لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 28 آبان 1403 )
عزل “امیرکبیر” صدراعظم “ناصرالدین شاه” در پی بدگویی دشمنان داخلی و خارجی (1230 ش)
با مرگ محمدشاه قاجار، میرزا محمدتقی خان فراهانی معروف به امیرکبیر، تلاش زیادی برای به سلطنت رساندن ناصرالدین شاه به عمل آورد ودر نهایت با تدبیر او، کار سلطنت، سامان یافت. از آن پس و همزمان با آغاز پادشاهی ناصرالدین شاه، امیرکبیر نیز به صدارت عظمی دست یافت و به رتق و فتق امور همت ورزید. …
تاسیس جبهه ملی چهارم (1356 ش)
در سال 1356 ش که محمدرضا پهلوی، به اشاره آمریکا، فضای باز سیاسی جدید خود را اعلام کرد، جبهه ملی چهارم با پیشگامی شاپور بختیار در 28 آبان 1356، با عنوان اتحاد نیروهای جبهه ملی ایران و همکاری سه حزب ایران، حزب ملت ایران و جبهه سوسیالیستهای نهضت ملی ظاهر شد. بختیار، سرکرده این جبهه …
آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی توسط رژیم شاه برای فرونشاندن اعتراضات مردمی(1357 ش)
شهادت “حاج عباس ورامینی” رئیس ستاد لشکر 27 محمد رسولاللَّه(ص) (1362ش)
عباس (محمد) ورامینی (معروف به عباس ورامینی) در پنجم مردادماه سال ۱۳۳۳ ه.ش در محله پاچنار تهران چشم به جهان گشود. دوران کودکی را در میان کودکان مستضعف محله زادگاهش سپری کرد. علاقه و ارادت او به «حسین بن علی(ع)» و شرکت در تمام مراسمهای عزاداری، او را به لقب عباس علمدار مفتخر ساخت. …
آغاز عملیات ظفر 4 در منطقه دهوک توسط سپاه(1366ش)
عملیّات ظفر4 در تاریخ 28/8/66، با رمز مبارک «یارسولالله(ص)» به تلافی شرارت های رژیم عراق در بمباران مناطق غیرنظامی بویژه بیمارستان شهر دهوک و با هدف انهدام تأسیسات اقتصادی و نظامی دشمن در منطقه عملیّاتی استان دهوک آغاز میشود.
رحلت اندیشمند مبارز مسلمان، علامه “شیخ محمدجواد شرّی”(1373 ش)
استادعلامه حاج شیخ محمدجواد شرّی در حدود سال 1291 ش ( 1330 ق) در شهر صور در لبنان به دنیا آمد. پس از پشت سر گذاشتن دوران کودکی و نوجوانی، به حوزه علمیه نجف شتافت و درمحضر بزرگانی همچون حضرات آیات: سیدابوالحسن اصفهانی، محمدحسین غروی اصفهانی، میرزای نایینی، آقاضیاءالدین عراقی وابوالحسن …
شهادت شهید محمدرضا موحدیان عطار (1360ش)
شهید محمدرضا موحدیان عطار در سال ۱۳۲۹ش در شهر اصفهان چشم به جهان هستی گشود. او دوران کودکی خود را تا پایان تحصیلاتش در اصفهان سپری کرد و موفق به اخذ مدرک کارشناسی «زمینشناسی» از دانشگاه اصفهان گشت و در وزارت صنایع مشغول به خدمت شد. محمدرضا پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به جمع …
دولت ایران طی قراردادی نه سیلو از شوروی خریداری کرد(1349ش)
اولین موافقتنامه و قرارداد همکاری های انرژی اتمی ایران با فرانسه امضاء شد.(1353ش)
به موجب این قرارداد ایران دو راکتور اتمی مولد برق از فرانسه خریداری خواهد نمود
احمدعلی سپهر معروف به مورخ الدوله در سن 85 سالگی در تهران درگذشت(1354ش)
اللهیار صالح رئیس هیئت اقتصادی ایران در آمریکا برای تصدی وزارت دارائی احضار شد. (1321 ش)
لایحه دولت مبنی بر واگذاری اجازه انتشار اسکناس به هیئت نظارت اندوخته اسکناس به تصویب مجلس رسید.(1321 ش)
از این پس بانک ملی ایران می تواند با تصویب هیئت نظارت هر مقدار که لازم باشد اسکناس چاپ کند.
