لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 26 شهریور 1403 )
آغاز دوره چهارم مشروطه، عصر سلطه آمریکا بر ایران (1320 ش)
پس از سقوط رضاخان پهلوی در جریان جنگ جهانی دوم و ورود نیروهای متفق به ایران، محمد رضا پهلوی با حمایت متفقین بر اریکه سلطنت تکیه زد. از این زمان دوره سوم مشروطه که از ابتدای زمامداری خفقانبار و استبدادی رضاخان شکل گرفته بود پایان پذیرفت و دوره چهارم مشروطه آغاز شد. در این میان، سران …
الغاء یک جانبه قرارداد 1975 الجزایر توسط “صدام حسین” رییس جمهور بعثی عراق (1359 ش)
با سقوط محمدرضا شاه و پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، ستون نظامی ساختار امنیتی متمایل به غرب در منطقه فروپاشید، منطقه خلیج فارس با بحران خلأ قدرت طرفدار غرب مواجه گردید و موازنه قوا زیر سؤال رفت. پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آثار عمیقی بر مناسبات کشورهای منطقه و قدرتهای بزرگ صاحب نفوذ …
تشکیل نیروهای سه گانه در سپاه پاسداران به فرمان امام خمینی(ره) (1364 ش)
تا سال 1364، اغلب عملیاتهای جنگ با همکاری و حضور ارتش و سپاه به طور مشترک انجام میشد. پس از مدتی، ضرورت جنگ ایجاب نمود تا سپاه به طور مستقل به اجرای عملیات بپردازد تا این که حکم حضرت امام خمینی(ره) در 26 شهریور سال 1364 مبنی بر تشکیل سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی سپاه پاسداران …
شهادت شهید محمود شامخی (1351ش)
در سال ۱۳۲۶ش چشمان شهید محمود شامخی برای اولینبار در تهران به روی جهان هستی گشوده شد. محمود، دوران شیرین کودکی را در کانون پرمهر خانواده گذراند و ظلم رژیم طاغوتی پهلوی را درک کرد. وی سپس به تحصیل روی آورد و پس از گذراندن دوران دبیرستان، وارد دانشکده حسابداری شرکت نفت شد و از همانجا …
شهادت شهید عبدالله جمالی (1365)
شهید عبدالله جمالی در سال ۱۳۳۶ش در قهدریجان از توابع اصفهان متولد شد. پدرش کشاورز بود، بههمین علت از کودکی به کار در مزارع مشغول شد و با دستان کوچکش زخمهای روزگار را احساس نمود. با اوجگیری مبارزات مردم انقلابی، در صف سربازان روحالله (ره) قرار گرفت تا شاید کودکان کشورش همانند او …
ژرژ پمپیدو رئیس جمهوری فرانسه وارد تهران شد(1352ش)
ژنرال بارزانی شهر کرکوک عراق را تصرف کرده و نیروهای خود را در آنجا استقرار داد(1353ش)
روزنامه ندای وطن در تیراژ سه هزار نسخه در تهران انتشار یافت.(1287ش)
درگذشت احمد بیگدلی رمان نویس نامدار ( 1393ش)
احمد بیگدلی 26 فروردین 1324 در اهواز به دنیا آمد و از دهه شصت تاکنون، کتاب نوشته است. رمان «اندکی سایه» او توانست جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را برای وی به ارمغان آورد. زندهیاد بیگدلی دارای تحصیلات دانشکده هنرهای دراماتیک بود. برخی از کتابهای منتشر شده او عبارتند از: «شبی …
حسن مستوفی وزیران خود را به شرح زیر به مجلس شورای ملی معرفی کرد: (1305ش)
حسن وثوق وزیر عدلیه – محمدعلی فروغی وزیر جنگ محمود علامیر (احتشام السلطنه) وزیر داخله – حسن اسفندیاری وزیر مالیه – مهدیقلی هدایت وزیر فوائد عامه و تجارت – احمد بدر (نصیرالدوله) وزیر معارف – علیقلی انصاری وزیر خارجه – احمد اتابکی وزیر پست و تلگراف
از طرف وزارت طرق و شوارع بیست نفر محصل برای انجام تحصیلات تخصصی به اروپا عزیمت نمودند. (1309ش)
نجفقلی خان صمصام بختیاری (صمصام السلطنه) ایلخانی ایل بختیاری که بعد از استبداد صغیر چند نوبت رئیس الوزرائی ایران بود درگذشت. (1309ش)
