لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید .
رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 7 آبان 1403 )
ترور نافرجام آیت اللَّه “سیدحسن مدرس” به امر “رضا خان” (1305 ش)
پس از آنکه رضاخان به قدرت دست یافت، درصدد برآمد تا از آیت اللَّه سیدحسن مدرس انتقام بگیرد و او را از سر راه خویش بردارد. به همین منظور ده نفر از مأموران شهربانی را مأمور ترور وی نمود. در هفتم آبان ماه 1305 شمسی هنگامی که آیتاللَّه مدرس از کوچهای در تهران عبور میکرد از اطراف، …
تصویب قانون مبارزه با کشت خشخاش در مجلس شورای ملی (1334ش)
تا قبل از سال 1334 به دلیل قانونى بودن تولید، توزیع و ترانزیت مواد مخدر هر چند به صورت محدود و تحت نظارت دولت، شمار معتادان به دلیل دسترسى به مواد اعتیاد آور رو به فزونى بود و در واقع مصوبههاى آن دوران حرکتى بود براى تأمین منابع درآمد ملى، تا این که در 7 آبان 1334 با تصویب قانون …
درگذشت “حسینعلی راشد” دانشمند و سخنور معاصر(1359 ش)
حجتالاسلام حسینعلی راشد فرزند عالم بزرگوار ملاعباس تربتی در سال 1284 ش در تربت حیدریه در استان خراسان به دنیا آمد. در شانزده سالگی برای فراگیری علوم اسلامی راهی مشهد شد و طی ده سال از محضر ادیب نیشابوری ودیگران بهره برد. او همچنین از علمای نجف، اصفهان وتهران نیز استفاده فراوان برد …
شهادت شهید محمدمهدی رحیمیان (1360ش)
۱۵ خرداد ۱۳۳۶ش در خانهای واقع در خیابان شهید عباس مفرد، کودکی متولد شد که نامش را محمدمهدی گذاشتند: شهید محمدمهدی رحیمیان. محمدمهدی در خانوادهای مذهبی رشد کرد و روز به روز بزرگتر شد. پدرش کارمند بیمارستان امام سجاد (ع) بود و در هیأتهای مذهبی و مجالس و مراسم دینی حضوری فعال و …
صادرات کالاهای صنعتی ایران به لهستان طبق پروتکل جدید به چهار برابر افزایش یافت(1349ش)
کارخانه عظیم سیمان آبیک قزوین آماده بهره برداری شد(1353ش)
ارتشبد طوفانیان ضمن تأیید خرید 7 آواکس از آمریکا، پیرامون اختلاس در خرید اسلحه را تکذیب کرد(1356ش)
و مدعی شد اگر در خرید اسلحه سوء استفاده شده باشد مربوط به کشور فروشنده است نه کشور ایران که خریدار اسلحه است
از طرف احمد شاه لقب سردار اسعد به جعفرقلی خان سردار بهادر فرزند ارشد سردار اسعد مرحوم تفویض شد(1296ش)
و لقب سردار بهادر به فرزند دیگر او تعلق گرفت
احمدشاه قاجار امروز با جهاز مخصوص سلطنتی وارد انگلستان شد.(1298ش)
میزبان شاه ایران پرنس آلبرت پسر ژرژ پنجم است. مقر شاه ایران قصر بوکینگهام می باشد
به مناسبت ورود احمدشاه به لندن، از طرف پادشاه انگلستان میهمانی مجلل و بزرگی داده شد. (1298ش)
علاوه بر شاه رجال نامی انگلستان و سفرای مقیم لندن حضور داشتند. بعضی از سلاطین اروپائی نیز به طور غیررسمی در این ضیافت شرکت نموده بودند. پادشاه انگلستان و احمدشاه هر کدام نطق هائی ایراد نمودند
روزنامه بهار منتشره در مشهد اعلام کرد رضاقلی خان نظام السلطنه به سمت والی ایالت خراسان منصوب شده است(1300ش)
قوام السلطنه رئیس الوزراء لایحه قانونی محاکمه وزراء را در 131 ماده برای تصویب تقدیم مجلس نمود (1301ش)
بر حسب دعوت استاندار تهران از منتخبین درجه اول و اعضاء نظارت انتخابات مجلس سنا و معاون اول دادستانی استان مرکز جلسه ای برای انتخابات درجه دوم مجلس سنا تشکیل گردید.(1328 ش)
