لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 3 دی 1403 )
درگذشت استاد “شیخ حبیب اللَّه ذوالفنون” منجم و شاعر معاصر (1326ش)
استاد حبیباللَّه ذوالفنون تهرانی عراقی در سال 1239 ش (1278 ق) در سلطان آباد اراک به دنیا آمد. او به مدت بیست سال، بدون آن که استاد معینی داشته باشد به تحصیل علوم مختلف پرداخت. ذوالفنون سپس به نجف رفت و مدت ده سال به فراگیری زبان عربی و علوم دینی به ویژه تفسیر قرآن، همت گماشت. استاد …
تشکیل کمیسیون مطبوعات در وزارت کشور (1331 ش)
در چنین روزی در سال 1331 ه ش برای نخستین بار کمیسیون مطبوعات در وزارت کشور تشکیل شد .
درگذشت “سیدمحمدصادق طباطبایی” از رجال مشروطه (1340ش)
سیدمحمدصادق فرزند سیدمحمد طباطبایی یکی از دو رهبر مشروطیت، در سال 1262 ش (1300 ق) در تهران متولد شد و تحصیلات خود را در نجف اشرف ادامه داد. او در اوایل سلطنت مظفرالدین شاه قاجار به تهران آمد و مدرسه الاسلام را تأسیس کرد. سیدصادق در کنار پدر و سایر مراجع فعالیت زیادی برای نهضت مشروطه …
ترور ناکام برادر “جواد پاک آیین” دیپلمات ایرانی در بغداد (1370ش)
راهاندازی اولین مرکز اطلاعات رادیو نجوم ایران (1374 ش)
شهادت شهید حسن سلطانی (1364ش)
شهید حسن سلطانی در دوم فروردینماه سال ۱۳۴۵ش در منطقه بهشت وحدت دیده به جهان هستی گشود. تحصیلات خود را تا کلاس دوم راهنمایی ادامه داد ولی با شعلهور شدن آتش جنگ تحمیلی، درس و مدرسه را رها نمود و به سوی جبهههای جنگ شتافت و اکثر وقت خود را (از سال ۱۳۵۹ش تا ۱۳۶۴ش) در جبههها گذراند …
شهادت شهید عبدالرحمان رحمانیان (136ش)
شهید عبدالرحمان رحمانیان در سال ۱۳۴۲ش در سالهای خون و حماسه، سالهای افتخار و شهادت و در روزهایی که موج اعتراضات مردم، سرآغاز تحولات انقلابی بهشمار میرفت، در شهرستان جهرم در استان فارس چشم به جهان هستی گشود. عبدالرحمان، دوران کودکی را تحت حمایت پدر و مادری مهربان و زحمتکش، …
عملیات کربلای چهار (1365ش)
عملیات کربلای چهار در چنین روزی از سال ۱۳۶۵ هجری شمسی در منطقه عملیاتی غرب اروندرود آغاز گردید. تصمیم برای یکسره کردن کار جنگ با اجرای عملیات بزرگ در سال ۱۳۶۵ش تلاش سپاه پاسداران را برای طراحی عملیات کربلای ۴ در منطقه ابوالخصیب و شلمچه با هدف رسیدن به دروازههای بصره، در پی داشت. …
زادروز پایهگذار نقشه نگاری نوین در ایران (1300ش)
مهندس عباس سحاب، جغرافیدان و نقشهنگار (کارتوگراف) برجسته ایرانی بهشمار میرفت. از او بهعنوان بنیانگذار دانش نقشهنگاری به شیوه نوین در ایران یاد میشود. عباس سحاب، همچنین بنیانگذار مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب است. عباس سحاب در تاریخ سوم دیماه سال ۱۳۰۰ هجری شمسی …
روز ثبت احوال
سوم دی ماه به عنوان روز ثبت احوال در تقویم رسمی کشور وارد شد با تصویب شورای شورای فرهنگ عمومی کشور سوم دی ماه به عنوان روز ثبت احوال در تقویم رسمی کشور وارد شد. این روز اولین شناسنامه ایرانی صادر شد. ثبت احوال بصورت یکپارچه و منسجم در جهان مربوط به قرن نوزدهم میلادی است. …
روز ثبت احوال
سوم دی ماه به عنوان روز ثبت احوال در تقویم رسمی کشور وارد شد با تصویب شورای شورای فرهنگ عمومی کشور سوم دی ماه به عنوان روز ثبت احوال در تقویم رسمی کشور وارد شد. این روز اولین شناسنامه ایرانی صادر شد. ثبت احوال بصورت یکپارچه و منسجم در جهان مربوط به قرن نوزدهم میلادی است. …
قرارداد چهارمین کارخانه نورد امضا شد.(1349ش)
در رضائیه و زنجان 6 قاچاقچی مواد مخدّر به حکم دادگاه های نظامی تیرباران شدند(1349ش)
ایران و بحرین موافقت نامه فلات قاره را امضا کردند(1349ش)
