آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

امروز چهارشنبه ( ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ )


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 14 شهریور 1403 )

ادامه تهاجمات رژیم عراق به مرزهای غربی جمهوری اسلامی ایران (1359 ش)
صدام حسین، دیکتاتور بعثی عراق، از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بغض و کینه خود را نسبت به ایران آشکار نمود و به طور آشکار و پنهان، درصدد تعرض به انقلاب اسلامی برآمد. اعزام ستون پنجم عراق به خوزستان برای انجام اقدامات تخریبی، اخراج ده‏ها هزار ایرانی تبعه عراق و اهداء هزاران قبضه …

شهادت آیت‏اللَّه “علی قدوسی” دادستان کل انقلاب اسلامی (1360 ش)
آیت‏اللَّه شیخ علی قدوسی در سال 1306 در نهاوند به دنیا آمد. در 15 سالگی به تشویق پدر که عالم معروف شهر بود، راهی قم شد و به تحصیلات حوزوی روی آورد. پس از اتمام سطح، از درس خارج آیت‏اللَّه بروجردی و حضرت امام بهره برد و فلسفه را از علامه طباطبایی فراگرفت. آیت‏اللَّه قدوسی در فراگیری …

شهادت سرتیپ “وحید دستجردی” رییس کل شهربانی کشور (1360ش)
سرهنگ هوشنگ وحید دستجردی در سال 1304 در اصفهان به دنیا آمد. وی پس از پشت سرگذاشتن دروس ابتدایی و متوسطه، در سال 1328 وارد آموزشگاه شهربانی شد و پس از 32 سال خدمت در پست‏های مختلف باز نشسته شد. این شهید بزرگوار که از طرفداران نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) به شمار می‏رفت، پس از …

تیرگی روابط سیاسی ایران و کویت (1366 ش)
در پی پشتیبانی‏های مکرر سیاسی و اقتصادی دولت کویت از رژیم بعث عراق جهت ادامه تجاوزات این رژیم به خاک جمهوری اسلامی ایران، از دهم تا چهاردهم شهریور 66، سه فروند موشک “سرگردان” به خاک کویت اصابت کرد که آخرین آن، خسارت کلی به بار آورد. دولت کویت که جمهوری اسلامی را مسؤول این حمله‏ها …

درگذشت دانشمند معاصر دکتر “سید مرتضی آیت ‏اللَّه زاده شیرازی” (1379 ش)
دکتر سید مرتضی آیت‏ اللَّه زاده شیرازی از نوادگان میرزای بزرگ شیرازی، در سال 1307 ش در نجف اشرف به دنیا آمد. وی پس از آن که دروس حوزوی را در نجف و سپس تهران پشت سرگذاشت، در 23 سالگی به دانشکده معقول و منقولِ دانشگاه تهران راه یافت و پس از اخذ لیسانس، جهت گذراندن دوره‏های فوق لیسانس …

اسامی کامل انتخاب شدگان انجمن های شهرستان و استان اعلام شد و حزب دولتی ایران نوین با دخالت کامل انتخابات را برد(1349ش)

ایران و ابوظبی در تعیین مرزهای آبی به توافق رسیدند(1350ش)

حضرت آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی که از اعاظم و بزرگان مراجع تقلید شیعه در نجف بودند بدرود زندگی گفتند(1353ش)

دکتر محسن هشترودی، ریاضی دان، استاد ممتاز دانشگاه و اشعر در سن 69 سالگی درگذشت(1355ش)

کارگران کارخانجات ماشین سازی اراک و فولاد اصفهان اعتصاب کردند(1357ش)

از طرف محمدعلی شاه فرمان رئیس الوزرائی به نام میرزا احمدخان مشیرالسلطنه صادر شد. (1286ش)

انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای ملی به عمل آمد. (1294ش)
مؤتمن الملک به ریاست و عدل الملک و سید محمدصادق طباطبائی به نیابت ریاست انتخاب شدند.