دکتر مصدق که جزو منتخبین درجه یک مجلس بود اظهار داشت: من اعتمادی برای این مجلس ندارم. برای اینکه لیست دولت دیشب تهیه و منتشر شد و من آن را در این پاکت سربسته مهر کرده ام. وقتی نتیجه این مجلس معلوم شد با این لیست مطابقت می کنیم تا حقیقت معلوم شود سزاوار نیست که 15 نفر سناتورهائی …
روز کوروش بزرگ (529 قبل از میلاد)
کوروش بزرگ بنیانگذار امپراتوری هخامنشیان در ایران (۵۷۶-۵۲۹ پیش از میلاد)، همچنین معروف به کوروش دوم نخستین شاه و بنیانگذار دودمان شاهنشاهی هخامنشی است. کوروش کبیر، بهخاطر بخشندگی، بنیان گذاشتن حقوق بشر، پایهگذاری نخستین امپراتوری چند ملیتی و بزرگ جهان، آزاد کردن بردهها و بندیان، …
منشور کورش از زبان رییس موزه بریتانیا
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 24 ربیع الثانی 1446 )
• درگذشت “سیدقاسم الانوار” شاعر عهد تیموری(837 ق)
سیدقاسم الانوار از شعرای معروف عهد تیموریان اهل تبریز بود و از بزرگان علم و دانش کسب فیض کرد. وی بعد از مدتی در هرات در افغانستان اقامت گزید و تدریس را آغاز کرد. سیدقاسم به تدریج به شهرت رسید به طوری که شاگردان و مریدان وی از نواحی و شهرهای مختلف به حضورش میشتافتند. این ایام، مقارن …
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 28 اکتبر 2024 )
• درگذشت “اوتْمار مِرگِنْ تالِر” مخترع معروف آلمانی (1899م)
اوتمار مِرگِنْ تالِر مخترع آلمانی، در 11 می 1854م در خانواده‏ای که تمام اعضای آن، استاد و معلم بودند، در ایالت وورتمبرگ آلمان به دنیا آمد. او از نوجوانی به مکانیک علاقه داشت. از این رو، در یک کارگاه ساعت سازی به کار پرداخت. اوتمار پس از چندی به دعوت یکی از دوستان خانوادگی راهی …
• تولد “دسیدریوس اراسموس” محقق و فیلسوف بزرگ هلندی (1466م)
دزیدریوس اراسموس (به هلندی: Desiderius Erasmus) دانشمند و فیلسوف و ادیب هلندی و یکی از علمای مشهور قرن پانزدهم میلادی است که به سال ۱۴۶۶ در رتردام زاده شد. پس از اتمام تحصیلات داخل سلسله رهبانان گردید و در بعضی مدارس به تدریس پرداخت. سپس او را به تعلیم پسر ژاک چهارم پادشاه سلاطین …
• روز ملی و استقلال “چک” (1918م)
کشور چک با 78/866 کیلومتر مربع مساحت و بیش از 10 میلیون نفر جمعیت در مرکز اروپا قرار گرفته است. پایتخت چک پراگ نام دارد و برنو، پلزن و اوستراوا از شهرهای مهم آن هستند. بیش از 80% مردم این کشور ملیت چک داشته و از نژاد سفید اروپایى هستند. اکثریت مردم چک پیرو آیین مسیحیت و عمدتاً کاتولیک …
• درگذشت “جان لاک” فیلسوف و نظریه پرداز معروف انگلیسی (1704م)
جان لاک، فیلسوف و نظریه پرداز معروف انگلیسی و بنیانگذار فلسفه حکومت دموکراسی در 29 اوت 1632م در رینگتُنِ انگلستان به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در آکْسْفورد به پایان رساند و پس از آن به تدریس زبان یونانی، معانی بیان و فلسفه پرداخت. وی در سالهای بعد به تفکر درباره دستگاه فلسفی خود …
• تصرف دومینیکین در امریکای مرکزی توسط استعمار اسپانیا (1802م) (ر.ک: 27 فوریه)
دومینیکن ۳۱ سال (۱۹۳۰-۱۹۶۱) تحت حکومت دیکتاتوری رافائل تروخیو (Rafael Trujillo) بود. این دوران در ادبیات جهان نیز بازتاب یافته است. اقیانوس اطلس از شمال, هائیتی از مغرب, دریای کارائیب از جنوب، گذرگاه مونا از مشرق، این کشور را احاطه کرده اند. دومینیکن بخش خاوری جزیره هیسپانیولا …
• پرده برداری از مجسمه آزادی در ورودی بندر نیویورک (1886م)