اعلامیه ای تحت عنوان «چرا حسین قیام کرد؟ شهید راه آزادی » در آموزشگاه عالی پرستاری دانشگاه اصفهان نصب شد.(1356ش)
بنابر گزارش ساواک، تعداد اعلامیه مربوطه به سخنرانی امام در چهارم آبان سال 1343 در اعتراض به احیای رژیم کاپیتولاسیون، و «پاسخ زعیم و مرجع عالیقدراسلام امام خمینی به تسلیت های عموم ملت ایران» در دانشسرای راهنمایی تحصیلی آبادان مشاهده گردید.(1356ش)
بنا بر گزارش ساواک اعلامیه ای تحت عنوان «هموطنان» در دبیرستان دخترانه علیرضا پهلوی شهر آبادان مشاهده شد. در این اعلامیه «ضمن اهانت به مقدسات ملی و میهنی، از مردم خواست تا علیه دولت قیام کنند. همچنین شعار «مرگ بر 66» بر روی تخته، کف و دیوارکلاس ها نوشته شده بود که توسط مسئولان امر …
عصر امروز، تظاهراتی در تهران از سوی حدود 40 نفر در خیابان طوس برپا گردید.تظاهر کنندگان ضمن سردادن شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»، اعلامیه ای تحت عنوان «خلق زحمتکش ایران» با امضای «دانشجویان مبارز» توزیع کردند.(1356ش)
در ساعت 18/30، تظاهراتی در تهران از سوی جمعی حدود 30 نفر در نعمت آباد امامزاده حسن برپا گردید، تظاهر کنندگان با دخالت مأموران متفرق شدند.(1356ش)
از ساعت 20/50 الی 22/25، مراسمی در آبادان با حضور جمعی حدود 500 نفر و سخنرانی آقای محمد رضا بیک یزدی معروف به فاکر در مسجد جزایری برپا گردید.(1356ش)
خبرگزاری فرانسه از قول یک بانوی وکیل دادگاه های پاریس که به تازگی از ایران دیدار کرده بود، نوشت : «وکلای ایرانی از تأسیس زندان های مخفی و گاهی نیز زیرزمینی و تمایل مفرط به کشتن افراد در خیابان به جای بازداشت کردن، اظهار نگرانی می کنند.»(1356ش)
یپرم خان با عده ای از فدائیان خود به مجلس شورای ملی رفته وکلاء را از مجلس اخراج کرد و درب مجلس را قفل نموده و دستور داد کسی را به آنجا راه ندهند. (1290ش)
عبدالحسین تیمورتاش وزیر مقتدر درباره پهلوی از کار برکنار شد و در خانه خود واقع در بیرون دروازه باغشاه تحت نظر قرار گرفت. (1311 ش)
از طرف رضاخان دستور داده شد دربار را منحل کنند و … (1311 ش)
آن قسمت که تیمورتاش کار می کرد برچیده شد و رضاشاه گفت من دیگر دربار نمی خواهم و تیمورتاش دیگر وزیر دربار نیست.
مجلس شورای ملی لایحه دولت را در مورد مطبوعات به تصویب رسانید.(1321 ش)
به موجب این لایحه امتیاز کلیه روزنامه ها و مجلات لغو گردید و شرایط تازه ای برای نویسندگان و مدیران جرائد توأم با مجازات تعیین گردید
نام اداره نگهبانی به ژاندارمری تغییر یافت. (1325 ش)
شیخ حبیب الله ذوالفنون از اجله دانشمندان ریاضی و هیئت و نجوم و مستخرج تقویم در سن 88 سالگی درگذشت. (1326 ش)
به مناسبت هزار و صدمین سال تولد رودکی مراسم باشکوهی برپا شد. (1337 ش)
سفینه آپولوی 8 حامل فضانوردان آمریکایی به حومه ماه رسید. (1347 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 21 جمادی الثانی 1446 )
• درگذشت “محسن بن علی تنوخی” ادیب، شاعر و مورخ مشهور مسلمان(384 ق)
محسن بن علی تنوخی ادیب و مورخ مسلمان در شعر و ادب، استعداد سرشاری داشت و اشعار بسیاری از خود بر جای گذاشت. تنوخی در مدتی کوتاه، مراتب علمی و دینی متداولِ زمانِ خود را طی کرد و سپس به شغل قضاوت پرداخت. کتاب الفَرَجُ بَعد الشِّدَّه، شامل مجموعهای از وقایع تاریخی و اجتماعی آن دوران …
• رحلت عالم ربانی، آیتاللَّه “سید محمد حسن میرجهانی”(1413ق)
حاج سید محمد حسن میرجهانی طباطبایى اصفهانی فرزند میرسید علی در ذیقعدهی سال 1319 ق در یکی از روستاهای اصفهان و بیت دانش و تقوا چشم به جهان گشود. ایشان پس از فراگیری علوم مقدماتی در اصفهان، به حوزهی علمیهی نجف اشرف هجرت کرد و پس از بهرهگیری از درس حضرات آیات: آقا ضیاءالدین عراقی، …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 23 دسامبر 2024 )
