کوشش موفق شد در 30 اکتبر 1769م اولین وسیله نقلیه بخاری را که به صورت خودرو ارائه شده بود، اختراع نماید. …

• حمله نیروهای نظامی شوروی به کشور فنلاند در آغاز جنگ جهانی دوم (1939م)

با شروع جنگ جهانی دوم، دولت شوروی که همواره درصدد فرصت برای گسترش بیشتر قلمرو پهناور خود بود از موقعیت استفاده کرد و در 29 نوامبر 1939 به فنلاند حمله ور شد و نبرد سختی میان ارتش سرخ شوروی و فنلاندی‏ها که سرسختانه از میهن خود دفاع می‏کردند در گرفت. در این جنگ، شوروی با بمباران شدید …

 

تولد وینستون چرچیل نخست وزیر پیشین انگلستان (1874م)(ر.ک: 24 ژانویه)

«وینستون چرچیل» در ۳۰ نوامبر ۱۸۷۴، در «بلنهایم پالاس» واقع در «آکسفورد شایر» انگلستان به دنیا آمد. پدر وی «لرد راندولف چرچیل»، سیاستمدار و مادر او «لیدی راندولف چرچیل»، دختر یک ثروتمند امریکایی بود. او همچنین برادری به نام «جان استرنج اسپنسر چرچیل» داشت. چرچیل تحصیلات خود را در مدرسه …

 

درگذشت “اُسکار وایلْدْ” ادیب و نویسنده برجسته ایرلندی (1900م) (ر.ک: 16 اکتبر)

اسکار فینگل اُ. فِلاهرتی ویلز وایلد (به انگلیسی: Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde) که به نام هنری اسکار وایلد معروف است، (۱۶ اکتبر ۱۸۵۴ تا ۳۰ نوامبر ۱۹۰۰)، شاعر، داستاننویس، نمایشنامه نویس و نویسنده داستانهای کوتاه ایرلندی بود. او در دوبلین زاده شد. پدر …

 

• تولد “تئودور مومزن” مورخ معروف آلمانی (1817م)

تئودور مومزن مورخ و محقق آلمانی، در 30 نوامبر 1817م به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات به کار تحقیقاتی مشغول شد که مطالعه درباره کتیبه ها و آثار به جای مانده از تمدن های کهن، بخش عمده ای از تحقیقات او را شامل میشد. معروفترین اثر او تاریخ مفصل روم قدیم نام …

 

روز ملی و استقلال “باربادوس” از سلطه ی استعماری انگلستان (1966م)

باربادوس کشور کوچکی در شرق دریای کارائیب و شرق اقیانوس اطلس است، که 430کیلومتر مربع وسعت و 270 هزار نفر جمعیت دارد. پایتخت این کشور بریج تاون نام دارد و واحد پول آن دلار باربادوس است. بیش از 60 درصد مردم این کشور پیرو مذهب پروتستان و از تیره‏های نژادی سیاه‏پوست هستند. پیش‏بینی می‏شود …

 

• رحلت استاد “عبدالباسط محمد عبدالصّمد” استاد برجسته قرآن (1988م)

استاد عبدالباسط محمد عبدالصَّمد از اساتید مصری و برجسته و بین‏المللی بود. او فراگیری قرآن کریم را از دوران کودکی آغاز کرد و در دوازده سالگی موفق به دریافت جایزه حفظ و قرائت قرآن شد. استاد عبدالباسط مدتی نیز به سفر به کشورهای مختلف پرداخت. او طی سال‏های متمادی که به تلاوت قرآن کریم …

 

واگذاری فلوریدا از سوی اسپانیا به ایالات متحده(1782م)

در مثل همین روز در سال 1782 میلادی  فلوریدا از سوی اسپانیا به ایالات متحده واگذار شده .وهمچنین امضای معاهدهٔ مقدماتی صلح میان ایالات متحده آمریکا و انگلستان و به رسمیت شناختن کشور جدید از سوی لندن فلوریدا نخستین منطقه از خاک اصلی ایالات متحده بود که اروپایی‌ها بدان راه یافته و در …

 

زادروز مارک توین، نویسنده آمریکایی.(1835م)

مارک تواین در ۳۰ نوامبر ۱۸۳۵ در مرز ایالت میسوری آمریکا در روستای فلوریدا با کلبه‌های چوبی پراکنده به دنیا آمد. پدرش قاضی بخش و تاجری کوچک و اصالتاً اهل ویرجینیا بود که در کنتاکی درس حقوق خوانده و در همان‌جا به جین همپتون موخرمایی برخورده و با او ازدواج کرده‌بود. در ۱۲سالگی پدرش فوت …

• جدایی یمن جنوبی از جمهوری یمن (1967م)

جمهوری دمکراتیک مردمی یمن (به عربی: جمهوریه الیمن الدیمقراطیه الشعبیه) معروف به یمن جنوبی یک جمهوری سوسیالیستی بود از ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۰ بر مناطق جنوبی و شرقی یمن کنونی حکومت می‌کرد. این کشور در ۲۲ آوریل ۱۹۹۰ با جمهوری عربی یمن (معروف به یمن شمالی) متحد شد و جمهوری یمن را تأسیس کرد. منبع: fa.wikipedia.org

 

 

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x
کلیک کنید