لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 12 شهریور 1403 )
شهادت جهادگر ضد استعمار انگلیس “رییسعلی دلواری” (1294 ش)
رییسعلی فرزند رییس محمد در سال 1261 ش در دهستانی از توابع بوشهر به دنیا آمد. او در عصر مشروطیت، جوانی 24 ساله، بلند همت، شجاع، در صدق و صفا کم مانند و در حب وطن و توکل به خدا، ضرب المثل بود. اگرچه سواد و معلومات کافی نداشت، اما پاکی و سرشت و صفات حمیده او زبانزد اطرافیان بود. رییسعلی …
تأسیس شرکت بیمه ایران با سرمایه 20 میلیون ریال (1314 ش)
رحلت فقیه جلیل آیت اللَّه “حاج ملاعلی واعظ خیابانی” (1327ش)
آیت اللَّه حاج ملاعلی واعظ خیابانی در حدود سال 1245ش (1282ق) در تبریز به دنیا آمد. وی مبادی و مقدمات علوم را در زادگاهش پشت سرگذاشت و پس از سالیانی، مدارج علمی را طی کرد. ایشان از جوانی به مطالعه کتاب و تالیف و تصنیف آثار مشغول بود و کتب متعددی شامل 27 جلد پدید آورد که وقایع الایام …
درگذشت فیزیکدان شهیر دکتر “محمود حسابی” پدر فیزیک نوین ایران (1371 ش)
دکتر محمود حسابی در سال 1281 شمسی از پدر و مادر تفرشی، در تهران دیده به جهان گشود. پدرش از سادات و سفیر کبیر ایران در بغداد و سپس شامات بود که به همراه خانوادهاش به بیروت نقل مکان کرد ولی پس از مدتی بدون خانوادهاش به ایران بازگشت و از آن پس، استاد با فقر و تنگدستی، تحصیلات خود را …
روز بهوَرز
به دنبال تحقیق گسترده ای که وزارت بهداشت در سال ۱۳۶۳ هجری شمسی، برای آگاهی از وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی انجام داد، این نتیجه به دست آمد که چهل درصد از مرگ و میرهای کشور در ۵ سال اول زندگی کودکان اتفاق می افتد و هشتاد درصد آن نیز در یک سال اول زندگی است. بنابراین می توان با آموزش …
انتخابات انجمن های شهر و استان در سراسر کشور پایان گرفت(1349ش)
حسن امامی دبیر کل بانک مرکزی ایران شد(1351ش)
پادشاه و ملکه نپال وارد تهران شدند(1352ش)
مرتضی قلی خان صنیع الدوله از ریاست مجلس شورای ملی استعفا داد. (1286ش)
ساختمان مقبره فردوسی با حضور والی خراسان آغاز شد. (1307ش)
سیلوی بزرگ تهران و کارخانه بلورسازی افتتاح شد. (1318 ش)
گنجایش سیلو شصت و چهار هزار تن می باشد.
سید محمد تدین وزیر مشاور به جای حسین سمیعی به سمت وزیر کشور معرفی شد. (1322 ش)
موافقتنامه جدید بازرگانی ایران و شوروی امضاء و مبادله شد.(1335 ش)
پروفسور آرتور ایهام پوپ محقق و ایرانشناس معروف امریکائی در سن 87 سالگی در شیراز درگذشت طبق وصیت او جسد را در کنار پل خواجو در اصفهان دفن کردند. (1348 ش)
پروفسور آرتور ایهام پوپ محقق و ایرانشناس معروف امریکائی در سن 87 سالگی در شیراز درگذشت طبق وصیت او جسد را در کنار پل خواجو در اصفهان دفن کردند. (1348 ش)
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 27 صفر 1446 )
• رحلت فقیه اصولی “ابوالمعالی کلباسی اصفهانی” (1315 ق)
محمد بن حاج محمد ابراهیم کلباسی، از بزرگان علمای امامیهی اوایل قرن چهاردهم هجری است. وی از نظر علمی، مراتب بلندی داشته و دارای تألیفات بسیاری است. از جمله آثار او میتوان به کتب: شرح کفایهی سبزواری، شرح خطبهی الدمشقیه و الجبر و التَفویض اشاره کرد. وی همچنین دربارهی محدثان بزرگ …
• درگذشت “صلاح الدین ایوبی” سردار شجاع مسلمان در جنگهای صلیبی (589 ق)
الملک الناصر صلاحالدین یوسف بن أیوب بن شادی بن مروان (به کردی: سهلاحهدین ئهیوبی، Selah’edînê Eyubî) فرمانروای ایوبی و فرمانده مسلمان در جنگهای صلیبی بود.ایوبیان دودمانی کردتباربودند که از ۱۱۷۱ تا ۱۲۶۰/۱۲۵۰م در مصر و سوریه و عراق فرمانروایی کردند. پایتختهای ایشان دمشق و قاهره …