آیت الله شیخ مرتضی آشتیانی فرزند ارشد مرحوم آیت الله میرزا حسن آشتیانی در سن 85 سالگی درگذشت.(1325 ش)
مرحوم آشتیانی در واقعه رژی و تحریم تنباکو در کنار پدر بزرگوار خود جانفشانی ها نموده بود
دکتر محمد مصدق و همراهان وارد مصر شدند. (1330 ش)
دولت و مردم مصر استقبال بی سابقه ای از مصدق به عمل آوردند
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 16 جمادی الاول 1446 )
• وفات “ابوحنیفه ی دینوری” ادیب، منجم و ریاضیدان(281 ق)
ابوحنیفه، احمد بن داود دینوری از فلاسفه و حکما و ریاضیدانان قدیمی مسلمان میباشد که در نحو، لغت، منطق، نجوم، هیئت، حساب، هندسه، تاریخ و… یگانهی زمان بود. علاوه بر این، وی از علوم دینی و فلسفی نیز آگاهی زیادی داشت و در بلاغت کم نظیر بود. ابوحنیفه دینوری رصدخانهای در اصفهان تاسیس …
• درگذشت “علی عمادالدوله دیلمی” از موسسین آلبویه(338 ق)
علی بن بویه دیلمی ملَقَّب به عمادالدوله، به همراه دو برادر کوچکتر خود، رکن الدین حَسن و مُعزُّالدوله احمد، در ابتدای قیامِ داعیان علوی در گیلان و طبرستان به خدمت ماکان دیلمی و سپس مرداویچ بن زیار پیوستند. علی از طرف مرداویچ فرماندار کرج شد ولی در سالیان بعد با مرداویچ اختلافاتی پیدا …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 18 نوامبر 2024 )
• مرگ “پل اِلوار” شاعر نامدار فرانسوی در قرن بیستم (1952م)
پل اِلْوار از شاعران معروف قرن بیستم فرانسه، در 14 دسامبر 1895م در حومه شهر پاریس به دنیا آمد. وی تحصیلات اولیه خود را در زادگاهش فرا گرفت اما در این میان، بر اثر بیماری عفونت ریه، مدتی را در یک آسایشگاه سپری کرد. این مدت به او فرصت داد تا به مطالعه آثار شعری بزرگان ادب بپردازد. اِلوار …
• روز ملی “لِتونی”
لاتویا که در ایران به نام فرانسوی آن، لتونی خوانده میشود، یکی از سه جمهوری ساحلی دریای بالتیک است که بین دو کشور لیتوانی و استونی، در شرق اروپا قرار گرفته است. مساحت آن 64/610 کیلومتر مربع و جمعیت آن نزدیک به 2/5 میلیون نفر میباشد. زبان رسمی این کشور لتونیایی است. واحد پول لتونی …
• مرگ “فرانسوا لاروشفوکو” نویسنده و فیلسوف برجسته فرانسوی (1680م)
پرنْسْ فرانْسْوا دوک دو لاروشفوکو، فیلسوف و نویسنده فرانسوی، در سوم مارس 1613م در خانوادهای اشرافی در پاریس به دنیا آمد. وی از دوران جوانی وارد ارتش و سیاست شد، اما پس از حضور در یکی از جنگهای داخلی از ارتش کناره گرفت. لاروشفوکو همچنین پس از چند حضور ناموفق در عرصه سیاست، از …
• تولد “لویی ژاک داگر” مبتکر فن عکاسی (1789م) (ر.ک: 2 ژوئیه)
“لوئی داگر “نقاش ،مخترع و فیزیکدان بزرگ فرانسوی چشم از جهان فرو بست .لویی داگر در زمان حیات خود اختراعات بزرگی کرد که دومین عکاسی از آن جمله است و اولین عکس روشن و واضح را نیز او برداشت .لویی داگر که اختراع خود را همزمان با اکتشافات” نیسفورینه پس “انجام داد ،به سال 1789 میلادی در …
• انعقاد قرارداد استعماری حفر کانال “پاناما” بین امریکا و پاناما (1903م)
در حالی که امریکا پس از استقلال پاناما، امتیاز حفر کانال پاناما را از آن خود کرده بود، بر اساس قراردادی که در 18 نوامبر 1903 با دولت تازه تأسیس این کشور امضاء نمود، شرایطی را به دولت پاناما تحمیل کرد که نفع فراوانی برای خود و ضررهای متعددی برای پاناما به همراه داشت. حق بهرهبرداری …
• درگذشت “مارْسِلْ پروسْتْ” نویسنده و رمان نویس معروف فرانسوی (1922م)
مارْسل پروسْتْ، رمان نویس معروف فرانسوی در دهم ژوئیه 1871م در پاریس به دنیا آمد. او از کودکی به علت کسالت مزاجی و وضعیت خوب خانوادگی، درصدد برنیامد که حرفهای برای خود جستجو نماید. پروست از همان اوایل جوانی، از بیماری تنگی نفس رنج میبرد و همین وضع باعث گردید که بیشتر اوقات را در …
• روز ملی “عمّان”
عمان، تاریخی کهن دارد. این سرزمین پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص)، به دست مسلمانان فتح شد. یک قرن بعد، فرقهای از خوارج به نام اباضیه سر به شورش برداشتند و قرنها در این منطقه حکومت کردند. عمان در سال 1256م به تصرف ایران درآمد، اما در اوایل قرن شانزدهم، استعمارگران پرتغالی این سرزمین …
• فیلیپ دوم پادشاه فرنسا شد (1180م)
در تاریخ 18 نوامبر 1180میلادی فیلیپ دوم پادشاه فرنسا شد. فیلیپ دوم پادشاه فرنسا از دودمان کاپتیها و فرزند لویی هفتم از سومین همسرش بود. فیلیپ دوم پادشاه فرنسا اگرچه در چیرگی بر شمال فرانسه کامیاب بود ولی در گسترش پادشاهیش به جنوب این کشور چندان پیروز نبود. وی توانست نورماندی …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.