لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 22 آبان 1403 )
اجتماع بزرگ مردم تهران درباره تعیین نوع حکومت در مقرّ محمدعلی شاه قاجار (1287 ش)
در گیرودار نهضت مشروطهخواهی، در بیست و دوم آبان 1287 ش به دستور شیخ فضلاللَّه نوری، اجتماع بزرگی در باغ شاه، مقر محمدعلی شاه قاجار، با شرکت روحانیون، رجال، معاریف، بازرگانان، اصناف و مالکین تشکیل شد و مذاکراتی پیرامون نوع حکومت در ایران آغاز گردید. شیخ فضل اللَّه فریاد برآورد، مشروطه …
رحلت فقیه مبارز و نستوه آیت اللَّه “شیخ عبداللَّه مازندرانی” از رجال دوران مشروطه(1291 ش)
آیتاللَّه شیخ عبداللَّه مازندرانی در حدود سال 1219 شمسی (1256 ق) در بار فروش مازندران به دنیا آمد و مقدمات را در زادگاهش فراگرفت. سپس به عراق مهاجرت کرد و در کربلا از محضر عالم بزرگ، شیخ زینالعابدین مازندرانی استفاده کرد. وی از آنجا راهی نجف اشرف شد و نزد اساتید نامداری همچون …
یورش ساواک به منزل “امام خمینی”(ره) در قم و ربودن هزاران جلد کتاب و اسناد ایشان (1346ش)
حضرت امام خمینی(ره) قبل از تبعید به نجف، در منزلی در مقابل مدرسه حجتیه قم، محلی به عنوان کتابخانه و محل درس و بحث طلاب تاسیس کرده بودند که مورد مراجعه فراوان طلاب واقع گردید. ساواک که از فعالیت این مکان در جهت معرفی حضرت امام هراسناک شده بود، در چنین روزی در سال 1346، به آنجا و نیز …
رحلت عالم مجاهد آیت اللَّه “سیدمرتضی پسندیده” برادر بزرگ حضرت امام خمینی(ره) (1375 ش)
آیت اللَّه سیدمرتضی پسندیده، برادر بزرگ حضرت امام خمینی، در سال 1274 ش (1313 ق) در خمین به دنیا آمد. سید مرتضی پس از شهادت پدر، به همراه مادر و عمه خود، به سرپرستی حضرت امام مشغول بود و از ایشان نگهداری میکرد و حضرت امام مدتی از محضر برادر، دروس حوزوی را آموختند. سید مرتضی، علوم …
تحریم کالاهای آمریکایی توسط جمهوری اسلامی ایران (1358 ش)
در پی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در سیزدهم آبان 1358، مقامات آمریکایی، ایران را به عکس العملهای شدید سیاسی، اقتصادی و نظامی از جانب خود تهدید نمودند. در این حال مسؤولان جمهوری اسلامی، در دومین روز اشغال سفارت آمریکا، ابتدا مسأله تحریم صادرات …
درگذشت “مهرداد بهار” شاعر و سخنور معاصر (1373ش)
مهرداد بهار فرزند ملک الشعرا محمدتقی بهار در سال 1308 ش به دنیا آمد. از 1326 وارد عرصه سیاست شد و به حزب توده پیوست. در سالهای بعد به عنوان یکی از دانشجویان فعّال دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، مسؤول بخش تشکیلات سازمان دانشجویان شد. مهرداد بهار در سال 1330 به اتفاق دوستانش، بر اعضای …
رحلت عالم ربانی، آیت اللَّه “سید ابراهیم احمدی موسوی زنجانی” (1378ش)
آیتاللَّه سیدابراهیم احمدی موسوی زنجانی در سال 1303ش (1343ق) در یکی از روستاهای ابهر در استان زنجان به دنیا آمد و پس از طی دوران کودکی و نوجوانی، به تحصیل علوم دینی روی آورد. وی در 18 سالگی به قم مهاجرت کرد و طی پنج سال برخی مقدمات و سطوح را فرا گرفت. آیتاللَّه احمدی پس از آن به …
