لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
7 اسفند 1403 خورشیدی برابر با 26 شعبان 1446 هجری و 25 فوریه 2025 میلادی
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 7 اسفند 1403 )
درگذشت علامه “علی اکبر دهخدا” نویسنده لغتنامه بزرگ دهخدا (1334ش)
علی اکبر دهخدا در 5 اسفند 1258ش در تهران دیده به جهان گشود. وی علوم ابتدایی و سطوح عالی را در ایران سپری کرد. سپس برای تکمیل علوم جدید به اروپا سفر نمود و مدت پنج سال به تحقیق و تفحّص پرداخت. بازگشت دهخدا به ایران مصادف با نخستین طلیعه افکار آزادیخواهانه و شروع مبارزات جنبش مشروطیت …
رحلت فقیه وارسته و عالم فاضل آیت اللَّه “میرزا هاشم آملی” (1371 ش)
حضرت آیتاللَّه میرزا هاشم آملی، فقیه و عالم بزرگ معاصر، در حدود سال 1283 ش برابر با 1322 ق، در روستایی نزدیک لاریجان از توابع آمل در مازندران به دنیا آمد. ایشان پس از پشت سرگذاشتن تحصیلات مقدماتی، راهی تهران شد و در مدرسه سپهسالار این شهر اقامت گزید. او در آن مدرسه مورد توجه شهید …
برگزاری اولین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا (1377ش)
در هفتم اسفند 1377، یکی از بزرگترین آرمانهای دیرین ملت مسلمان ایران تحقق یافت و با برگزاری انتخاباتی پرشور، نهاد و پایگاه مردمی شوراهای اسلامی شهر و روستا، در عرصه حکومتی، جلوه عملی پیدا کرد. تشکیل بیش از 33 هزار شورای شهری و روستایی در سراسر ایران اسلامی، گامی در جهت ورود و همکاری …
شهادت شهید سیدعطاءالله میرمحمدی (1362ش)
شهید سیدعطاءالله میرمحمدی، بیست و دوم بهمنماه ۱۳۳۲ش در تهران چشم به جهان هستی گشود. او که در خانوادهای مذهبی زندگی را آغاز نموده بود، تحصیلات خود را در جنوبیترین منطقه تهران شروع کرد و تا سال سوم متوسطه را در رشته ریاضی فیزیک تحصیل نمود و بعد از انجام خدمت سربازی با تشکیل خانواده …
در خیابان سیروس بین مأموران انتظامی و چند جوان مسلح زد و خورد درگرفت(1351ش)
در خیابان سیروس بین مأموران انتظامی و چند جوان مسلح زد و خورد درگرفت و در نتیجه عده ای مقتول و مجروح شدند.
قرارداد تأسیس دانشگاه بوعلی سینا در همدان با فرانسویها امضاء و مبادله شد(1351ش)
نتایج مذاکرات سری اقتصادی بین ایران و شوروی اعلام شد (1353ش)
به دنبال مذاکرات سری اقتصادی بین ایران و شوروی اعلام شد: توافق های مهمی بین دو کشور روی داده است و به موجب آن ظرفیت نهائی ذوب آهن ایران به هشت میلیون تن افزایش خواهد یافت همچنین ایران برای تشکیل یک مجتمع بزرگ کاغذ به دولت شوروی اعتبار داد
در ساعت 18/30، تظاهراتی در تهران از سوی عده ای حدود 200 نفر در یکی از خیابان های هاشم آباد برپا گردید.(1356ش)
تظاهر کنندگان ضمن سردادن شعار در حمایت از تظاهر کنندگان شهر تبریز، شیشه های یکی از شعب بانک صادرات را شکستند و حدود 8 نفر توسط مأموران دستگیر شدند.
