آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

سه شنبه ۲۴مهر


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 24 مهر 1403 )

به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان توسط مزدوران رژیم  (1357 ش)
در روز 24 مهر 1357 ش حدود 20 هزار نفر از مردم مسلمان کرمان به منظور بزرگداشت اربعین شهدای 17 شهریور تهران و اولین سالگرد شهادت آیت‏اللَّه مصطفی خمینی، کلیه مغازه‏ها را تعطیل کرده و در مسجد جامع کرمان اجتماع کردند. ناگهان حدود 300 نفر از عوامل رژیم در لباس زاغه‏ نشینان معروف به کولی …

تعطیلی بازار تهران و شهرهای مختلف ایران در اعتراض به جنایات رژیم  (1357ش)

برگزاری مراسم باشکوه چهلم شهدای هفدهم شهریور در بهشت زهرا (1357 ش)
روز جمعه 17 شهریور، مردم، بیخبر از حکومت نظامی به خیابان‌ها ریخته و ارتش شاه در میدان ژاله (شهدا) به روی مردم بی دفاع آتش گشود و خیابان ‌های اطراف را غرق در خون مردم بیگناه نمود. هفده شهریور 1357 بدین شکل در تاریخ انقلاب به جمعه سیاه معروف گردید.

آغاز اشغال خرمشهر توسط قوای متجاوز بعثی عراق (1359 ش)
بعد از ظهر روز دوشنبه 31 شهریور ماه 1359، ناگهان بارانی از آتش بر خرمشهر باریدن گرفت و شهر را غرق در آتش و دود ساخت. برای اغلب مردم بروز چنین وضعی قابل تصور نبود. در واقع پس از حملات هوایی عراق بر فرودگاههای ایران در بعد از ظهر روز 31/6/59، یگانهای زمینی عراق ماموریت خود را شروع کردند. …

درگذشت استاد “مرتضی حنانه” آهنگ ساز معاصر ایرانی (1368 ش)
مرتضی حنانه (فرزند مهندس محمد حنّانه مؤسس دبیرستان ایرانشهر) پس از طی دوران ابتدایی و ورود به هنرستان موسیقی، از طرف هنرستان به چکسلواکی رفت تا آموزش‏های لازم را طی کند. با شروع جنگ جهانی دوم، این هنرستان تعطیل شد؛ ولی مرتضی حنانه با تلاش خود و دوستانش، پایه ارکستر سمفونیک تهران …

آغاز هفته پیوند اولیا و مربیان
خانه و مدرسه زمانی می‏توانند رسالت آموزشی و تربیتی خاص خود را به نحو مطلوب انجام دهند که هر یک شناخت تربیتی کافی داشته باشند و نقش تربیتی خاص خود را با بصیرت انجام دهند. در این راستا انجمن اولیا و مربیان، هیأتی منتخب از پدران و مادران، دانش‏آموزان و مربیان مدرسه است که با هدف همکاری …

شهادت شهید مرتضی خاک ‌زاد (1362ش)
در سال ۱۳۴۰ش در منطقه رهنان اصفهان یکی دیگر از سربازان روح‌الله (ره) قدم به عرصه هستی نهاد: شهید مرتضی خاک‌زاد. مرتضی با تلاش بسیار به تحصیل پرداخت و توانست تا اخذ مدرک سیکل ادامه تحصیل دهد و پس از آن جهت تأمین امرار معاش خانواده به حرفه نجاری روی آورد. با آغاز حرکات توفنده مردمی …

شهادت شهید مهدی رحیم ‌زاده (1366ش)
شهید مهدی رحیم‌زاده در سال ۱۳۴۳ش در شهرستان نجف‌آباد از توابع استان اصفهان چشم به جهان هستی گشود. او که نام زیبای آخرین پیشوای شیعیان را بر خود داشت، دوران کودکی را در سایه تربیت‌های عالمانه خانواده سپری کرد، تا شاید در آینده سرباز روح‌الله (ره) گردد. هنوز دوران نوجوانی را به پایان …

دکتر عبدالحسین راجی استاد دانشگاه و وزیر پیشین بهداری درگذشت(1350ش)

هیئت مهم اقتصادی و سرمایه گذاری آلمان غربی وارد تهران شد(1351ش)

ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پاکستان در رأس هیئتی وارد تهران شد(1352ش)

سیصد هواپیمای امریکایی از طریق پل هوائی به اسرائیل اسلحه و مهمات رسانیدند(1352ش)

ساختمان چهار نیروگاه هسته ای ایران با همکاری آلمان فدرال و فرانسه آغاز شد(1354ش)

یاور اسمعیل خان یار وفادار کلنل که خود را جانشین بالاستحقاق او می دانست با قوای تحت فرماندهی خود وارد مشهد شد و به بازداشت یاور نوذری پرداخته امور را در دست گرفت(1300ش)

سردار سپه وزیر جنگ در مجلس نطقی ایراد نمود و اظهار داشت…(1301ش)
حکومت نظامی من بعد علی الاصول ملغی خواهد شد و اداره مالیات غیر مستقیم و خالصجات نیز از وزارت جنگ منتزع خواهد گردید

هیئت وزیران تصویبنامه ای در مورد الغاء انحصارات صادر کرد.(1320 ش)
از این تاریخ چای، قند و شکر، قماش و لاستیک لوازم یدکی اتومبیل با پرداخت عوارض بازرگانی و گمرکی قابل ورود خواهند بود.

