آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!
آرامش از خانه شروع میشود، با بیمه عمر کامل میشود!

امروز شنبه ( ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ )


لینک ویدیوها در متن، بروز رسانی میشود لطفاً بازدید بفرمایید ..


رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( 17 شهریور 1403 )

افتتاح بانک ملی ایران (1307 ش)
در 14 اردیبهشت 1306 قانونی از مجلس شورای ملی گذشت که به موجب آن، دولت، مأمور تأسیس بانکی برای پیشرفت امور بازرگانی و کشاورزی و پیشه و هنر گردید. سرمایه این بانک، طبق قانون 150 میلیون ریال پیش بینی شده بود که پس از مدتی 20 میلیون ریال از طرف دولت به این امر اختصاص یافت. پس از آن، بانک …

اعلان جنگ ایران به آلمان و الحاق ایران به اعلامیه ملل متحد (1322 ش)
با آغاز جنگ جهانی دوم، ایران بی طرفی خود را اعلام کرد و وارد جنگ نشد. این عمل ایران با واکنش تند دولت‏های متفق مواجه گردید و به سرنگونی رضاخان و تبعید او انجامید. پس از روی کار آمدن محمدرضا پهلوی، متفقین، ایران را تحت فشار قرار داده که علیه آلمان اعلان جنگ دهد. بنابراین، کشور اشغال …

وقوع جمعه سیاه و کشتار بی‏رحمانه مردم در میدان شهدای تهران (1357 ش)
در اولین ساعات جمعه، 17 شهریور سال 1357، ارتشبد غلامعلی اویسی، فرماندار نظامی تهران، از رادیوی تهران و حومه، حکومت نظامی را اعلام کرد. مردم که از حکومت نظامی اطلاع نداشتند، پیش از ساعت شش صبح برای چهارمین روز متوالی، از خانه‏ها بیرون آمده و سیل‏آسا، روی به خیابان‏ها آوردند. مرکز تجمع …

بمباران اماکن و تأسیسات ایران توسط هواپیماهای رژیم بعث عراق (1366 ش)
پس از آن که چندین موشک “کرم ابریشم” به کویت اصابت کرد و دولت کویت در 13 شهریور 1366 ایران را متهم به شلیک آنها نمود، مقامات ایران مسؤولیت پرتاب موشک‏ها را تکذیب کردند. در این میان دولت بعث عراق که پیوسته برای ضربه زدن بیشتر به ایران و وادار کردن آن به پذیرش آتش ‏بس در انتظار بهانه …

تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار “امام خمینی”(ره) (1368 ش)
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) به منظور جمع آوری، طبقه بندی، حفظ و نگهداری، تنظیم، ترجمه و نشر آثار و اندیشه ‏های حضرت امام خمینی، بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران و همچنین فراهم آوردن امکانات لازم جهت ارایه خدمات تحقیقاتی و آموزشی پیرامون انقلاب اسلامی و سیره آن قائد عظیم …

روز شهدا (یادواره شهدای به خون خفته هفدهم شهریور 1357 در تهران)
دولت جمشید آموزگار که از نخستین روز های زمامداری ، سیاست تحمیق مردم را بکار گرفته بود نتوانست در برابر امواج گسترده انقلاب اسلامی پایداری کند . در این دوره در سال 1357 ه ش هر روز بر دامنه اعتراضات مردمی افزوده می شد و چنین شد که پس از یکسال جمشید آموزگار در چهارم شهریور سال 1357 ه …

شهادت شهید محبوبه دانش ‏آشتیانی (1357ش)
شهر تهران در یکی از روزهای سال ۱۳۴۰ش شاهد تولد نوزادی محبوب و دوست‌داشتنی در خانواده دانش بود که نامش را «محبوبه» نهادند: شهید محبوبه دانش‏ آشتیانی. محبوبه در آغوش مادری مؤمن و متعهد و در سایه وجود پربرکت پدری فرهیخته، دوران کودکی را گذراند. او با شور و شوق در سن ۷ سالگی به مدرسه‌ای …