شهادت شهید محمدمهرزاد سلمانی (1357ش)
شهید محمدمهرزاد سلمانی در سال ۱۳۲۵ش در شهرستان لاهیجان از استان گیلان چشم به جهان هستی گشود. محمدمهرزاد در همان شهرستان محل تولدش بالید و بزرگ شد تا در مقطعی حساس از تاریخ میهنش، تأثیرگذار باشد. آری! روزها و ماهها از پی هم گذشت و محمدمهرزاد در جمع مردم متدین و باایمان زادگاهش، عشق …
تعداد وسائط نقلیه در تهران به مرز پانصد هزار رسید(1351ش)
به دنبال تصویب قانون منع توقیف اشخاص در قبال تخلف از انجام تعهدات مالی به دولت صدها نفر از زندان ها آزاد شدند(1352ش)
به علت نزدیک شدن قشون روس به تهران تصمیم به انتقال پایتخت گرفته شد.(1294ش)
در همان روز سلطان احمدشاه به لندن و پطرودگراد تلگراف کرده متذکر شد به علت حرکت قشون روس به تهران ناگزیر پایتخت را به اصفهان تغییر خواهد داد و مسئولیتی نسبت به عوارض بعدی ندارد
جنگ جهانی اول با شکست آلمان پایان یافت. (1297ش)
سفارت فرانسه در تهران طی اعلامیه ای پایان جنگ جهانی را اعلام و شرایط سنگین تسلیم آلمان را ذکر کرد
آقای سلیمان خان میکده به حکمرانی اصفهان منصوب گردید. (1305ش)
آیت الله سید حسن مدرس روحانی مبارز و نماینده ادوار گذشته از زندان خواف به زندان کاشمر انتقال یافت. (1316ش)
آئین گشایش مجلس سیزدهم با تشریفات خاص به عمل آمد.(1320 ش)
در همین جلسه اسفندیاری به ریاست موقت، سهام السلطان بیات و مؤید احمدی نایب رئیس شدند.
فضل الله زاهدی به ریاست شهربانی منصوب شد. (1322 ش)
هانری ماسه ایرانشناس نامی درگذشت(1348 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 10 جمادی الاول 1446 )
• وفات “امام بیهقی” از مشاهیر محدثین و حافظ قرآن(458 ق)
ابوبکر فخرالزَّمان احمد بن حسن، معروف به امام بیهقی از مشاهیر محدثین، حافظ، زاهد و در علوم گوناگون دارای دستی توانا بود. به جهت تحصیل احادیث و سنن نبویّه به بلاد بسیاری سفر کرد. او را بر امام شافعیان به واسطهی تألیفات خود حقّی روشن است. بیهقی در 458 قمری در نیشابور وفات یافت و جنازهاش …
• کشته شدن “خسروپرویز” پادشاه مغرور سلسله ی ساسانیان(7 ق)
خسرو پرویز از سلاطین ساسانی است که در مدائن میزیست و از سال 590 میلادی – بیست سالگی حضرت محمد(ص) – به مدت 38 سال بر ایران حکومت کرد. وی در عصر پیامبر اسلام(ص) میزیسته و حضرت طی نامهای، او را به اسلام دعوت نمود. این پادشاه مغرور نامهی پیامبر اکرم(ص) را پاره کرد و به نمایندهی خود …
• تصرف کشمیر توسط قوای “سلطان محمود غزنوی” در جریان حمله به هند(396 ق)
• درگذشت آیت اللَّه “حاج میرزا علی اکبر نوقانی” فقیه و مجتهد(1370 ق)
حاج میرزا علی نوقانی فقیه، متکلم و شاعر، متخلّص به فقیر، در سال 1300 ق در محلهی نوقان مشهد دیده به جهان گشود و تا 27 سالگی در محضر اساتیدی چون ادیب نیشابوری اول، حاج شیخ حسنعلی تهرانی و حاج سید عباس شاهرودی در حوزهی علمیهی مشهد به تحصیل علوم اسلامی پرداخت. سپس به نجف اشرف رفته …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 12 نوامبر 2024 )