فروغی رئیس الوزراء وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: (1312ش)
جعفرقلی اسعد وزیر جنگ – علی اکبر داور وزیر مالیه – علی منصور وزیر طرق – محمود جم وزیر داخله – محسن صدر وزیر عدلیه – محدعلی دولتشاهی وزیر پست و تلگراف – باقر کاظمی وزیر امور خارجه – علی اصغر حکمت کفیل وزارت معارف – علی اکبر بهمن رئیس اداره کل تجارت – مصطفی قلی بیات رئیس اداره فلاحت …
جلسه فوق العاده مجلس شورای ملی جهت اجرای سوگند شاه جدید تشکیل یافت. (1320 ش)
شاه در نطق خود وعده داد شاه قانونی خواهد بود و اصول قانون اساسی را رعایت خواهد کرد و افزود اگر در گذشته اجحافی شده باشد برطرف و جبران خواهد شد
امروز در زندان قصر شورش شد (1320 ش)
و عده ای از زندانیان با باز کردن درهای زندان قصد خروج داشتند که توسط یک گروهان از واحد حکومت نظامی به مسلسل بسته شدند و ده ها نفر مقتول و مجروح شدند
طبق عرف پارلمانی محمدعلی فروغی از نخست وزیری استعفاء داد و مجلس مجدداً به او ابراز تمایل نمود و فرمان صادر گردید. (1320 ش)
اسدالله ممقانی وزیر سابق دادگستری به معاونت دادستان کل منصوب شد. (1323 ش)
بانک شاهنشاهی سابق مستغلات و اثاثیه و مطالبات خود را به مبلغ سی و شش میلیون ریال به بانک بازرگانی فروخت. (1331 ش)
به دستور دکتر مصدق نخست وزیر تصویب نامه های سال 1325 مبنی بر تبدیل کارمندان پیمانی و حکمی و قراردادی به رسمی لغو گردید. (1331 ش)
به دستور دکتر مصدق نخست وزیر تصویب نامه های سال 1325 مبنی بر تبدیل کارمندان پیمانی و حکمی و قراردادی به رسمی لغو گردید. (1331 ش)
انتخابات دوره بیست و یکم مجلس شورای ملی و دوره چهارم مجلس سنا در تمام ایران آغاز شد.(1342 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 12 ربیع الاول 1446 )
• ولادت رسول خاتم، پیامبر اکرم(ص) بنابر قول اهل سُنَّت (سال عام الفیل)
سرانجام پس از قرنها، انتظار عالم خلقت به سر آمد و بزرگ هدایتگر انسانها پا به عرصه و جود نهاد. برترین مخلوق خدا ظاهر شد، باران «رحمه للعالمین» باریدن گرفت، چشمه رافت و هدایت فیضان کرد و نور محمدى عالم ملک و ملکوت را منور نمود. در شهرى که شرافتش را از و لادت او دریافت کرد، چشم به جهان …
• درگذشت احمد بن حنبل، پیشوای مذهب حنبلیها (241 ق)
احمد بنحنبل بنهلال در ربیع الاول سال 164 ه . ق در بغداد متولد شد. وی از اصحاب امام شافعی بود و هزاران حدیث میدانست. عدهای از جمله محمد بن اسماعیل بخاری و مسلم بن حجاج نیشابوری از وی اخذ حدیث کردند. از جمله آثار احمد بن حنبل میتوان کتاب العلل، کتاب التفسیر، کتاب الزهد و کتاب الایمان …
• تولد عالم و عارف بزرگ “شریعتاصفهانی” فقیه برجسته و مرجع کبیر(1266ق)
ملافتح اللَّه بن محمدجواد اصفهانی، معروف به شیخ الشریعهی اصفهانی فقیه، اصولی، رجالی، جامع معقول و منقول، حکیم و متکلم بود. او در ابتدا در حوزهی علمیهی اصفهان به تحصیل مشغول شد و پس از مدتی اقامت در حوزهی مشهد، در سال 1295 ق، راهی حوزهی عظیم نجف اشرف گردید و در درس حضرات آیات …
• رحلت فقیه، مفسر و محدث بزرگ “سید مهدی قزوینی” (1400 ق)
آیتاللّه سید مهدی بنسیدحسن قزوینی در محضر شیخ مرتضی انصاری و میرزای شیرازی به فراگیری علوم دینی پرداخت و در 20 سالگی به اجتهاد رسید. سیدمهدی علاوه بر تبحُّری که در فقه، اصول، کلام، تفسیر و حدیث داشت در کمالات نفسانی نیز کم نظیر بود. این عالم بزرگوار علاوه بر تدریس و تألیف، مردمان …