شهادت شهید بهمن حسینی (1362ش)
خانواده‌ای مذهبی منتظر آمدن مائده الهی بودند و خداوند این انتظار را در تاریخ ۲ فروردین‏ماه ۱۳۴۰ش به‏سر آورد، شهید بهمن حسینی این مائده الهی بود که والدین را طراوتی نو بخشید. بهمن در جمع پرنشاط خانواده به رشد و بالندگی جسمی رسید و در سن ۷ سالگی پا در عرصه علم و دانش نهاد و مدارج علمی …

سید محمد هاشمی روزنامه نگار قدیمی ایران، نماینده ادوار گذشته مجلس شورای ملی، بنیانگذار روزنامه اتحاد ملی درگذشت(1349ش)

مجلس شورای ملی و مجلس سنا کار خود را آغاز کردند(1354ش)

مارشال تیتو رئیس جمهوری یوگسلاوی در راه بازگشت از پکن چند ساعتی در تهران توقف کرد(1356ش)

ساعت شش بامداد امروز اولین اعلامیه حکومت نظامی و برقراری آن در یازده شهر توسط رادیو به اطلاع مردم رسید.(1357ش)
فرماندار نظامی تهران ضمن اعلامیه های متعدد به مردم هشدار داد که مقررات حکومت نظامی را کاملاً رعایت کند

از اولین ساعات بامداد با وجود انتشار اعلامیه های حکومت نظامی در شهر تهران مردم به خیابانها ریختند و به سمت میدان ژاله به حرکت درآمدند،(1357ش)
تظاهرکنندگان بدون توجه به مقررات حکومت نظامی با شهامت و از جان گذشتگی و ایثار شعارهای خود را که علیه رژیم شاه بود با صدای رسا بیان می کردند و کوچکترین توجهی به پاسداری سربازان که به حالت آماده باش در خیابانها و پشت بامها سنگر گرفته بودند نداشتند، با چند اخطار مأمورین حکومت نظامی، …

مدیرعامل شرکت هواپیمائی ملی ایران (سپهبد خادمی) از کار برکنارشد(1357ش)
و سرلشکر خلبان نصرالله امیرفضلی به مدیریت عامل هواپیمایی ملی منصوب شد

در حدود ساعت 8، جمعیتی حدود 25 هزار نفر ضمن سردادن شعار علیه رژیم، از خیابان های اطراف میدان ژاله تهران به سمت این میدان حرکت کردند(1357ش)
و در مقابل مأموران برای متفرق ساختن آنها اقدام به تیراندازی کردند. در این تظاهرات عده زیادی از مردم به شهادت رسیدند

در پی تظاهراتی که از سوی جمعیتی حدود 1500 نفر در بخش آرادان از توابع شهر کاشان برپا شد، 2 نفر مجروح شدند و یک نفر به شهادت رسید.(1357ش)

آیت الله سید عبدالحسین دستغیب در نامه ای به آیت الله سید محمد علی قاضی طباطبایی،…(1357ش)
تنها راه نجات جامعه اسلامی را اتفاق و وحدت کلمه مراجع نسبت به رهبری امام خمینی دانست و نوشت که احیای حکومت اسلامی و عمل به احکام آیین اسلام نتیجه این وحدت خواهد بود.

مظفرالدین شاه قاجار به خاطر مصالح عمومی مملکت شاهزاده عبدالمجید میرزا عین الدوله صدراعظم سابق را که از مخالفین سرسخت حکومت مشروطه بود به خراسان تبعید نمود(1285ش)

وثوق الدوله نسبت به مخالفین قرارداد شدت عمل به خرج داد و عده ای از رجال را که هسته اصلی مخالفت با قرارداد بودند به کاشان تبعید کرد. (1298ش)
معاریف تبعیدشدگان عبارتند از: میرزا اسمعیل خان ممتاز الدوله – معین التجار بوشهری – مستشار الدوله – ممتاز الملک – محتشم السلطنه و حدود بیست نفر دیگر

شیخ محمد خیابانی رهبر قیام آذربایجان به مخبرالسلطنه والی جدید اجازه ورود به تبریز را نداد. وی ناگزیر در قزاقخانه سکونت کرد (1299ش)

سردار سپه اعضای هیئت وزیران را به این شرح به ولیعهد معرفی کرد: (1303ش)
سردار سپه رئیس الوزراء و وزیر جنگ – ذکاء الملک وزیر مالیه – مشارالملک وزیر خارجه – امیر اقتدار وزیر داخله – ادیب السلطنه وزیر عدلیه – سردار اسعد وزیر پست و تلگراف – سردار معظم خراسانی وزیر فوائد عامه – مشارالدوله کفیل وزارت معارف