مجسمه آزادی که امروزه سمبل ایالات متحده امریکا محسوب میشود سال 1886م با کمک مردم فرانسه توسط آگوست بارْتولْدی، مجسمه ساز معروف فرانسوی ساخته شد و از طرف فرانسویان به مناسبت یکصدمین سالگرد استقلال امریکا به ایالات متحده اهدا گردید. فرانسویان با ساختن این مجسمه قصد داشتند اعتراض …
• آغاز تهاجم ارتش ایتالیا به یونان در جریان جنگ جهانی دوم (1940م)
با آغاز جنگ جهانی دوم در سپتامبر 1939، بیشتر مناطق جهان در معرض تهاجم قرار گرفت. با این حال نقطه آغازین و محور اصلی جنگ در اروپا قرار داشت. در 28 اکتبر 1940م ارتش ایتالیا تلاش نمود از پایگاههای خود در آلبانی، که در آوریل 1939م آن را اشغال کرده بود، کشور یونان را به تصرف درآورد. اما …
• کشتار فلسطینیان در روستای “الدّوایْمِه” توسط صهیونیست ها (1948م)
شکلگیری و اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی بر پایه تلاشهایى بود که گروههای تروریستی و حامیان این رژیم نامشروع انجام میدادند. سابقه جنایات واحدهای سازمان یافته تروریستی، به اوائل قرن بیستم و سالهای قبل از اعلام تشکیل این رژیم باز میگردد. قتل عام دیر یاسین، الدّوایمه و صبرا و شتیلا …
• مرگ “هانری بورْدو” رمان نویس برجسته فرانسوی (1963م)
هانری بورْدو، داستانسرای فرانسوی در 12 ژانویه 1870م در منطقه ساووا در این کشور به دنیا آمد. وی در ابتدا برای تحصیل در رشته حقوق راهی پاریس شد اما به زودی آن را رها کرد و به کار ادبی پرداخت. بوردو سپس در محافل ادبی رفت و آمد کرد و با نشر مقالههای انتقادی، خود را به مردم شناساند، …
• تاسیس دانشگاه هاروارد (1636م)
دانشگاه هاروارد نخستین مؤسسه آموزش عالی در آمریکا، توسط هیئت قانونگذاری «مهاجرنشینان خلیج ماساچوست»، تأسیس شد. دانشگاه هاروارد (به انگلیسی: Harvard University) یک دانشگاه خصوصی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست در ایالات متحدهٔ آمریکا است. قسمتهایی از دانشگاه هاروارد مثل دانشکدهٔ پزشکی …
• پایان بحران موشکی کوبا (1962م)
با موافقت شوروی برای برچیدن موشکهای خود از کوبا، بحران موشکی کوبا که جهان را تا آستانه یک رویارویی هستهای پیش برده بود، پایان گرفت. در اوت ۱۹۶۲، اتحاد شوروی در کوبا اقدام به ساختن سکوهای پرتاب موشکهای میان برد کرد. بعد از شکست عملیات آمریکایی خلیج خوکها، شوروی موشکهایی را به بهانهٔ …
• زادروز جوناس سالک(1914م)
جوناس سالک پزشک آمریکایی، کاشف واکسن فلج اطفال در نیویورک و از پدر و مادری اشکنازی یهودی به دنیا آمد. پدرش در کار تولید لباسهای زنانه فعالیت داشت ولی جوناس شیفتهٔ علم و دانش بود. در دههٔ ۱۹۳۰ به عنوان دانشجوی سال اول رشتهٔ پزشکی وارد دانشگاه نیویورک شد. پس از مدتی به حدی نسبت به …
• زادروز ویلیام هنری گیتس (1955م)
ویلیام هنری گیتس سوم مشهور به بیل گیتس مدیر شرکت مایکروسافت در ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵ زاده شد و در کنار دو خواهرش در سیاتل، واشینگتن رشد کرد. گیتس در خانوادهای به دنیا آمد که از تاریخی غنی در تجارت و سیاست و خدمات اجتماعی سرشار بود. پدرش ویلیام هنری گیتس دوم وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان …
با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.اگر این مطلب براتون جالب بود لطفاً با دیگران به اشتراک بگذارید تا استفاده بکنند.