لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 6 مهر )
صدور اولین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص جنگ عراق با ایران (1359 ش)
در تاریخ سوم مهر 1359 ش، چهار روز پس از آغاز جنگ تحمیلی، دبیر کل سازمان ملل به شورای امنیت اطلاع داد که به رغم کوششهای به عمل آمده برای توقف حملات، جنگ میان ایران و عراق در زمین، دریا و هوا ادامه یافته و خسارات جانی و مالی به بار میآورد. از این رو وی پیشنهاد کرد شورای امنیت، مسأله …
سقوط سوسنگرد توسط دشمن متجاوز بعثی (1359 ش)
در زمان جنگ ارتش عراق ۳ بار برای تصرف سوسنگرد تلاش کرد که با مقاومت شدید مردم مواجه گردید ولی در حمله سوم شهر در محاصره ارتش عراق قرار گرفت. با حمله عراق در ۳۱ شهریور، عناصر تیپ ۳ زرهی لشکر ۹۲ اهواز، مستقر در پاسگاه صفریه و سوبله، نتوانستند حملات دشمن را دفع کنند و به ناچار به عقب …
عقب راندن دشمن از گیلانغرب (1359 ش)
در ادامه تجاوز ارتش رژیم بعث عراق به خاک میهن اسلامی، لشکرهای دشمن به قصد تسخیر سر پل ذهاب و گیلانغرب به سوی این شهرها حرکت کردند که با مقاومت نیروهای مردمی مواجه شده و زمین گیر شدند. دشمن پس از این ناکامی، نیروهای خود را برای تصرف نواحی خوزستان راهی جبهه های جنوب نمود.
آغاز انتفاضه جدید مسجدالاقصی (1379 ش)
در پی ورود آریل شارون، رهبر حزب تندروی لیکود و عامل کشتار بیرحمانه فلسطینیها در اردوگاه صبرا و شتیلا به مسجدالاقصی و هتک حرمت این مکان مقدس، فلسطینیهای خشمگین در اعتراض به این اقدام، تظاهرات کردند و قیام اسلامی خود را آغاز نمودند. به همین مناسبت، این قیام، انتفاضه مسجدالاقصی نام …
شهادت شهید عزت الله شمگانی (1360ش)
شهید عزت الله شمگانی در سال ۱۳۳۹ش در روستای «مشهدی کاوه» شهرستان «فریدن» از توابع استان اصفهان چشم به جهان هستی گشود. پنج سال دوران کودکی را در همانجا گذراند و سپس به اصفهان سفر کرد و در آن شهر اقامت گزید. پس از گذراندن مقاطع ابتدایی و راهنمایی، از ادامه تحصیل منصرف شد و با انجام …
شهادت شهید رسول مرتضوی (1369ش)
شهید رسول مرتضوی در سیامین روز از خردادماه سال ۱۳۵۰ش در شهرستان سراب را به نور حضور خویش مزین ساخت. روزهای پرنشاط کودکی او در هالهای از شادی و نشاط سپری شد، در سن شش سالگی به مدرسه رفت و به آموختن پرداخت. تحصیلات ابتدایی را که به پایان رساند، به جستوجوی کار پرداخت و بهعنوان کارگر …
درگذشت حمید شیرزادگان،پیشکسوت فوتبال ایران (1386ش)
حمید شیرزادگان از پیشکسوتان و قهرمانهای فوتبال دهه چهل ایران بود. وی در سال ۱۳۱۹ش در محله درخونگاه تهران بهدنیا آمد و در همان حوالی، در خیابان شاپور بالید. شیرزادگان طی دوره دبیرستان در تیم فوتبال بود و بعد در تیم محله بازی کرد تا زمانی که به تیم پرآوازه شاهین پیوست. وی، فوتبال …
درگذشت بهزاد باشی،مترجم و مؤلف مطرح معاصر (1370ش)
بهزاد باشی مترجم و نویسندهای مبارز بود و بیشتر سالهای عمر خود را در زندان، تبعید و فعالیت مطبوعاتی گذراند. وی جوان بود که وارد جریانات سیاسی شد و به زندان افتاد. باشی، نزد خود و پدرش و در زندانهای کودتای آمریکایی، زبان انگلیسی آموخته بود و با موسیقی کلاسیک – که شیفته آن بود – …
درگذشت حسین ناصحی، آهنگساز برجسته ایرانی (1356)
حسین ناصحی از آهنگسازان ایرانی در زمینه موسیقی سمفونیک بود. وی در سال ۱۳۰۴ش در تهران متولد شد. ناصحی از سال ۱۳۱۸ش در هنرستان عالی موسیقی به تحصیل پرداخت. ساز تخصصی وی ترومبون بود و استاد او در تهران یکی از استادان چک بهنام ژوزف اسلادک بود. ناصحی در ارکستر رادیو به رهبری پرویز محمود …
ایران یک میلیون و چهارصد هزار پوند برای انجام خانه سازی به اردن کمک کرد(1354ش)
درگذشت حجتالاسلام شیخ مصطفی رهنما, از مبارزان دهه ۱۳۳۰ به بعد و حامیان حقوق مردم فلسطین(1392ش)
حجتالاسلام شیخ مصطفی رهنما فرزند عبدالحسین در سال 1304 در کرمانشاه متولد شد. وی تحصیلات خود را در حوزههای علمیه قم، کربلا و نجف به پایان رساند. فعالیت مطبوعاتی را از سال 1323 آغاز و در سال 1329، مجله «حیات مسلمین» را منتشر نمود… مدتی با روزنامه و نشریاتی چون کیهان، اکونومیست، …
مجلس شورای ملی اعتباری به میزان دویست هزار تومان از محل ذخیره نقره مملکت برای نقل و انتقال الوار در…(1309ش)
اختیار دولت قرار داد که عده ای از آنها را به قم و خوار ورامین و حدود خراسان کوچانیده و سکونت دهد.