• ترجمه انجیل از زبان لاتین به آلمانی به ابتکار “مارتین لوتر” (1521م)
لوتر در سال 1532 برای اولین بار ترجمه آلمانی تورات و انجیل را به انجام رساند تا همه معتقدان آلمانی زبان به کلام خدا دسترسی بدون واسطه داشته باشند . از نظر وی هیچ فرقی بین یک کشیش و فرد عادی وجود ندارد و هر کسی می تواند مستقیماً با خدا رابطه داشته باشد . لوتر همچنین برگزاری مراسم عبادی …
• اختراع گرامافون توسط “توماس ادیسون” مخترع امریکایی (1878م)
توماس آلوا ادیسون در طول عمر خود، ابتکارات و ابداعات فراوانی را به انجام رساند. یکی از این اختراعات، گرامافون یا دستگاه سخنگو نام داشت که آن را پس از آزمایشهای بسیار در 23 دسامبر 1878م اختراع کرد و نوع مقدماتی ضبط صوت به حساب میآمد. این گرامافون دارای صفحه دایرهای با پوشش نازکی …
• سقوط جده توسط “ابن سعود” و پایان حکومت خاندان هاشمی (1925م)
بعد از فرونشستن قیام وهابیان در نیمه نخست قرن نوزدهم، این گروه در طول قرن نوزده هماره به تحریک دیگران علیه دولت عثمانی مشغول بودند. در اوائل قرن بیستم، عبدالعزیز ابن عبدالرحمان ابن سعود به عنوان رئیس یکی از قبایل حجاز تصمیم به تسخیر بخشهایى از مناطق تحت حاکمیت عثمانی گرفت که به نظر …
• اختراع لاستیک مصنوعی (1932م)
درچنین روزی درسال 1932میلادی ، لاستیک مصنوعی ساخته شد. پس از کاهش تولیدات کائوچو دانشمندان به فکر ماده جایگزین برای آن افتادند . پس ازگذشت13سال از جنگ جهانی اول ، ماده میِل شیمیدان انگلیسی موفق به کشف لاستیک شد.
• اعدام ژنرال “هیدْکی تویو” نخست وزیر ژاپن در زمان جنگ جهانی دوم (1948م)
کشور ژاپن ازسالهای قبل از جنگ جهانی دوم با حمله به سرزمینهای اطراف، برخی از آن مناطق را به اشغال خود درآورد؛ با این وجود در دو سال اول جنگ جهانی دوم از ورود رسمی به صحنه جنگ پرهیز میکرد و حتی در 13 آوریل 1941م با شوروی پیمان عدم تجاوز امضا نمود. با این حال بسیاری از سران حکومتی …
• اعدام “لاوْرنتی بِرْیا” سیاستمدار سفاک و رئیس دستگاه امنیتی شوروی (1953م)
لاورنْتی پاوْلویچ بِریا، سیاستمدار معروف شوروی، در 24 دسامبر سال 1899م در جمهوری گرجستان به دنیا آمد. وی پیش از انقلاب کبیر روسیه در سازمان پلیس مخفی تزاری کار میکردو در سال 1917م به عضویت حزب کمونیست درآمد. وی در سالهای اولیه پس از انقلاب اکتبر روسیه، از مروّجان اصلی و فعال طرز …
• روز ملی “ژاپن”
کشور جزیرهای ژاپن، در غرب اقیانوس آرام و شرق قاره آسیا واقع است و با 377/819 کیلومتر مربع مساحت در همسایگی آبی چین و کره قرار گرفته است. جمعیت ژاپن نزدیک به 127 میلیون نفر است که بیشتر آنها نژاد ژاپنی داشته و به زبان ژاپنی صحبت میکنند. پایتخت ژاپن توکیو میباشد و از شهرهای مهم …
• روز پیروزی در مصر (1956م)
همه ساله چنین روزی به عنوان روز پیروزی درمصرگرامی داشته می شود . این پیروزی به خاطرخروج نیروهای اشغالگربعد از واقعه کانال سوئز است . روزگذشته (22 دسامبر ) در سال 1956 میلادی آخرین گروه از نیروهای انگلستان و فرانسه از مصر خارج شدند . در هشتم آبان 1335 ه ش و در پی ملی کردن کانال سوئز …
• درگذشت «میخائیل کلاشنیکوف» سازنده روسی اسلحه معروف کلاشنیکوف (2013 م)
وی در سال ۱۹۱۹ در شمال روسیه در روستایی به نام سیبری در خانوادهای فقیر متولد شد. سطح تحصیلات وی پایین بود به طوری که نتوانست دوران متوسط را طی کند. در سن کم جوانی وارد ارتش شوروی شد. در سال ۱۹۴۱ در طی یکی از حملات ارتش شوروی به نیروهای آلمان نازی میخائیل کلاشنیکوف در شهری به نام …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.