لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید.
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 14 دی 1403 )
فرار “ازهاری” و “اویسی” از مزدوران رژیم به خارج از کشور (1357ش)
غلامرضا ازهاری و غلامعلی اویسی دو تن از ارتشبدهای عالی رتبه ارتش رژیم بودند که در روزهای پایانی عمر رژیم احساس کردند که این رژیم نابودشدنی است و حضور آنان در ایران ممکن است به قیمت جان آنان تمام شود. از این رو پس از انتقال اموال بیشمارِ خود به خارج از کشور، به اروپا …
تبعید آیت اللَّه “سید مصطفی خمینی” به ترکیه توسط رژیم (1343 ش)
پس از تبعید حضرت امام خمینی(ره) در سیزدهم آبان 1343 ش به ترکیه، رژیم پهلوی در عصر همان روز، فرزند ارشد ایشان، حاج سید مصطفی را نیز دستگیر و روانه زندان قزل قلعه در تهران نمود. انعکاس این دو خبر، شهرهای قم، مشهد و تهران را به حالت تعطیل درآورد و در بسیاری از شهرها تظاهرات به راه افتاد. …
ورود اولین هواپیما به ایران (1292 ش)
در پی اجرای یک برنامه پرواز نمایشی در آسمان تهران توسط خلبانی لهستانی با یک هواپیمای دوباله سبک در زمان احمدشاه قاجار، اولین هواپیما به ایران وارد شد. در ازای این برنامه، دستاندرکاران این هواپیما با فروش مبلغ گزاف بلیط، نمایش مختصری داده بودند. تا سالها بعد، پروازها غالباً نمایشی …
سفر مخفیانه ژنرال هایزر مستشار عالی رتبه نظامی آمریکا به تهران (1357 ش)
ژنرال رابرت هایزر، معاون وقت فرمانده نیروی هوایی آمریکا در اروپا بود و برای مأموریتی ویژه به تهران آمد تا دولت آمریکا را در تصمیمگیریهای بعدی و اطلاع از اوضاع ایران در زمان انقلاب بزرگ ملت مسلمان ایران، یاری کند. هایزر در مدت اقامت سی و چند روزه خود در ایران تنها یک بار با شاه ملاقات …
عملیات کوچک محدود در تنگ حاجیان توسط سپاه (1359ش)
برای اینکه عراق بتواند ارتفاعات سرکوب به گردنه کاسه گران را در منطقه گیلانغرب جمهوری اسلامی ایران اشغال نماید در حمله سراسری خود از محور خسروی قصر شیرین- امام حسن به گیلانغرب استفاده نمود. در طراحی مقابله با عراق در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سه گردنه مهم پاطاق، سنگان …
عملیات محدود چَغالوند در گیلانغرب، به طور مشترک به فرماندهی سپاه پاسداران (1359ش)
این عملیات در گیلانغرب -چغالوند به فرماندهی ارتش و کمک سپاه انجام شد.