• آغاز هفته ی وحدت
دراین هفته ، رسالتمدار بزرگ، حضرت محمد بن عبدالله (ص) دیده به جهان گشود تا نعمت خدا، بربندگان تکمیل شود ، راه از چاه باز شناخته گردد و مردم در سایه نبوتش ، از ضلالت به هدایت ، از ظلمت به نور و از تفرقه به وحدت برسند.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 16 سپتامبر 2024 )
• شهادت شیخ “عمر مختار” رهبر قیام ضد استعمار ایتالیا در لیبی(1931م)
شیخ عمر مختار، مجاهد استعمارستیز و مبارز مسلمان لیبیایى در سال 1858م به دنیا آمد. وی پس از فراگیری قرآن و دروس دینی به عنوان شیخ و بزرگ قبیله و ناحیه خود تعیین شد. شیخعمر مختار مدتی در سودان به ارشاد و هدایت مردم پرداخت و در سال 1911م به زادگاهش مراجعت نمود. با هجوم ارتش متجاوز ایتالیا …
• روز ملی و استقلال کشور “مکزیک” از استعمار اسپانیا (1821م)
کشور مکزیک با 1/958/201 کیلومتر مربع در امریکای مرکزی در کنار دریای کارائیب و در همسایگی ایالات متحده امریکا، گواتمالا و بلیز واقع شده است. جمعیت مکزیک در حدود 100 میلیون نفر است که عمدتاً کاتولیک مذهبند. پایتخت این کشور، مکزیکوسیتی و واحد پولش پزوی مکزیک میباشد. اکثریت سکنه مکزیکْ …
• استفاده از تانک برای اولین بار در جنگ متفقین علیه آلمان ها (1916م)
• درگذشت دکتر “رونالْدْ راس” پزشک انگلیسی و کاشف عامل بیماری مالاریا (1932م)
سِر رونالْدْ راس، پزشک و محقق انگلیسی در سیزدهم مه 1857م در منطقه آلمورا در نزدیک کشور نپال و در خانوادهای انگلیسی – هندی به دنیا آمد. وی در کودکی راهی انگلستان شد و پس از طی دروس مقدماتی و متوسطه، موفق به اخذ دکترای پزشکی گردید. راس مدتی به خدمت در سازمان بهداری در هند مشغول بود …
• محاصره “ورشو” پایتخت لهستان توسط ارتش آلمان در آغاز جنگ جهانی دوم (1939م)
با آغاز رسمی جنگجهانی دوم در اول سپتامبر 1939م حمله نیروهای آلمان نازی به لهستان نیز از پانزدهم سپتامبر شروع شد و این شهر در 16 سپتامبر به محاصره ارتش نازی درآمد. فردای آن روز نیز، ارتش سرخ شوروی به خاک لهستان یورش برد و مناطق وسیعی از این کشور را به تصرف خود درآورد. با وجود آن که …
• تأسیس فدراسیون مالزی در جنوب شرقی آسیا (1963م)
بعد از جنگ جهانی دوم، نیروهای اشغالگر ژاپن از مناطق اشغالی در جنوب شرقی آسیا خارج شدند. در همین زمان شکلگیری جنبشهای استقلالطلبانه و از سوی دیگر غیرممکن بودن تداوم سیاستهای استعماری بریتانیا، انگلستان تأسیس فدراسیونی مرکب از 11 سلطاننشین مالایا پیشنهاد نمود که با مخالفت مردم …
• درگذشت “احمدشاه مسعود” نظامی برجسته و سردار مبارز افغانی (2001م)
حمد شاه مسعود، نظامی برجسته و مبارز معروف افغانی در سال 1952م در شمال افغانستان به دنیا یا آمد. وی پس از طی تحصیلات متوسطه راهی کابل شد و از دانشگاه این شهر در رشته مهندسی فارغالتحصیل گردید. احمد شاه مسعود در بیست سالگی به عضویت حزب جمعیت اسلامی درآمد و پس از چندی به فرماندهی شاخه …
• روز بین المللی حفاظت از لایه اُزن
روز جهانی حفاظت از لایه ازن شاید در مقایسه با بسیاری از رویدادهای بین المللی تاریخچه چندان طولانی نداشته باشد. ماجرا به سال۱۹۹۴ برمی گردد، در آن سال کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل، پذیرفتند تا روزی را برای حفاظت از لایه ازن نام گذاری کنند. از آن به بعد همه کشورها متعهد شدند که …