محمود جم وزیر سابق دربار و نخست وزیر اسبق به سفارت ایران در مصر مأمور گشت.(1320 ش)

قانون عفو و بخشودگی به تصویب مجلس شورای ملی رسید. (1320 ش)

سد کوهرنگ در اصفهان افتتاح شد و بدینوسیله آب کارون از تونلی که 2841 متر طول دارد به طرف زاینده‌رود سرازیر شد. (1332 ش)

ژنرال دوگل رئیس جمهور فرانسه برای یک دیدار چهار روزه وارد تهران شد.(1342 ش)
همراه وی دهها خبرنگار و عکاس وارد ایران گردیدند.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 11 ربیع الثانی 1446 )

• درگذشت ابوعلی خیاط، دانشمند و ریاضیدان مسلمان(220 ق)
ابوعلی خیاط، منجم و ریاضی‏دان مسلمان، نزد متخصصین در علوم ریاضی و نجوم از مقام والایی برخوردار بود و نامش در کتاب دانشمندان طراز اول و مشهور جهان، آورده شده است. ابوعلی خیاط تالیفات متعددی دارد که کتاب المَوالید و نیز سِیَرُالاعمال از آن جمله‏اند. تعدادی از کتاب‏های این دانشمند برجسته‏ی …

• تولد “ابن‏ خَلْکان” قاضی، مورخ و ادیب شهیر عَرب(608 ق)
احمد بن محمد بن ابراهیم بن ابی‏بکر بن خلکان، ملقب به شمس الدین و مشهور به ابن خلکان از مشاهیر مورخین و قضات و علمای نامی قرن هفتم هجری، از معاصرین خواجه نصیرالدین طوسی، محقق حلّی و علامه‏ی حلّی می‏باشد. وی در نواحی اطراف موصل در عراق زاده شد. در ابتدا از پدر و دیگر بزرگان وقت، فقه …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 15 اکتبر 2024 )

• مرگ “آندره وزالیوس” کالبد شکاف معروف بلژیکی (1564م)
آندریاس وسالیوس یا آندره وزالیوس در 31 دسامبر 1514م در بروکسل در بلژیک به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه، وارد دانشگاه شد و در رشته پزشکی فارغ التحصیل گردید. وزالیوس از آن پس، در حالی که بیشتر از بیست سال نداشت، به استادی دانشگاه رسید و به تدریس پرداخت. با این حال، وی …

• تولد “پابْلیوس ویرژیل” بزرگ ‏ترین شاعر روم باستان (70 ق.م) (ر.ک: 19 مارس)
او را باید بزرگترین شاعر رومی در دنیای قدیم به حساب آورد. علاقه بسیار وی نسبت به زادگاه خود و مردمی که در آن به کشاورزی مشغول بودند، موضوعات اکثر اشعار ویرژیل را تشکیل می دهد. وی در شهر های کرمونا ، میلان و رم به تحصیل پرداخت و در این دوران علاقه وافری به خواندن آثار نویسندگان …

• عبور نخستین بالن از فراز اقیانوس اطلس (1928م)
در چنین روزی در سال 1928 میلادی بالن هوایی آلمانی با عنوان گراف زپلین پس از این که 6630 مایل را در 121 ساعت طی کرد به لا کهورست رسید .

• برکناری “نیکیتا خروشچف” رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق از قدرت (1964م)
پس از مرگ ژوزف استالین دیکتاتور شوروی سابق در سال 1953م، نیکیتا خروشچُف به مقام دبیر کلی حزب کمونیست و رهبری شوروی انتخاب شد. شهرت خروشچف در تاریخ اتحاد جماهیر شوروی سابق، بیشتر به سبب افشاگری‏های مهمی بود که وی پس از مرگ استالین علیه او در این کشور کرد و پرده از جنایات بی‏رحمانه …

• اعلام استقلال بوسنی و هرزگوین از یوگسلاوی (1991م)
جمهوری بوسنی و هرزگوین در جنوب اروپا و در همسایگی کشورهای کرواسی و یوگسلاوی و بر کرانه دریای آدریاتیک واقع است. پس از پایان جنگ جهانی دوم، بوسنی و هرزگوین ضمیمه کشور یوگسلاوی گردید. اگرچه سرزمین مزبور تا اندازه‏ای از خود مختاری برخوردار بود ولی نارضایتی در میان مردم کاملا محسوس بود …

• آغاز هفته جهانی نابینایان و روز جهانی عصای سفید
توجه به ایمنی نابینایان و رعایت حقوق اجتماعی آنان، همواره مورد توجه مردم خیراندیش و مجامع بین‏المللی بوده و هست و هر از چندگاه، ضرورت توجه به نابینایان در طیف گسترده‏ای مطرح می‏شود. در سال 1950م، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، و شورای جهانی نابینایان در جلسه‏ای مشترک، …

• زاد روز فریدریش ویلهِلم نیچه (1844م)
نبچه زادهٔ ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴ – درگذشتهٔ ۲۵ اوت ۱۹۰۰ فیلسوف، شاعر، منتقد فرهنگی، آهنگساز و فیلولوژیست کلاسیک بزرگ آلمانی و استاد لاتین و یونانی بود که آثارش تأثیری عمیق بر فلسفهٔ غرب و تاریخ اندیشهٔ مدرن بر جای گذاشته‌است. در سال ۱۸۶۹ با ۲۴ سال سن، به کُرسی فیلولوژی کلاسیک در دانشگاه …

• زاد روز ابوبکر زین‌العابدین عبدالکلام (1931م)
ابوبکر زین‌العابدین عبدالکلام که بیشتر با نام دکتر عبدالکلام شناخته می‌شد، دانشمند و مدیر هندی بود که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ در مقام ریاست جمهوری هند خدمت کرد. زاده۱۵ اکتبر ۱۹۳۱ / درگذشت۲۷ ژوئیه ۲۰۱۵ میلادی (۸۳ سال) کلام در رامسوارام در ایالت تامیل نادو متولد و بزرگ شده او دانش‌آموخته …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x