درگذشت عالم وارسته آیت اللَّه “شیخ محمد لاکانی”(1379ش)
آیتاللَّه شیخ محمد لاکانی رشتی در سال 1290 ش برابر با 1331ق در نجف اشرف و در بیت آیتاللَّه شیخ مهدی لاکانی از علمای دوران، به دنیا آمد. وی در ده سالگی، به همراه پدر راهی رشت گردید و پس از پشت سر گذاردن مقداری از تحصیلات جدید، به فراگیری علوم دینی پرداخت. آیتاللَّه لاکانی در سال …
روز جهاد کشاورزی
علوم کشاورزی و منابع طبیعی یکی از مهمترین ارکان علوم در توسعه علمی و توسعه پایدار کشور است. زیرا امنیت غذایی و حفاظت محیط زیست که رکن اساسی دوام و بقای یک کشور است وابسته به آن است در صورتی که زمینه مساعد بوده و سازماندهی مناسب باشد. علوم کشاورزی و منابع طبیعی یکی …
شهادت شهید عباسعلی احمدی (1359ش)
شهید عباسعلی احمدی در روستای کوچک و زیبای سطر در نزدیکی شهر سنقر از توابع استان کرمانشاه چشم به جهان هستی گشود و کودکی را در دامان پاک خانوادهای کشاورز و زحمتکش گذراند. او پس گذراندن تحصیلاتش در مقطع دبستان، برای ادامه تحصیل راهی کرمانشاه شد. عباسعلی بعد از گرفتن مدرک ششم ابتدایی، …
سربازان مسلح عراقی به مدرسه ایرانیان در بغداد و کاظمین حمله کردند و آنها را تعطیل نمودند(1349ش)
سینمای اروپا در خیابان شاه آباد آتش گرفت. (1349ش)
در این حریق که منجر به از بین رفتن ساختمان سینما شد سه کشته و ده مجروح باقی ماند
وزارت تولیدات کشاورزی منحل شد(1350ش)
حضرت آیت الله سید احمد خوانساری ضمن اعلامیه ای مظالم دولت بعثی عراق را نسبت به ایرانیان مقیم آن کشور و علمای اعلام به شدت محکوم نمودند(1350ش)
متذکر شدند اصناف و بازاریان فردا در مسجد سید عزیزالله اجتماع نمایند
برف سنگینی در تهران و اغلب شهرها بر زمین نشست(1351ش)
جمشید بهنام به ریاست دانشگاه فارابی منصوب شد(1353ش)
شعارهای از جمله «مرگ بر کد66 ستمگر، نفرین بر کد 66، لعنت بر کد 66، پیروز باد مبارزه مجاهدین و ما پیروزیم» (کد66 منظور شاه است ) بر روی…(1356ش)
در کلیه دبیرستان ها، فرمانداری و خانه رئیس آموزش و پرورش شهرستان کازرون نوشته شد که توسط مسئولان نسبت به محو آنها اقدام گردید.
روزنامه صوراسرافیل با همکاری میرزا قاسم خان تبریزی و میرزا جهانگیر خان شیرازی در تهران انتشار یافت و شماره اول آن امروز منتشر شد.(1286ش)
میرزا علی اکبر خان قزوینی معروف به «دخو» (دهخدای آینده) از نویسندگان این روزنامه است.
کلیه درجات نظامی رایج در قزاقخانه و ژاندارمری لغو گردید و به جای آن درجات جدید معین و اعلام گردید. (1300ش)
درجات سابق عبارت بود از امیر تومان، امیرپنجه، کلنل ماژور، کاپیتان. درجات جدید به این شرح معین شد: امیرلشکر، سرتیپ، سرهنگ، نایب سرهنگ، یاور، سلطان، نایب اوّل و دوّم و سوّم
سردار سپه وزیر جنگ با تصویب احمدشاه به هفت تن از سرداران قزاقخانه درجه امیرلشکری که بالاترین درجه در قشون بود اعطاء نمود. (1300ش)
سرداران عبارت بودند از: سردار مقتدر (امیرلشکر عبدالحمید غفاری)، سردار مدحت (امیرلشکر عباسقلی جلایر)، سردار همایون (امیرلشکر قاسم والی)، سردار عظیم (امیرلشکر محمد توفیقی)، سردار منتخب (امیر لشکر حبیب الله جهانبانی)، سردار رفعت (امیرلشکر علی نقدی). همچنین امیر تومان عبدالله خان (عبدالله …
از طرف سردار سپه وزیر جنگ حکم عمومی قشون صادر شد. (1300ش)
به موجب این حکم در ایران پنج لشکر و یک ارکان حرب و یک شورای قشون تشکیل شد