حاج مخبرالسلطنه وزیر مالیه با اختیارات کامل والی آذربایجان شد. (1299ش)
مأموریت عمده وی خاتمه دادن به قیام شیخ محمد خیابانی است

قانون ورزش اجباری در مدارس به تصویب مجلس رسید. (1306ش)

ابراهیم خواجه نوری نویسنده معروف به ریاست اداره کل تبلیغات و انتشارات منصوب شد. (1322 ش)

مجید آهی سفیر کبیر ایران در مسکو که مدتی بیمار و بستری بود در تهران درگذشت. (1325 ش)

قرارداد خرید هفتاد هزار تن شکر از امریکا امضاء شد. (1333 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 29 صفر 1446 )

• درگذشت”ابوعبداللَّه محمد بن جابر بن سنان” ریاضی‏دان بزرگ مسلمان (317 ق)
ابو عبداللَّه محمد بن جابر بن سنان بتانی از مشاهیر و اکابر حکمای اسلام و منجم، اختر شناس و ریاضی دان بود و در هندسه و ریاضیات و هیئت سرآمد روزگار خود به شمار می‏رفت. وی در مصر به دنیا آمد و بیش از چهل سال به رَصَد افلاک و نجوم اشتغال داشت. او زمان دقیق سال خورشیدی را معین نمود و کتب …

• درگذشت محقق و عالم آگاه “ملاحسینعلی تویسرکانی” (1286 ق)
ملاحسینعلی تویسرکانی دانشمندی آگاه و اهل تحقیق و مطالعه بود و در علومی چون فقه و اصول فقه، اطلاعات و دانش بسیاری داشت. تویسرکانی سال‏های بسیاری را به تدریس پرداخت و دانش خود را در اختیار دانش پژوهان قرار داد. از مهم‏ترین کتاب‏های ملاحسینعلی تویسرکانی می‏توان به کشف الاسرار در فقه …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 4 سپتامبر 2024 )

• اختراع اولین موتور برق توسط “ادیسون” مبتکر امریکایی (1882م)
توماس آلوا ادیسون، مخترع بزرگ امریکایى، دارای اختراعات زیادی بود اما اختراع لامپ، کار بزرگ وی به شمار می‏رود و همین ابداع بود که او را به اوج شهرت و افتخار رساند. ادیسون در ادامه کار، موتور برق را نیز اختراع کرد. موتور برق اختراع ادیسون، 300 اسب بخار قدرت داشت. ادیسون با استفاده از …

• مرگ “شارْلْ پگی” نویسنده و ادیب فرانسوی (1941م) (ر.ک: 7 ژانویه)
شارل پگی، شاعر و نویسنده فرانسوی در هفتم ژانویه ۱۸۷۳م در فرانسه به‌دنیا آمد. وی در جوانی وارد نظام شد اما پس از چندی آن را رها کرد و پس از ورود به دانش‏سرای عالی پاریس، از پایان این دوره نیز صرف‏نظر کرد. پگی از آن پس به نویسندگی روی آورد و در سال ۱۹۰۰م نشریه دفترهای دوهفتگی را بنیان …

• تولد “فرانسوا شاتوبِریان” نویسنده، ادیب و محقق شهیر فرانسوی (1768م)
فرانسوا رِنِه شاتو بریان نویسنده معروف فرانسوی در 4 سپتامبر 1768م در شهر سن مالو در فرانسه به دنیا آمد و پس از طی تحصیلات خود وارد ارتش شد. وی طی سال‏های بعد وارد فعالیت‏های سیاسی گردید و مدتی با ناپلئون بُناپارت همکاری کرد. اما این ارتباط دیری نپایید و به دلایل سیاسی، با ناپلئون …