در پایان امروز شعارهایی به حمایت از وقایع شهر تبریز از سوی عده ناشناس، بر روی در برخی منازل و تالار ششم بهمن شهر سنندج نوشته شد(1356ش)
میرزا رضاخان افشار والی کرمان به وزارت طرق و شوارع منصوب گردید. (1310ش)
محمد ساعد نخست وزیر، وزیران را به شرح زیر معرفی نمود: (1328 ش)
علی اصغر حکمت وزیر مشاور، دکتر سجادی وزیر دادگستری، عباسقلی گلشائیان وزیر دارائی، سپهبد یزدان پناه وزیر جنگ، ابراهیم زند وزیر کشور، دکتر زنگنه وزیر فرهنگ، دکتر عباس لقمان ادهم وزیر بهداری، دکتر محمد نخعی وزیر کار، سید جلال تهرانی وزیر پست و تلگراف، دکتر تقی نصر وزیر اقتصاد ملی، …
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 26 شعبان 1446 )
• مرگ “یزید بن عبدالملک بن مروان” خلیفهی ستمکار اموی(105 ق)
یزید بن عبدالملک بن مروان پس از عمربن عبدالعزیز در سال 101 هجری به خلافت رسید. یزید بن عبدالملک شخصی عیاش و باده گسار بود و به امور کشور اسلامی توجهی نداشت. چون از بستگان حجاج ثقفی بود، از این خاندان خونخوار، بر سر کارها گمارد. وی در اواخر عمر میخواست ثابت کند که عیش و نوش بدون نیش …
• وفات “ابن فصیح” از فقهای حنفی مذهب(755 ق)
ابن فصیح، ابوطالب فخرالدین احمد بن على بن احمد همدانى کوفى (۶۸۰- ۲۶شعبان۷۵۵ق /۱۲۸۱-۱۵سپتامبر ۱۳۵۴م)، فقیه حنفى، شاعر و ادیب سده هشتم هجری بود. بهسبب اقامت و تدریس در شهرهای بغداد و دمشق، او را بغدادی و دمشقى نیز خواندهاند. ابن فصیح در کوفه دیده به جهان گشود و در همانجا به آموختن …
• رحلت فقیه و متکلم بزرگوار آیت اللَّه “سیدمهدی روحانی” (1421ق)
آیتاللَّه سید مهدی روحانی در سال 1343 ق (1 303 ش) در شهر مقدس قم و درخانوادهای فرهیخته و عالم به دنیا آمد. در دوران نوجوانی به فراگیری علوم دینی روی آورد و پس از چند سال در 20 سالگی عازم نجف اشرف گردید. با ورود آیتاللَّه بروجرودی به قم، آیتاللَّه روحانی در درس خارج فقه و اصول …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 25 فوریه 2025 )
• کودتا در سوریه و سقوط شیشکلی حاکم این کشور (1954م)
ر اثر استبداد و خودکامگی ادیب شیشکلی، رئیس جمهور وقت سوریه، جنگ مسلحانه آزادی خواهان این کشور در کوهستانهای سوریه علیه دولت شیشکلی آغاز شد. این پیکار با قیامهای گذشته مردم سوریه، تفاوتهای ریشهای و عمیق داشت. زیرا در این نبرد، گروههای میهنپرست اعم از کارگر، کشاورز، دانشجو و حتی …
• انحلال پیمان ورشو توسط کشورهای عضو (1991م)
پیمان ورشو که نام اصلی آن، پیمان کمک متقابل کشورهای اروپای شرقی است، در چهاردهم ماه مه 1955م توسط کشورهای بلوک شرق و با اقتباس از پیمان دفاعی ناتو در اروپای غربی و امریکا، در شهر ورشو پایتخت لهستان تأسیس شد. پیمان ورشو، سازمان نظامی واحدی برای این کشورها بود که از مسکو هدایت میشد …
• روز ملی “کویت” (ر.ک: 19 ژوئیه)
کُویت کشوری در منطقه خاورمیانه است. کویت با کشورهای عراق و عربستان سعودی دارای مرزهای خاکی و با ایران از طریق خلیج فارس دارای مرزهای آبی است. پایتخت آن، شهر کویت میباشد. تاریخ بنای کویت به شیخ برّاک بن غریر آلحمید، شیخ قبیلهٔ بنی خالد و حاکم امارت احساء میرسد که در اواخر سال ۱۱۱۰ …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.