چراغعلی خان پهلوی نژاد معاون وزارت دربار در مجلس شورای ملی حضور یافته ضمن مذاکره با سید محمد تدین رئیس مجلس اظهار کرد استعفای مستوفی مورد قبول واقع شده مجلس رئیس الوزرای جدیدی انتخاب کند.(1305ش)

نمایندگان مجلس شورای ملی در یک جلسه خصوصی با اکثریت 56 رأی به نخست وزیری حسین پیرنیا (مؤتمن الملک) ابراز تمایل نمودند. (1305ش)

امیر شوکت الملک علم به سمت والی فارس تعیین شد.(1316ش)

ایران به آلمان اعلان جنگ داد (1322 ش)
نخست وزیر و رئیس مجلس پیرامون این تصمیم مطالبی بیان کردند و افزودند با این ترتیب ایران در صف متفقین قرار گرفت و الحاق ایران به اعلامیه مشترک ملل متحد اعلام شد
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 3 ربیع الاول 1446 )

• یورش سپاهیان یزید به مکه و اهانت به ساحت مقدس مسجدالحرام (64ق)
یزید بن معاویه سه سال و اندی خلافت کرد. در سال اول نواده‏ی عزیز رسول اللَّه و سلاله‏ی پاک زهرا(س) و علی(ع)، حضرت امام حسین(ع) را به شهادت رساند و مرتکب جنایاتی شنیع گردید. در سال دوم جنبشی را که در مدینه آغاز شده بود به قتل عام تبدیل کرد و مدینه‏ی معظمه را به خاک و خون کشید و در اواخر …

• درگذشت “ابوالعلاء مُعرّی” شاعر، نویسنده و ادیبِ شهیر عرب (449 ق)
احمد بن عبداللَّه بن سلیمان مُعِرِّی تَنوخی، از ادبا، شعرا، نحویین، لُغَویین بسیار متبحّر و حاذق می‏باشد. وی دارای حافظه‏ای عالی و عجیب بود که خارج از حیطه‏ی بیان و قدرت زبان می‏باشد، به طوری که هر چیزی را به یک بار خواندن حفظ می‏نمود. ابوالعلاء در کودکی بر اثر بیماری آبله نابینا …

• رحلت مرجع بزرگوار آیت اللَّه “آقامحمد کبیر” عالم و فقیه (1369 ق)
آقامحمدقمی فرزند آقا حسین قمی معروف به کبیر در سال 1288 ق در قم به دنیا آمد. مقدمات و سطوح را در قم و تهران خواند. از جمله اساتید وی در این دوره، میرزا حسن آشتیانی، آقامحمود قمی و شیخ فضل اللَّه نوری می‏باشند. در 1319 ق به نجف رفته و از درس آخوند خراسانی و دیگر علما بهره می‏گیرد و …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 7 سپتامبر 2024 )

• تولد “ژرژ بوفون” محقق و طبیعی‏دان معروف فرانسوی (1709م)
ژرژ لویى بوفون طبیعی‏دان و نویسنده فرانسوی، در 7 سپتامبر 1709م در فرانسه به دنیا آمد. وی بیشتر عمر خود را صرف تحقیقات علمی کرد و نتایج این مطالعات را در کتاب تاریخ طبیعی در 36 جلد تالیف نمود. این کتاب مجموعه‏ای از اطلاعات علمی، تاریخ، زمین، گیاهان و جانوران و سنگ‏ها است و به سبکی …

• تولد “الیزابت اول” ملکه مقتدر انگلستان (1533م)
ملکه الیزابت اول، پادشاه مقتدر بریتانیای کبیر در هفتم سپتامبر 1533م به دنیا آمد. وی دختر هنری هشتم بود و در ژانویه 1559م طی تشریفاتی در 26 سالگی تاج‏گذاری کرد. از اولین اقدامات وی، اعلام آزادی اعتقادات مذهبی بود. الیزابت اگرچه راه هرگونه نفوذ پاپ در امور انگلستان را بست اما با ملایمتی …