• تولد “آگوستین رودَن” هنرمند برجسته فرانسوی (1840م)
آگوستین رودن هنرمند برجسته فرانسوی در 12 نوامبر 1840م در پاریس به دنیا آمد. وی به عنوان پژوهشگری پرشور به مطالعه مجسمههای یونان و روم باستان پرداخت. رودن در صحنه پیکرهسازی نوین، جایگاهی والا یافت و انقلابی علیه آرمانگرایى احساساتی به راه انداخت و نزدیکترین راه بازگشت به طبیعت …
• پایان نبرد “العَلَمین” در شمال افریقا و شکست آلمان از متفقین (1942م)
در جریان جنگ جهانی دوم، هنگامی که نیروهای ایتالیایى در مستعمرات خود در شمال افریقا به سپاهیان انگلیسی مستقر در کشور لیبی یورش بردند، هیتلر به کمک ایتالیا آمد و با تجهیز سپاهی مکانیزه، چنان عرصه را بر انگلیسیها تنگ کرد که آنان مجبور شدند تا اعماق مصر عقبنشینی کنند. با این حال چون …
• کشتار فلسطینیان در شهر رَفَح توسط نیروهای رژیم صهیونیستی (1956م)
جنایت سربازان رژیم صهیونیستی در اردوگاه فلسطینیان در شهر رَفَح واقع در نوار غزه، در دوازدهم نوامبر 1956م و چند روز پس از اعلام آتش بس در جنگ رژیم صهیونیستی، انگلستان و فرانسه بر ضدّ مصر صورت گرفت. نظامیان اسرائیلی پس از ورود به این اردوگاهْ ساکنان بیدفاع آن را قتل عام کردند و یکصد …
• پارلمان انگلستان مذهب کاتولیک را مذهب رسمی کشور تعیین کرد(1555م)
12 نوامبر 1555 میلادی پارلمان انگلستان مذهب کاتولیک را مذهب رسمی کشور تعیین کرد. دین مسیحیت بر اساس آموزههای عیسی، که در سده نخست میلادی در منطقه یهودیه به موعظه و پند و اندرز اهالی آنجا میپرداخت، استوار است اما دین مسیحیت با توجه بر شکنجه پیروان آن از سوی امپراتوری روم در امپراتوری …
• برای اولین بار از بیهوشی در عمل جراحی استفاده شده(1847م)
در روز 12 نوامبر سال 1847 میلادی برای نخستین بار در جهان، دکتر جیمز یانگ سیمسون (James Young Simpson) برای بیهوش کردن بیمار جهت انجام عمل جراحی، از کلروفورم استفاده کرد. منبع: fa.wikipedia.org
• رفراندوم تعیین حکومت پادشاهی یا جمهوری در نروژ برگزار شد(1905م)
12 نوامبر 1905 میلادی رفراندوم تعیین حکومت پادشاهی یا جمهوری در نروژ برگزار شد که مردم رای به حکومت پادشاهی دادند. نُروژ با نام رسمی پادشاهی نروژ، همچنین به فارسی دَری «ناروی» کشور پادشاهی مستقل و متمرکزی است که قلمروی آن بخش غربی شبه جزیره اسکاندیناوی، یان ماین و مجمعالجزایر …
• فضاپیمای وویجر ۱ در نزدیکترین فاصله خود از زحل اولین عکس خود را ثبت کرد.(1980م)
12 نوامبر 1980 میلادی فضاپیمای وویجر ۱ در نزدیکترین فاصله خود از زحل اولین عکس خود را از حلقه این سیاره ثبت کرد. وویجر ۱ (به انگلیسی: Voyager 1) یک فضاپیمای کاوشگر فضایی با وزن ۷۲۲ کیلوگرم است که با هدف مطالعه منظومه شمسی بیرونی در ۵ سپتامبر ۱۹۷۷ ۱۶ روز پس از همنای خود ویجر ۲ در …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.