از طرف سردار سپه سردار مقتدر به ریاست شورای قشون برگزیده شد(1300ش)
احمد آقا خان (امیر احمدی) به فرماندهی لشکر غرب که محل آن همدان است منصوب شد (1300ش)
دانشگاه اهواز طی مراسمی گشایش یافت. (1337 ش)
شرکت نفت اعلام کرد درآمد دولت ایران در سال 1958 مجموعاً 88 میلیون پوند بوده است.(1337 ش)
جنگلهای گیلان در اثر وزش باد گرم در شش منطقه آتش گرفتند. (1344 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 3 رجب 1446 )
• وفات “محمد بن یحیی بوزجانی” از مفاخر علمی ایران و اسلام(388ق)
ابوالوفا محمد بن محمد بن یحیى بوزجانی در سال 328 ق در نزدیکی نیشابور به دنیا آمد. او تحصیلات ریاضی خود را در نیشابور فرا گرفت و در جوانی به عراق رفت. بوزجانی از آن پس در بغداد سکونت گزید و تا پایان عمر به تحقیق، تالیف و ترجمه پرداخت. او از مترجمان مشهور کتب ریاضی از یونانی به عربی …
• درگذشت ادیب شهیر “ابوالحسن طاهربناحمد بابشاد مصری” (496ق)
ابوالحسن طاهر بن احمد بابشاد مصری در ابتدا پیشهی بازرگانی داشت ولی بعداً به تحصیل علم علاقه پیدا کرد و در عراق به تحصیل مشغول شد. وی پس از اتمام تحصیلات به مصر بازگشت و درمجامع فرهنگی و اجتماعی مصر مشغول کار گردید. بابشاد مصری پس ازمدتی در انزوا درگذشت.
• شهادت امام هادی علیه السلام (254 ق)
شهادت امام علی النقی علیه السلام در سال 254 هجری بنا بر قول مشهور در 41 سالگی بوده است. مرحوم کلینی شهادت آن حضرت را در 26 جمادی الاخر نقل فرموده است. مشهور این است که آن حضرت 6 یا 8 سال و 5 ماه داشت که پدر بزرگ وار ایشان جواد الائمه علیه السلام به شهادت رسیدند. آن حضرت به منصب کبرای …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 3 ژانویه 2025 )
• استقلال کامل “نیکاراگوئه” در امریکای مرکزی (1838م)
کشور جمهوری نیکاراگوئه در امریکای مرکزی واقع است. تاریخ نیکاراگوئه مانند سایر جمهوریهای امریکای مرکزی با دوران طولانی سلطه اسپانیا که قریب سه قرن به طول انجامید، آغاز میشود. در سال 1821م به دنبال ناآرامیها در اسپانیا، نیکاراگوئه نیز مانند سایر کشورهای امریکای لاتین، استقلال خود …
• درگذشت “پیر لاروس” ادیب و لغت شناس معروف فرانسوی (1875م)
پیِر لاروس ادیب و لغت شناس بزرگ فرانسوی در23 اکتبر 1817م در خانوادهای فقیر در شهر پاریس به دنیا آمد. وضع مالی پدرش به قدری بد بود که قدرت نداشت حتی برای پسرش یک لباس آبرومند خریداری نماید و پیِر با شلوار پاره و مندرس در دبستان و دبیرستان مورد تمسخر و استهزاء دانشآموزان قرار میگرفت. …
• سرنگونی “مانوئل نوریگا” در پاناما پس از مداخله نظامی امریکا (1990م)
پس از مرگ عمر توریخوس رهبر نظامی پاناما در سال 1981 و چند سال آشفتگی سیاسی، سرانجام قدرت به دست یک ژنرال دیگر به نام مانوئل نوریگا افتاد. وی پیش از آن درصدد اعمال سلطه مستقیم بر کانال پاناما و خارج ساختن آن از دست نیروهای امریکایى بود. وی همچنین به علت عدم تمکین از سیاست امریکا و …
• امضای پیمان “استارت 2” بین امریکا و روسیه (1993م)
مذاکرات محدود ساختن سلاح های استراتژیک، از سال 1969م بین امریکا و شوروی سابق آغاز شد و در طی چند مرحله به امضای قراردادهای سالت 1 و 2 انجامید. هرچند در این میان پس از تهاجم شوروی به افغانستان، تنشهایى میان امریکا و شوروی بروز کرد ولی با روی کار آمدن گورباچف و ایجاد دگرگونی در شوروی …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.