• مأموریت “اسامه بن زید” از سوی پیامبر برای تجهیز سپاه جهت نبرد با رومیان (11 ق)
پیامبر اکرم(ص) پس از بازگشت از حجهالوداع، در آخرین روزهای عمر شریف خود جهت نبرد با رومیان که از شمال غربی شبه جزیرهی عربستان در صدد لشکرکشی به سرزمینهای مسلمانان بودند، سپاهی منظم از مهاجران و انصار مدینه ترتیب داد وبه همگان فرمان داد تا در آن شرکت جسته و با رومیان متجاوز به جهاد …
• تولد “ابن ماجه” محدث ایرانی و مؤلف کتاب السُّنَنَ (209 ق)
ابن ماجه محدث و عالم بزرگ مسلمان در قزوین به دنیا آمد. او پس از گذراندن دروس مقدماتی دینی در زادگاه خویش به نقاط مختلف سرزمین پهناور اسلامی آن روز سفر کرد و از علمای بزرگی حدیث شنید. او مجموعهی این احادیث را در کتابی که سنن ابن ماجه خوانده میشود، گردآوری کرد. این اثر، یکی از کتب …
• رحلت فقیه بزرگوار آیتاللّه العظمی “سید عبدالاعلی موسوی سبزواری” (1414 ق)
آیتاللَّه حاج سیدعبدالاعلی فرزند سیدعلی رضا موسوی سبزواری از علمای نجف اشرف در صفر سال 1328 ق در سبزوار تولد یافت و پس از تحصیل مقدمات و سطوح در سبزوار و خراسان به نجف اشرف مهاجرت نمود. وی در نجف از محضر درس آیات عظام: میرزای نائینی، آقا ضیاء الدین عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی و شیخ …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 2 سپتامبر 2024 )
• تولد “ژرژ سورا” نقاش بزرگ فرانسوی (1859م)
ژرژ سورا نقاش معروف فرانسوی در دهم ماه مارس سال 1859م در خانواده متوسطی در فرانسه به دنیا آمد. او از 17 سالگی به آموختن هنر نقاشی پرداخت و طی مدت کوتاهی، در شمار نقاشان معروف عصر خود درآمد. سورا در 19 سالگی در مدرسه هنرهای زیبای پاریس نام نویسی کرد و در همین سال به مطالعات عمیق در …
• آغاز قیام “اردشیر بابکان” سرسلسله پادشاهان ساسانی علیه اشکانیان (223م)
بر اثر انحطاط دولت مرکزی اشکانیان و ضعفی که به سبب جنگهای مکرر و طولانی آن با امپراتوری روم به این پادشاهی ایران وارد شده بود، اردشیر بابکان، یکی از امیران دست نشانده پارس، قدرتی به هم رسانید و بر ضد اردوان پنجم، بیست و هشتمین و آخرین پادشاه اشکانی سر به شورش برداشت. اردشیر پس از …
• مرگ “ویلیام هَمیلْتون” ریاضیدان بزرگ ایرلندی (1865م)
ویلیام راون هَمیلْتون، ریاضیدان ایرلندی، در چهارم اوت 1805م در دوبْلین پایتخت ایرلند به دنیا آمد. وی از کودکی نزد عمویش که از روحانیون کلیسا بود به فراگیری علوم دینی پرداخت. آثار نبوغ و هوش فراوان، از طفولیت در همیلتون نمایان شد به طوری که در سه سالگی خواندن و نوشتن را آموخت و تا …
• روز ملی و استقلال کشور “جمهوری دموکراتیک ویتنام” از فرانسه (1945م)
کشور جمهوری سوسیالیستی ویتنام با 331/041 کیلومتر مربع مساحت، در جنوب شرقی آسیا و در همسایگی چین، لائوس و کامبوج واقع شده است. جمعیت ویتنام بیش از 80 میلیون نفر است که بیشتر مردم از نژاد زرد و پیرو آیین بودا میباشند. پایتخت ویتنام، هانُویْ و واحد پولش دونْگْ است. پیشبینی میشود که …
• تسلیم نهایی کشور ژاپن در برابر متفقین و پایان یافتن کامل جنگ جهانی دوم (1945م)
به دنبال حملات هوایى ژاپن به امریکا در جریان جنگ جهانی دوم، نیروهای امریکایى نیز به شدت به ژاپن و متصرفاتش حمله برده و تلفات سنگینی به ژاپن وارد آوردند. پس از مرگ روزولت رئیس جمهور امریکا که در آوریل 1945 اتفاق افتاد، معاونش هاری ترومن به ریاست جمهوری امریکا دست یافت و او بود که اجازه …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.