• روز ملی و استقلال کشور ” برزیل ” از استعمار پرتغال (1822م)
کشور جمهوری فدراتیو برزیل با 8/547/404 کیلومتر مربع مساحت در قاره امریکای جنوبی، در کنار اقیانوس اطلس و در همسایگی پاراگوئه، بولیوی، پرو، کلمبیا، ونزوئلا و… واقع شده است. جمعیت برزیل بیش از 170 میلیون نفر است که از سفیدپوستان اروپایى و نیز تیره‏های دورگه تشکیل شده‏اند. 75% مردم …

• ساخت اولین اتوبوس جهان در انگلستان (1829م)

• بمباران هوایی لندن توسط 600 هواپیمای آلمانی در جریان جنگ جهانی دوم (1940م)
با یورش ارتش آلمان نازی به فرانسه در ماه‏های آغازین جنگ جهانی دوم و اشغال این کشور در ژوئن 1940م، شایع شد که هیتلر خود را برای حمله سراسری به انگلستان آماده می‏کند. قبل از چنین حمله‏ای، ضرورت داشت تا نیروی هوایى آلمان، بازوهای موثر انگلیس را فلج کند. از این رو هیتلر برای به زانو درآوردن …

• تسلیم ایتالیا به متفقین در جریان جنگ جهانی دوم (1943م)
در تمام طول جنگ جهانی دوم، طراحان نظامی و کارشناسان جنگ به این نتیجه رسیده بودند که برای شکست هیتلر، باید جبهه دومی علیه آلمان نازی پدید آید. استالین، رهبر دیکتاتور شوروی هنگامی که فشار ماشین سنگین جنگی آلمان، یکباره متوجه شوروی شده بود، این تقاضا را از متفقین خود کرد، ولی آن‏ها از …

• انفجار اولین موشک جنگی ساخت آلمان در جریان جنگ جهانی دوم در لندن (1944م)
در هفتم سپتامبر 1944م صدای انفجار مهیبی شهر لندن پایتخت انگلستان را به لرزه درآورد و موشک جنگی جدیدی موسوم به 2- Vبه کار گرفته شد. تا قبل از آن موشک‏هایى با بُردهای کوتاه ساخته شده بود و این برای اولین بار بود که موشکی توانسته بود از قلب اروپا به جزیره انگلیس نفوذ کند و تا این حد …

• درگذشت “فلیکْسْ بوآنی” سیاست‏مدار مشهور افریقایی (1993 م)
فلیکس افوائه بوآنی، رئیس جمهور پیشین کشورافریقایى ساحل عاج، در اوایل قرن بیستم میلادی در این کشور در غرب افریقا به دنیا آمد. وی در سال 1944م سندیکای کشاورزی افریقا را به وجود آورد که هدف از تأسیس آن، مبارزه با قانون کار اجباری بود که بر مبنای آن، کارگران افریقایى موظف بودند بنا بر …

• روز جهانی مبارزه با بی ‏سوادی
هفتم سپتامبر، روز جهانی مبارزه با بی‏سوادی است. در طول قرن نوزدهم کشورهای صنعتی به اهمیت نقش تعلیم و تربیت در دگرگونیِ جوامع پی بردند. این اندیشه از آن جا تقویت می‏شد که وقوع انقلاب صنعتی و اوج‏گیری پیشرفت در ساختارهای صنعتی و تکنولوژی جامعه، نیاز به افراد خلّاق و با استعداد را که …

• مرگ “موبوتو سه‏ سه ‏سکو” دیکتاتور پیشین کشور افریقایی کنگو (1997م)
ژنرال ژوزف موبوتو سه ‏سه ‏سکو ، رئیس جمهور پیشین کشور افریقایى کنگو در سال 1930م در این کشور به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود به روزنامه نگاری پرداخت و در دهه 1950م با پیوستن به نهضت آزادی‏بخش کنگو به ریاست پاتریس لومومبا، در مذاکرات استقلال کنگو شرکت کرد. موبوتو پس از استقلال کنگو …

با رأی دهی و ثبت نظر خود کمک میکنید مطالب ارزنده تری تهیه کنیم.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد های آنلاین
مشاهده همه نظرات
0
عاشق دیدگاه شما هستیم، بهترین راه برای دلگرمی تیم پشتیبانی است.x