بر اثر تنزل پوند کمیسیون اسعار خارجی قیمت پوند را از 90 قران به 68 قران تنزل داد.(1310ش)
دکتر احمد متین دفتری از طرف رئیس الوزراء به سمت وزارت دادگستری معرفی شد. (1315ش)
عبدالله یاسائی مدیرعامل باشگاه هواپیمایی شد. (1318 ش)
ژنرال ویول فرمانده قوای انگلستان در هند وارد تهران شد. (1320 ش)
دکتر مصدق، حائری زاده، صالح، دکتر هدایتی، دکتر علوی، حسین مکی دولت رزم آرا را به علت تعلل در استیفای حقوق ملت ایران و عدم اجرای قانون 29 مهرماه 1326 در مورد نفت جنوب استیضاح نمودند(1329 ش)
دکتر مصدق، حائری زاده، صالح، دکتر هدایتی، دکتر علوی، حسین مکی دولت رزم آرا را به علت تعلل در استیفای حقوق ملت ایران و عدم اجرای قانون 29 مهرماه 1326 در مورد نفت جنوب استیضاح نمودند(1329 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 23 ربیع الاول 1446 )
• ورود حضرت معصومه(س) به شهر مقدس قم (201 ق)
یک سال پس از سفر تبعید گونهی امام رضا(ع) به شهر مرو، حضرت معصومه، خواهر آن امام، به همراه عدهای از برادران خود برای دیدار برادر و تجدید عهد با امام زمان خویش راهی دیار غربت شد. در مسیر راه به شهر ساوه رسیدند ولی در آنجا عدهای از مخالفین اهل بیت با مأموران حکومتی همراهی نموده و …
• رحلت “میرزا حسین خان دانش” ادیب و شاعر(1362 ق)
میرزا حسین خان دانش، مردی فاضل و شاعری با ذوق بود. این شاعر ایرانی بخشی از عمر خویش را در استانبول و آنکارا سپری کرد و تمام این مدت را به تحقیق و تالیف در ادب پارسی گذراند. از آثار دانش میتوان به دستور زبان فارسی، سرآمدان سخن، دربارهی احوال پانزده نفر از مشاهیر شعر ایران از رودکی …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 27 سپتامبر)
• پیروزی ارتش آلمان علیه نظامیان شوروی در جریان جنگ جهانی دوم (1941م)
در جریان پیشروی نیروهای آلمان نازی به خاک شوروی که از 22 ژوئن 1941 شروع شده بود، قوای شوروی در حالی که خسته بودند و مهمّاتشان رو به پایان بود، مورد حمله همه جانبه سربازان آلمانی قرار گرفتند. در این نبرد که در 27 سپتامبر 1941م به پیروزی آلمانی منجر گردید، روسها به شدت شکست خوردند. …
• انتخاب شهر “پکن” به عنوان پایتخت کشور جمهوری خلق چین (1949م)
شهر پکن در چین یکی از شهرهای قدیمی است که سابقه آن به بیش از هزار سال قبل از میلاد میرسد و سابقه پایتختی آن را میتوان از سدههای اولیه بعد از میلاد به حساب آورد. در قرن سیزدهم که مغولها سرتاسر چین را تصرف کردند و سلسله یوآن را تأسیس نمودند، بخشی از این منطقه را خانبالق نامیده و …
• آغاز سلطنت رسمی “پتر کبیر” امپراتور معروف روسیه (1689م)
پتر کبیر، تزار بزرگ و معروف روسیه، در 12 مارس سال 1672م در مسکو به دنیا آمد. در 29 آوریل 1782 به سلطنت رسید ولی نیابت سلطنت بر عهده خواهرش سوفی قرار گرفت. پس از آن که خواهرش به نیابت سلطنت رسید، او را به قریهای در نزدیک مسکو فرستاد که این امر باعث تربیت روحی و اخلاقی پتر شد. خواهر …
• آغاز به کار اولین راه آهن جهان در انگلستان (1825م)
نخستین راههای ریلی با ریلهای چوبی ساخته میشد و واگنهای اسبی بر روی آنها حرکت میکرد. در قرون هفده و هجده میلادی این قطارها برای حمل زغال سنگ و سنگ معدن به کار میرفت. در قرن هجدهم که مخترعان انگلیسی، فرانسوی و امریکایى مشغول آزمایش لوکوموتیوهای بخار شدند، ریلهای چُدَنی جایگزین …
• اشغال “کابل” پایتخت افغانستان توسط گروه طالبان (1996م)
ظهور گروهک طالبان در جنوب افغانستان در سال 1994م و اعلام موجودیت آن در سپتامبر این سال، چهره سیاسی کشور و مسیر جنگ و زد و خوردها را عوض کرد. طالبان که در پاکستان آموزش دیده بودند و هدفشان ظاهراً برقراری دولت واحد اسلامی در افغانستان بود، پادگانهای نظامی نواحی مرکزی و غرب کشور را …
• روز جهانی جهانگردی
جهانگردی با انگیزههای مختلف از دیرباز بین انسانها رواج داشته و آثار مکتوب و به جا مانده از این گردشها، به نسلهای مختلف بشری در شناختن تاریخ و جغرافیای مکانی و شرایط زندگی و حکومتی گذشتگان کمک میکند. اما جهانگردی با سبک جدید از اوایل قرن شانزدهم میلادی آغاز شد. زمانی که انقلاب …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.