• وقوع کودتای ضدسلطنتی در جریان انقلاب فرانسه (1797م)
با پیروزی انقلاب فرانسه و به دست گرفتن قدرت توسط کمیته نجات ملی، محاکمات و اعدام‏های فراوانی صورت گرفت که این امر باعث نارضایتی مردم شد. از این رو، کمیته نجات ملی از سال 1795م با ترکیب تازه‏ای به حیات خود ادامه داد اما پس از چندی، این کمیته نیز منحل شد. با انحلال کمیته نجات ملی، مجلس …

• درگذشت “لوتر بوربنْگْ” محقق و طبیعی‏دان معروف امریکایی (1926م)
لوتر بوربنگ طبیعی‏دان امریکایى، در 18 فوریه 1849م به دنیا آمد. وی تحصیلات رسمی را تا 19 سالگی به اتمام رساند و از آن پس بر اثر مطالعه برخی آثار درباره جانوران و گیاهان به تحقیق درباره گیاهان پرداخت. بوربنگ پس از چندی راهی کالیفرنیا گردید و پنجاه سال بقیه عمر را به آزمایش درباره گیاهان …

کشف پنی‏سیلین توسط “الکساندر فلمینگ” دانشمند برجسته انگلیسی (1928م)
سر الکساندر فلمینگ، میکروب‏شناس برجسته اسکاتلندی در روز چهارم سپتامبر 1928م به طور اتفاقی به کشف پنی‏سیلین موفق شد. پنی‏سیلین علی‏رغم دارا بودن خاصیت قوی میکروب‏کشی، محرک و مسموم کننده نبود. فلمینگ این کشف را با نام پنی‏سیلین در سال 1929م اعلام کرد اما در آن زمان، کسی به این کشف مهم …

• آغاز محاصره “استالین ‏گراد” شوروی توسط آلمان در جریان جنگ جهانی دوم (1942م)
پس از حمله سراسری نیروهای نظامی ارتش آلمان نازی به شوروی در 22 ژوئن 1941م، هیتلر در اوت سال بعد یکی از فرماندهان نظامی نازی را ژنرال پاولوس را مامور فتح استالین‏گراد کرد. نیروهای پاولوس در اوایل سپتامبر به حومه استالین‏گراد رسیدند و از چهارم سپتامبر 1942م، این شهر را به محاصره خود …

• درگذشت آلبرت شوایتزر ، طبیب و دانشمند (1965م)
دکتر آلبِرْتْ شوایْتْزِر پزشک انسان‏دوست فرانسوی در 14 ژانویه سال 1875م در شهر کایْزْبِرْگْ اِلْزاس فرانسه به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی خود، به علم و هنر پرداخت و از آن پس، زندگی خود را وقف خدمت به بشریت نمود. اعتقاد شوایتزر بر این بود که دنیا رؤیای شگرفی از عشق به …

• زادروز فرانسوا شاتوبریان،مؤسس مکتب رمانتیک در ادبیات فرانسه(1768م)
فرانسوا رنه شاتوبریان نویسنده معروف فرانسوی در چهارم سپتامبر سال ۱۷۶۸ میلادی در شهر سن‏مالو در فرانسه به‏دنیا آمد و پس از طی تحصیلات خود، وارد ارتش گردید. وی طی سال‏های بعد وارد فعالیت‏های سیاسی گردید و مدتی با ناپلئون بناپارت همکاری کرد اما این ارتباط دیری نپایید و به دلایل سیاسی، …

• مرگ شوایتزر،برنده جایزه سال 1952 صلح نوبل (1965م)
آلبرت شوایتزر در ۱۴ ژانویه ۱۸۷۵م در کایسنبرگ،‌ در آلزاس‌علیا که اکنون جزو کشور فرانسه است، به‌‌دنیا آمد. سرتاسر زندگی این اندیشمند و پزشک انسان‌دوست، در کارهای علمی و هنری و کمک به محروم‌ترین انسان‌ها گذشت و به‌صورت نمونه‌ای از زندگی انسانی زبان‌زد جهانیان شد. شوایتزر در ۱۸۹۹م به …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x